Hur man täcker gråa rötter på markerat hår

Att experimentera med olika hårfärger och höjdpunkter kan vara mycket roligt, men det kan vara frustrerande att se gråa rötter växa in i ditt nya hår. Medan många människor är omfamna deras gråa eller silver hår, Det är naturligt att vilja täcka upp det! Beroende på din hårtyp och längden på din återväxt kan du täcka grå rötter genom att göra belysningar eller använda en glans. Det finns några naturliga sätt att täcka grays utan att färga ditt hår också.

Steg

Metod 1 av 2:
Applicera permanent färgämne till rötter
  1. Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 1
1. Välj rätt färgfärg för dina rötter. Välj ett färgämne som ligger nära din nuvarande hårfärg. Ett färgämne 2 till 3 nyanser lättare eller mörkare än din nuvarande färg kommer att se bäst ut. När du väljer mellan 2 nyanser, håller du med den lättare färgen, vilket kan vara lättare att korrigera om det behövs.
  • Till exempel, om ditt hår är en mörkbrun, håller du med en nyans som är en liknande färg mörkbrun.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 2
    2. Använd ett permanent färgämne för varaktig täckning. Ett semi-permanent eller demi-permanent färgämne kommer att tvätta långsamt över tiden, och dessa typer av färgämnen täcker inte helt med dina gråa hår. Istället hjälper semi- och demi-permanenta färgämnen de gråa håren att blanda sig. De kan också lämna en gul nyans på grått hår som färgen bleknar. Det är bäst att använda ett permanent färgämne för att täcka dina rötter.
  • Om du slutar med en gul nyans till dina gråa hår, använd ett lila schampo för att ta bort det.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 3
    3. Blanda färgämnet med utvecklare enligt instruktionerna i ditt kit. Blanda hårfärg och utvecklare tillsammans i en liten engångsskål. En applikatorborste kan hjälpa dig att tillämpa färgämne till dina rötter mer exakt än flaskan som ingår i ditt kit.
  • Använd engångshandskar när du hanterar ditt färgämne.
  • Om du bara har några små områden med gråa hår, kan du använda en ren tandborste eller mascara-wand för att applicera färgämnet.
  • Om du applicerar färgämne nära dina tempel eller pannan, kappa din hårlinje, öron och nacke med petroleumgel innan du applicerar färgämnet. Det skyddar din hud från färgfläckar.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 4
    4. Använd borsten för att tillämpa färgämnet till dina rötter med korta, milda slag. Dela ditt hår i några mindre sektioner innan du börjar för att säkerställa bättre täckning. Söka försiktigt din pensel eller doppad i färg längs dina rötter. Var försiktig så att du inte tillämpar färgen förbi din återväxtlinje, där ditt gråa hår möter ditt färgade hår. Detta kan orsaka en missfärgad linje.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 5
    5. Följ dina färgämnes instruktioner för inställning och skölj ditt hår. Sätta på en plast duschkap för att förhindra att färgämnet droppar eller fyller någonting medan du väntar. Du måste lämna färgämnet i ditt hår i ca 20 till 30 minuter. Därefter sköljer du ditt hår med varmt vatten. Färgpaket kommer vanligtvis med balsam som du kommer att ansöka efter sköljning. Se till att skölja ut balsam med kallt vatten för att täta håret.
  • Om du har kvar färgämne, kassera det enligt satsens instruktioner. Kemikalierna bryts ner över tiden och kan påverka ditt hår annorlunda.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 6
    6. Tryck på dina rötter var 4 till 8 veckor med permanent färgämne. Hur ofta rör du upp dina rötter beror på hur grått håret är. Ju mer gråa hår du har, desto oftare måste du färga det.
  • Du kan uppdatera ditt hår över 3 och 4 gånger per år med höjdpunkter och lowlights. Gör det här, så ofta säkerställer att dina rötter och längd blandas naturligt.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 7
    7. Redo dina höjdpunkter om du inte kan röra upp dina rötter. Om det har varit för länge mellan färguppställningar, kan dina rötter ha vuxit ut för länge för bara en touch upp. Om du redan har markerat ditt hår med ett färgämne hemma, kan du göra om dem själv med ett kit, eller gå till en salong professionell för att få dem att redone.
  • Om du har mörkt hår, överväg att få lowlights till Camouflage Grey Hairs istället. Lowlights kommer att täcka grays i mörkt hår på ett mer subtilt sätt.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 8
    8. Håll höjdpunkter färskt med färgbevarande schampo och balsam. För att bevara dina höjdpunkter, använd schampo och balsam speciellt formulerad för färgbehandlat hår. De är mer mjuka än vanliga schampo och balsam, och kommer inte att ta bort ditt hår av färg.
  • Metod 2 av 2:
    Som täcker grå rötter med snabba korrigeringar
    1. Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 9
    1. Dölja glesa grå hår med en applikation av hårglans. Grå hår tenderar att vara grov och torr, så att applicera ett hårglans kan släta alla dina strängar och hjälpa gråa rötter blandning i. Detta är ett bra alternativ om du bara har några gråa hår. Välj en tonad glans för att korrigera dina höjdpunkter, eller en klar glans för att lägga till glans.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 10
    2. Använd en root concealer för en tillfällig fix. Grårotconterare kommer i spray, pinne eller pulverform. Applicera en root concealer till dina rötter och låt den torka eller ställa om det behövs. Många concealer sist om en dag, eller tills din nästa schampo. Det är en praktisk fix som fungerar i en nypa.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 11
    3. Röra upp rötter enkelt med ett hårmascara. Välj en färg som är närmast din naturliga eller basfärg. The Wand kommer att se ut som en mascara wand som används för dina ögonfransar. Borsta trollet från roten till där din återväxt slutar, låt den torka i några minuter, och kamma sedan håret för att bli av med något överskott.
  • Du kan tillämpa hårmascara från rot till tips om du vill experimentera med nya höjdfärger.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 12
    4. Dölj gråa hår med en bun frisyr om du har bråttom. Om du inte har tid att använda en root concealer, dölj dina rötter genom att lägga långt hår i en toppknut eller a halv upp toppknot. Dra hela eller hälften av ditt hår i en bulle och säkra den med en elastisk eller bobby pins. Detta kan gömma grå på din krona eller runt en del.
  • Detta är en bra stil att para med en hårmascara. Du kan täcka eventuella synliga gråar längs hårlinjen efter att ditt hår är uppe i bunna och du behöver inte oroa dig för resten.
  • Bild med titeln Cover Grey Roots på markerat hår Steg 13
    5. Dölja grå i kortare hår med en scarf eller huvudband. Om du har en mitt eller sida i ditt korta hår, sopa håret tillbaka och lägg ett huvudband ca 1 tum (2.5 cm) från din hårlinje. Du kan också använda en vikad halsduk som ett huvudband eller turban.
  • Tips

    Fråga en salongfärgist för råd om att täcka dina gråa rötter. De kan hjälpa dig att välja den bästa metoden för att täcka grå rötter beroende på hårlängd, hårstruktur, och hur ofta du vill behålla det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande