Hur man klär sig om du har en timglasfigur

Den timglas kroppstyp, där dina höfter och byst är bredare och din midja är väldefinierad, är ofta förknippad med kurviga sirener som Sophia Loren och Marilyn Monroe. Men du kan fortfarande vara en timglasfigur om du bär lite extra vikt runt mitten, så länge som sidorna av midjan doppar inåt. För att hitta kläder som passar din timglasfigur, leta efter stilar som accentuerar din midja utan att lägga till extra volym runt dina höfter. Sedan, leka med olika bitar för att hitta kläder du älskar!

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta smickrande passar
  1. Bild med titeln klänning om du
1. Leta efter toppar, ytterkläder och klänningar som accentuerar din midja. Eftersom en timglasfigur är smalaste i midjan, hjälper kläder som nippade i midjan att visa dina kurvor till deras bästa fördel. Toppar och klänningar som slingrar runt eller slips i midjan är speciellt smickrande, liksom bältesgraven, passform och flareklänningar och peplumblouses.
  • En smal passande scoop-neck topp tucked i höga midjabyxor eller en kjol kan vara ett annat bra sätt att betona din midja. Bara se till att toppen passar dig bekvämt i bysten.
  • Bild med titeln klänning om du
    2. Undvik formlösa eller för täta kläder. Om du bär baggy, formlös kläder, kommer det att svälja din figur och få dig att se Boxy istället för Curvy. Å andra sidan, om dina kläder är för täta, kommer du att se obekväma, och det kan uppmärksamma alla områden där du bär lite mer vikt.
  • Istället leta efter kläder som skummar lätt över din figur, eftersom det kommer att få dig att se och känna sig mer självsäker.
  • Om du har några problemområden som du vill minimera, överväga att ha en formmontering - men inte extremt tätt plagg från ett stödjande material som tunga stickar, denim eller stretchtyger.
  • Bild med titeln klänning om du
    3. Välj V-nacke, Scoop Neck eller Båthalsskivor för att smickra din byst. Oavsett om du älskar att visa din byst eller du föredrar att hålla dig mer blygsam, om du har ett större bröst, är det bäst att välja toppar där halsen skapar en vinkel eller en kurva. En v-nacke kan vara ett bra sätt att göra din byst blick mindre, till exempel, eftersom den skarpa vinkeln uppmärksammar nedåt mot midjan.
  • En BOATNECK-topp skärs i en horisontell linje från axel till axel, så det visar den graciösa kurvan på din Collarbone.
  • Scoop Neck Frame ditt ansikte och visa upp ditt Collarbone-område, men de får inte exponera så mycket klyvning som en V-hals.
  • Undvik höghalsad stil som Polo Toppar, Turtlenecks, Eller Tight Crew Necks, som kan få bröstet att se större ut.
  • Bild med titeln klänning om du
    4. Undvik bitar med extra tyg vid höfterna eller bysten. Undvik att bära ruffles eller veck runt din midja eller höfter. Eftersom din figur redan är kurvig, kommer du att lägga till extra volym till dessa områden, vilket gör att du ser tyngre än du är, och det kan göra att din kropp verkar oproportionerlig.
  • Ett undantag för detta kan vara vertikala ruffles på en blus, som kan hjälpa till att minimera din byst.
  • Du kanske också vill undvika att bära horisontella ränder i dessa områden, eftersom dessa kan få dig att verka bredare.
  • Bild med titeln klänning om du
    5. Använd bälten för att uppmärksamma din midja. Om du har på dig en klänning, topp eller jacka som är lite flowy, kan du lägga extra vikt vid midjan genom att lägga till ett bälte. Beroende på din stil kan du lägga till ett glamoröst skinnigt bälte ovanpå en flödig klänning, eller du kan bära ett djärvt brett bälte ovanpå en elegant gräv. För mest inverkan, bära bältet cinched över den minsta delen av midjan.
  • Om du har en större mage kan ett bälte betona det snarare än midjans kurva. I det fallet, överväga att lyfta fram sidorna av midjan genom att ha en beskuren jacka eller höghändiga bottnar.
  • Bild med titeln klänning om du
    6. Bära stödjande underkläder som passar ordentligt. När du har en kurvig figur är det särskilt viktigt att dina underkläder passar bra och ge rätt stöd. Till exempel bör din bh bekvämt lyfta dina bröst, men remmarna och ryggen ska inte gräva in i huden. Om du behöver, ha din bh professionellt monterad så du vet exakt vilken storlek fungerar bäst för dig.
  • När du väljer underkläder, leta efter sömlösa versioner om du föredrar full täckningsstilar, vilket kommer att bidra till att minska synliga underkläder. Du kan också bära Thong Underkläder för att säkerställa att det inte kommer att finnas några linjer under dina kläder.
  • Metod 2 av 4:
    Skapa vardagliga utseende
    1. Bild med titeln klänning om du
    1. Bära en kroppsskimming jersey topp med bootcut jeans för ett bekvämt vardagligt utseende. Jersey är ett stickat tyg som är lätt och mjuk, och det används vanligtvis i t-shirts och andra casual toppar. Så länge ditt plagg passar ordentligt, kommer tröjan att skumma över din figur, vilket gör att du ser bekväm och cool ut medan du fortfarande är smickrande. Då kommer den lilla flaren på dina jeans att balansera kurvorna på dina höfter.
    • Försök med att ha det här utseendet med dina favorit sandaler och en rörig hästsvans för en rolig helgutflykt!
  • Bild med titeln klänning om du
    2. Gå girly och avslappnad genom att koppla en skaterklänning med tennisskor. En skridsklänning är ett bra sätt att visa upp din timglasfigur eftersom den passar som en t-shirt på toppen, är monterad i midjan, och sedan blåser ut på höfterna. Denna avslappnade klänning är perfekt för att ha på sig skolan, jobba, eller bara för att hänga med dina vänner - bara kasta på några lågprofilerade sneakers och ta tag i din väska!
  • Ett choker halsband är ett vackert, trendigt tillbehör att lägga till i det här utseendet.
  • Om din stil är lite hårdare, försök att bära din skridsklänning med ett par robusta fotledstövlar istället. Lägg till en extra in-your-face-touch med ett par rippade fiskar och gott om mörk eyeliner!
  • Bild med titeln klänning om du
    3. Bära en minikjol och en utrustad tee om du vill visa upp benen. Om du älskar dina formade ben och du vill göra dem till fokus för din outfit, försök att ha en monterad scoop-neck tee, en minikirt och ett par lågprofilerade sneakers. T-tröja ger dig tillräckligt med täckning på toppen för att balansera det faktum att dina ben är utsatta, vilket ger dig ett roligt, flirtatiskt utseende.
  • För en oväntat smickrande touch, välj en t-shirt med accenter på axlarna, likheter eller en spetsöverlagring.
  • Dricks: Om en Minikirt verkar lite för vågat, försök ha en skort eller ett par skräddarsydda shorts istället.

  • Bild med titeln klänning om du
    4. Kasta på en bomberjacka för ett coolt sätt att hålla sig varm i kyligt väder. Bomber jackor har ett stretchigt band runt midjan, perfekt för att uppmärksamma det området. De är bekväma och avslappnade, och du kan få dem att fungera med nästan vilken stil som helst.
  • Till exempel ser en läderbomberjacka lika bra med rippad pojkvän jeans som det gör med en floaty klänning.
  • Prova en satinbomberjacka med mager jeans, klackar och en färgstark monterad v-nacke för ett hip-hop inspirerat utseende som är perfekt för en timglasfigur.
  • Metod 3 av 4:
    Dressing för speciella tillfällen
    1. Bild med titeln klänning om du
    1. Välj Peplum toppar och klänningar för att betona din midja. Peplum toppar passar vanligtvis snyggt i midjan, sedan flamma utåt nära bottenkammaren, medan peplumklänningar ofta liknar en peplum topp med en penna kjol. Kläder med ett peplum som redan efterliknar formen på en timglas, så de kommer att accentuera dina kurvor perfekt.
    • Försök med en peplum topp med en kroppskjol och stilettklackar för en glam natt ut, till exempel.
  • Bild med titeln klänning om du
    2. Prova en imperium-midja klänning för ett lätt, smickrande utseende. Empire-midja klänningar är skuren så att midjan av plagget träffar strax under bysten och betonar ett område som är vanligtvis ganska smal på en timglasfigur. Resten av klänningen kommer att flöda över magen och höfterna, så det är perfekt för timglasser av alla storlekar.
  • Till exempel, om du kommer att brunch med vänner, kan du bära en knä längd, Empire midja klänning med kilstrand, uttalande örhängen och en färgstark handväska.
  • Dessa klänningar kan vara bra för arbete, också!
  • Bild med titeln klänning om du
    3. Använd en beskuren jacka för ett annat sätt att uppmärksamma din midja. När du bär en jacka som slutar vid din naturliga midja, drar det ögat på det området. Det är ett perfekt, subtilt sätt att accentuera din figur när du inte vill bära ett bälte.
  • Till exempel kan du bära en satintank top i en A-line kjol, sedan toppen den med en beskuren brocade jacka för en outfit perfekt för ett elegant tillfälle.
  • Bild med titeln klänning om du
    4. Prova en dressy jumpsuit som nipped-in i midjan för elegant komfort. Om du väljer en jumpsuit i ett klädmaterial som chiffong, spets eller crepe, kan det vara lika snyggt som en klänning, men du får den extra bekvämligheten med bärbyxor. Leta efter en stil som smickrar din midja utan att krama din byst eller höfter så du är bekväm oavsett vilken händelse du går på.
  • Stil din jumpsuit med en updo, dressy klackar och djärva örhängen för ett vändning.
  • Bild med titeln klänning om du
    5. Välj en Bodycon klänning om du är vågad. Bodycon klänningar passar nära din figur, så de är ett bra sätt att visa upp din timglasfigur. Men de är inte så förlåtande, så om du har några områden som du hellre inte skulle visa så mycket, överväga att välja en klänning gjord av ett tungt stretchmaterial som håller dig i.
  • Bandage Klänningar är ett exempel på en Bodycon-stil.
  • Stil din bodycon klänning med tuffa fotled stövlar, mörk ögon smink och rörigt hår för en edgy rock-n-roll look.
  • Metod 4 av 4:
    Välja outfits för arbete
    1. Bild med titeln klänning om du
    1. Bära en skräddarsydd blus och smal passande byxor för ett smart, dressy look. När du bär en blus som har skräddarsys speciellt till din kropp, har du gott om utrymme i ditt bystområde, samtidigt som du visar din midja. Om du parar det med byxor som skärs för att vara smala genom benet, kommer du att se professionell och sätta ihop, men du kommer fortfarande vara bekväm nog att få saker gjort hela dagen.
    • Försök lägga till ett par snygga pumpar och ett uttalande halsband för en enkel, sofistikerad touch.
    • En tröja som wraps i midjan är ett annat bra jobbvänligt alternativ.
  • Bild med titeln klänning om du
    2. Top Your See With A Belted Trench Om din stil är klassisk. En trenchcoat är en tidlös bit som ser bra ut på nästan alla, men det är särskilt smickrande på en kurvig timglasfigur. Lämna trenchcoaten öppen över en form-passande outfit, eller bära den bälte om din outfit är flytande eller boxig, eftersom det kommer att hjälpa till att definiera din midja.
  • Försök ha på dig håret i en snygg bulle, sedan kasta på ett par låga klackar för en titt som är både vacker och professionell.
  • Bild med titeln klänning om du
    3. Gå till Business Casual med en scoop-neck blus, flared arbetsbyxor och låga klackar. En smart blus, bekväma arbetsbyxor och förnuftiga skor är allt du behöver för en titt som är smickrande utan att dra för mycket uppmärksamhet åt din figur. Faktum är att genom att rotera genom flera blusar kan du bära variationer av denna outfit för att fungera ganska mycket varje dag, om det gör att du känner dig bekväm.
  • Om du inte är bekväm att gå i klackar, är plattformade klädskor bra.
  • Bild med titeln klänning om du
    4. Bära en wrap klänning för ett enkelt sätt att se professionell ut. Wrap klänningar är gjorda för att se ut som om de är en bit tyg som wraps runt och slipsar i midjan. Denna mångsidiga stil ser bra ut på en mängd olika kroppstyper, men det är speciellt smickrande till en timglasform. Ännu bättre är det ett sätt att se ihop när du har bråttom.
  • Bära ditt hår i en snygg, låg bulle och välja ett par förnuftiga pumpar för att slutföra det här arbetsberättiga utseendet.
  • Bild med titeln klänning om du
    5. Investera i en enda bröstjacka eller blazer för att klä upp dina arbetskläder. Passa jackor och blazers är ett bra sätt att lägga till en professionell touch till alla outfit, och engångsalternativ är speciellt smickrande på en timglasfigur. De är mångsidiga, för-samma blazer kan se lika bra ut med en blus som det gör över en klänning, så ta dig tid att hitta en som passar dig bra. Också, om du har råd med det, var inte rädd att betala lite mer för en kvalitetsdel som kommer att hålla ett tag.
  • Dubbelbröst blazers kan lägga till för mycket bulk i ditt bystområde.
  • Bild med titeln klänning om du
    6. Välj en höghändig penna kjol för ett sofistikerat arbete. Penna kjolar är gjorda för att passa nära din kropp, och en högmånad version kommer vanligtvis att träffas runt den smalaste delen av midjan. Du kan bära den här mångsidiga garderoben en mängd olika sätt, som med en tucked-in chiffongblus och pumpar en dag eller med en cami och blazer en annan.
  • Till exempel kan du ta en silkeslen tank i din penna kjol, sedan bära det med en avslappnad blazer med ärmarna rullade upp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande