Hur man bryter i högklackade skor

Dina nya högklackade skor ser fantastiska ut och är den senaste stilen.Du kan inte vänta med att bära dem, men det finns bara ett problem.De är styva och obekväma att gå in.Nya skor behöver vanligtvis brytas in när de först köps, och höga klackar är inget undantag. Lär dig att bryta i högklackade skor med dessa hjälpsamma tips.

Steg

Metod 1 av 2:
Bryta i högklackade skor gradvis
  1. Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 1
1. Bära dem hela dagen.Det första steget att bryta i ett nytt par högklackade skor är helt enkelt att bära dem ofta.Ju oftare du bär dina klackar, desto mer av ett tillfälle måste dina klackar sträcka och överensstämma med dina fötter.
  • För att undvika det obekväma och potentiella risken att ha nya högklackade skor medan du är ute och börjar med att bära dina skor hemma.Du kan bära dem medan du tittar på tv eller vikning av tvätt.Du kan bära dem medan du lagar middag.
  • Du kan också ta dina klackar med dig att arbeta.Om du har ett kontor jobb, bära dina skor på ditt skrivbord i ett par timmar.
  • När du känner dig bekväm att bära och gå korta avstånd i dina klackar, ta ut dem.Bära dem på en kort resa till mataffären eller till din lokala bank.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 2
    2. Bära dina klackar med strumpor.Även om detta anses vara en mode faux pas, kommer bär strumpor med dina nya klackar att hjälpa till att bryta dem in.Du behöver inte bära dem medan du är ute och om, om du inte självklart tycker om utseendet på det.Du kan bära dem medan du hänger hemma, eller medan du sitter vid ditt skrivbord på jobbet.
  • För att dina strumpor ska sträcka dina skor ordentligt, kan de inte vara för tunna (de kommer inte att fungera) och de kan inte vara för tjocka (de kommer att sträcka dina skor för mycket och få fötterna att glida ut när Du har på sig din klackar hud-till-sko). En vanlig, vardaglig socka gör det bra.
  • Gör det i några dagar och du märker att du är blisterfri och dina skor är brutna in, har gjutna till fotens form.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 3
    3. Böja och vrida dem.Du kan utarbeta styvheten i dina nya klackar genom att böja och vrida dem.Applicera litet tryck när du böjer skorna uppåt och nedåt och vrid dem sida till sida.Gör inte antingen metod för hårt eller för snabbt.Du vill inte tvinga skon till en position som det inte ska göra.Gör det kan skada skon eller försvaga den på platser som borde förbli robust.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 4
    4. Spränga dina klackar med värme.Värme är ett effektivt sätt att mildra ett material och göra det mer smidigt.Var försiktig värma dina klackar med en torktumlare eller en liten värmare i ungefär en minut eller två.Titta på hur dina klackar reagerar på värmen eftersom vissa material inte gör så bra under värme under långa perioder.Du kan böja och vrida dina klackar medan de fortfarande är varma.Eller du kan vänta tills de har svalnat och satte dem med ett par strumpor för att sträcka dem.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 5
    5. Håll alltid dina klackar fyllda. Naturligtvis dina klackar med krympa när de inte är slitna.Eftersom du inte vill att alla dina brott i ansträngningar är förgäves, håll dem fyllda när du inte bär dem.Du kan stoppa dina skor med skopokumentet och stången som kommer med skor när du köper dem.Du kan hålla dem fyllda med skor, som är insatser gjutna i formen av insidan av dina högklackade skor.Eller du kan helt enkelt ställa dem med trasor.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 6
    6. Håll silikagelpaket i dina skor när de inte är slitna.Har du märkt att du köpte ett par nya skor som de lilla vita paket som innehåller små klara bollar inuti din sko?De paketen innehåller silikagel som absorberar fukt och håller dina skor från att krympa.Hålla fast vid de paketen istället för att kasta bort dem och hålla dem i dina skor när du inte bär dem.Du kan fråga en skobutiksförbund för extras, om det behövs.
  • Metod 2 av 2:
    Använda snabbkorrigeringar för att bryta i högklackade skor
    1. Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 7
    1. Stick en skalad potatis i dina skor.Det kan tyckas ovanligt och lite icky, men det kan hjälpa till att sträcka ut dina klackar snabbt.Du måste välja två potatis Stora noga puff upp dina skor när du är satt.
    • Skala potatisen innan du lägger in.Om du gör det tillåter fukten från potatisens juice för att mildra materialet i dina skor, vilket gör det lättare att sträcka sig.
    • Lämna potatisarna i dina skor över natten eller i minst åtta timmar för att skor ska förbli förstorade när potatisen tas bort.Se till att torka ut dina skor efteråt för att bli av med potatisresten.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 8
    2. Grov upp bottnen på dina klackar.Det är viktigt att dina skor har en anständig mängd dragkraft på botten.Att gå i höga klackar kommer att vara mycket enklare och säkrare om du inte glider runt överallt. Nya klackar tenderar att ha smidigare bottnar som blir rougher en gång scuffed.Påskynda processen genom att grova upp botten av dina klackar med en bit sandpapper.Gnugga botten av dina klackar i en minut eller två, eller tills bottnarna känner sig märkbart.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 9
    3. Våt insidan av dina högklackade skor för att sträcka dem.Vatten kan påskynda brytningen genom att hjälpa till att forma insidan av dina skor till dina fötter. Ta en fuktig trasa och gnugga insidan av dina höga klackar.Sätt dem på medan de fortfarande fuktar och bär dem i en timme eller mer.Du kan också dämpa ett par strumpor och bära dem med dina höga klackar för samma tid.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 10
    4. Frysa en påse med vatten i dina skor.Vatten expanderar när det fryser, vilket gör det till en perfekt metod som du kan använda för att bryta i dina höga klackar.Du behöver en fryspåse.Om du har mindre frysväskor tillgängliga är det okej att använda också.
  • Fyll frysbagen halvvägs med vatten.Krama luften ur väskan och stäng upp den.Kasta påsen lätt i händerna för att se till att den är stängd hela vägen och att det inte finns några läckor i väskan.
  • Var försiktigt på väskan inuti skon tills den fyller allt det tomma utrymmet ner till tån.Du kan behöva mer än en påse med vatten beroende på storleken på din sko.Var noga med att klä på väskan på platser där skorna känner sig för hårt på dina fötter.
  • Sätt skorna i frysen och håll dem där tills vattnet fryser helt.När vattnet är fryst, kan du ta bort påsarna och prova på dina skor, som nu ska sträckas.Upprepa processen om de fortfarande känner sig för täta.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 11
    5. Täck de delar av dina fötter som kläms av dina klackar med Moleskin, blötta dina fötter i vatten och använd sedan dina klackar i några timmar.Moleskin är i grunden ett mer bekvämt bandage som kommer i ark som du kan skära in i vilken storlek som helst.Ena sidan är klibbig och en sida är mjuk.Det skyddar områdena på dina fötter som skadar när du bär dina klackar, vilket är vanligtvis där blåsor kan bildas.Dämpning av moleskin och sedan har dina skor att hjälpa insidan av dina skor att forma snabbare till formen av din fot.
  • Skära bitar av moleskin tillräckligt stor för att täcka områdena på dina fötter som skadar när du bär dina nya högklackade skor.Hålla sig till moleskin till din hud, som du skulle ha ett bandage.
  • Sedan för att få maximal komfort, suga dina fötter i varmt vatten i några minuter medan du bär moleskin. Moleskin kommer att expandera. Den extra vadderingen kommer att ge dina fötter ytterligare skydd.Och eftersom moleskin är fuktig, kommer det att hjälpa till att mildra materialet i dina skor, vilket gör det mer smidigt och kan överensstämma med fötterna.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 12
    6. Använd skosträcktillbehör.Om du bryter i dina klackar är en kamp som du ständigt befinner dig kämpar, kanske du vill investera i skonsträckningsspray och en hälbettare. Du sprayar helt enkelt in i dina skor och sätt sedan in hälen i dina skor över natten.Du borde vara bra att gå på morgonen.
  • Bild med titeln Break In High Heel Shoes Steg 13
    7. Använd en skosträcka maskin.Om du försöker bryta i dina högklackade skor verkar inte fungera.Eller om du helt enkelt inte har tid att prova olika DIY-metoder, sluta med en skoverkstad för en snabb fix.Skoeverkstäder har maskiner som är speciellt byggda för att sträcka dina skor.Maskinen tillämpar samma tekniker som vanliga hemmetoder - tryck och värme-för att snabbt sträcka din sko.
  • Många skobutiker kommer att sträcka skor för dig innan du köper dem för att hjälpa dem att passa bättre.
  • Tips

    Stick molnen i dina fötter. Det är frestande att hålla dem till dina skor, så du kan lämna dem och bära dem om och om igen, men de kommer att gnida av och du kommer att vara kvar med en sko med en otäck rester på insidan.
  • Det finns många olika typer av hjälpmedel för att hjälpa till att göra en sko bekvämare även efter "bryta dem in," och kan köpas på skobutiker, stora återförsäljare och några apotek. Dessa inkluderar speciella små gelkuddar för bollarna på fötterna, hälinsatser för att minimera chafing på baksidan av skon och grova fläckar för att limma på botten av en slicksål, vilket ger dig bättre dragkraft.
  • Med några höga klackar kan det inte vara möjligt att hitta en perfekt passform när du köper dem.Men eftersom skor kommer att sträcka desto mer bär du dem, köpa höga klackar som känner sig hårdare än att looser.
  • Varningar

    Köp inte skor En storlek för liten bara för att få fötterna att se mindre. Det kan orsaka fotsmärta, blåsor, corns och bunions.
  • Köp inte en stilett eftersom den har "Roomier" Heel Space. En osäker wobbling häl kommer sannolikt att leda till en skada som en förstärkt fotled. En högklackad sko ska ha ett anständigt bekvämt men säkert hälband.
  • Det är inte en bra idé att vara äventyrlig i dina nya klackar.Att gå ut dansa i dina nya klackar kan låta som ett säkert sätt att bryta i dina klackar, men det kommer att göra mer skada än bra.Den ständiga friktionen som orsakas av dina skor som gnuggar mot din hud kan orsaka smärtsamma blåsor som får dig att undvika att bära dina klackar ett tag.
  • Saker du behöver

    • Högklackade skor
    • Strumpor
    • Blåstorkare eller liten värmare
    • Skopapper och skostänger
    • Trasor eller tvättdukar
    • Sandpapper
    • Moleskin
    • Vatten
    • Plast frysväskor
    • Två potatis
    • Handfull silikagelpaket
    • Sko sträckningsspray
    • Hälbörare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande