Hur man fixar ojämna skosnören

När du går, lägger dina fötter tryck på dina skor. Detta kan dra eller skjuta dina snören till ena sidan eller den andra, och kan så småningom lämna dig med snören som inte matchar på toppen av din sko. Lyckligtvis är det inte en stor sak om skillnaden är bara 1-2 tum (2.5-5.1 cm) Eftersom du normalt kan lösa problemet utan att ta bort dina snören. Om snören är verkligen ojämn, måste du troligen ta bort dina snören och göra om dem.

Steg

Metod 1 av 2:
Fixa mindre skillnader
  1. Bild med titeln fixa ojämna skosnören steg 1
1. Dra på spetsen som är kortare. För att börja, ångra knuten om din sko är bunden. Därefter, dra på den kortare spetsen för att få det tött mot tungan.
  • 2. Spåra den kortare sidan av shoelace ner i ögonlocken. När shoelace är spänd, är det lätt att följa det hela vägen ner till basen av din sko. Om du inte kan säga, använd ditt finger för att följa den korta spetsen genom varje ögong tills du kommer ner till botten av skon.
  • Ögonlocken är de hål som dina snören går igenom.
  • Bild med titeln fixa ojämna skosnören Steg 3
    3. Identifiera vilken öga som håller den kortare sidan av shoelace på plats. När du spårar den kortare sidan genom alla ögonlocken, kommer du att ta reda på vilken ögon på botten håller den kortare halvan på plats. Genom att justera den här nedre spetsen kan du ändra längden på dina snören på toppen.
  • 4. Dra den längre halvan av shoelace ut lite för att skapa lite slack. På bottenöglan, dra den längre halvan av shoelace upp lite för att skapa lite slack. Lossa din shoelace längre om du inte kan dra ut det alls. Skapa tillräckligt med slack för att matcha skillnaden mellan snören på toppen.
  • Med andra ord, om dina snören är avstängda med 1.5 tum (3.8 cm) längst upp, skapa 1.5 tum (3.8 cm) slack i bottenöglan.
  • 5. Dra den kortare spetsen till toppen av skon. När du har skapat din slöja, dra den korta halvan borta från skon tills spetsen i bottenöglan är spänd. Sedan, fortsätt dra den korta halvan av spetsen uppåt mot toppen av skon för att göra det längre. När du kommer till toppen kommer dina snören nu att vara!

    Dricks: Om du är avstängd med lite lite, justera slacken i snören nära toppen tills du kan dra dem täta och göra dem ens.

  • Metod 2 av 2:
    Re-lacing dina skor
    1. Bild med titeln fixa ojämna sko snören steg 6
    1. Ta snören ur dina skor. Ta av dina skor om du bär dem och ångra några knutar. Då, börja på toppen, dra snören genom varje ögong i din sko för att ta ut dem.
    • Ögonlocken är de små hålen som håller dina snören på plats.

    Dricks: Om dina snören är lite gamla eller slitna, är det här den perfekta tiden att kasta några nya snören i!

  • 2. Gänga spetsen genom ögonlocken längst ner. Ta din shoelace och släta ut den med handen för att ta bort eventuella rynkor. Skjut sedan skosnören genom ögonlocken i bottenraden. Fortsätt glida skosnören fram till mitten av skosnören är mellan ögonlocken längst ner på skon.
  • 3. Dra upp snören och justera dem tills de är jämn. Håll varje spets i separata händer. Lyft upp dem samtidigt och i samma vinkel. Håll tipsen ihop. Skjut snören till ena sidan eller en annan tills varje sida är samma längd.
  • Om snören är även i botten, kommer de nästan alltid att vara till och med på toppen. Om du inte spetsar ena sidan för att vara mycket lösare än den andra, borde du inte stoppa några problem.
  • 4. Återspetsar dina skor genom att arbeta upp ögonlocken en i taget. Nu är det dags att avsluta lacing dina skor. Du kan göra en Traditionell spets Genom att köra varje spets till nästa öga på motsatt sida, eller använd något annat mönster för att spetsa dina skor. Men du gör det, var noga med att växla mellan varje sida när du spetsar din sko. På så sätt ser du till att varje sida stannar även och lika när du arbetar uppåt.
  • Du kan gå till rak spets genom att köra shoelace genom ögonlocken på samma sida och dra dem rakt över. Hoppa över ett ögon på vardera sidan för att ställa upp snören på olika ögonlock och växla mellan hoppa på varje sida tills snören är på toppen.
  • Du kan göra en trippel X-spets genom att hoppa över en rad eyelets. Dra sedan varje sida av shoelace genom ögonen under den innan du upprepar processen. Fortsätt göra det tills du har tre X-former i mitten av din sko.
  • För att lägga till galler snören, dra skosnören genom bottenöglan. Dra sedan varje sida genom ögonlocken direkt ovanpå den på samma sida. Hoppa över 3 hål och dra skosnören över centrum av skon. Dra sedan varje sida genom hålet ovanför det och dra det diagonalt ner till andra sidan. Upprepa denna process tills du fyller de 3 hål du hoppade över och slutar med de raka snören på toppen.
  • Tips

    Laces tenderar att komma ojämna naturligt över tiden. När du går, trycker trycket från fötterna snören till ena sidan eller en annan. Du gör inget i synnerhet för att detta ska hända.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande