Hur man skär avfasad kakel

Gran upp den tråkiga gamla muren eller golvet med lite fasad kakel! Även känd som tunnelbana, har fasad kakel en tidlös, rektangulär stil som är super lätt att installera på egen hand. Om du vill skapa din egen avfasade kant på kakel, kan du bli förvånad över hur enkelt det är att göra det. Men installation av fasad kakel kan vara knepigt om du har passform i ojämna luckor eller över vägguttag. Det bästa sättet att göra jobbet är att skära plattorna efter behov medan du faktiskt installerar dem. På det sättet, varje kakel som du trimmer passar snyggt i vilket utrymme du behöver det för. Men oroa dig inte - med en kakel såg, det är ett enkelt jobb.

Steg

Metod 1 av 3:
Trimming fasad kakel till storlek
  1. Bild med titeln Cut fasad kakel steg 1
1. Mät ett utrymme du behöver fylla såväl som eluttag. När du når kanten på en vägg eller gapet i ett vägguttag, använd en linjal eller måttband för att mäta det utrymme du behöver fylla. Ta försiktiga mätningar så att du kan klippa dina plattor exakt.
  • Det är lättare att mäta och skära kakel efter behov så att du kan passa dem perfekt i varje enskilt utrymme eller gap.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 2
    2. Markera de snittade linjerna på kanten av kakel. Använd en tvättbar markör eller penna för att markera kanten på kakel där du behöver göra dina nedskärningar. Markera alla de plattor du planerar att skära.
  • Kakelågen kommer att skära en rak linje, så allt du behöver göra är att markera där du behöver justera bladet.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 3
    3. Ställ in skäreguiden för en kakel såg för att matcha skärlinjen. En kakel såg är ett speciellt utformat verktyg som används för att skära plattor. Placera din kakelplatta i skärområdet Tile såg och justera guiden så det leder upp med den snittlinje du markerade på kakel.
  • Du kan hitta kakel sågar på din lokala hem förbättring butik. Du kanske kan hyra en för dagen.
  • Ta din tid och sätt upp guiden perfekt så du har en ren klippning.
  • Tänk på att keramikplattan tenderar att vara mer skört än porslin eller natursten.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 4
    4. Skär kakeln till storlek med kakelågen. Se till att kakel hålls ordentligt på plats. Kör sågen över kakan för att skära den längs linjen du markerade. Ta bort kakelen när du har slutat klippa den.
  • Om du inte har en kakel såg kan du använda en kakelskärare, som använder ett blad för att göra poäng och klippa kakel.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en avfasad kant
    1. Bild med titeln Cut fasad kakel steg 5
    1. Använd en kakelrubbande sten eller en diamantrubbningsplatta. Kakelrubbande stenar och diamantrubbningsdynor är båda konstruerade för att släta kakelkanter, men de kan också användas för att skapa en avfasad kant. Den traditionella gniststenen kommer att göra jobbet bra, men en diamantrubbningsplatta är lätt, varar längre och kan gripa kanten av kakeln mer effektivt.
    • Du kan hitta kakelrubbningsstenar och diamantrubbningsplattor i kakelavsnittet i din lokala hårdvara eller förbättringsbutik. Du kan också beställa dem online.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 6
    2. Placera kakel på en plan yta och applicera tryck. Gör jobbet lite enklare och säkerställa en mer konsekvent kant genom att lägga kakel på en plan yta som ett bord. Placera din hand på kakan och lägg lite på den för att hålla den fortfarande.
  • Fasning kakel kan skapa mycket damm, så du kanske vill lägga ett ark eller en tarp ner över ytan för att hålla dammet innehållet.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 7
    3. Håll gnidstenen eller kudden i 45 graders vinkel mot kanten. Ta din gnidningssten eller gnidningsplatta i ena handen och placera den mot kanten av kakel. Vinkla stenen eller dynan på ca 45 grader så att du kan skapa en sluttning, fasad kant på kakan.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 8
    4. Gnugga kanten av kakeln tills den bildar en avfasad kant. Applicera tryck mot kakel med stenen eller dynan. Kör den fram och tillbaka över kanten av kakeln, håll den i 45 graders vinkel. Fortsätt gnugga tills du bildar en jämnt sluttad fasad kant.
  • Mängden gnidning som krävs för att bilda en avfasad kant kan variera beroende på materialet. Till exempel är keramisk kakel extra hårt och tar mer gnidning än granitplattor.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 9
    5. Torka bort damm och spån med en fuktig trasa. Ta en ren trasa och suga den i vatten. Krama ut överskottet och torka av plattorna för att hämta något av damm eller spån som skapas från gnidningsprocessen.
  • Du vill ha dina kakel trevliga och rena innan du lägger dem. Damm och smuts kan hålla sig till dem när du applicerar ett kakelhäftmedel för att installera dem.
  • Metod 3 av 3:
    Installera fasad kakel
    1. Bild med titeln Cut fasad kakel steg 10
    1. Välj dina plattor och få sina mätningar. Besök tillverkarens hemsida eller gå ner till din lokala bostadsförbättring för att söka efter den kakel du gillar. Beställ prover av några olika stilar eller fråga butiken för att låta dig låna proverna över natten så att du kan se hur de ser i ditt hem innan du gör ditt köpbeslut. När du väl har valt, få måtten på kakel.
    • Det finns massor av olika fasade kakelstilar att välja mellan, så det är ett bra samtal att hålla några prover mot din vägg eller golv för att hjälpa dig att fatta ett beslut.
    • Till exempel kan din kakel vara 3 med 6 tum (7.6 med 15.2 cm), som hjälper dig att räkna ut hur många du behöver.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 11
    2. Mäta antalet plattor du behöver för att täcka området. Använd en linjal eller måttband för att mäta det område där du planerar att installera den avfasade plattan. Mäta utrymmet på utrymmet för att ta reda på hur många kakel du behöver täcka över det. Då mäta utrymmet vertikalt för att ta reda på hur många kakel du behöver täcka upp och ner. Lägg till 2 nummer tillsammans för att få det totala antalet kakel du behöver.
  • Till exempel, låt oss säga att du har en fasad kakel som mäter 3 med 6 tum (7.6 med 15.2 cm). Om det område du vill installera är det 120 tum (300 cm) långt, du behöver 20 plattor för att nå över det. Om det är 45 tum (110 cm) högt, skulle du behöva 15 plattor för att fylla utrymmet upp och ner. Lägg till dessa värden tillsammans och du behöver 35 totala plattor för att täcka hela området.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 12
    3. Rengör området och ta bort eventuella uttag eller omkopplare. Använd en helt renare och en ren trasa för att torka ner det område du planerar att installera kakan och ta bort damm eller smuts från ytan. Ta en skruvmejsel och skruva loss skruvarna som håller ett uttag eller växlar så att du kan ta bort dem.
  • Om du har några hål i en vägg, lappa dem med ett fyllmedel som kitt och sand med ytan slät med sandpapper.
  • Bild med titeln Cut Beveled Tile Steg 13
    4. Tape av området med målarens tejp. Markera de yttre gränserna för det område du installerar kakel så att du inte får något lim på det. Använd målarens tejp för att göra det, som inte lämnar någon yucky klibbig rester när du tar bort den.
  • Undvik att använda något som klart tejp eller kanalband till avsnittet från området.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 14
    5. Använd en hakad trowel för att applicera tunt-set kakelhäftmedel mot väggen. Välj ett lim utformat speciellt för kakel, vilket inte kommer att vara för tjockt eller gummy. Applicera limet till en handfack och sprida ett tunt lager över hela området du planerar att installera kakel.
  • Du kan hitta tunna kakelhäftmedel på din lokala maskinvara eller förbättringsbutik. Du kan också beställa det online.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 15
    6. Börja med gränsplattor och tryck på plåtarna på plats. Placera en kakel på golvet eller väggen och tryck den i limet för att installera den. Om du har gränsplattor, placera dem först. Börja lägga kakel på 1 sida av golvet eller väggen och arbeta dig över det, lägg varje kakel så att de spolas mot den föregående.
  • Från och med 1 slut och arbeta dig över området gör jobbet snabbare, lättare och mer konsekvent än att börja i mitten eftersom du inte behöver ständigt flytta runt för att lägga till fler plattor.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 16
    7. Byt ut vägguttag eller omkopplare. Om du tog bort uttaget täcker från en vägg, byt ut dem när du är klar med att installera kakel. Placera locket tillbaka mot väggen och använd din skruvmejsel för att installera skruvarna som håller dem ordentligt på plats.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 17
    8. Låt limet torka över natten. Vänta minst 8-10 timmar för kaklimet att helt torka. Kontrollera att det är härdat och helt torrt innan du gör något annat till kakel.
  • Om limet fortfarande är klibbigt eller inte helt torrt, vänta en annan timme eller så och kolla igen.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 18
    9. Använd en gummiflotta till applicera grout till kakan. En gummiflotta är ett lätt, handhållen verktyg perfekt för att lägga till grout. Applicera din grout till flottören och sprida den jämnt i utrymmet mellan de fasade plattorna. Fortsätt lägga till grout till flottören och applicera det tills alla kakel har groutlinjer mellan dem.
  • Grout hjälper din kakel att hålla längre, håll ut vatten och förhindra mögel.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel Steg 19
    10. Rengör plattorna med en svamp i timmen efter att du applicerats. Vänta på att grouten torkar, vilket vanligtvis tar ungefär en timme (men kolla förpackningen för specifika torkningstider bara för att vara säker). Fyll sedan en hink med varmt vatten och använd en ren svamp för att rengöra injektionen och kakelarna.
  • Bild med titeln Cut fasad kakel steg 20
    11
    Applicera caulk Till var kakeln möter väggen eller bänkskivan. Om du vill försegla utrymmet mellan kanten av kakel och en bänkskivor, vägg eller under några skåp, använd caulk. Tape av de områden du inte vill ha Caulk med målarens tejp och applicera caulk i det utrymme du vill fylla. Använd fingrarna för att släta ut det och hjälp med att fylla i det. Ta sedan bort målarens tejp och låt caulk torra.
  • Kontrollera förpackningen för specifika torkningstider.
  • Varningar

    Var försiktig när du använder en kakel såg. Undvik att placera fingrarna eller händerna nära bladet när du skär kakan.

    Saker du behöver

    Trimming fasad kakel till storlek

    • Linjal eller måttband
    • Penna eller tvättbar markör
    • Kakelåg

    Skapa en avfasad kant

    • Kakel gnidning sten eller diamant gnidning kudde
    • Ren tyg

    Installera fasad kakel

    • Linjal eller måttband
    • Målare tejp
    • Skruvmejsel
    • Notched trowel
    • Gummiflottning
    • Puts
    • Svamp
    • Täta
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande