Hur man klär sig med en stomi

Att leva med en stomi är mycket lättare än det kan tyckas först, särskilt när det gäller att ha på sig kläder du tycker om! Du kan fortfarande bära många av de kläder du älskar-du måste bara ändra hur du bär dem för att hålla din stomi ur sikte. Bär mer mönstrade skjortor, högmidiga bottnar, och utnyttja tillbehör som jackor och halsdukar kan hålla dig snyggt trots din stomi!

Steg

Metod 1 av 3:
Bär feminin mode
  1. Bild med titeln klänning med en stomi steg 1
1. Använd högskuren, elastiska underkläder för att bekvämt täcka upp din stomi. Om din stomi väska är lägre på buken, kan du enkelt dölja den genom att ta den i ditt underkläder. Högt midja underkläder kommer inte bara att hålla din stomi väska dolda, men kommer också att hjälpa till att stödja det. Elastiska underkläder erbjuder den bästa kombinationen av komfort och skydd för din väska.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 2
    2. Använd låga byxor med ett magband om din väska är hög upp på midjan. High-waisted byxor kan snag på stomas med högre placering och orsaka obehag. Lågskuren byxor passar under din väska och stomi, vilket eliminerar någon snagging och tugging. Säkra din väska och stomi med ett mageband för att dölja området och ge extra skydd.
  • Layer en camisole och en söt cardigan eller jacka över låga byxor till kamouflage ditt stomområde längre.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 3
    3. Välj High-Waisted byxor om din väska sitter lägre på midjan. Högmeddelade byxor passar mer bekvämt över ditt stomi. Pläterade byxor är bäst för att dölja din väska - Vikningarna kommer att distrahera från området.
  • Alternativt, försök med moderskapsbyxor. Denna stil av byxor har ett band som redan är fäst i midjan och kommer tillräckligt om att täcka din stomi väska.
  • Välj elastiska midjabyxor om du vill ha extra komfort.
  • Bära dina högmeddelade byxor med din favoritblus eller casual topp. Du kan bära strängare toppar med högmidiga byxor, eftersom dina byxor kommer att ge riklig täckning för din väska.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 4
    4. Välj lös passande skjortor och blusar för att dölja din väska som den fyller. Lösa skjortor gör det enkelt att hålla din väska dolda eftersom de är så mycket rymligare än tight-passande toppar. En lös tröja kommer Billow över hela mitt mitt, vilket gör väskan oskiljbar. För att öka kamouflagingseffekten och hålla allt på plats, ha på sig ett magband över din stomi och väska.
  • Att ha på sig ett mageband under en tät tröja kommer att släta ut området och hålla väskan bekvämt säkrad. Välj vilken färg du gillar, även om svart, vit och nakna nyanser fungerar bäst med de flesta outfits.
  • Peplum toppar kommer att täcka upp din stomi på ett smickrande sätt, men kan snag som väskan fyller. Motverka detta genom att lägga ett mageband under din topp.
  • Bära en söt tunisblus med ett par leggings och comfy ballett lägenheter för ett gulligt, romantiskt utseende.
  • Layer en fladdrande tank topp med mager jeans och sandaler för att skapa en enkel, varm väder outfit.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 5
    5. Slitage mönstrade, höga midjade kjolar och shorts för att smala ditt midjeområde. Du vill se till att midjan på din kjol eller shorts når högt upp för att dölja din stomi väska. När du handlar, försök på kjolarna och shorts som du gillar att se till att midjan är tillräckligt hög. Välj en kjol av vilken längd du föredrar. Mönstrade kjolar och shorts Skapa en bantningseffekt på midjan och gör din väska svårare att upptäcka. Vertikala ränder tenderar att se den mest smickrande!
  • Par en söt randig mid-length kjol med en baggy tröja, tights och fotled stövlar för en avslappnad cool-väder outfit.
  • Koppla ditt sötaste par mönstrade shorts med en färgkoordinerad tankplatta eller bodysuit. Försök välja en färg som visas i mönstret på din shorts minst. Bodysuiter är bra för att skapa en slank, tucked i utseende, medan tanken kan dras över din midja.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 6
    6. Layer ett mageband under en klänning för att dölja din stomi väska. Täcker midjan med ett mageband gör att du har fått dina favoritklänningar mycket enklare. Vik ditt magband efter att ha glömt det så din stomi väska kan sitta bekvämt inuti bandet och stanna.
  • För ytterligare kamouflage och support, ha ett stretchigt, dekorativt bälte över din klänning.
  • Alternativt, leta efter klänningar med sashes eller midjeband för att dölja din stomi och hjälpa till att hålla det säkert.
  • Mönstrade klänningar är ett annat bra sätt att hålla din stomi väska smart och fashionably dold.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 7
    7. Välj biker shorts eller yoga byxor för att stödja din väska medan du tränar. Dessa typer av bottnar tillåter dig att hålla sig aktiv, samtidigt som du håller din väska ur sikte och tucked säkert mot dig.
  • Skydda din väska med stomavakt om du planerar att delta i kontaktsporter.
  • Para dessa bottnar med en sportbh, tank topp eller annan atletisk topp av ditt val.
  • Biker shorts kan bäras under ett annat par atletiska byxor för mer support.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 8
    8. Gå och simma i högmidjade bikinier eller enstaka baddräkter. Högmeddelade bikinier och enstycken erbjuder den täckning du behöver för att hålla din stomi väska dold och på plats. Alternativt, om du vill ha på sig en vanlig bikini, täcker din väska med ett magband från samma material som din baddräkt bottnar.
  • Pojkehistorier är också ett bra, flexibelt alternativ för badkläderbottnar.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 9
    9. Välj vilken typ av pyjamas, så länge de är bekväma för dig. De flesta pyjamas är stretchiga och på den konservativa sidan, vilket gör det enkelt att klä sig med din stomi väska i åtanke. Du kanske också vill lägga på en wrap på natten för att hålla din stomi på plats när du sover.
  • Tänk på en baggy nightshirt eller matchande topp och bottnar med ett sött mönster.
  • Metod 2 av 3:
    Välja maskulin kläder
    1. Bild med titeln klänning med en stomi steg 10
    1. Bära jockey briefs för att hålla väskan tucked och skyddad. Hur jockey-korten sys kan de hålla din väska i stället mycket enklare medan du fortfarande passar bekvämt. Leta efter jockey briefs med elastik runt midjan, så de kan sträcka med din väska som den fyller.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 11
    2. Välj mönstrade skjortor för att uppmärksamma dig från din väska. Mönstrade skjortor har fått ganska lite popularitet på Mäns mode. Du kan hitta skjortor i ett brett utbud av mönster som passar din personlighet. Leka med olika mönstrade t-shirts och knapp-ups tills du hittar en stil du gillar. Du kan hitta att människor är för dras in av det unika mönstret på din tröja för att märka ditt stomi!
  • Layer En flannelknapp - upp över en t-shirt, jeans och spetsar stövlar för att återskapa ett klassiskt fall utseende.
  • Bära en t-shirt mönstrad i floraler eller kaklat grafik (som bilar eller fåglar) med jeans eller shorts för att lägga till mer av din egen personlighet till dina outfits.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 12
    3. Välj byxor som är bredare med minst 1 storlek för att rymma din stomi. Du måste dölja din stomi i dina byxor om den sitter precis ovanför din midja. Större storlek byxor ger dig tillräckligt med utrymme för att bekvämt stödja din väska och stomi. Pläterade byxor tenderar att vara den mest effektiva vid dölja. Om du vill, kan du också köpa speciellt gjorda byxor för personer med ostomyväskor. Denna stil av byxor kommer med en ficka inbyggd för att stödja din väska.
  • Bär ett par low-rise denim jeans eller khakis med din favoritmönstrade skjorta! Dina byxor kommer att stödja och dölja din väska, medan en fin mönstrad tröja kommer att uppmärksamma dig från din stomi.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 13
    4. Bära en jacka eller väst med dina kläder för att ytterligare dölja din stomi. Ett extra lager av kläder kommer att täcka upp din väska, vilket gör det svårare för andra att märka även när det fylls upp. Du kan bära jackor och västar för ett brett utbud av tillfällen. Men jackor är bäst slitna i chilligare temperaturer, medan västar är bättre att bära när det är varmare.
  • Layer En enkel väst eller jacka över en t-shirt med bekväma jeans för en cool, avslappnad utseende.
  • Alternativt, bära en kostym eller jacka över en knapp-uppskjorta och slips med matchande slacks för att skapa en snygg, formell outfit.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 14
    5. Använd suspenders om dina bälten blir för täta runt din stomi. Dina gamla bälten kanske inte kan tillgodose din stomipåse som den fyller. Suspenders håller dina byxor lika effektivt, samtidigt som du passar lättare runt ditt stomi. De flesta suspenders är elastiska, så du borde kunna hitta ett pålitligt par i vilken storlek som helst.
  • Layer dina suspenders under din skjorta för ett mer avslappet utseende, eller över din skjorta för formella tillfällen.
  • Bild med titeln klänning med ett stomi steg 15
    6. Skydda din väska med stomavakt om du spelar kontaktsport. Medan du inte har någon brist på alternativ för atletiskt slitage med din stomipåse, bör du investera i ett robust stomiskt skydd för att täcka din väska, speciellt om du regelbundet deltar i mer intensiva träningsformer. Ett stomavakt kommer att hålla väskan säker från potentiell skada som tagits av kontaktsporter. Du kan också ha på sig ett ostomybälte om du deltar i större övning.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 16
    7. Välj High-waisted swim-trunkar för att dölja din väska på stranden eller poolen. Denna typ av badkläder gör det lättare att hålla din väska ur sikte, speciellt om den är placerad lägre på din kropp. Du kanske vill ha en t-shirt över dina simbyxor om din väska är högre upp. Oroa dig inte för att nedsänka din väska i vattnet - de är avsedda att vara vattenbeständiga.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 17
    8. Välj alla sovkläder som gör dig mest bekväm. Du behöver inte ha något speciellt som dina pyjamas. Du kan hålla fast vid vanliga gamla underkläder eller ett stretchigt par bottnar. De flesta former av pyjamas är löst nog för att rymma en stomipåse.
  • Metod 3 av 3:
    Accessorizing med en ostomy väska
    1. Bild med titeln klänning med en stomi steg 18
    1. Laga dina kläder för att hålla din stoma väl gömd. Par tillsammans Massor av mönstrade toppar och bekväma bottnar med lösa cardigans skiktade över outfiten. Din stomi kan vara svårare att dölja när den fyller. Bär lagrade kläder och mönster hjälper till att täcka området.
    • Bär ett tunt bälte över en topp eller klänning, precis under din byst. Detta kommer att skapa tillräckligt med visuell variation i den övre delen av din outfit för att hjälpa till att dölja din stomipåse.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 19
    2. Accessorize med halsdukar och jackor för att dölja din väska som den expanderar. Som du är ute och om kan du stöta på situationer där du inte kan komma till ett badrum direkt, men din väska fyller snabbt. Att ha på sig en halsduk eller lätt jacka hjälper till att täcka området lättare, gömmer svullna stomipäskor tills du kan ta hand om dem.
  • Bära en lätt cardigan eller kimonojacka över en tank och jeans för en fashionably doldande effekt.
  • Bild med titeln klänning med en stomi steg 20
    3. Uttrycka dig med ett djärvt par skor! Medan det kan vara svårare att bära de kläder du brukade njuta av, kan du fortfarande njuta av fritt i något par skor du gillar! Gör dina skor mittpunkten av din outfit genom att plocka underbara par du kanske inte har tänkt att bära innan. Experimentera med olika färger och typer.
  • Ett fantastiskt par skor kommer också att avböja uppmärksamhet från din midja och ditt stomi.
  • Bära ett par ljusröda stövlar för att ställa in en all svart outfit!
  • Lace-up lägenheter är en rolig och flexibel sko stil som är lämpliga för många olika inställningar.
  • Bild med titeln klänning med ett stomi steg 21
    4. Experimentera med färgglada och livfulla tillbehör. Hårdekorationer, smycken, slipsar och andra tillbehör är inte bara bra sätt att uttrycka din unika stil, men kan hålla uppmärksamhet av din stomi. Leka med en mängd tillbehör tills du hittar något du gillar.
  • Par en mörkfärgad, avslappnad klänning med en ljus röd hatt.
  • Bära en ljus, mönstrad slips med en halvformell eller formell outfit.
  • Tips

    Var säker på vad du bestämmer dig för att bära! Din ostomy väska brukar inte dra för mycket uppmärksamhet, speciellt när du vet hur man klär sig med det. Bära kläderna du gillar och gå ut och om i stil och med huvudet höll högt!
  • Mönster är effektiva för att hålla vandra ögon borta från din väska och fokusera mer på dig och din outfit.
  • Välj mörka färger för att göra ditt väskområde mindre märkbart. Bära en svart topp eller smal, svart kjol eller leggings.
  • Applicera djärv och attraktiv smink för att dra ögat mot ditt ansikte. Tänk på röd, lila eller rosa läppstift och skarp, kattögonögoneliner.
  • Varningar

    Ta bort din mageförpackning så snart det börjar känna sig obekväma.
  • Töm din väska regelbundet innan den fylls upp helt. Detta kommer att bidra till att hålla din väska mindre uppenbar för andra människor, speciellt om du har valt en hårdare outfit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande