Hur man väljer din prom-klänning

Det finns väldigt få gånger i ditt liv när du får bära en riktigt glamorös, käftdräkt. Varför inte göra din prom natt en av dessa tider med en vacker, smickrande, perfekt prom klänning?

Steg

  1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 1
1. Planera att välja och köpa din prom klä sig runt fyra till sex veckor före din prom. Många formella klänningar (inklusive promklänningar) kräver förändringar för perfekt passform, och du kommer att vilja tillåta tillräckligt med tid att slutföra dessa ändringar.
  • Om du inte får köpa en prom klänning före den listade tiden, bara handla för en färdig klänning du skulle älska att bära på din speciella natt. Det kommer alltid att vara en klänning du gillar, även om det inte är en väldigt fin.
Metod 1 av 8:
Besluta om vilken typ av klänning
  1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 2
1. Få lite inspiration. Kolla in olika trender som är på catwalken senast. Titta igenom några tidskrifter för att se vad du gillar och ogillar om den här säsongens klänningar. Du kanske också tittar på vilka kändisar som bär på röda mattan händelser och använder dessa saker för att inspirera dig, men inte fret om du inte kan matcha sitt utseende, det här är bara för inspiration.
  • Börja titta på mode tidningar och butiker så tidigt som tre till fyra månader innan din prom.
  • Använd Internet och ta anteckningar på dina favoritstilar. Du kanske bara kan hitta en liknande prom-klänning i din lokala boutique. Om du inte gör det, fret inte. Det kommer alltid att finnas en vacker klänning någonstans där ute.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 3
    2. Leta efter dyrbara tyger. För din prom klänning, leta efter dyrbara, fina och lyxiga tyger som satin, tulle, silke, chiffong, organza, spets och sammet.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 4
    3. Planera din budget för din Prom-klänning och börja spara så snart som möjligt. Var noga med att tillåta extra pengar för små tillbehör som hårklipp, pantyhose och smink.
  • Metod 2 av 8:
    Matchar klänningen till din kropp och ansiktsform
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 5
    1. Fokusera på att matcha klänningen till ditt ansikte och kroppsformer, för att säkerställa det perfekta utseendet och passar, vilket gör ditt jobb att hitta en klänning enklare. Att ta reda på vad ditt ansikte och kroppsformer är hjälper dig att matcha dessa till den perfekta klänningen, en som flatterar och accentuerar alla dina goda egenskaper, gömmer allt du kan överväga en fel. Stegen i det här avsnittet hjälper dig att matcha ditt ansikte och kroppsformer till din klädstil.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 6
    2. Tänk på din ansiktsform för att välja den perfekta halsen om du har ett ovalt ansikte, så är du välsignad med vad det anses vara det perfekta ansiktsformen - pannan bredare än hakan, kindben något framträdande och ansiktet försiktigt smalna mot hakan , som är smal och oval. Det betyder att du kan välja vilken typ av halsringning du gillar.
  • Om du har ett runt ansikte (så bred som det är länge, lite smalare vid pannan och käften), bör du leta efter en promklänning som förlänger ditt ansikte för att få henne att se mer oval. V-halsar, drottning Anne och Empire halsband, älskling och skopa nacke passar bäst ditt ovala ansikte. Undvik alltid höga nackklänningar och supersized halsband, eftersom de tenderar att dölja nacken och därför gör ditt ansikte ännu mer runt.
  • Om du har ett triangel ansikte (bred käftlinje, smal panna), leta efter halsband med en starkare vertikal form som kan lägga till kurvor i ditt ansikte: Sabrina halsband, Scoop Necks, Sweetheart Necklines och Cowl Necks.
  • Om du har ett hjärtformat ansikte (skarp och oval haka, lite framträdande kindbones, breda pannan), måste du göra ditt ansikte, så att du väljer halsband som drar en horisontell linje nära nacken: höga eller breda halsband.
  • Om du har ett fyrkantigt ansikte (fyrkantig käftlinje, panna, kindben och käke med samma bredd), den perfekta promklänningen för dig borde ha en vertikal form, så leta efter Scoop Necks, Sabrina, Sweetheart, Cowl Neck Styles, och alltid Undvik fyrkantiga halsband.
  • Om du har ett avlångt ansikte (framträdande hak, panna, kindben och käke med samma bredd), leta efter promklänningar med halsband som kan göra ditt ansikte ser bredare och mer ovala: rund, bred, sabrina och kapphalsar. Håll dig också borta från V-halsringsklänningar.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 7
    3. Känna din kroppsform och hur man matchar den till den perfekta snittet. Du kan vara ett äpple, päron, timglas, vas. Det finns olika kategorier för kroppsform och du kan hitta din kroppsform genom att läsa: Hur man bestämmer din kroppsform. För att matcha kroppsformen och klänningen, här är några förslag:
  • Om du har en timglas kroppsform (väldefinierad midja, torso och höfter som har ungefär samma bredd), leta efter Prom-klänningar som accentuerar midjan och håller en perfekt balans mellan toppar och bottnar: om de har ärm är en hel kjol Obligatorisk - Om klänningen är tätt, måste kjolen också ordentligt följa höfterna och låren.
  • Om du har en rektangel kroppsform (ingen definierad midja, axlar, byst och höfter som har samma bredd) måste du definiera midjan och lägga till volym på både din övre och nedre kropp. De bästa Prom-klänningarna för dig draperade klänningar med en definierad midja och full kjol, Empire-klänningar, A-linjer och någon klänning med full kjol, Ruffles och Folds.
  • Om du har en inverterad triangelkroppsform (liten midjedefinition, axlar och byst större än höfterna), måste du lägga till volym i din underkropp för att kunna uppmärksamma dina breda axlar. Du kan skapa timglas silhuett illusion genom att ha på sig imperiumlinje klänningar, a-linjer med djupa v-halsar, wrap klänningar med en högre midja och andra klänningar med fulla kjolar och detaljer eller utsmyckning på höfterna.
  • Om du har en päronform (torso och överkropp mindre än höfterna), måste du göra din silhuett som den perfekta timglasfiguren, så leta efter Prom-klänningar som uppmärksammar dina axlar och byst och minska din underkropp: a -Line klänningar, wrap och draped bustklänningar, liksom prom klänningar med väldefinierad midja och utsmyckningar som uppmärksammar din överkropp.
  • Om du har en äppelkroppsform (liten eller ingen midjedefinition, överkroppen som är bredare än höfterna), behöver du klänningar som kan skapa illusionen av en smalare midja samtidigt som den har rätt balans mellan den övre och nedre delen: Empire och A- Linjeklänningar med enkla toppar och en låg och bred halsringning (Scoop, Square, Sweetheart).
  • Metod 3 av 8:
    Välja en färg
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 8
    1. Besluta om färgen. Olika färger berättar för folk vad din personlighet är, som om du väljer en ljusröd, då skulle folk tro att du var djärv och centrum för uppmärksamhet. Om du väljer svart, sofistikeradblå, självsäkert - rosa, rolig, bubblig. Det handlar om vilken bild eller humör du vill visa. Det handlar också om vilken färg du ser smickrande in. Vissa tjejer ser bättre ut i blått, några i rött. Till exempel kan tjejer med långt brunt hår och bruna ögon göra det bra för att undvika färggul. Det beror verkligen på din hårfärg, figur, ögonfärg, ansiktsform, munstorlek och ögonstorlek.
    • Leta efter speciella färger. Svartvita är klassiska kromatiska alternativ när det gäller speciella tillfällen. Den första är elegant och mystisk, den senare är romantisk och ren.
    • En röd promklänning är perfekt om du letar efter ett sensuellt och passionerat utseende, medan guld och silver alltid är en bra idé när det gäller festkläder.
    • Ljusa Prom-klänningar är moderna och iögonfallande, men väljer bara en ljus färg om du inte vill sluta se ut som en clown. Eller du kan alltid para en ljus handväska, smycken eller par skor med en neutral eller pastellskugga klänning.
    Metod 4 av 8:
    Shopping för promklänningen
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 9
    1. Börja titta på den faktiska klänningen, nu när du vet vad du vill ha. Helst måste du starta detta steg på cirka 4 till 5 veckor före den aktuella händelsen. Men kom ihåg, om du ser en riktigt fin klänning i fönstret, tänk inte "det är den" och bara gå in och köpa den. Du måste shoppa eftersom du kanske köper den klänningen och en vecka senare ser du en ännu trevligare. Bra saker kommer till de som väntar, men rester till de som förkroppsligar, så lämna inte det för länge.
    • Köp inte din klänning för långt i förväg, som tidigare stora händelser kan du enkelt förlora eller gå ner i vikt, från stress eller något annat, som perioder, pojkvän, stress, säsong (vinter mot våren).
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 10
    2. Försök på klänningar i en mängd olika stilar och skär för att hitta den som fungerar bäst för din kropp. Du borde redan ha gjort arbetet med kroppsformen, men här är några ytterligare överväganden:
  • Om du har en smal figur, kan du bäst se ut i en klädsel som visar på din silhuett.
  • Om du är kurvig kanske du vill överväga en A-line klänning som kommer att markera din midja och minimera dina höfter och lår.
  • Om du är kort och petit, kan klänning shopping vara mer utmanande cocktailklänningar blir fulla klänningar och festklänningar blir cocktailklänningar. Men med gott om tid, kan du få dessa skräddarsydda för din storlek.
  • Om du letar efter en längre klänning, leta efter en kort klänning som är lång på dig. Det passar bättre och passar dig överallt utan att vara för lång.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 11
    3. Välj klänningen. När du har minskat dina val till en viss prom klänning stil, försök på den stilen i en mängd olika färger och finish. Även om du redan borde ha en uppfattning om den föredragna färgen, kan den inte skada för att göra en slutlig check för en glamorös skugga som ger ut en färg i ansiktet.
  • När du väljer en tygfinish, kom ihåg att shinier finish kommer att tendera att visa upp siffror, medan matt finish kommer att dölja och minska oönskade funktioner.
  • Metod 5 av 8:
    Utforma din egen klänning
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 12
    1. Överväg att få en klänning skräddare gjord för dig. Du kanske inte gillar den här tanken på att vänta runt och du kan också ha en kreativ känsla. Om så är fallet kan du också designa din egen klänning. Du tänker noga på vad?"Men du kan bara skissa vad du vill ha på ett papper och ta det till skräddare som ska göras för dig. Eller du kan ta en bild av en klänning och de kan göra en kopia.
    • Gör det minst fyra veckor i förväg så att du har tid att få det ändrat om det behövs.
    Metod 6 av 8:
    Skor och tillbehör
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 13
    1. Börja shoppa för skor och tillbehör minst två månader i förväg om prom eller formell dans. På det här sättet kan du försöka på dina skor, väska och klä ihop på klädbutiken. Om du ändrar dig, kan du åtminstone återvända påsen och skor om tiden tillåter, och du måste bara betala lägesavgiften istället för att fastna med en dyr klänning ingen annan skulle nödvändigtvis vilja.
    • Skor ser vanligtvis bäst ut när de är av samma färg eller passar klänningen. Ett fint par klackar är bra om du vill vara lite längre.
    • När det gäller smycken, gå inte överbord, för mycket kan bara förstöra klänningen och få det att se cluttered.
    Metod 7 av 8:
    Hår
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 14
    1. Sortera ut den perfekta frisyren för att matcha promklänningen. Medan möjligheterna är oändliga, lämna inte beslutet till sista minuten. Tänker du att färga det? Om så är fallet, gör det bra i förväg, Ditto för en ny cut. Vissa klassiska frisyrer är uppdaterade (de gör outfiten ser väldigt snygg och sofistikerad) eller långa lösa lockar (de får dig att se kul och söt). En sidobun gör för en quirky förändring.
    Metod 8 av 8:
    Gör sig redo för prom
    1. Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 15
    1. Prova allt på att kontrollera hur allt kommer ihop. Ett par veckor före din prom, försök på din klänning med dina skor, smycken, smink och frisyr för att vara säker på att du gillar det färdiga utseendet.Gå och flytta runt i din prom klä lite för att ge den en komfort check.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 16
    2. Gör dig redo på kvällens natt. På natten i din prom, lägg din klänning och en "uppslag" (någon ren skjorta eller jacka) på innan du applicerar smink eller styling ditt hår.Detta kommer att förhindra eventuella sminkar eller produktfläckar på din fantastiska promklänning.
  • Bild med titeln Välj din Prom Dress Steg 17
    3. För att slutföra utseendet, glöm inte det vackra leendet. Att ha en trevlig prom klänning är bra, men om du ler kommer det att få dig att se ut som den bästa personen där inne. Ditt förtroende kommer att gå igenom taket när du får alla komplimanger.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta med en vän eller två längs när du försöker på klänningar. Det är alltid bättre att få två eller tre åsikter om ett sådant viktigt köp.
  • Å andra sidan kanske du vill att klänningen är en överraskning. Eller dina vänner kan ha en helt annan stil till dig. Istället ta din mamma med dig eller till och med din syster (om hon är nära din ålder eller äldre än du).
  • Oavsett om det är en formell prom eller mer avslappnad kommer att påverka den typ av klänning du borde bära. Hålla detta i åtanke.
  • Välj färger som matchar din hudton.
  • Om du får din klänning, se till att skräddaren är en med ett gott rykte.
  • Om du lägger på din klänning innan du gör hår och smink, drapa sedan en handduk eller sätta på en knapp upp skjorta över din klänning för att förhindra smink smetar och olyckor med mat, dryck, smink, hårspray, små bröder, etc.
  • Om PROM-frågorna om mode och tonårsmagasiner inte har kommit ut när du är redo att starta din sökning, kolla in några onlinebutiker och prom planering webbplatser för idéer. De har ofta mycket mer information än den typiska utskriftsmagasinet och färre annonser att vada igenom.
  • Ha kul att uttrycka dig själv, men känner inte press för att se ut som en kändis på Prom Night. Var bara blygsam och var dig själv.
  • Varningar

    Använd inte klackar som är för höga för dig. Du kan resa och falla och skada dig själv. Du kan också få bunioner, blåsor och blåmärken. Dessutom är det verkligen svårt att dansa i dem.
  • Akta dig när du handlar med vänner, speciellt för ett stort föremål som en formell eller prom-klänning.En vän kan säga att klänningen inte ser bra ut eftersom hon vill ha det själv. Så ta din mamma eller syster först och välj några klänningar, ta sedan vänner för det sista valet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande