Hur man rengör dimmig plast

Rengöring av dimmig plast är viktigt för både estetiska och funktionella skäl.Dimmiga plast strålkastare, till exempel, kan minska din förmåga att se när du kör på natten, medan dimmiga plastkoppar och blandare är fula.För att rengöra dimmig plast, torka den först med en blandning av tvål och vatten.Om det inte hjälper kan du suga eller torka bort den fogginess med en kombination av ättika, bakpulver och möjligen vatten.Allvarligt dimmiga strålkastare kan kräva slipning och polering med hjälp av en handhållen roterande sanderpolare.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengör plastkoppar och bländare
  1. Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 1
1. Blöt dina koppar i ättika.Fyll en liten hink (eller din handfat) med vit vinäger.Donerge dina dimmiga glasögon i ättika i fem minuter.Ta bort dem och kontrollera resultaten.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 2
    2. Stänk bakpulver på koppar belagda med ättika.Om vinäger dip inte hjälpte att rengöra dina dimmiga plastkoppar, strö dem med en handfull bakpulver.Alternativt, använd en dammning av natron till en fuktig svamp och skrubba kopparna.Bakande soda och ättika kommer att reagera, upplösning av filmen som gör att plasten verkar dimmig.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 3
    3. Använd en ättika och vattenblandning.Kombinera vit ättika och vatten i lika delar.Till exempel, om du har en stor massa dimmig plast, kan du fylla din handfat med en liter ättika och en liter vatten.Placera dina dimmiga plastartiklar i vattnet och låt dem suga i en timme.
  • Skrubba plastobjekten med en fuktig trasa tills de blir tydliga.
  • Skölj inte längre dimmig plast i diskbänken under varmt vatten.Torka med en mjuk trasa.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 4
    4. Använd en bakpulverpasta.I stället för att använda natron och ättika, blanda lika stora mängder vatten och bakpulver för att bilda en pasta.Du kan till exempel blanda en matsked bakpulver med en matsked vatten.Dab en pappershandduk i den bakpulverpasta.Applicera pastaen till ett litet område av den molniga plasten med en stadig cirkulär rörelse.
  • Eftersom pastaen tar bort molnigheten från insidan av bländaren eller koppen du städar, kommer du att se pappershandduken mörkare med smuts.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 5
    5. Prova en citronsaftblandning.Kombinera saften av en citron och två matskedar bakpulver.Fyll din dimmiga plastkopp eller mixer upp resten av vägen med vatten.Om du städar en dimmig plastblender, kör bländaren på hög i några sekunder, stäng sedan av det och ta bort bladet (om möjligt).Med din kopp eller mixerflaska fylls fortfarande med citronsaftmixen, skrubba insidan av den med en icke-slipande svamp eller mikrofiberduk.Häll juice ut när den fogginess har korrigerats.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av dimmiga strålkastare med ättika och bakpulver
    1. Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 6
    1. Rengör strålkastaren med tvålvatten.Fyll en sprayflaska med några droppar mild flytande tvål och vatten.Spraya strålkastaren med denna tvålblandning.Alternativt kan du fylla en hink med tvålvatten och doppa en ren trasa i den, torka sedan strålkastaren med den fuktiga trasan.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 7
    2. Blanda ättika och bakpulver.Stänk några matskedar bakpulver i en skål.Häll några matskedar ättika i skålen.Bakpulver och ättika, när de blandas, kommer att producera en fizzningsreaktion.
  • Det är inte nödvändigt att noggrant mäta volymen av bakpulver och ättika som du blandar.Lägg bara till både i ungefär lika stora mängder.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 8
    3. Torka strålkastaren ren med blandningen.Doppa en ren trasa i fizzig ättika och bakpulver.Torka av strålkastaren med samma fram och tillbaka rörelse som du gjorde när du rengjorde det med tvålvatten.Blandningen kommer att hjälpa din missfärgad, grimy plast strålkastare bli ren.
  • Oroa dig inte för att skada dig själv när du dricker din hand i den fizziga blandningen.Kombinationen av natron och ättika kommer inte att skada dig.
  • När du är färdig med att städa strålkastaren med ättikmixen, torka strålkastarna torka med en fuktig trasa eller svamp.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av dimmiga strålkastare med sandpapper
    1. Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 9
    1. Blöt din sandpapper i vatten.Innan du rengör dina dimmiga strålkastare, placera sandpapper i vatten.Du borde ha minst en del av 1000 gritpapper och ett stycke 2000 eller 3000 gritpapper.Låt sandpapper blöt i 15 minuter.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 10
    2. Tape av området som omger strålkastarna med målarens tejp.Innan du börjar rengöra dimmiga plastlampor, måste du skydda metallområdet som omger strålkastaren med tejp.Målarens tejp är vanligtvis blått, men det kan vara tillgängligt i andra färger, och fungerar precis som vanligt maskeringsband gör.Applicera bandet i en kant runt strålkastaren du vill rengöra.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 11
    3. Spraya strålkastaren med vatten och tvål.Fyll en sprayflaska med vatten och lite biltvål.Spraya strålkastarna liberalt med blandningen.Alternativt kan du doppa en trasa i tvålvatten och torka strålkastaren ner med det.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 12
    4. Sand strålkastaren.Spraya strålkastaren med vatten- och tvålblandningen samtidigt som den gnuggar den med 1000 grit sandpapper.Flytta din hand från ena sidan av strålkastaren till den andra med fast, jämnt tryck.Fortsätt spruta strålkastaren med tvålblandningen hela tiden.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 13
    5. Kontrollera strålkastaren.När du har slipat hela ytan av strålkastaren, torka av den med en ren, torr handduk.Genomföra en visuell inspektion av strålkastaren.Ytan ska vara fri från repor och skador.Plasten ser fortfarande dimmig.Om några repor eller skador fortfarande är synliga, spraya strålkastaren igen med vatten medan du slipper ner det med 1000 grit sandpapper.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 14
    6. Spraya strålkastaren med tvålvatten.Spraya strålkastaren med mer av tvålvattnet.Alternativt kan du använda en fuktig svampmättad med tvålvatten för att torka strålkastaren ner.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 15
    7. Torka strålkastaren ner med finare sandpapper.Fortsätt spruta strålkastaren med tvålvatten.Använd 2000 eller 3000 grit sandpapper för att ytterligare minska plastbelysningens fogginess.Flytta sandpapperet från sida till sida medan du sprayar ständigt med din andra hand.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 16
    8. Kontrollera strålkastarens utseende.När du har gnuggat den finare sandpapper över strålkastarens yta, torka den med en ren trasa.Strålkastaren ska ha ett uniform och något molnigt utseende.
  • Om strålkastarens yta inte är enhetlig i utseende, torka ned strålkastaren igen med 2000 eller 3000 grit sandpapper medan du sprutar den med tvålvatten.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 17
    9. Polera strålkastaren.Applicera två små dabs av vanlig polsk till en roterande sanderpolare utrustad med en fyr-tums (åtta centimeter) poleringskudde.Torka dynan om strålkastarens yta innan du slår på den.Ställ sedan polaren till en hastighet mellan 1500-1800 rotationer per minut och flytta dynan långsamt över strålkastarens yta.
  • Använd endast ett litet tryck när du applicerar polerhöljet till strålkastaren.
  • Detta steg kommer att avlägsna alls haft som kvarstår från slipningsprocessen.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 18
    10. Kontrollera strålkastaren.Om den ursprungliga pälsen av polsk inte förbättrar den dimmiga plasten, vänta några ögonblick för att låta plastlampan svalna.Applicera ytterligare två små dabs polska till poleringskudden, då polera strålkastaren med den roterande sanderpolaren igen.
  • Bild med titeln Clean Foggy Plastic Steg 19
    11. Applicera en efterbehandling.Att tillämpa en finishpolsk kommer vidare att förfina plastljuetens klarhet.När du har framgångsrikt polerat strålkastaren, applicera två små dabs av att avsluta polska till en ren fyr-tums (åtta centimeter) roterande kudde.Precis som tidigare, torka den roterande kudden om ytan av plastbelysningen innan du vrider den roterande sanderpolaren på.Ställ in poleraren till 1200-1500 rotationer per minut.Slå på polaren och flytta den långsamt och jämnt över strålkastarens yta.
  • När du är klar, torka av strålkastaren med en torr handduk.Ta bort bandet som omger strålkastarens kanter.
  • Vid denna tidpunkt bör ingen fogginess förbli och plastljuset ska vara tydligt.Om någon fogginess kvarstår, applicera en annan kappa av finish, torka sedan bort med en ren handduk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande