Hur man väljer en generator

Om du bor på en plats där strömmen går ut ofta, är det alltid en smart idé att ha en generator praktisk som en backup-strömkälla. Det finns 3 huvudtyper av generatorer: bärbar, vänteläge och växelriktare. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar, så ta reda på vilken typ av generator som passar dina behov att göra det bästa beslutet möjligt!

Steg

Metod 1 av 3:
Köpa en bärbar generator
  1. Bild med titeln Välj en Generator Steg 1
1. Köp en bärbar, dubbeldriven generator som backupkälla. Bärbara generatorer gör för bra säkerhetskopieringskällor i en nypa. Dubbeldrivna generatorer körs på både gas och propan, vilket gör dem mångsidiga maskiner. Tänk på att propan är billigare än gas och lättare att lagra, så undvik att köpa en generator som bara körs på gas.
  • Dessa modeller behöver en bränslestabilisator om du vill lagra dem med gas i tanken under en längre tid än en vecka.

Dricks: Eftersom bärbara generatorer också används på arbetsplatser, tenderar de att använda mycket kraft. Var noga med att köpa en maskin som har mer än 6000 watt makt.

  • Bild med titeln Välj en generator Steg 2
    2. Gå till en bärbar generator om du renoverar delar av ditt hem. Bärbara generatorer kan driva byggverktyg och hålla arbetsplatser som löper smidigt. Om du gör renoveringar runt huset, vill du ha en generator som kan köra flera maskiner samtidigt.
  • Arbeta runt huset kan inkludera att bygga en förlängning till ditt hem.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 3
    3. Lägg upp wattage av dina apparater för att få den rättaste generatorn. Gå runt ditt hem och göra en lista över allt du vill driva under ett avbrott. Varje apparat kommer att ha en etikett som ger dig maskinens wattage. Lista artiklar som ditt kylskåp, mikrovågsugn, ugn och luftkonditionering. När du har tagit din lista, lägg till wattagesna ihop och multiplicera det numret med 1.5 För att redogöra för den extra kraften måste dina apparater starta upp.
  • Vissa etiketter är på dörren till apparaten, medan andra är på baksidan. Om etiketten är på baksidan av maskinen måste du ta bort den från väggen.
  • Wattage krav på hushållsartiklar:

    Kylskåp: 700 - 1200 Watt
    Frys: 500 - 1000 watt
    Mikrovågsugn: 600 - 1200 Watt

    Om du vill köra dessa 3 apparater under ett avbrott och deras watt lägger upp till 2 800, multiplicera det numret med 1.5 för att få 4 200. Det betyder att du behöver en generator med minst 4 200 watt för att ordentligt driva dessa föremål.

  • Bild med titeln Välj en generator Steg 4
    4. Få en bärbar generator med hjul för att transportera det enklare. Om du har tillbaka problem eller bara kämpar för att lyfta tunga föremål, köp en bärbar generator med hjul för att göra det lättare att flytta maskinen runt. En bra storlek bärbar generator bör vara mellan 45-50 pund (20-23 kg), men det här är fortfarande ganska tungt.
  • Även om dessa generatorer är lättare och mindre än andra typer av generatorer, kommer de fortfarande att kosta några tusen dollar. Lyckligtvis behöver du inte betala någon för att komma in och installera den.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 5
    5. Köp en generator med elektriska och dra startmekanismer. Var noga med att köpa en generator som du kan slå på med en knapptryckning. Det sagt, ibland dör generatorbatteriet oväntat, så du behöver en maskin med ett Pull Start-alternativ. Om du slår på en generator är detsamma som att driva upp en gräsklippare.
  • För att dra Starta din generator, gör du sladden i en uppåtgående rörelse 2-3 gånger, eller tills du hörs på motorn.
  • Metod 2 av 3:
    Få en vänteläge
    1. Bild med titeln Välj en generator Steg 6
    1. Få en vänteläge om din makt går ut ofta. Hem standby generatorer återställer makt till hela huset strax efter ett strömavbrott. Dessa generatorer är praktiska eftersom de slås på automatiskt när strömmen släcks och stängs av en gång när strömmen återställs. Standby generatorer är inte bärbara, så köp bara detta slag om din huvudsakliga bekymmer är strömavbrott.
    • Generatorer i allmänhet är inte billiga, men standby generatorer är mycket dyr. Förvänta dig att betala minst några tusen dollar för maskinen och den professionella installationen.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 7
    2. Plocka upp en generator med avancerad teknik för att minska ljudnivåerna. Standby generatorer kan vara mycket högt när de kör, vilket kan störa dina sömnmönster. Om du vill få en vänteläge, kolla in en modell som har avancerad teknik. Dessa enheter körs med reducerade ljudnivåer och övervakar dem till och med självdiagnostiska test varje vecka.
  • Standby generatorer med avancerad teknik är bland de dyraste generatorerna som är tillgängliga. Om du har budgeten att spendera cirka 15 000 dollar för en generator, överväga det här alternativet.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 8
    3. Använd flytande petroleumgas för att köra din generator. LPG är renare och säkrare än bensin eller dieselbränsle, men dessa generatorer är dyrare. Fortfarande är bensin inte en bra bränslekälla för personer som bor i kalla väder och diesel är bullriga och bara effektiva när de körs på tunga belastningar.
  • Överväg att köpa ett LPG-konverteringskit för att ge din generator mer flexibilitet. Satsen tillåter att din generator körs på bensin eller LPG, vilket betyder att du kan spara på bränslekostnader under det varma vädermånaderna med bensin.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 9
    4. Ta med en utbildad professionell för att installera generatorn. Den professionella installerar permanent generatorn utanför ditt hus. Den här personen kommer att ansluta generatorn till ditt hembrytare, som distribuerar elektrisk kraft i hela huset.
  • Den professionella kommer att ställa in maskinen så att den automatiskt slås på när ett strömavbrott inträffar.
  • Installationsavgifter är separata från kostnaden för generatorns själva. Du måste betala ytterligare $ 1000 eller så för att ha generatorn professionellt installerad.
  • Varning: Försök inte installera generatorn själv. Om kostnaden för en vänteläge är för dyr, överväga att köpa en mindre generator istället.

    Metod 3 av 3:
    Inköp av en inverterare
    1. Bild med titeln Välj en generator steg 10
    1. Köp en inverteraregenerator för utomhusaktiviteter. Om du och din familj älskar att tailgate, gå Rving, eller spendera tid camping, en inverter generator är ett bra köp. Dessa lätta maskiner kör mycket tystare än en duell-driven generator, så de kommer inte vara en olägenhet under din semester. Inverter generatorer kör på både propan och gas.
    • Du kan få en växelriktaregenerator för så lite som $ 300. Men ju mer du spenderar på en generator, desto mer watt kommer det att ha och ju längre det kommer att vara.
  • Bild med titeln Välj en generator Steg 11
    2. Få en parallellkontakt att använda 2 inverteregeneratorer på en gång. Ett parallellt anslutningsfunktion låter dig kombinera 2 inverterare för att öka mängden ström du använder. Bäst av allt, eftersom du kombinerar 2 inverteregeneratorer, kommer ljudnivån inte att öka eftersom båda maskinerna körs tyst.
  • En parallell anslutning kostar runt $ 80 på din lokala hem förbättring butik.
  • Bild med titeln Välj en generator steg 12
    3. Använd en inverteraregenerator för att driva små elektroniska enheter. Inverter generatorer är en konsekvent och pålitlig strömkälla. De har inte maktstärks eller lags av en större generator. Apparater som smartphones, datorer och lampor är känsliga för el och kan skadas av kraftöverskott och lags.
  • Även om du kan använda en inverteraregenerator för att ladda telefoner, använd inte det i ett sluten utrymme eller butik i ditt hem. Dessa maskiner avger kolmonoxid och måste springa ut av säkerhetsskäl.
  • Visste du? Vilka inverteregeneratorer tillhandahålls kallas sant sinusvåg, vilket innebär att de kommer att skydda saker som bärbara datorer från farliga kraftöverskott.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande