Hur man rengör dina rengöringsmedel

Även om det kan tyckas dumt eller motintuitivt, har rengöringsmedel du använder för att göra sysslor och sanitera saker i ditt liv måste också rengöras. Detta håller dem i bästa form att rengöra när de ska. Genom att städa dina rengöringsmedel ofta, ersätta dem när de är slitna, och använda rengöringsmetoder som är specifika för dina tillbehör, kommer dina rengöringsmedel att vara rena när de behöver användas.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring av verktygen
  1. Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 1
1. Tvätta moppen. Det finns olika typer av mops, som alla behöver olika typer av rengöring. Rengöring av mopphuvudet hjälper till att eliminera bakterier som kan växa när det fuktiga tyget eller svampen sitter efter rengöring.
  • Om du har en bomullsmop med ett avtagbart mopphuvud, kan du kasta den i tvätten med handdukar på en varm tvätt. Undvik att använda tygmjukmedel så det går inte på mopphuvudet och se till att du använder hög värme och den känsliga cykeln när du torkar.
  • Om du har en svampbränning med ett avtagbart huvud kan du ta bort svamphuvudet och rengör det på samma sätt som svampar, som beskrivs nedan. Dessa bör bytas ut en gång i månaden.
  • Om du har någon mopp utan ett avtagbart huvud, suga mopphuvudet i en hink med lika delar vatten och ättika i 30 minuter till en timme. Skölj det och lägg det ut för att torka.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 2
    2. Rengör din kvast. Din kvast fungerar hårt för att ta bort damm och skräp från ditt hus, men dessa saker fastnar ofta i din kvast. En gång i veckan, ta din kvast ute och slå den mot en hård yta. Detta kommer att lossa någon smuts eller damm från kvasten. Du kan också kamma genom borsten för att ta bort hår, sopor eller något annat som fastnar i borsten.
  • Du kan också använda vakuumet för att rengöra borsten om det finns djupt mark i smuts.
  • Om du äger en majs eller halm kvast, undvik att suga det eftersom det kommer att försvaga eller bryta borsten.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 3
    3. Sanitera vakuumet. Kanlaren eller påsen i ditt vakuum ska rengöras ofta. Om du har en canister vakuum, töm papperskorgen varje gång du använder den för att hålla ner bakterier och luktar. Behållaren ska också tvättas försiktigt med tvål och vatten och torkas innan du lägger tillbaka den till vakuumet. Om du har ett vakuum som använder påsar, töm väskan så snart den blir full och torka ut eventuellt överskott från insidan av vakuumet.
  • Vakuumfiltren ska rengöras var tredje månad. Kör filtret under varmt vatten för att ta bort det överflödiga damm och smuts som har ackumulerats. Se till att du låter det torka helt innan du sätter tillbaka det i vakuumet eller det kan skada det.
  • Du bör också ta bort vakuumtillbehör och tvätta dem med varmt, tvålvatten. Skölj dem väl och låt dem torka i minst en dag innan du återställer dem. Gör det minst två gånger om året.
  • Powerheadborsten längs vakuumets botten bör rengöras periodiskt. Hår och skräp blir ofta inslagna runt borstens rör och kan orsaka problem om det bygger upp. Använd sax och dina händer för att dra ut alla skräp som fångas runt powerhead.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av tillbehör
    1. Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 4
    1. Sanitera toalettborsten. En av de smutsigaste platserna i ditt hem är toaletten, vilket betyder att toalettborsten ofta behöver sanitera. För att tvätta din toalettborste, suga borsten i en blandning av 2 koppar vit vinäger, 1 matsked borax och ½ tesked disk. Låt borsten suga i minst 30 minuter innan du sköljer det noggrant.
    • Rengör borsten varje gång du rengör toaletten och byt borsten var fjärde till sex månader.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 5
    2. Rengör ytterligare borstar. Andra borstar du använder medan du rengör, som skrubbborstar eller små detaljer rengöringsborstar, måste också sanitiseras. Först, ta bort någon fast i skräp eller hår från borstborstarna. Därefter sätt alla borstar i en stor hink och suger dem i en lösning av varmt vatten och din favorit saneringsprodukt (som blekmedel). Låt borstarna suga i 30 till 60 minuter. Töm sedan lösningen, skölj borstarna och ta bort dem för att torka helt.
  • Gör det minst en gång i månaden eller efter en särskilt noggrann rengöring.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 6
    3. Sanitera svampar. Svampar blir smutsiga väldigt lätt medan du städar upp messor. För att sanera dina svampar, skölj dina svampar för att få all möjlig smuts och vägra från dem. Medan du fortfarande är våt, placera svamparna i mikrovågsugnen och värma dem i två minuter. Ta bort den nu extremt heta svampen försiktigt och kör det under det kalla vattnet, låt det torka.
  • Du kan också placera svampen i en liten skål med vatten istället för bara på tallriken i mikrovågsugnen. Kom ihåg att ta bort svampen från vattnet med tang eftersom vattnet blir väldigt varmt.
  • Du kan också rengöra svampar i din diskmaskin om den har en saniticera cykel. Om det inte gör det, använd mikrovågsugn metod.
  • Om dina svampar har några metalldelar, Mikrovågs inte det. Metallen kommer att fånga eld i mikrovågsugnen.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 7
    4. Sanitera handdukar. Handdukarna du använder för att rengöra och damm ska också tvättas ofta. När du är klar med handdukar i rengöring, tvätta dem i tvättmaskinen. Använd ditt vanliga rengöringsmedel och den hetaste cykeln som tvätten har. Torka dem på den hetaste torktumlare och torka dem helt.
  • Hoppa över med tygmjukmedel, eftersom du inte vill ha handdukarna att ha onödig återstod på dem.
  • Du kan kasta in ¼ till ½ en kopp bakpulver i tvätten med handdukar för en extra städhöjning, speciellt om dina handdukar är mycket jolleseglare och smutsiga.
  • Du kan också avstå från tvättmedel och använda vit vinäger istället i tvätten. Detta ger ytterligare sanering av dina handdukar.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 8
    5. Rengör mikrofiberdukar. Mikrofiberdukar måste tvättas annorlunda än vanliga handdukar. De arbetar genom att locka smuts och damm genom elektrostatisk laddning i tyget, som laddas upp under tvätt. Innan du slänger dem i tvätten, skölj dem försiktigt i diskbänken, skrubbar duken med händerna för att frigöra kakad i smuts och damm. Placera sedan dina mikrofiberdukar i tvätten i sig med en liten mängd tvättmedel. Torka sedan på en hög värmeinställning eller låt dem lufttorka.
  • Använd inte tygmjukmedel och se till att detergenten inte har det i det. Detta kommer att minska effektiviteten av den statiska laddningen i tygorna. Detsamma gäller för torkduk i torken.
  • Du kan också tvätta tygorna i en delikatesväska för att hålla dem säkra i tvätten.
  • För att inte förstöra effekten av mikrofiberdukar, undvik att använda dessa tyg för vaxning eller super grimy arbete och hålla sig till dammning och rengöring av speglar och tabeller.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 9
    6. Tvätta dammsugare. Dusters är lätta att rengöra efter varje dammning. Först, ta dammarna ute och skaka ut majoriteten av det lösa damm och smuts. Fyll sedan en hink eller diskbänken med varmt vatten och tillräckligt med diskmedel för att skapa sudsyvatten. Doppa varje damm i vattnet, virvla runt för att släppa smuts i fjädrarna. Skölj och låt dammen torka helt innan du använder igen.
  • För att säkerställa att all smuts kommer ut, använd dina händer för att arbeta tvålvattnet i fjädrarna, var försiktig så att du inte skadar dammen i processen.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 10
    7. Torka ner flaskorna. Även flaskorna med rengöringsmedel måste rengöras från tid till annan. När du är ren, använd en desinfektionsmedel eller tyg med renare på den för att torka varje flaska som du använde. Detta kommer att skära ner på några bakterier eller smuts som kan överföra till flaskorna från dina händer medan du är ren.
  • Metod 3 av 3:
    Underhålla dina rengöringsmedel
    1. Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 11
    1. Använd det bästa desinfektionsmedlet. När du städar dina städprodukter vill du se till att du använder det bästa desinfektionsmedlen för de typer av rengöringsjobb du gör. Om du är rengöringsmedel som används i högkjorta, som badrummet eller köket, bör du använda en produkt med Germ Fighting Capabilities. Om du är rengöringsmedel som används för dammning eller andra mjuka jobb, bör du använda mindre hårda rengöringsmedel som tvål eller naturliga rengöringsmedel.
    • Om dina rengöringsmedel är färgade, undvik att använda blekmedel. Dina tillbehör kommer att förlora de livfulla färgerna i dem när de kommer i kontakt med blekningen.
    • Om du försöker få våra luktar från rengöringsmedel, titta på deodoriserande desinfektionsmedel eller rengöringslösningar.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 12
    2. Tvätta leveranser ofta. Varje typ av rengöringsprodukt du använder har ett annat schema för rengöring, vilket också varierar beroende på hur ofta du använder leveranserna. Större apparater som dammsugare behöver inte rengöras så ofta, bara genom djupt rengöring två eller tre gånger om året. Svampar ska rengöras en gång i veckan och handdukar, borstar och tyg ska vanligtvis rengöras efter det att du någonsin använder.
  • Dusters kan bara behöva en försiktigt skaka efter varje användning, med en djup ren som görs var fjärde till sex användningar. Brooms kan bara behöva städas varje månad eller så.
  • De flesta rengöringsmedel bör rengöras om de används i en djup rengöringsprocess för att rensa bort den glimta ackumulerade.
  • Bild med titeln Rengör din rengöringsmedel Steg 13
    3. Byt leveranser regelbundet. Dina rengöringsmedel ska bytas ut så ofta, även när du håller dem rena. Brooms och penslar bör ersättas var sjätte månad eller så. Svampar och svampmophuvud ska bytas ut varje månad.
  • Vissa rengöringsmedel, som mikrofiberdukar, handdukar och dammare, bör bara bytas ut när de har slitit ut.
  • Vakuumpåsar bör bytas ut när de är fulla. Saker som vakuumfilter måste bytas ut mindre ofta, till exempel vart tredje år, beroende på användningsfrekvens.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande