Hur man hittar dig i djup skog

Varje år går dussintals människor i bergen och blir ämnen för sök-och-räddningsuppdrag. I de flesta fall vandrade folk helt enkelt av markerade spår och förlorade sina lager. Att förlora sin väg i skogen kan vara en oroande, skrämmande upplevelse. Om du följer blazes eller cairns, borde du inte ha något problem. Men om du borde hitta har du vandrat av vägen, sluta omedelbart. I många fall kommer du att upptäcka att retracing dina fotspår kommer att ta tillbaka dig till spåret. Om inte, följ dessa steg:

  1. Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 1
1. Var uppmärksam på din omgivning och landmärken och relatera detta till din plats på en karta.
  • Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 2
    2
    Hålla sig lugn Om du går vilse. Panik är din största fiende. Om du kör vild, även för ett tag kan du förlora din känsla av riktning. Försök att komma ihåg hur du kom till din nuvarande plats.
  • Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 3
    3. Lita på din karta och kompass (om du har dem) och inte gå oändligt. Använd kompassen för att ge dig en känsla av riktning. Tänk på vilket sätt du kom, och om det var nordöstra, och sedan återkalla om du tog en tur och vilken riktning vändningen var. Om du är lugn kan du komma ihåg en hel del saker. Om du är på ett spår lämnar du inte det.
  • Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 4
    4. Börja återkalla dina steg. Lämna markörer där du än går, så du kan återvända till var du är. Också, om någon försöker hitta dig, kommer de att leta efter markörer. Så gör så många som möjligt, på varje tur som du gör, och försök att markera den riktning du tar. Du kom av spåret, kanske tio minuter sedan, så om du spårar tillbaka mer än den tiden, vet du att du är på fel spår.
  • Bildtiteln Hitta din väg i djup skogssteg 5
    5. Kom ihåg att om du inte kan återvända dina steg, är det bästa att bara stanna, på ett ställe och låt sökarna hitta dig. Skapa en märkning så det kan ses med luft. Sjunga högt eller skrika hjälp, när du hör andra försöker hitta dig. Om du har en visselpipa, blåsa den eller använd ett gräsblad. Stanna i det öppna så att de lätt kan hitta dig. Göm inte i en grotta eller under borstar.
  • Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 6
    6. Stanna om det är nattfall, om du är skadad, eller om du är nära utmattning. Det är smartare att stanna och försöka hitta dig i dagsljuset.
  • Bild med titeln Hitta din väg i djup skogssteg 7
    7. Kom ihåg att som en sista utväg, följ en dränering eller ström nedförsbacke eller nedströms. Detta kan vara svårt, men leder ofta till ett spår eller väg. och du kommer så småningom att komma till civilisationen.
  • Tips

    Lämna aldrig för någon campingresa om du inte berättar för en vän, eller en familjemedlem, eller både var exakt du går, och vilken spår du kommer att ta. Någon bör få veta så att om du går vilse, och inte är tillbaka på den dag eller tiden som anges, vet de var du ska leta efter dig.
  • Vid hantering av björnar är det viktigt att skilja mellan svart och brunt, eftersom strategin för en är motsatsen till den andra. Om en brun björn laddar på dig, bör du lägga ner, mot marken. Täck baksidan av nacken med händerna, lämna ditt pack på för att täcka din rygg och sprida dina ben något för att göra dig svårare att vända över. Svarta björnar bör dock drivas av med buller och rörelse. Hoppa upp och ner, ropa, slå buskarna och skrämma djuret borta. Det enda undantaget till detta är om du har stött på en mamma med Cub, i vilket fall du ska vara tillbaka långsamt borta.
  • Om du hittar djurliv som ser ut som det vill göra dig middag, håll dig lugn. Försök att sakta komma undan och lyssna noga för rörelse. Försök inte springa. De flesta rovdjur kommer instinktivt att jaga flyktiga byte.
  • Alltid hålla till spåret, aldrig vandra av. Detta kommer att hålla dig från att gå vilse i första hand.
  • Se till att du tar med gott om matcher eller en tändare. Tillsammans med detta medför ännu mer vatten än du förväntar dig att dricka. Detta är inte för det dagliga drickningen, men mer för att vara beredd om du går vilse. Dricka för att rehydrera - rationing små sippor av vatten kommer att fukta munnen, men kommer inte att hålla dig vid liv. En bra tumregel är att dricka inte mindre än 4 uns vatten i taget.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande