Hur man väljer en datorskärm

Medan du kan tendera att fokusera mer på en dator själv, att välja bildskärmen är också viktigt. De flesta bildskärmar kan tyckas som om de erbjuder liknande saker, men de har olika egenskaper som kanske inte uppfyller dina behov. Genom att överväga funktionen, form och storleksalternativ, och genom att bedöma din egen användning, kan du upptäcka vilken typ av bildskärm som är rätt för dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Prioritering av bildskärmens egenskaper
  1. Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 1
1. Gå till IPS / PLS Panel Technology om du siktar på den bästa övergripande kvaliteten. Det finns tre huvudtyper av paneler: Twisted Nematic (TN), vertikal inriktning (VA) och växling eller flygplansbrytning (IPS / PLS). Alla tre användbar LCD-teknik och i allmänhet ökar kvaliteten och expensiviteten för dessa alternativ i denna ordning.
  • IPS / Pls är ett särskilt bra val för fotografer och grafiska designers, eftersom deras färgnoggrannhet och vinkelvisning är toppklass.
  • En svaghet i IPS / PLS-panelen är att dess uppdateringshastigheter är lite långsammare, vilket kan vara ett problem för frekventa spelare.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 2
    2. Få en högre upplösning om du vill ha en större skärm. Typiskt desto större, desto högre upplösning. Upplösning är antalet bildelement eller pixlar, som utgör varje bild som du tittar på din bildskärm. Fler pixlar betyder mer detaljer, och mer detaljer behövs om du tittar på en större yta.
  • Typiska upplösningar varierar från 1,440x900 till 2,560x2,440 och ännu högre, ofta beroende på bildskärmens skärmstorlek.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 3
    3. Var uppmärksam på uppdateringshastighet och svarstid om du värdesätter video. Uppdatera är antalet gånger en sekund som bildskärmen kan uppdatera bilden. Svarstid mäter hur snabbt bildskärmen kan uppdatera från en ram till nästa. Dessa bestämmer hur suddiga och hakiga eller tydliga och släta videor visas på din bildskärm.
  • Metod 2 av 3:
    Välja bildskärmens storlek och form
    1. Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 4
    1. Köp en 22, 24 eller 27 tumsvisning för allmän användning. Det här är en bra standardstorlek för en skärm som låter dig göra och njuta av allt från att skriva orddokument för att titta på filmer. Men om du har utrymmet är det aldrig en dålig idé att gå lite större. Visningsstorleken mäts i tum och diagonalt från ett övre hörn till ett bottenhörn, inte horisontellt.
    • Bara överväga att få en display mindre än 20 tum om du är mycket pressad för rymden, begränsad ekonomiskt, eller om du vanligtvis bara håller fast vid kontoret.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 5
    2. Få en krökt skärm om du också lutar mot en större. Överväg att få en krökt skärm om du får en bildskärm som mäter 27 + tum. Den största överklagan av en krökt skärm är att det låter dig se mer utan att vara långt ifrån datorn.
  • Om du bara gör grunderna på din dator, till exempel Internet-sökningar och skriver, kan det vara en överdriven och onödig funktion.
  • Musikproducenter dra nytta av att ha en krökt skärm eftersom de kan se en längre bit av en sång vid ett visst ögonblick.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 6
    3. Få ett stativ med anständiga inställningsalternativ. Vid jämförelse av bildskärmar, kontrollera stativets förmåga. Syfte att få en som är stark, stabil och något flexibel.
  • Professionella bildskärmar är ett bra alternativ om du behöver ett stativ som kan svänga, luta, svänga och justera höjden.
  • Metod 3 av 3:
    Reflekterar över din personliga användning och syfte
    1. Bild med titeln Välj ett dataskärm Steg 7
    1. Gå mellanvägen eller en hack ovan för grundläggande användning. Om du huvudsakligen använder din dator för arbete, skolan och surfar på Internet, spelar det fortfarande säkert och täcker dina behov med åtminstone en anständig allroundskärm.
    • Om priset inte är mycket av ett problem, överväg att få en 27-tums plattskärm med 4K (3,840x2,160) upplösning som använder en IPS / PLS-panel.
    • Ett billigt alternativ är en något nedgraderad version av detta med en 24-tums skärm med 1,920x1,080 (Full HD) upplösning.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 8
    2. Splurge på videokvalitet och display om du är en frekvent spelare. Desto större skärmen, desto bättre spelupplevelse. Dessutom är videospel mycket roligare när du inte handlar om att tappa.
  • Få en bildskärm med en stor, krökt skärm som har en svarstid på fem millisekunder eller mindre.
  • Bild med titeln Välj en datorskärm Steg 9
    3. Välj en bildskärm med exceptionell visning, upplösning och panelanvändning för konstnärliga projekt. Om du är fotograf eller grafisk designer behöver du den största möjliga skärmen, bästa möjliga upplösning och en bildskärm som använder en IPS / PLS-panel.
  • Din bildskärm ska vara minst 27 tum och en 4k eller till och med 5k upplösning är bäst.
  • Överväg att få en andra skärm om du ofta redigerar foton.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är ofta bättre att splurge lite om du kan. En högre prislapp betyder vanligtvis fler funktioner, bättre kvalitet och en längre livslängd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande