Hur man kan rengöra brottskor

Medan brottning skor kan rengöras med tekniker och verktyg som liknar de som används för sneakers, basketskor och andra atletiska skor, bör du hålla några speciella överväganden i åtanke.Eftersom goda brottskor är gjorda för att ta ett slag, suger upp svett och torka ut snabbt, bör ett välgjort par kunna överleva regelbundna rengöring i tvättmaskinen.Ännu viktigare, på grund av den lätthet med vilken hudförhållanden och andra sjukdomar kan spridas via brottare och deras utrustning och mattor, är det mycket viktigt att ofta desinficera brottskor.

Steg

Metod 1 av 3:
Desinficera skorna regelbundet
  1. Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 1
1. Förbjuda smutsiga skor från att röra brottsmattan.Så länge som det har varit brottare, måste de ta itu med olika smittsamma hudförhållanden som ringorm och impetigo, liksom andra viral, svamp och bakteriella sjukdomar.Tyvärr är förorenade skobottnar en av de största synderna för att sprida bakterier och sjukdomar.
  • Oavsett om du är en brottare, tränare, tjänsteman eller förälder, gör den regeln att brottning skor måste desinficeras ordentligt innan en brottare kan sätta foten på mattan.
  • Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 2
    2. Använd rätt typ av desinfektionsmedel på rätt sätt.För att desinficera brottskor, använd en desinfektionsmedel eller renare med låg nivå med virucidal, fungicida och bakteriedödande egenskaper.Lysol Brand IC är ett populärt val, men varumärken är mindre viktiga än ingredienserna och desinficerande egenskaper.
  • Följ produktanvisningarna exakt för att blanda och använda lösningen, och om hur mycket och hur lång tid det tar att desinficera en yta ordentligt.
  • Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 3
    3. Fokusera på sulorna av skorna.Medan du kan torka ner hela paret skor, tenderar det största problemområdet att vara sålarna på botten.Brottskor som regelbundet tvättas och ordentligt underhållna behöver inte nödvändigtvis desinficeras från topp till botten varje gång.Men behandla sålarna av även de renaste, nyaste skor som förorenade tills de har desinficerats ordentligt på platsen.
  • Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 4
    4. Ge brottare en bekväm plats att torka sina skobottnar.Medan du sprutar eller torkar ner skor på mattens kant och sedan sätter dem på kommer det att fungera, det är inte alltid det bekväma alternativet.Istället placera handdukar som har mättats i desinfektionslösningen vid kanten av mattan, och har varje brottare ordentligt rengör deras skosålar på denna provisoriska dörrmatta.
  • Du kan också köpa produkter med dörrstyp som görs för att rengöra bottnen av brottningskor och tillämpa desinfektionsmedel.
  • Metod 2 av 3:
    Tvätta dem inifrån och ut
    1. Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 5
    1. Följ tillverkarens rekommendationer för rengöring av skorna.Shoemakers rekommenderar ofta att du inte sätter basket- eller tennisskor i en tvättmaskin (eller speciellt en torktumlare), även om de flesta skor sannolikt kommer att överleva processen bara bra.På grund av deras robusthet och snabbkonstruktion, hittar du vanligtvis en rekommendation att brottning skor kan sättas i tvätten.
    • Kontrollera taggen på skorna eller ring eller besök skoföretagets hemsida.
  • Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 6
    2. Ställ tvättmaskinen till kallt vatten och prova en mild tvätt och snurra.Om inte annat rekommenderas av skomakern, börja med de minst aggressiva tvättinställningarna.Lägg till några gamla handdukar för att begränsa skorna "banging mot tvätttrumman, eller lägg dem i en örngott.Lägg till en normal eller kanske något mindre mängd tvättmedel.
  • Ta ut eventuella avtagbara insoles och shoestrings innan du börjar tvätta.Du kan tvätta dem tillsammans med skorna.
  • Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 7
    3. Lufttorka skor.Om du har tid, är det lättare på skor att hoppa över torktumlaren.Placera lite tidning i skorna och håll dem i en luftig, solig plats om möjligt.
  • Kom ihåg att de flesta brottskor görs för att torka snabbt, så de kan vara helt torra inom flera timmar, om inte säkert över natten.
  • Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 8
    4. Få mer aggressiv med beat-up eller verkligen stinkiga skor.Om dina skor är väl slitna, snuskiga och närmar sig slutet av deras användbara liv, har du inte mycket att förlora genom att justera tvättmaskinen till de varma eller varmvatteninställningarna.Ställ den till en vanlig tvättcykel, men håll den på en låg spinninställning.Använd handdukar eller en örngott för att minska klang och eventuella slagskador.
  • Om du är i rush eller är inte alltför orolig för den mindre risken för dina skor, fortsätt och lägg dem i torken också.Men bli inte för vågad - sätt torken på sin låga värmeinställning.Och kasta de gamla handdukarna från tvätten också.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera scuffs och luktar
    1. Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 9
    1. Torka av skorna med varmt vatten och diskmedel.Lätt fuktar skorens exteriörer med en ren trasa doppad i vanligt, varmt vatten.Lägg till några droppar diskmedel till vattnet och swish det runt.Doppa en annan ren trasa, eller en mjukborste (som en skorborste eller tandborste) i lösningen och torka av skon.Torka bort tvålrester med en slutlig ren trasa fuktad med bara vatten.
    • De flesta brottning avicionados rekommenderar att du bara använder dina skor på mattan, så de kommer förmodligen inte att ha kakad smuts på dem.Om de gör det, torka det bort med en ren, torr borste eller tyg innan de fortsätter.
  • Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 10
    2
    Prova tandkräm för envisa fläckar eller scuffs.Lägg till en liten dab av vanlig, vit tandkräm till antingen dina första två fingrar, en ren trasa eller en mjuk borste som har doppats i disken tvållösning.Skrubba fläcken eller scuff i en cirkulär rörelse.Torka bort tandkräm med en ren, fuktig trasa.Upprepa efter behov.
  • En tandkrämskrubb kan vara särskilt användbar för scuffs på de gummerade områdena på solens sålar eller tår.
  • Istället för tandkräm kan du också göra en pasta med natron och vatten.Använd några skedar av natron och rör om små mängder vatten tills du uppnår en tandkräm konsistens.
  • Bild med titled Clean Wrestling Skor Steg 11
    3. Rengör skosnören och några insatser separat.Oavsett om du tvättar dina brottskor av maskin, för hand, eller båda, är det mest effektivt att ta bort snören och eventuella insatser.Du kan använda samma handtvättlösning, eller bara maskin tvättar dem.
  • Rengöring av insoles eller insatser med bakpulverpasta kan också hjälpa till med luktkontroll.
  • Se till att snören och insatserna är helt torra innan de sätter in dem.
  • Det är bäst att ersätta slitna eller slitna snören - du vill inte att de ska snapa i mitten av en match!
  • Bild med titeln Clean Wrestling Skor Steg 12
    4. Deodorize skorna ofta.Brottning skor kan bli mycket stinky mycket snabbt, särskilt efter några svettiga metoder eller möter.Regelbunden tvätt hjälper, men du bör också regelbundet deodorera insidan.Kommersiella sko deodorizers är ett solidt alternativ, men du kan också prova några DIY-lösningar.
  • Prova, till exempel sprinklande bakpulver i skorna över natten.Detta fungerar bäst om skorna redan är helt torra.
  • Eller, försök att placera ett torkark i varje sko över natten.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande