Hur man kommer ifrån datorn

Är du oroad över hur mycket tid du spenderar online? Medan Internet kan vara en bra resurs för social anslutning och information börjar många av oss att drabbas av känslomässiga och fysiska biverkningar om vår datoranvändning blir överdriven. Det finns en mängd olika steg du kan ta för att begränsa dina datorvanor och spendera lite tid bort från skärmen varje dag.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera källorna
  1. Bild med titeln komma bort från datorn Steg 1
1. Känna till riskerna. För mycket tid framför en skärm är det inte bara en tidsbyte. Det kan orsaka fysisk och känslomässig nöd. Förstå hur för mycket tid på datorn kan påverka dig. Tillfredsställande att veta riskerna ger motivation att sluta.
  • Spendera mer än 4 timmar om dagen framför en skärm kan öka risken för hjärtsjukdom, även om de engagerar sig i tillräckliga mängder träning under hela veckan.
  • Vissa studier visar att överdriven skärmtid skadar hjärnvävnader och i slutändan försämrar hjärnans förmåga att fungera. Den främre loben, som bestämmer framgång på många områden av livet, är mest mottagliga för skador.
  • Karpaltunnelsyndrom är en välkänd hälsorisk för tunga datoranvändare.
  • Om du har befintliga psykiatriska problem, särskilt hypokondrier och obsessiv tvångssyndrom, kan informationen lättillgänglig online kan bränna oönskade tankar. Till exempel vänder hypokondriaker ofta till WebMD för att självdiagnostisera godartade symptom som allvarliga medicinska problem.
  • Medan sällsynta utvecklar vissa människor internet eller datorberoende. Överdriven användning av Internet eller datorn blir beroendeframkallande, vilket orsakar känslomässiga symptom som depression, ångest och en känsla av isolering och fysiska biverkningar som ryggvärk, huvudvärk, viktminskning och viktökning. Om du oroar dig för att du kan lida av en missbruk av din dator eller Internet, sök psykiatrisk vård.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 2
    2. Lista vad du gör på datorn. För att förstå var och hur du spenderar för mycket tid på din dator eller bärbar dator, håll koll på de webbplatser du besöker och allt annat du gör framför skärmen. Vilka webbplatser orsakar problemet?
  • Ta reda på hur mycket tid du spenderar på nätet.
  • Använder du Internet främst för sociala medier? Är du en Facebook, Twitter eller Instagram-användare? Finns du dig själv med att rulla en nyhetsfeed? Försök att räkna ut varför du är ritad på sociala medier och hur du kanske kan skära tillbaka.
  • Många använder internet för att titta på tv, filmer och videoklipp. Spenderar du mycket tid på Netflix och YouTube? Tittar på saker som din primära form av avkoppling? Finns det något annat du kan göra för att varva ner förutom att hänga sig i online-visning?
  • Är du en nyhet Junkie? Läser du The New York Times, Huffington Post och andra nyhetsrelaterade webbplatser för att hålla dig uppdaterad med världen? Om så är fallet kan du prenumerera på några tidskrifter eller läsa en tidning i stället för att få din nyhet enbart genom skärmen.
  • Spelar du några spel? Många använder sin dator främst på sin bärbara dator, oavsett om de är online med andra spelare eller solo. Hur många timmar spenderar du på datorspel varje dag / natt?
  • Spåra din datortid i en vecka, vilket gör en omfattande lista över alla webbplatser du besöker och allt annat du gör med din dator. Försök att ta reda på vilka webbplatser, applikationer och spel tar upp mest tid.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 3
    3. Ta reda på hur mycket tid du spenderar framför skärmen. Många är chockade när de faktiskt beräknar hur mycket tid de spenderar på sin dator. Ta reda på ungefär hur många timmar om dagen du spenderar framför skärmen. Detta kan vara stor motivation att sluta.
  • Du kan använda penna och papper för att skapa en datorlogg för dig själv. Skriv ner de webbplatser du besöker, spel du spelar, etc., och hålla reda på start och sluttider för din datoraktivitet. Totalt timmarna i slutet av dagen.
  • Om du har problem med att hålla reda på information själv, finns det en tidshantering och analytikapp som heter RescueTime. Det bryter ner hur mycket aktiv tid du spenderar på din dator och vilka webbplatser, spel och applikationer du fokuserar mest uppmärksamhet.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra internetanvändning
    1. Bild med titeln komma bort från datorn Steg 4
    1. Göra ett internetschema. När det gäller att använda en dator, är det inte längre ett alternativ att sluta med kallt kalkon. Vi är alltmer beroende av Internet och e-post för arbete, våra sociala liv, betalar räkningar och köper. Att göra ett online-schema är ett mer lönsamt alternativ. Begränsa den tid du spenderar online utan att helt eliminera vanan.
    • Planera vilka tider du kommer att gå på din dator. Till exempel, säg att du befinner dig själv med tanke på timmarna efter middagen på internet. Begränsa den tid du går online till en timme och, efter den timmen är uppe, hitta andra sätt att klara tiden.
    • Lista de webbplatser du planerar att besöka. Anledningen till att många av oss fritter bort timmar på nätet är på grund av oplanerade webbplatser och, som många webbplatser länkar dig andra relevanta platser, slutar du bli ritad i timmar. Gå bara online med specifika avsikter. Planera att kontrollera din e-post, Facebook, läs en nyhetsartikel och stäng sedan av datorn.
    • Om du begär det tillfälliga spontana Internet-sökningar, sätt en timer för hur länge du kan söka oändligt. Ge dig själv en till två timmars oplanerad internetanvändning och koppla bort för resten av dagen.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 5
    2. Använd teknik till din fördel. Det finns en litany av applikationer och tillägg som kan blockera din tillgång till tid som slösar på webbplatser. Investera i vissa av dessa om självkontroll ensam inte skär det när det gäller att minska din tid på datorn.
  • Om du är en Firefox-användare finns det ett tillägg som heter LeechBlock. Du kan blockera tidslösa webbplatser för specifika tidsperioder, allt från några timmar till några dagar. Om du använder Chrome finns det en liknande tillägg som heter StayFocused och Internet Explorer kan du enkelt blockera vissa webbplatser genom att manipulera dina blockeringsinställningar.
  • Det finns en MacOS-applikation som heter SelfControl som låter dig svart lista vissa webbplatser. Du ställer in en timer och du kan inte komma åt de listade webbplatserna under den tiden. För PC-användare finns det en liknande applikation som heter Frihet.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 6
    3. Avinstallera allt du inte behöver absolut. Om din datortid orsakas främst av spel eller med viss applikation, det kan vara dags att helt enkelt avinstallera.
  • Vad behöver du absolut din dator för? För de flesta av oss behöver vi våra datorer för att kontrollera vårt email för arbete och få tillgång till kalendrar och scheman. Du kan ha olika behov, beroende på din plats och yrke. Ta reda på vad du behöver mot vad du inte behöver och gå därifrån.
  • Det kan vara svårt att avinstallera ett videospel Du är benägen att spela ofta, speciellt om du har data och information som är lagrad som kommer att gå vilse. Du kanske inte har den personliga viljan att göra det. Prata med en vän eller älskade en om hur du känner att du spenderar för mycket tid på datorn. Se om de kan komma över och avinstallera spelet för dig.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 7
    4. Göra åtkomst svårt. Ibland är ett effektivt verktyg för att minska din datortid. Helt enkelt göra det svårt att komma åt Internet eller din bärbara dator kan ge dig tillagt tid att överväga vad du gör och fattar beslutet att ta en paus från datorn.
  • Ordna om datorns skärm. Detta är ett enkelt men effektivt trick när det gäller att minska skärmtiden. Ta bort webbläsare från din brygga, såväl som korta nedskärningar till webbplatser som Facebook, Twitter och Instagram. Om du har ditt e-postmeddelande i en e-postprogram, ta bort programmet.
  • Ändra var du behåller din bärbara dator eller dator. Om din dator är lätt att komma åt, är du mer benägna att använda den. Om din dator till exempel är på ett skrivbord nära din säng kommer du sannolikt att börja på morgonen genom att kolla Facebook. Ha ett angivet område i ditt hem där du håller din bärbara dator och / eller dator och använder inte den elektroniken utanför det här utrymmet.
  • Koppla ur modemet. Om du måste vänta på att modemet startas, kommer det att ge dig tillagt tid att överväga om du verkligen behöver gå online. Koppla ur modemet efter din angivna dagliga internetanvändning.
  • Stäng av datorn när du inte använder den. Den extra starttiden hjälper dig att sakta ner och ompröva hur du spenderar din tid.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 8
    5. Ta raster. Ibland, även om vi är försiktig med skärmtid, måste vi vara på en dator för arbete eller skola. Om det är fallet för dig, utbrott för att rädda dig de fysiska och känslomässiga biverkningarna av för mycket datortid.
  • Planera regelbundna raster om du använder datorn för att slutföra ett projekt. Vi är ofta frestade att ta pauser på datorn. Till exempel, efter en timmes arbete tillåter vi oss att kolla Facebook eller Twitter. Istället för online-belöningar, gå i 10 minuters promenad var 50: e minut eller ta en paus för att ha ett mellanmål eller lyssna på din iPod.
  • Det finns många 10 minuters träningspass du kan göra under din angivna breaktid. Övning hjälper oss att klara av stress och kan motverka några av de negativa hälsoeffekterna av att sitta framför en skärm för länge. Push-ups, pull-ups och squats är bra alternativ.
  • Tio minuter med meditation kan också hjälpa till att slappna av dig. Du kan hitta meditationstekniker online eller fråga vänner som du vet att träna meditation.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra livsstilvanor
    1. Bild med titeln komma bort från datorn Steg 9
    1. Hitta hobbyer. Mycket av tiden tjänar datorn som vår primära form av avkoppling. Om du har fallit i en Rut med avseende på dina fritidsaktiviteter, försök att ta upp några nya hobbyer för att bekämpa överdriven internetanvändning.
    • Om du vill ha något du kan göra hemma efter jobbet, investera i korsord, sudoku, brädspel och kort. Om du bor med en rumskompis, familj eller en betydande annan, föreslår en veckospel natt.
    • Förklara Internetfria dagar eller tidsramar och använd den tiden för att engagera sig i andra aktiviteter. Oftast, att komma ut i naturen kan hjälpa till att begränsa internetanvändningen. Försök att gå till vandringar på helger eller snabba joggar efter arbete.
    • Om du är den typ som gör mycket läsning online, överväga att köpa fysiska böcker och prenumerera på tidningar relaterade till dina intressen. Nattläsning kan hjälpa dig att komma ifrån datorn.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 10
    2. Söka psykiatrisk hjälp. En stor mängd internetanvändning är ibland förknippad med befintliga förhållanden som depression och ångest. Eller du kan lida av sig själv eller datorberoende.
  • Känn symptomen på psykiatriska störningar. Har du en beständig ledsen, tom eller numb humör? Upplever du känslor av skuld eller värdelöshet? Har du problem med att fatta beslut och möta deadlines på grund av dessa känslor? Har du haft fysiska biverkningar, som viktminskning eller vinst, sömnlöshet, huvudvärk och matsmältningsfrågor?
  • Använder du Internet eller dator för att undvika eller bekämpa dessa känslor? Upplever du känslor av eufori när du går online som tillfälligt lyser negativa humör?
  • Du kan hitta en psykiater genom att besöka din försäkringsleverantörs webbplats och se var du planerar är accepterad. Om du är en student kan du vanligtvis få gratis rådgivning via ditt universitet.
  • Ha tålamod. Det kan ta ett tag att hitta rätt rådgivare och du är obekväma med en terapeut du kan begära en hänvisning till en annan terapeut i ditt område.
  • Bild med titeln komma bort från datorn Steg 11
    3. Använd Internet för att förbättra ditt verkliga liv. Om du använder Internet för att uppmuntra ett aktivt socialt liv, kommer du att sluta spendera mindre tid framför skärmen. Använd din dator till din fördel. Göra planer och träffa nya människor.
  • Göra planer med vänner. Facebook-evenemang, Google Kalendrar, och e-Vites kan användas för att nå ut till människor och göra planer. Eftersom de flesta spenderar mycket tid på nätet kan de vara mer benägna att svara på och komma ihåg en onlineinbjudan än en i form av ett telefonsamtal eller pappersinbjudan.
  • Använd webbplatser som möte. Meetup är en webbplats som annonserar grupper runt en viss stad som är relevant för ett brett utbud av intressen. Skapa en profil på Meetup och gå till evenemang nära. Det är ett bra sätt att komma ut ur huset och träffa nya människor.
  • Skype av Google Chat med långdistansvänner. En av anledningarna till att vara online för mycket påverkar oss emotionellt är att vi känner oss isolerade. Om du använder videoklippsfunktionen på Skype eller Google Chat för att prata med långdistansvänner, istället för att öka din känsla av alienation, kan Internet få dig närmare andra. Även om detta verkar motintuitivt, kan du i slutändan sluta spendera mindre tid på nätet om du är i ett bättre humör.
  • Tips

    Slut "kall kalkon" är inte ett lönsamt alternativ. Det kräver inte bara mycket mer Willpowerthan mest kan vanligtvis mönstra, i denna ålder behöver de flesta människor tillgång till något slag för att fungera professionellt.
  • Söka stöd. Prata med vänner och kära om dina bekymmer om internet och datoranvändning. Be dem att hjälpa dig genom att engagera sig i gruppaktiviteter som inte är relaterade till datorn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande