Hur man fixar heta rötter eller blekta rötter

I motsats till namnet är heta rötter allt annat än "varm." Ett resultat av felaktig blekning eller lättnad, de verkar varmare än resten av ditt hår. Detta uppstår vanligtvis eftersom värmen från hårbotten orsakar färgämnet närmast ditt huvud att bearbeta snabbare. I extrema fall kan de till och med visa orange! Det säkraste sättet att fixa dem skulle vara att färga ditt hår en mörkare färg, men det skulle ångra hela ditt hårda arbete lyckligtvis, är många andra enkla sätt att fixa dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Färgar rötterna
  1. Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 1
1. Få en cool-tonad glans som matchar din hårfärg. Du kan hitta den bredvid hårfärgspaket i salonger och skönhetsbutiker. Även om resten av ditt hår är varmtonat, bör du få glans i en cool version av samma färg. Detta kommer att hjälpa till att neutralisera och tona ner brassiness.
  • Se till att du får en glans och inte en glasyr. De låter liknande, men är faktiskt ganska annorlunda. En glans är mer permanent och hjälper till att justera tonen, medan glasyren inte.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 2
    2. Skydda din hud, kläder och arbetsyta. Täck din räknare med ett blad av tidningen. Sätta på en gammal skjorta, en färgning cape, eller drapera en gammal handduk runt dina axlar. Applicera lite petroleumgel runt din hårlinje. Slutligen, dra på ett par plasthandskar.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 3
    3. Krama glansen ut i en icke-metallskål, om så önskas. De flesta glansarna finns i en applikatorflaska, som du kan använda för att tillämpa produkten direkt till ditt hår. Om du tycker det är lättare att applicera saker med en applikatorborste, pressa glansen i en icke-metallskål.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 4
    4. Avsnittet av ditt hår med hjälp av handtaget på en råtta-svansskam. Detta är nödvändigt för dem med långt hår, och rekommenderas starkt för dem med kort hår. Dela ditt hår vertikalt ner i mitten, från pannan till nacke, dela det igen horisontellt från örat. Använd hårklipp för att hålla varje sektion separat.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 5
    5. Applicera glansen till din hårlinje, ta hand om att undvika hårbotten. Om du behöll glansen i en applikatorflaska, rita en tunn linje av glans längs din hårlinje och blanda den i dina rötter med en toningborste. Om du pressade glansen i en icke-metallskål, doppa en applikatorborste i glansen och borsta sedan på din hårlinje istället.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 6
    6. Applicera glansen på ditt hår i små sektioner, från rötterna. Välj en 1 tum (2.5 cm) Sektion av hår och applicera glansen till rötterna. Blanda glansen ner till resten av ditt hår med en toningborste. Använd handtaget på en råtta-svansskam för att separera ytterligare 1 tum (2.5 cm) avsnitt och använd mer glans. Fortsätt att applicera glansen till 1 tum (2.5 cm) sektioner tills allt hår är täckt.
  • Du burk Applicera glansen bara för dina rötter, men det skulle vara säkrare att tillämpa det på resten av ditt hår.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 7
    7. Låt glansen sitta för den tid som rekommenderas på paketet. För de flesta märken är det här ca 20 minuter. Du kan också hjälpa till att påskynda processen genom att sitta under en hårstång eller uppvärmd torktumlare för hälften av den rekommenderade tiden.
  • Du kanske vill täcka håret med en plastduschmössa medan glansprocesserna, särskilt om du planerar att sitta under en ångbåt eller torktumlare.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 8
    8. Skölj glans ut med kallt vatten. Fortsätt sköljning tills vattnet är klart. Uppföljning med en färgsäker balsam för att lägga till ytterligare glans till ditt hår. Var noga med att skölja balsam ut med kallt vatten för att försegla i glansen och stänga håret.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 9
    9. Torka ditt hår. Du kan använda en hårtork för att göra det, eller du kan låta ditt hår torka naturligt. När ditt hår har torkat, bör du märka att rötterna är märkbart svalare. Tänk på att det inte är permanent och att du måste återanvända glansen så ofta.
  • Metod 2 av 3:
    Med ett blått eller lila toning shampoo
    1. Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter steg 10
    1. Köp en blå eller lila toning shampoo. Lila schampo är det vanligaste, men något som är blåttfärgat skulle fungera ännu bättre. Blå sitter mittemot orange på färghjulet, så ett blåttfärgat toningschampo kommer att vara effektivare att balansera den orange.
    • Denna metod rekommenderas för dem som blektar håret och heta rötter. Var medveten om att den här metoden också kommer att tona resten av ditt hår.
    • Om du inte hittar ett toningschampo, gör du själv genom att röra några droppar mörkblå eller lila färgämne i vit balsam. Du vill ha violett / lavendelfärg.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 11
    2. Få ditt hår vått med varmt vatten. Du kan göra det genom att luta sig över ett handfat och rinnande vatten över det, men det skulle vara ännu enklare att bara klä sig och gå in i duschen. Du kan även kombinera den här metoden med din kväll eller morgondusch.
  • Att använda varmt vatten är viktigt eftersom det öppnar håraxeln. Detta gör det lättare för håret att absorbera färgen i schamponet.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 12
    3. Applicera schamponet till ditt hår, från rötterna. Massera schamponet i dina rötter först, sedan arbeta det genom resten av ditt hår. Eftersom det här schampot innehåller så lite färg kan du använda den som du skulle ha något annat schampo och inte oroa dig för det som färgar händerna.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 13
    4. Låt shampoo sitta i ditt hår, om det behövs. Det beror på det märke du använder, så kontrollera etiketten. Vissa typer av schampo kräver att du sköljer färgämnet omedelbart, medan andra rekommenderar att du lämnar den på 10 till 15 minuter. Eftersom det här schampot är så mild, kan du dock lämna den på längre beroende på skadan.
  • Du kan lämna shampoo på i upp till en timme. Om du behöver gå ut ur duschen, ta ditt hår under en duschlock.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter steg 14
    5. Skölj schamponet med kallt vatten. Fortsätt sköljning tills vattnet är klart. Du kan följa upp med en sulfatfri balsam som är avsedd för färgbehandlat hår. Om du gjorde ditt eget toning schampo med vit balsam, hoppa över den extra balsam.
  • Att använda kallt vatten hjälper till att täta håraxeln och lås i färgen. Det kommer också att hjälpa till att göra ditt hår glänsande och slät.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 15
    6. Torka ditt hår. Du kan låta ditt hår lufttorka, eller du kan tillämpa en värmeskyddande produkt och snabba saker med en hårtork. Dina rötter ska vara en svalare färg än tidigare.
  • Om du blekt håret överallt, kan de vara en ljus orange färg.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 16
    7. Använd shampoo en gång per vecka om brassinessen kommer tillbaka. Ibland går kemiskt behandlat hår bara brassy över tiden. Om så är fallet för dig, skulle du vilja använda toning shampoo en gång per vecka.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra heta rötter
    1. Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 17
    1. Applicera blekmedel i ändarna av ditt hår först, då rötterna. En av de vanligaste misstag som människor gör när de blekar sitt hår hemma är att tillämpa blekmedel för rötterna först. Dina rötter utvecklas mycket snabbare än resten av ditt hår på grund av värmen som genereras av ditt huvud. Om du tillämpar blekningen till rötterna först riskerar du att överbehandla och utveckla orange rötter.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 18
    2. Välj en cool eller ashy ton när du färgar håret lättare. Detta är särskilt viktigt om du har varmt tonat eller mörkt hår. Ljusprocessen gör naturligtvis ditt hår varmare. Att använda ett coolt eller ashy-tonat hårfärg kommer att bidra till att neutralisera det.
  • Undvik att gå för ljus. Välj något som är 1 eller 2 nyanser lättare än din naturliga färg.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 19
    3. Applicera färgämne i mitten av längden först om du går lättare. Många lättare hårfärgämner innehåller små nivåer av peroxid, vilket gör det möjligt för dem att lätta håret. Om du tillämpar dem på dina rötter först kommer du att riskera att överbehandla ditt hår och utveckla heta rötter. Applicera istället färgämnet mitt i ditt hår. Arbeta färgämnet mot ändarna, gör sedan rötterna.
  • Det skulle vara ännu bättre Om du applicerade färgen till dina rötter under de senaste 5 minuterna av behandlingstiden.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 20
    4. Välj rätt nyans när du rör upp rötter. Om du färgade ditt hår lättare och behöver röra upp rötterna, använd samma färg som din behandlad hår (inte den nya tillväxten). Du kan till och med gå en nyans mörkare. Om du täcker upp Grays, välj en färgavsättning, Demi-permanent hårfärg istället.
  • Om du rör upp ljusfärgade rötter för att matcha ett mörkare färgat jobb, behöver du inte oroa dig för varma rötter.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 21
    5. Villkor ditt hår omedelbart efter färgning av det. När du har slutat skölja färgen från ditt hår, applicera en färgsäker balsam. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt hår från överbehandling och utveckla orange rötter.
  • Bild med titeln fixa heta rötter eller blekta rötter Steg 22
    6. Skydda ditt hår från solen. Solens UV-strålar kan inte bara bleka ditt hår och lägga till höjdpunkter, men det kan också orsaka att det oxiderar och vrider brassy. Täck ditt hår med huva, hatt eller halsduk när du går ut i solen. Om du inte gillar att bära saker på huvudet, kappa ditt hår med en UV-skyddsspray eller olja.
  • Tips

    Om du vill färga ditt hår för att täcka upp rötterna, se till att du använder en neutral ton eller en cool / ashy ton. Använd en 10 volymutvecklare.
  • Du kan bleka dina rötter igen, men bara om ditt hår är friskt och inte skadat. Använd en lägre volymutvecklare och kortare behandlingstid.
  • Om du inte har en tonårsborste kan du använda en billig, ren tandborste istället.
  • Se till att du använder en lila eller blå toning schampo. Vissa schampon är färgade, men det betyder inte nödvändigtvis att de tonar ditt hår. Läs etiketten.
  • Saker du behöver

    Färgar rötterna

    • Hårglans i en cool ton
    • Plasthandskar
    • vaselin
    • Färgning cape eller gammal handduk
    • Hårklämmor
    • Råttkam
    • Applicatorborste
    • Non-Metal Bowl (Valfritt)

    Med ett blått eller lila toning shampoo

    • Blå eller lila toning shampoo
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande