Så här ändrar du ditt lösenord från din windows 10-låsskärm

Om du har glömt lösenordet till en dator som kör Windows 10, eller om du bara vill ändra ditt lösenord, är en av de enklaste lösningarna att ändra ditt lösenord direkt från din Windows 10-låsskärm. Den här artikeln kommer att gå igenom den här processen steg för steg.

Steg

Del 1 av 3:
Nå skärmen för Windows 10
  1. Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 1
1. Slå på din Windows 10-enhet och vänta på att det tar dig till låsskärmen. Om det redan är på och i bruk, tryck Ctrl + Alt + Radera och välj Lås från menyn som visas före dig. Om det inte är på:
  • Tryck på strömbrytaren på enheten för att slå på den. Strömknappen är vanligtvis placerad högst upp på tangentbordet om datorn är en bärbar dator eller på skärmen om den är ett skrivbord. Strömknappen på en dator indikeras vanligtvis av strömsymbolen - en cirkel med en linje som går igenom toppen.
  • Efter att ha tryckt på strömbrytaren, vänta 30 sekunder till en minut för din dator för att starta upp. Windows 10 ska automatiskt ta dig till låsskärmen. Denna låsskärm ska se ut som den nedan. Bakgrunden kan skilja sig, men det allmänna utseendet ska vara detsamma. Om så inte är fallet kan din enhet använda något annat än Windows 10, vilket den här artikeln inte är avsedd för.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 2
    2. Klicka på skärmen för att se inloggningsskärmen. När du väl kan se låsskärmen klickar du på den vänstra musknappen eller trycker på valfri knapp för att se kontot inloggningsskärmen, som visar profilbilden och namnet på en användare och en plats att ange sitt lösenord.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 3
    3. Se till att du väljer det konto som du vill ändra lösenordet. Som standard visar Windows 10 den användare som loggade in på enheten senast. Om din dator har flera konton visas andra konton på vänster sida av inloggningsskärmen. Om användaren som visas är inte ditt konto, välj ditt konto från listan till vänster. I bilden ovan är det valda användarkontot Shey Naik.
  • Del 2 av 3:
    Anslutning till Internet
    1. Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 4
    1. Klicka på Internet-ikonen på skärmbilden Konto. Ändra ditt Windows 10 Låskskärm Lösenordet kräver att du åtkomst till sidan Microsoft Outlook, som kräver en Internetanslutning. Om du redan är ansluten till Internet kan du hoppa över till del 3.
    • På nederst höger på kontoinloggningsskärmen på Windows 10 hittar du tre ikoner, där användarna kan komma åt Internet, enkel åtkomst och ströminställningar från vänster till höger (vissa datorer kan ha enkel åtkomst avstängd , i vilket fall bara de andra två ikonerna kommer att vara synliga). Klicka på den vänstra ikonen, vilket motsvarar internetåtkomst (det kan se annorlunda ut än bilden ovan beroende på din anslutning). En popup-meny ska visas nu ovanför Internet-ikonen.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 5
    2. Slå på Wi-Fi. I det nedre högra hörnet på popup-menyn Internet klickar du på Wi-Fi-ikonen för att slå på enhetens Wi-Fi, och om ikonen för flygplansläge är markerat och säger "på" under den, klicka på det Slå av flygplansläge. Detta gör att du kan se en lista över Wi-Fi-nätverk som ligger inom din enhet. Ett Wi-Fi-nätverk är ett trådlöst nätverk som gör att enheten kan ansluta till Internet.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 6
    3. Välj ett Wi-Fi-nätverk från listan som du känner igen. Detta Wi-Fi-nätverk är sannolikt det som människor i samma hushållsbruk använder för att ansluta till Internet, och en som du känner till nätverkssäkerhetsnyckeln för (om det finns en). Klicka på namnet på Wi-Fi-nätverket och slå Connect.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 7
    4. Ange ditt nätverks säkerhetsnyckel, om det behövs. Den här tangenten är ett alfanumeriskt lösenord (ett lösenord som innehåller siffror och bokstäver) som krävs för att komma åt Internet via det här nätverket.
  • Om du inte känner till den här nätverkssäkerhetsnyckeln, fråga andra personer som använder samma nätverk, eller om du använder ett nätverk som är värd av en Wi-Fi-router som du äger, kolla routern för en nätverkssäkerhetsnyckel. Annars, se till att du försöker ansluta till ett nätverk som du känner igen och byter nätverk om det behövs genom att klicka på Avbryt och upprepa steg 2.
  • När du har angett en nätverkssäkerhetsknapp, klicka på Nästa. Efter några sekunder kommer din enhet att anslutas till Internet. Klicka sedan på var som helst utanför popup-menyn för att lämna menyn och återgå till skärmbilden.
  • Del 3 av 3:
    Skapa ett nytt lösenord
    1. Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 8
    1. Klicka på "Inloggningsalternativ" i mitten av skärmen för att välja hur du vill logga in. Detta kommer att presentera dig med en lista med ikoner, som alla representerar de olika tillgängliga metoderna för att logga in på ditt konto.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 9
    2. Välj antingen PIN-koden eller lösenordsikonen. Om du loggar in med en stift och vill ändra den här PIN-koden, välj ikonen med ett knappsats. Om du loggar in med ditt Microsoft-konto lösenord och vill ändra det här lösenordet, välj ikonen med en textruta och markör. (Obs! Ändra ditt Microsoft-lösenords lösenord ändras inte bara ditt inloggnings lösenord till den här Windows-enheten, men det lösenord du använder för att logga in på Microsoft-kontot själv!)
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 10
    3. Klicka på "Glömt mitt lösenord" eller "Glömt min PIN-kod". Detta kommer att dra upp ett nytt fönster. Om du ändrar din PIN-kod kommer du först att bli ombedd att logga in på ditt Microsoft-konto. Om du ändrar ditt lösenord kommer du att tas direkt till sidan Microsoft Account Verification.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 11
    4. Verifiera ditt Microsoft-konto med en säkerhetskod. Beroende på dina inställningar för Microsoft Account-säkerhet kommer du att bli ombedd att bekräfta antingen ett telefonnummer eller ett e-postmeddelande som är kopplat till ditt konto, och en säkerhetskod skickas sedan till det här numret eller e-postmeddelandet om bekräftelsen är korrekt. Fönstret kommer då att be om den kod som bara skickades till ditt nummer eller e-post.
  • Om en verifieringskod skickades till ett telefonnummer, visas det som en text. Hitta den här verifieringskoden antingen via numret eller e-posten och ange koden i fönstret. När du har slutfört det här steget, kommer du att bli till en ny sida där du blir ombedd att ange ett nytt lösenord.
  • Bild med titeln Ändra ditt lösenord från ditt Windows 10 Lås skärm Steg 12
    5. Ange ett nytt lösenord / PIN-kod som du kommer ihåg. Skriv det ner någonstans om du glömmer. Kom ihåg att om du har angett ett nytt Microsoft-konto lösenord, gäller det lösenordet inte bara när du loggar in på den här enheten, men när du loggar in på ditt Microsoft-konto i allmänhet (säg när du kontrollerar din Outlook-e-post, till exempel).
  • Klicka på Nästa när du har valt ett bra lösenord / PIN-kin och skrivit in det. Nu kommer du tillbaka till din konto-inloggningsskärm, där du kan använda ditt nya lösenord / PIN-kod för att logga in.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande