Hur man rengör målade väggar

Du har mopped golven, dammsugade mattorna och tvättade fönstren, men ditt hem känns fortfarande lite smutsigt. Ta en titt på dina väggar - om de är dammiga, jolleseglare eller färgade, det kan vara dags för en städning! Tvätta dina väggar tar inte lång tid, och du kan vanligtvis göra det med produkter du redan har på hand. Var noga med att du använder rätt städare och verktyg för att skydda din färg och hålla dina väggar i Tiptop Shape.

Steg

Fråga 1 av 9:
Hur förbereder jag mina väggar för rengöring?
  1. Bild med titeln Clean Painted Walls Steg 1
1. Damm väggarna med en trasa eller torr mopp. Se till att du går över hela väggen, inklusive hörnen och några små sprickor. För super långa väggar, lägg en kökshandduk i slutet av en kvast och använd den för att komma upp i höga områden.
  • Alternativt kan du använda ett vakuum med en lång slangfäste.
Fråga 2 av 9:
Kan du rengöra väggar utan att ta bort färgen?
  1. Bild med titeln Clean Painted Walls Steg 1
1. Ja, om du undviker ammoniakprodukter för att skydda färgen. De flesta finish hanterar inte hårda produkter mycket bra, och du kan till och med ta bort färgen av misstag! När du väljer rengöringsprodukter, håll dig borta från allt ammoniak-baserat på att hålla dina väggar som ser bra ut.
  • 2. Ja, om du håller dig borta från slipande svampar. Stålull och hårda svampar kan verkligen skada färg på dina väggar. Använd alltid en mjuk tvättduk eller svamp för att tvätta dina väggar så att din färg blir intakt och dina väggar ser vackra ut.
  • Fråga 3 av 9:
    Vad är det bästa att tvätta väggar med?
    1. Bild med titled Clean Painted Walls Steg 3
    1. Mild DISH Rengöringsmedel och varmt vatten är en säker satsning för någon vägg. Blanda några droppar diskmedel i en 0.5 liter (1 900 ml) vatten, rör sedan blandningen ihop. Blötlägga en svamp i lösningen för att få det klart innan du hoppar in i rengöring.
  • 2. Använd en avfettningsmedel på blank eller semigloss finish. Dessa finish används vanligtvis i höga trafikområden som köket eller badrummet. Eftersom finishen är lite mer hållbara, är det okej att använda en spraybar avfettningsmedel för att ta itu med hårda fläckar och fläckar. Glansiga och semigloss finish kan fortfarande bli repad, så du borde alltid använda en mjuk trasa eller svamp för att hålla dem jämna ut.
  • Fråga 4 av 9:
    Vilka naturliga produkter kan du använda för att rengöra väggar?
    1. Bild med titeln Clean Painted Walls Steg 5
    1. Blanda vit vinäger och vatten. Fyll en hink med 1 US Qt (0.95 l) varmt vatten, lägg sedan till /4TSP (1.2 ml) ättika. Blanda de två tillsammans och använd den för att skära ner på lukt och arbeta genom hårda fläckar på dina väggar.
    Fråga 5 av 9:
    Kan jag testa min städprodukt innan du använder den?
    1. Bild med titled Clean Painted Walls Steg 7
    1. Ja, du kan testa det med en testplåster. Välj ett litet, inkonsekvent område på din vägg, som en nära golvbrädorna. Svepa din städprodukt på området på ett litet torg, låt det sitta i några minuter. Om färgen ser okej, så är du bra att gå!
    • Om färgen börjar chip, spricka eller skal, är din städare förmodligen för hård.
    Fråga 6 av 9:
    Hur skyddar du dina golv medan du tvättar väggarna?
    1. Bild med titled Clean Painted Walls Steg 6
    1. Lägg ner en tarp eller en droppduk. Tryck upp den mot väggen som du ska tvätta för att skydda golvet från droppar. Om du inte har en tarp eller en droppduk, använd några gamla handdukar istället.
    • Du kommer inte att använda tillräckligt med vatten för att springa ner väggarna, men droppar och stänk är alltid en möjlighet.
    Fråga 7 av 9:
    Vad är den bästa tekniken för att tvätta väggar?
    1. Bild med titled Clean Painted Walls Steg 7
    1. Arbeta från topp till botten för att fungera effektivt. Gnugga din mjuka, knappt våta svamp över väggen, börjar i övre vänstra hörnet. Flytta din svamp i en cirkelrörelse, som går från toppen av väggen till botten. När du är klar med den delen, rör dig något till höger. Ta dig över väggen i det här mönstret, vrida ut din svamp och doppa det i din hink efter behov.
  • 2. Gör ett andra passera över dina väggar. Eftersom din städare är ganska mild, kanske ett pass kanske inte gör det. Efter några minuter, använd din svamp och rengöringslösning för att gå över dina väggar igen, som arbetar från topp till botten. Var särskilt uppmärksam på alla områden som rör sig mycket, som mellanrummen runt dörrknappar, ljusbrytare och eluttag.
  • 3. Skölj väggen med en svamp doppad i rent vatten. Doppa en sekund, ren svamp i en ren hink med vatten och vrida det ut. Gå över dina väggar en gång till för att ta bort någon renare och lämna dem tvålfria. Försök att inte få områdena runt lätta växlar och eluttag våt-om du inte kan undvika det, stäng av strömbrytaren först för att undvika en elektrisk stöt.
  • Bild med titled Clean Painted Walls Steg 12
    4. Låt väggarna lufttorka. Öppna några fönster och öppna några dörrar för att få luften cirkulerande. Slå på en fläkt och ge dina väggar gott om tid att lufttorka. Försök att inte torka dina väggar med handdukar, eftersom det här kan lämna streck och märken.
  • Fråga 8 av 9:
    Vilka produkter kan du använda för hårda fläckar?
    1. Bild med titeln Clean Painted Walls Steg 10
    1. Gör en pasta ur bakpulver och vatten. I en liten skål, blanda 1/2 kopp (64 g) bakpulver i 1Fl oz (30 ml) vatten. Applicera ett tunt lager av pastan över några envisa fläckar, låt den sitta i 2 till 3 minuter. Torka av pastaen med en ren svamp för att bli av med fläcken.
  • 2. Använd en magisk suddgummi för extra hårda fläckar. Om du har kritiska märken eller fingeravtryck på din vägg, plocka upp en mr. Rengör magisk suddgummi från rengöringsaften i din lokala mataffär. Använd den för att skrubba fläckarna i en mild, cirkulär rörelse och torka av området med en ren svamp när du är klar.
  • Fråga 9 av 9:
    Hur hanterar jag mögel?
    1. Bild med titled Clean Painted Walls Steg 12
    1. Ta bort missfärgning med en blekmedel och vattenblandning. I en sprayflaska, blanda 1 del blekmedel till 3 delar vatten. Öppna ett fönster eller en dörr för att hålla luften cirkulerande och spruta sedan blandningen över hela mögliga ytan. Låt det sitta på formen i ca 5 minuter.
  • 2. Använd en skrubbborste för att bli av med fläckar. Sätta på ett par gummihandskar för att skydda dina händer och ta en skrubbborste. I små, cirkulära rörelser, skrubba formen från väggarna tills den är helt borta. Om formen är envis, använd mer blekslösning för att mjuka upp det.
  • 3. Döda mögel med vit vinäger. Bleken kommer att döda mögel på utsidan av väggen, men inte på insidan. För att döda mögel helt, häll vit vinäger i en sprayflaska och spraya den över hela väggen. Låt ättika torra i några timmar så det har tid att döda alla mögelsporer.
  • Tips

    Om du är orolig för en produkt, testa det på ett litet område på din vägg innan du torkar det hela.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande