Hur man fixar smärtsamma skor

Vissa skor kan vara smärtsamma att bära, men de måste inte alltid vara. Innan du själv utsätter dig själv med ont, chafed, och blåsade fötter, prova några av tipsen och tricks-konturerna i den här artikeln. Tänk på att vissa skor kan vara dåligt strukturerade och omöjliga att fixa helt. Läs den här artikeln för att lära dig hur du gör dina smärtsamma skor smärtfria att bära, eller åtminstone lite mer uthärdligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda moleskin, insatser och insoles
  1. Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 1
1. Förhindra blåsor, chafing och skärning genom att hålla fast av bitar av moleskin inuti din sko. Köp några moleskin från en skoaffär (eller sko reparation av en drogbutik) och ta ut ett ark. Placera arket bakom det förekommande remmen eller hälen och spåra den med en penna. Skär formen ut med ett par sax och avskalning av baksidan. Stick moleskin på remmen eller hälen.
  • Detta kommer också att fungera på andra områden som orsakar chafing. Om området är inuti din sko, klipp ut en liten cirkel eller oval som är något större än området som blir chafed. Avlägsna baksidan och hålla molkin till det förekommande området.
  • Du kan också hålla Moleskin direkt på din fot och ta av det i slutet av dagen.
  • 2. Förhindra friktion och blåsor genom att applicera en anti-friktionsticka till dina fötter. Du kan köpa en på en apotek. Applicera balmen direkt på din hud, där chafing och blåsning sannolikt kommer att inträffa.
  • Du vill nog inte ansöka om befintliga blåsor. Istället, överväga att köpa några blisterbehandlingar istället. De ser ut som ovala bandhjälpmedel och går över blåsan. De hjälper till att dämpa blåsan och hålla det rent så att det inte blir smittat.
  • 3. Överväg att använda en antiperspirantsticka för att minska svettningen. Svett och fukt skapad av chafing kan orsaka eller förvärra blåsor. En antiperspirant reducerar fukten, vilket kan minska blåsan.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 4
    4. Håll din fot på plats och förhindra chafing och blåmärken med en innersula. När din fot glider runt från sida till sida kan blåsor bildas längs fram och bak av din fot, där materialet gnuggar mot din hud. Om du hittar din fot som rör sig i en kilklack eller liknande stil, lägg en gel eller vadderad innersula inuti skon för att minska rörelsen.
  • 5. Lätta smärta i bollen på din fot med några kuddar på bollen. Om bollen på din fot är värre i slutet av dagen, kan din sko vara för hårt - det är särskilt vanligt i höga klackar. Köp en uppsättning boll av fotkuddar och håller dem på framsidan av dina skor, precis där bollen på din fot sitter. De är vanligtvis formade som ovaler eller ägg.
  • Om du har ett par hälda sandaler som har ett band mellan tårna, överväg att få en hjärtformad kudde. De avrundade delarna av hjärtat passar till vardera sidan av tånremmen.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 6
    6. Använd vissa silikongel punkter eller limskumband för att lindra överdrivet tryck i mindre områden. Båda kan köpas i en skoaffär eller en drogbutik. Silikongel punkterna är tydliga och lätt förklädda, men skumtejpen kan skäras till rätt form och storlek.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 7
    7. Använd Silicone Heel Cups eller Arch-stödjande insoles för att lugna värk. Om dina klackar värkar kan det bero på att rygg / hälområdet på din sko är för hårt. Det kan också bero på att dina skor inte ger dina fötter tillräckligt med bågstöd. Försök sätta i en silikonklack eller en bågstödsål. Båda kan trimmas ner till rätt storlek och ha lim på baksidan så att de inte glider runt.
  • Arch som stödjer insoles är vanligtvis märkta som sådana - om du har problem med att hitta några, leta efter något som är tjockare i mitten av den innersula-rätt där fotens båge skulle gå.
  • Att placera en innersula i en tight sko kan få fötterna att känna sig överfulla och obekväma. Om det händer, prova en tunnare innersula
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 8
    8. Förhindra skrynkliga tår i höga klackar genom att fråga en skoskikt för att trimma hälen för dig. Ibland är vinkeln mellan hälen och bollen för foten för stor, vilket gör att dina fötter glider framåt och squish tårna mot framsidan av skon. Att minska hälhöjden kan fixa det här. Försök inte göra det på din egen - Sök ut en skoskobbler för att göra det för dig. De flesta höga klackar kan trimmas ner upp till 1 tum (2.54 centimeter) av en skoskobbler.
  • Metod 2 av 3:
    Fixering av storleken
    1. Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 9
    1. Vet hur fel storlek kan skada och hur man fixar det. Skor som är för stora kan skada lika mycket som skor som är för små. Stora skor kommer inte att erbjuda dig tillräckligt med stöd och få din fot att röra sig för mycket, vilket leder till chafing och scrunched tår. Skor som är för små kommer att lämna fötterna känner trånga och värk i slutet av dagen. Lyckligtvis är det möjligt att sträcka skor ut lite - det är också möjligt att fylla skor för att göra dem mindre.
    • Tänk på att vissa material är lättare att sträcka sig än andra.
    • När du köper skor, försök shoppa i slutet av dagen, när fötterna är i deras största. Som kan hjälpa dig att undvika att oavsiktligt köpa skor som är för små.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor steg 10
    2. Försök sätta in en innersula om din sko är för stor. De kommer att ge extra dämpning inuti din sko och förhindra att foten vrider sig för mycket.
  • 3. Använd ett hälgrepp om din sko är för stor och din fot glider framåt för mycket. Ett hälgrepp är en ovalformad kudde med lim på ena sidan. Det kan tillverkas av gel eller skum täckt med moleskin. Skala helt enkelt baksidan av hälgreppet och håll den på insidan av din sko, precis där hälen är. Det kommer att lägga till extra dämpning på baksidan av skon, vilket förhindrar att hälen blir chafed och håller din fot på plats.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor steg 12
    4. Fyll i stora tånlådor med lite lammsull. Om dina nya loafers eller arbetsskor är för stora och dina tår fortsätter att glida fram och bli scrunched, försök att fylla i tånområdet med lite lamm. Detta andningsbara, luftiga material kommer att vara mer bekvämt och mindre sannolikt att vada upp, som vävnad. Du kan också försöka använda några bomullsbollar.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 13
    5. Sträck ut dina skor med ett sko. Ett sko träd kan antingen bibehålla formen på din sko eller sträck den ut, beroende på längden eller bredden på trädet. Sätt in skonet i din sko mellan slitage. Denna teknik fungerar bäst för läder och mocka, men kommer inte att fungera på gummi eller plast.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor steg 14
    6. Sträck ut dina skor med en skobettare. Spruta din sko med lite skosträcka spray, ta sedan ut sträckaren i din sko. Alla skosträckor kommer att bli lite annorlunda, men de flesta kommer att ha ett handtag och en knopp. Knappen kommer att justera längden och handtaget kommer att justera bredden. Fortsätt att vrida handtaget och vredet tills skonmaterialet är snyggt, låt sedan båren i skon i sex till åtta timmar. När tiden är uppe, vrid handtaget och knoppen på det andra sättet (för att göra skonbörsen mindre) och dra ut sträckaren ur din sko. Detta är ett bra alternativ för för-små loafers och arbetsskor.
  • Det finns olika typer av skobräcker tillgängliga, inklusive för höga klackar. En tvåvägsströr kan vara den mest användbara, eftersom den kan sträcka både bredden och längden på din sko.
  • Vissa skosträckor har tillbehör till sjukdomar som bunions. Sätt in dessa bilagor innan du använder skobettaren.
  • Skobettarna kan bara bryta sig i skor och lossa dem så att de inte känner sig så snygga eller täta - de kan inte göra din sko hel storlek större.
  • Skosträckor fungerar bäst på naturmaterial, såsom läder och mocka, som har någon naturlig sträcka till dem. De är inte lika effektiva på material som inte sträcker sig, som duk, plast eller gummi.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor steg 15
    7. Be en skomakare att sträcka ut din sko för dig. Att göra det kommer att ge dina tår mer utrymme att flytta, vilket kan minska klämning och ömhet genom foten. Stretching fungerar bara med skor av läder och mocka, men. Om du har ett dyrt par klädskor som du inte vill förstöra genom att sträcka dig själv är det här ett bra alternativ.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 16
    8. Använd Ice för att sträcka ut skor som är för snygga i Toe-området. Du kan göra det genom att fylla två Ziploc-väskor partway med vatten och försegla dem tätt så att det inte finns någon luft kvar inuti påsarna och vattnet släpar inte ut. Plop varje påse i tån av varje sko och hålla båda skor i frysen. Lämna skorna där tills isen fryser, ta dem ut dem. Dra påsarna ur skon och släpp sedan på skorna. Skorna kommer att överensstämma med din fotform när de värmer upp.
  • Detta hjälper till att sträcka skor till viss del eftersom vatten expanderar när det fryser.
  • Detta kommer bara att fungera på naturmaterial, såsom läder, mocka och tyg. Det kan inte ha mycket effekt på plast och pleather.
  • Tänk på att om ditt läder eller mocka skor blir fuktiga, kan du se lite färgning. Överväg att omsluta din sko med en handduk för att skydda den.
  • Metod 3 av 3:
    Fixar andra problem
    1. Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 17
    1. Köp några specialiserade strumpor. Ibland, bär den rätta typen av socka med din sko allt du behöver för att åtgärda smärtsamma skor. Dessa typer av strumpor erbjuder stöd till dina fötter, wick away fukt och hjälper till att förhindra chafing och blåsor. Här är några typer av specialiserade strumpor som du kanske kan hitta, och vad de kan göra för dig:
    • Atletiska strumpor är stramare i bågeområdet. Detta hjälper till att erbjuda bågstöd, och gör dem idealiska för atletiska och löpande skor.
    • Moisture Wicking Socks hjälper till att ta bort svett från runt dina fötter. Detta kommer att hjälpa till att hålla fötterna torra och förhindra blåsor.
    • Running strumpor har extra vaddering på undersidan, det hjälper till att absorbera den inverkan din fot gör när du kör.
    • Toe strumpor är som handskar, men för dina fötter istället. De täcker varje tå separat och kan hjälpa till att förhindra blåsor mellan tår.
    • Tänk på materialet. Vissa material, som bomull, blöt upp svettas för lätt, vilket kan leda till blåsor. Akryl, polyester och polypropen hjälper till att ta bort svett, vilket gör att fötterna är torra.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 18
    2. Förhindra smärtsamma flip-flops genom att dämpa thong-delen. Flip-flops kan vara bekväma och lätta att bära. När thong börjar gräva mellan tårna, kan de dock bli smärtsamma. Här är några knep du kan försöka göra flip-flops mindre smärtsamma:
  • Använd Silicon Flip-Flopinsatser. De är formade som boll av fotkuddar, förutom att de har en liten cylinder som sticks upp nära framsidan. Placera insatsen på framsidan av din flip-flop och släpp sedan thong-delen i cylindern. Cylindern hjälper till att förhindra att thong gräver in mellan tårna.
  • Wrap thong-området med lite limmoleskin. Den kommer att vara särskilt effektiv på plast- eller gummiflip-flops. Det hjälper till att dämpa din fot och mjuka några skarpa kanter.
  • Vik lite tyg runt thong. Du kan även fortsätta att sätta på tyget runt banden för en färgstark, personlig touch. Säkra båda ändarna av tyget till skon med en droppe sko lim.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 19
    3. Vet hur man behandlar smärtsamt illaluktande skor. Du kan använda mikromusasoler för att absorbera lukt som orsakar svett, eller du kan hålla några tepåsar i skorna medan du inte har på sig dem. Tepåsarna kommer att absorbera lukten. Kassera tepåsarna nästa dag.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 20
    4. Överväga att tappa din tredje och fjärde tå tillsammans med hjälp av hudfärgad medicinsk tejp. Detta hjälper till att minska smärtan i din fots boll. Anledningen till att det här fungerar är att det finns en nerv mellan de två tårna. Den nerven splittrar när du bär klackar och lägger på det. Tappning av dessa tår tillsammans drar lite av spänningen bort.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 21
    5. Bryta i styva skor genom att bära dem i korta perioder. Om dina nya skor är smärtsamma eftersom de är styva, kan du hjälpa till att mjuka dem genom att bära dem runt ditt hem. Var noga med att ta raster ofta och ta av skorna när de blir för smärtsamma. Med tiden kan skorna lossna och bli bekvämare att bära.
  • Bild med titeln fixa smärtsamma skor Steg 22
    6. Använd en hårtork för att sträcka och bryta i styva skor. Vänd en hårtork på den lägsta inställningen och peka munstycket i skon. Varma skon upp från insidan i några minuter, stäng sedan av hårtork. Sätt på två par strumpor och släpp skon på. När skoen kyler ner, kommer den att överensstämma med formen på din fot. Denna metod används bäst för skor gjorda av naturmaterial - det rekommenderas inte för plast och andra syntetiska material som det kan skada dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tänk på att fötterna byter storlekar. De blir mer svullna när det är varmt och tunnare när det är coolt. Även fötterna kan byta storlek när du blir äldre. Det kan vara en bra idé att ha en specialist mäta dina fötter på en skoaffär varje så ofta.
  • Överväg att byta dina skor runt hela dagen. Om du går till jobbet eller en händelse, bära några bekväma skor. Byt till dina klädskor när du kommer till jobbet eller evenemanget.
  • Blöt sår fötter i varmt vatten efter att du har tagit dina skor. Värmen kommer att lugna smärtan och kan få fötterna att känna sig mycket bättre.
  • Bära nya skor runt huset innan du bär dem ut. Att göra det hjälper till att bryta dem in och låter dig identifiera eventuella problem innan de blir för smärtsamma.
  • Om du lider av bunioner, leta efter skor som är märkta som "bred." Vissa skor kommer i smala, normala / vanliga och breda storlekar.
  • Om du utvecklar blåsor, suga dina fötter i 10 minuter i varmt grönt te. Det sammandragande teet dödar bakterier, vilket reducerar lukt och minimerar dina chanser att utveckla en infektion. Värmen kommer också att hjälpa till att lugna smärtan.
  • Fäst ett klart eller svart hälskydd till botten av mager klackar när du förväntar dig att gå på ostadig terräng. Hälskyddar skapar mer yta, vilket minskar sannolikheten för att din häl blir fångad.
  • Varningar

    Ibland är det inte möjligt att fixa en smärtsam sko, antingen på grund av skos struktur, storlek eller kvalitet. I det här fallet kan du behöva överväga att köpa ett par olika skor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande