Hur man bryter i patentskinnskor

Patentläder skor, med sin särskiljande glans, gör ett slående och roligt tillägg till någon garderob. Moderna läderskor får sin glans från en tunn beläggning av plast över läder. Tyvärr gör denna plastfinish patelle läderskor oflexibla och svåra att sträcka sig. Minimera behovet av att bryta in genom att köpa skor som passar bra och ta några grundläggande åtgärder för att skydda dina fötter. Du kan sträcka dina för snäva läderskor lite med mild värme från en hårtork eller med ett skosträcktesats.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra nya skor mer bekväma
  1. Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 1
1. Köp skor som passar bra. Minimera behovet av att sträcka eller bryta in genom att få patentläder skor som redan är en bra passform för dig. Eftersom patentläder är styvt och oförlåtligt, kommer du inte att kunna ändra passformen väldigt mycket - kanske en fjärdedel av en skostorlek, högst. Har du monterat för skor i butiken, och försök på några par innan du köper. Se upp för följande när du försöker på läderskor:
  • Se till att dina tår inte känner sig kläms eller krossas.
  • Välj en sko som är bekväm i hälen. Baksidan av skon ska inte gnugga din häl eller glida av när du går.
  • Notera hur skonen känner sig runt bollen på din fot. Det här är den bredaste delen av din fot, så leta efter en sko som tillåter bollen på din fot att sitta bekvämt.
  • Testa skorna med den typ av strumpor du normalt skulle ha på sig med de skor. Se till att de passar bekvämt med dina vanliga strumpor.
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 2
    2. Öka slitstiden gradvis, med 10 minuters steg. Du kan bli frestad att omedelbart ta dina nya skor för en natt ute på stan, men det här är ett recept på värkande fötter. Köp dina patentläderskor i förväg när du planerar att bära dem och spendera några dagar med dem i korta perioder hemma eller på jobbet. Börja med att bära dem i 10 minuter åt gången och öka sedan din slitage med ytterligare 10 minuter. Fortsätt göra det här över flera dagar tills du är bekväm att bära (och gå runt i) skor för en hel timme.
  • Den totala inbrottstiden beror på många faktorer, inklusive vilken typ av material som sulan är gjord av och hur bra skor passar bäst med.
  • Dina skor kan ta var som helst från några dagar till några veckor att känna sig bekväma. Skor med lädersålar tar längre tid att bryta sig in än skor med gummisål.
  • Första gången du bär dina skor, försök att hålla din slitage tid till högst 2-3 timmar.
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 3
    3. Bära dina skor med tjocka strumpor 1-2 timmar om dagen i några dagar. Tjocka strumpor kan båda sträcka skorna och skydda dina fötter från att klämma och blåsor när dina skor anpassar sig till fötterna (och vice versa). Tillbringa ett par timmar varje dag med dina skor runt huset med tjocka strumpor. Så småningom bör skorna utöka lite och känna sig mer bekväm med vanliga strumpor eller strumpor på.
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 4
    4. Padda problemområdena för att förhindra blåsor och smärta. Medan du och dina skor anpassar sig till varandra kan du minimera ditt obehag genom att sätta skyddskåpa på känsliga fläckar, som dina klackar och eventuella korn eller bunioner. Kontrollera ditt apotek eller skoaffär för produkter som passar dina behov, till exempel:
  • Blisterkuddar
  • Bunionkuddar
  • Klisterbandage
  • Kirurgisk tejp
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 5
    5. Hydrera dina fötter för att minska friktionen. Mycket sko-relaterat obehag orsakas av skor som gnuggar på dina fötter. Minimera blåsor och friktionsrelaterad smärta genom att gnugga lite lotion, petroleumgel eller antiperspirant på fötterna innan du glider på dina skor. Fokusera på de fläckar som tenderar att få de mest irriterade.
  • Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 6
    6. Ge dina fötter en paus om de börjar skada. Om dina fötter börjar skada eller utveckla blåsor, ge dem lite tid att läka innan du bär på skorna igen. Överväga att ta ett bekvämt par skor att byta in om du måste bära dina läderskor för en lång tidsperiod under inbrottsperioden.
  • Det är också en bra idé att hålla självhäftande bandage och blisterkuddar på dig, om du slutar fast utan byte av skor.
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 7
    7. Förvara dina skor på ett sko-träd för att hjälpa dem att hålla sin form. När som helst du inte har på sig dina skor, lägg dem på ett sko. Ett sko träd är en fotformad enhet, som en skobettare. Skopoträdet hjälper till att bibehålla din skoform när den inte är i bruk, vilket är mycket användbart under inbrottsperioden.
  • Sko träd är variabla i pris och design, men tenderar att kosta var som helst från $ 10 USD till $ 35 USD.
  • Vissa skoar fungerar också som skosträckor.
  • Metod 2 av 3:
    Sträcker dina skor med hårtork
    1. Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 8
    1. Sätta på ett par tjocka strumpor. Använd några tunga termiska strumpor eller lager på några par regelbundna bomullsprodukter. De tjocka strumporna hjälper till att tvinga din sko öppen lite bredare när du sträcker den.
  • Bild med titeln Break In Patent Leather Shoes Steg 9
    2. Sätta på dina läderskor. När strumporna är på, kläm fötterna i de skor du vill sträcka. Det kan ta lite ansträngning, men de tjocka strumporna hjälper till att skydda dina fötter från att gnugga och klämma.
  • Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 10
    3. Blås varmluft på din sko med en hårtork i 20 sekunders brister. Med dina skor och strumpor på, passera försiktigt varmluft från en hårtork över de snäva delarna av din sko. Ställ in torken på medium värme. Gör inte det i mer än 20 sekunder åt gången, eftersom för mycket värme kan skada läder och finish. Låt dina skor svalna lite och gå sedan över dem igen. Syfte för en total uppvärmningstid på 2-3 minuter.
  • Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 11
    4. Flytta och sträck dina fötter när du värmer dina skor. Medan du tillämpar värmen, böj dina fötter inuti skor. Att få läderflyttningen hjälper till att mjuka upp det och göra det mer smidigt.
  • Bild med titeln Break In Patent Leather Shoes Steg 12
    5. Låt dina skor svalna på dina fötter. Ytanger inte dina skor så snart du är klar med att spränga dem med varmluft. Så att skor kan svalna med fötterna fortfarande i dem hjälper dem att överensstämma med dina fötter och form. Att gå runt medan dina skor är kylning kan också hjälpa till att lossa läder och mögel det till din fot.
  • Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 13
    6. Prova dina skor på med vanliga strumpor efter att de har svalnat. När du har sprängt dina skor med värme några gånger och tillåter dem att svalna, ta av dina skor och ta bort de extra tjocka strumporna. Prova dina skor på igen med strumporna eller strumporna du normalt skulle ha på dig och se hur de passar. Om de fortfarande känner sig lite täta, upprepa värmebehandlingen. Du kan behöva 2-3 behandlingar för att se en skillnad.
  • Metod 3 av 3:
    Använder en skobettare
    1. Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 14
    1. Sträckproblem Spots med en boll-och-ringbettare. En boll-och-ringbettare, som ser lite ut som ett jätte par tänger, ger en riktad sträcka på en viss del av skon (e.g., över en bunion). Sätt en plast smörgås väska över din sko för att skydda målen. Sätt i bolldelen av båren i skon vid den punkt där du vill sträcka ut den och pressa sträckaren stängd. Dra åt klämman på handtagen för att hålla den på plats och lämna över natten.
    • Eftersom patentskinnsskor är ganska oflexibla kan du behöva upprepa denna process flera gånger för att få tillräckligt med stretch.
    • Du kommer att märka en bump på din sko efter att du tar av sträckaren. När du bär skon, kommer den här bumpen så småningom att försvinna.
    • Boll-och-ringbetters kan vara dyr, med billigare modeller som börjar på cirka $ 40 USD, och dyrare modeller som kör runt $ 70 USD.
  • Bild med titeln Break In Patent Leather Shoes Steg 15
    2. Lägg till längd och bredd med en 2-vägs skobettare. Tvåvägs skonsträckare passar in i din sko som en fot, och kan utökas längd- och breddvis. Sätt in skonbåren i din sko, och vrid långsamt vevet för att expandera båren inuti skon. När du har öppnat sträckaren till önskad längd och bredd, lämna den i skon i 24-48 timmar. Upprepa efter behov.
  • Var försiktig så att du inte sträcker din sko för mycket eller för snabbt, eller du kan skada skon.
  • Gradvis lägg till mer stretch genom att expandera båren med en full vridning av vev en gång var 8: e timme.
  • Tvåvägs skonbettar finns i en mängd olika stilar, och vissa kan vara utrustade med "tryckavlastningsbåtar" för att rikta problemområdena. Nedre ändamodeller börjar runt $ 10 USD och dyrare modeller kostar runt $ 50 USD.
  • Bild med titeln Break In Patent Leather Shoes Steg 16
    3. Använd en socka eller lite tidning för en mer mild sträcka. Om du är rädd att en skonbettare kan vara lite för hård på dina känsliga patentläder, kan du försiktigt expandera insidan av din sko genom att trycka en uppbyggd socka, lite wadded up tidning, eller till och med en fotstorlekpotatis in i tån och lämnar den över natten.
  • Bild med titeln Break i patentläder Skor Steg 17
    4. Applicera sko-sträckande sprayer med försiktighet. Det finns en mängd olika sko-stretching sprayer och behandlingar tillgängliga för att tillstånd läder och göra det lättare att sträcka. Den speciella plastfinishen på patentskinnsskor kan emellertid begränsa effektiviteten av denna behandling. Om du väljer att prova sko-sträckningsspray, kontrollera etiketten för att säkerställa att produkten är säker för användning på patentläder.
  • Bild med titeln Break I Patent Läder Skor Steg 18
    5. Lämna det till de professionella om du är orolig för dina skor. Om du inte är säker på din förmåga att sträcka dina skor utan att skada dem, ta dem till en skorreparation. Någon som har erfarenhet av att hantera känsliga och dyra skor kan ha en bättre uppfattning om hur mycket som sträcker dina skor kan ta, och vilka tekniker kommer att fungera bäst för att få det önskade resultatet.
  • Saker du behöver

    • Tjocka strumpor
    • Blisterkuddar, kirurgisk tejp eller annan skyddande fotskydd
    • Lotion, petroleumgel eller antiperspirant
    • Hårtork
    • Skor
    • Skobett
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande