Hur man hittar förlorade föremål

Alla misshandlar saker från tid till annan, men det gör det inte mindre frustrerande när det händer med dig. Berätta dig för att förlora spår av ett objekt och slösa tid med slumpmässiga sökningar är normala svar, men de hjälper dig inte att komma närmare att återställa det förlorade föremålet. Håll dig lugn, granska dina handlingar och göra systematiska, noggranna sökningar på de platser du tror att varan kan vara att hitta det så snart som möjligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera gemensamma förlorade objektområden
  1. Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 1
1. Kolla in de messliga delarna av ditt hus eller ett område. Studier har faktiskt visat något du kanske har gissat: att förlorade föremål tenderar att bli felplacerad i de mest röriga områdena i ditt hem eller arbetsplats. Sök det här räntaområdet systematiskt, skiftande objekt en i taget och placera dem till sidan för att leta efter ditt föremål.

Dricks: Gå långsamt och försiktigt. Att göra det värre sämre kommer det bara att göra det svårare för dig att hitta ditt saknade objekt. Ange ett rent område för att placera varje föremål du söker så det blir inte blandat med saker som inte har kontrollerats än.

  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 2
    2. Titta under och runt större föremål. Du kan oavsiktligt stapla större föremål ovanpå mindre föremål, ofta utan att ens inse vad du täcker upp. Flytta objekt av ytor och kontrollera dem noggrant för att se till att ditt föremål inte fångas under.
  • Du kan till exempel ha satt en stapel av papper över din telefon, eller kastade dina nycklar nära några smycken som kamouflerar dem perfekt.
  • Ser i små utrymmen

    I bilen: Se till att du kolla golvmattorna, under sätena, i bagageutrymmet och i utrymmet mellan mittkonsolen och sätena. Du kanske vill titta på taket - det kan vara lätt att kasta solglasögon, en drink eller till och med en telefon där uppe och glömma det.

    I ett vardagsrumsområde: Titta mellan soffkuddar eller under soffor och stolar. Om du gillar att sprawl, kan objektet ha fallit ut och fastnat.

    Dricks: Tänk på hur stor varan är och var den kan passa utan att du förstår. Glöm inte att kolla under skåp, på trånga hyllor och på golvet.

  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 3
    3. Kolla in små utrymmen för att se till att varan inte har fallit eller fastnat. Du kommer ofta att återställa förlorade föremål i bilen, kilade in i en soffa eller tappas i ett hörn på golvet. Begränsa återställningszonen ner till de mest troliga platserna - den sista platsen du kommer ihåg att ha objektet, och var som helst du kanske har tagit det sedan och titta i varje nook och cranny där.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 4
    4. Titta på platser där du har förlorat det här objektet innan. Tenderar du att förlora spår av det här objektet ofta? Om så är fallet kan det vara på samma plats som det visade sig förra gången. Tänk på var det tenderar att gravitera mot och kontrollera det området noggrant. Du kan också kontrollera områden där du tenderar att förlora saker som med liknande storlek, form eller användning.
  • Till exempel kan du lämna dina nycklar i låset, hitta dina glasögon på huvudet eller glöm din datorväska i din bil.
  • Om du har förlorat dina solglasögon, tänker du till var dina vanliga glas tenderar att vara, speciellt när du tror att du har förlorat dem.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 5
    5. Kontrollera förlorade och hittade områden. Om du förlorat objektet utanför hemmet, kanske du frågar de anläggningar där du har varit den dagen om de har förlorat och funnit bin. Ditt objekt kan ha blivit inställd och kan vänta på att du hävdar det där.
  • Platser med förlorade och funna områden inkluderar skolor och evenemangsområden som arenor, konserter och teatrar.
  • Metod 2 av 3:
    Återställ dina steg
    1. Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 6
    1. Håll dig lugn och berätta för dig själv att du hittar den. Det kan vara lätt att panik eller hoppa till slutsatser när du förlorar något, speciellt om det är viktigt. I stället för att panikera eller springa runt och titta överallt, sitta ner ett ögonblick i en lugn, bekväm plats och fokusera på att få tag i dina tankar. Refokusering kommer att få dig i den högra sinnena att tänka logiskt och söka efter objektet på det mest effektiva sättet.

    Stanna avslappnad och lugn

    Ta djupa andetag och rensa ditt sinne om några panikytans tankar.

    Tänk på något som lugnar din ångest, som ett vackert landskap, en plats där du känner dig bekväm, eller ett lyckligt minne.

    Låt inte negativitet SAP din motivation att söka. Istället för att tänka, "det är förlorat för alltid," berätta för dig själv, "Det är här och jag kommer att hitta den."

  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 7
    2. Stäng dina ögon och försök att komma ihåg det ögonblick du felplacerat objektet. Bilda en mental bild av det ögonblick då du senast såg objektet. Vad gjorde du eller kände? Lägg till så många detaljer som du kan, även om de verkar överflödiga. Göra ditt minne så rikt som möjligt hjälper dig att få tillgång till detaljer som kan vara nyckeln till objektets plats.
  • Kom ihåg att du var där när du felplacerade objektet. Du har ett minne om sin plats, även om det är svagt. Håll dig lugn, stäng dina ögon och tänk tillbaka.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 8
    3. Kontrollera om det område där det ska vara och dess omedelbara närhet. Om det finns en plats där du brukar lägga ditt saknade objekt, kolla det först - även om du är säker på att det inte är där. Du kanske har glömt att du sätter tillbaka det, eller någon annan kan ha gjort det för dig. Därefter, kolla in området runt den platsen, bara om varan föll eller förskjutits något ur vyn.
  • Till exempel kan din kappa ha fallit av den krok som du alltid lägger den på, eller dina nycklar kan vara i lådan under disken du brukar ställa in dem.
  • Objekt kan tyckas migrera runt huset, men de kommer ofta inte vara längre än 18 tum (46 cm) från där de ska vara.
  • Även om du inte tror att objektet är här, sök i detta område noggrant. Lyft upp objekt och kolla in sprickor och hörn för att se till att du inte missar någon möjlig gömställe.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 9
    4. Titta på den plats där du senast använde objektet. Om objektet inte är på den plats där det ska vara, hänvisa till ditt rekonstruerade minne om det sista ögonblicket du använde det. Gå till den platsen och sök noggrant igen, titta i området precis runt det också.
  • Om objektet inte är där, stäng dina ögon och försök att komma ihåg om du kanske har satt ner det för ett ögonblick eller bär det någonstans efter att du har slutat använda den.
  • Till exempel kanske du kommer ihåg att använda din telefon i köket medan du gjorde middag, men det är inte där när du checkar. Fråga dig själv om du kommer ihåg att bära den till bordet innan du började äta, eller om du ställer in den bredvid diskbänken och glömde det.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 10
    5. Se till att du inte ser rätt på den. Folk tenderar att bli blinda för bekanta omgivningar och saknar nyckeltal, speciellt med den oroliga sinnesstämningen som kommer med att förlora något. Gå tillbaka och titta på den plats där du först började och försök att få en ny vinkel. Att se saker från en annan synvinkel kan hjälpa dig att märka detaljer som du passerade över första gången.
  • Om du satt ner, stå upp, flytta till sidan, eller till och med crouch ner medan du letar efter ditt föremål.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 11
    6. Be om hjälp från vänner eller medståndare. Det är möjligt att någon grep ditt objekt av misstag, eller oavsiktligt lägga det på fel ställe. Behandla artigt andra människor i området, som medarbetare, rumskamrater eller familjemedlemmar, om de vet var varan har blivit till, eller om de har sett det nyligen.
  • Till exempel kan du säga, "Hej, jag letar efter mina nycklar. Har du sett dem här, med någon chans?"
  • Om du förlorat objektet utanför ditt hem är det möjligt att det har blivit stulen, men osannolikt. Chanserna är att du bara har felplacerat det, så ge inte upp!
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 12
    7. Ring den sista platsen du hade objektet om det var vilse utanför ditt hem. Granska varje plats du har varit i idag och tänk på det sista stället du kommer ihåg att ha varan. Ring dem och be om att det har blivit inaktiverat eller hittat. Om inte, ring de andra platserna du var på. Om inget dyker upp från att ringa, återkomma varje plats personligen. Ta försiktigt tillbaka dina steg där och leta efter objektet.
  • Innan du börjar ringa eller tävla tillbaka till andra platser, sök i omedelbar omgivning så noggrant som möjligt. Du vill inte springa tillbaka till ditt arbete bara för att finna att din plånbok var i bilen hela tiden.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla föremål från att gå vilse
    1. Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 13
    1. Göra föremål som sticker ut så att du inte kommer att förlora dem så enkelt. Om du har en tendens att förlora viktiga föremål, gör dem större, mer uppenbara eller mer iögonfallande. Detta kommer att göra dem svårare att förlora, och lättare att hitta om du missar dem.
    • Till exempel kan du lägga en stor, färgstark eller högljudd nyckelring på din nyckelring, använd ett stort, ljust telefonväska och hålla telefonen ringer på, eller sätt ljusa neonstickiga anteckningar på viktiga papper.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 14
    2. Fäst en spårare till viktiga objekt och använd en app för att hitta dem. Om du vill ha en högre teknisk lösning för att hålla reda på viktiga saker, överväg att få en Bluetooth-spårningsenhet. Du kopplar en liten spårare på objektet och ansluter den till en smartphone-app som kan berätta var det hela tiden är.
  • Spårningsenheter med appar inkluderar kakel och spår.
  • Om du tenderar att förlora spår av din smartphone, prova en app som att hitta min iPhone. Om du använder en Android, gå till Android.com / hitta i någon webbläsare.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 15
    3. Gör en mental anteckning varje gång du lägger ner ett viktigt objekt. Varje gång du satte ett viktigt objekt, ta en extra sekund för att memorera var det är. Berätta för dig högt eller i ditt huvud, "Det här är där jag sätter det här objektet," och tar in exakt hur det ser ut. Att skapa denna mentala anteckning kommer att stärka objektets plats, vilket gör det mycket lättare att komma ihåg var det är.
  • Det kan tyckas irriterande eller ansträngda först, men att komma till vanan att göra det dagligen kommer det att göra det enklare och spara mycket tid på lång sikt.
  • Om du tenderar att glömma att göra mentala anteckningar, försök att börja strax efter att du förlorat objektet och hitta det igen. Det här är när du blir mest motiverad för att hålla bättre spår av det!
  • Detta kommer tillbaka till att vara mer uppmärksam på daglig basis. Att vara mer närvarande i ögonblicket, och mer medveten om vad du gör, gör det lättare att komma ihåg var du lägger saker.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 16
    4. Kontrollera efter viktiga objekt innan du lämnar ett rum eller en bil. Komma in i vanan att titta bakom dig när du kommer ut ur en bil, speciellt om det inte är din egen. Ge ditt skrivbord eller kontor en snabb kontroll innan du går ut för att du inte lämnar något bakom. Detta är ett bra sätt att hitta saker som kan ha gled ut ur din hand eller ficka på olycka.
  • Bild med titeln Hitta förlorade objekt Steg 17
    5. Håll ditt utrymme snyggt och ordnat för att minska chanserna att förlora något. Cluttered och trånga områden ger gott om möjligheter att förlora föremål - de kan fastna i röriga hörn, täckta av andra föremål, eller till och med kastas ut av misstag. För att undvika detta, städa regelbundet något område där du spenderar mycket tid. Det kan tyckas tidskrävande först, men det gör det möjligt att spara tid och ansträngning som du annars skulle spendera efter förlorade föremål.
  • Håll ditt hus, rum, kontor, bil eller skrivbord i skolan som snyggt som möjligt. Dessa områden där du spenderar mycket tid tenderar att ackumulera röran, vilket gör det enkelt att förlora objekt där.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Framför allt, inte panik. Om du kan hålla dig lugn, kommer du att kunna leta efter ditt föremål effektivt och systematiskt, vilket ger dig en mycket bättre chans att hitta den.
  • Om du såg överallt och tänkte på var det kunde vara, men det kan fortfarande inte hitta det? Fråga någon för information och fråga dem om de såg det. Snart kommer du till en slutsats!
  • Om du inte hittar ett objekt från skolan, fråga dina lärare om de har sett det eller försök att gå till skolan är förlorad och hittad.
  • Var noga med att välja över varje område du söker i. Detta kommer att se till att du inte behöver slösa tid genom att kontrollera samma platser.
  • Om du nyligen städat och inte kan hitta objektet, kolla in konstiga platser som du kanske har lagt den för att lagra eller använda senare.
  • Kontrollera var du tror att ditt objekt har den lägsta sannolikheten att hittas. Många gånger är objektet dolt där du tror att det inte kan vara och det är tydligt synligt att objektet inte är där du tycker att det är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande