Hur man rengör ett garage golv

Ett rent garage golv kan hjälpa till att förhindra att oljor och rester spåras i ditt hem, och regelbundet underhåll av ditt golv kommer att öka sin livslängd. För att börja städa, ska du rensa och städa golvet. Förbearbetning av olja, fett eller rostfläckar innan du slår golvet. Om du har ett betonggolv, bör du skrubba den med en kvast, powerwasher eller buffert och en stark rengöringslösning. Om ditt golv är belagt i epoxi, en mildare rengöringsmetod behövs. Helt enkelt damm och torka bort röra med minimal skrubbning.

Steg

Metod 1 av 4:
Plocka upp ditt garageTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 1
1. Rensa golvet. Du bör ta bort allt från garagegolvet som inte spikas ner. Lösa föremål kan komma i vägen medan du är ren, och de kunde bli skadade under processen. Flytta alla bilar, cyklar, verktyg, bassänger, lådor och andra föremål ur garaget tills du är klar.
  • Du kan lämna föremål på hyllor om du är övertygad om att de inte kommer att vara i vägen för vattenspray, slangar eller tvål.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 2
    2. Täck gips och utlopp. Pin eller tejpa en plastdroppduk eller tarp till väggarna minst 3 meter (0.91 m) upp från golvet. Se till att några gips eller eluttag är täckta av denna tyg. Denna tarp skyddar dina väggar från vattenskador och fläckar.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 3
    3. Sopa golvet. Innan du tillämpar någon rengöringslösning eller vatten till ditt golv, bör du sopa den med en kvast. Detta kommer att driva smuts, damm och stor skräp ur vägen. Samla den i en dammsugare och kasta bort.
  • Metod 2 av 4:
    Avlägsna fläckarTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 4
    1. Mopp upp spill genast. Om du spillar olja eller en annan lösning på ditt garage golv, alltid rengör det direkt. Dessa vätskor kan sätta i golvet, vilket gör dem svårare att rengöra senare. Använd pappershanddukar eller återanvändbara trasor för att möra upp röra och kasta dem ut eller tvätta dem när du är klar.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 5
    2. Använd citronsaft eller ättika på en rostfläck. Om du har rostfläckar på ett betonggolv, försök att hälla citronsaft eller ättika på fläcken. Använd tillräckligt för att täcka fläcken. Vänta 5 minuter, häll sedan en andra dos på toppen. Använda en skrubbborste med styva borstar, skura fläcken från golvet.
  • Om det inte fungerar kan du prova samma metod, men med en starkare, butiksköpt surt eller rostborttagare.
  • För mycket tuffa rostfläckar kan du blanda tio delar vatten till en del murisyra. Applicera på fläcken och lämna den i fem minuter innan du skrubbar.
  • Använd inte syror eller ättika på epoxigolv.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 6
    3. Stänk kattskräp över oljesfläckar. Om du har en torkad olja eller om det finns oljestrav kvar efter ett spill, hitta lite kattskräp som innehåller lera. Sprida detta över fläcken. Lämna kullen ensam i några timmar eller över natten för att absorbera oljan. Sopa det när du är klar.
  • Om kattkullen inte helt absorberat oljan efter en dag, byt ut den med färsk kull och lämna den för en annan dag. För dåliga oljeutsläpp kan denna process ta några dagar.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 7
    4. Applicera en butiksköpt fettborttagare som ett alternativ. För olje- och fettfläckar kan du köpa en olje- och fettborttagare. Följ anvisningarna på etiketten. Generellt kommer du att applicera lösningen på fläcken och låt den torka. Det tar vanligtvis flera timmar. När det är torrt kan du sopa upp det.
  • Dessa fettborttagare kan vanligtvis köpas på en hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 8
    5. Skrubba hårda fläckar med tvättmedel och vatten. Samla en låda med pulveriserat tvättmedel, en hink varmt vatten och en styv skrubbborste. Stänk tvättmedlet över fläcken tills det täcker det helt. Doppa borsten i vattnet och skrubba fläcken kraftigt tills det är borta. När du är klar, torka upp så mycket tvättmedel som du kan med trasor eller pappershanddukar, och låt det torka.
  • Metod 3 av 4:
    Skrubbande betonggolvTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör ett garage golv Steg 9
    1. Blanda en rengöringslösning. Oavsett hur du bestämmer dig för att rengöra ditt garage golv, behöver du en varm och tvålrengöringslösning. Du kan köpa avfettningslösningar från en hårdvaruaffär, automatisk butik, eller ibland även en mataffär. Följ anvisningarna på etiketten för att blanda rätt mängd rengöringslösning med varmt vatten i en hink.
    • Du kan också använda pulveriserat tvättmedel. Blanda 1/3 kopp (~ 58 g) tvättmedel med var 1 liter (3.8 liter) av varmt vatten som du använder.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 10
    2. Skrubba golvet. För lätt smutsiga golv kan du rengöra dem med en däckborste eller en tryckkrok med styva borstar. Häll rengöringslösningen på golvet. Låt det sitta i ca 10-15 minuter så att det kan absorbera smuts och olja. När tiden är uppe, använd din borste för att skrubba golvet, rör sig över hela golvet. När du har slutat skrubba, skölj golvet med en slang. Låt golvet torka.
  • Håll garagedörren öppen när du är ren. Du kan använda en kvast för att trycka vattnet ut ur dörren utanför. Detta hjälper det att torka.
  • Du kanske vill börja långt ifrån dörren och flytta mot det när du är ren. När du avslutar skrubbning kommer du att vara bredvid dörren. Detta förhindrar att du måste gå över den hala och rena golvet.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 11
    3. Använda en kraftbricka För riktigt smutsiga områden. Om ditt garage golv är väldigt smutsigt eller om det inte har städats på länge, bör du prova en powerwasher. Du kan hyra dessa från en hårdvaruaffär. Täck golvet med rengöringslösningen och vänta 15 minuter. Slå på strömbrickan och spraya golvet, flytta munstycket i breda slag över hela ditt golv som du doso.
  • Fortsätt att flytta sprayen över golvet - låt det inte ligga för länge på en plats eller annars kan det skrapa ditt golv.
  • Håll dina garagedörrar öppna när du använder en strömbricka så att vattnet kan dränera ut.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 12
    4. Kör en buffert över golvet för bästa resultat. Du kan hyra en golvbuffert från en hårdvaruaffär. Detta kommer att skrubba golvet i ditt garage på ett mer kraftfullt sätt än du kan göra för hand. Applicera soape rengöringslösningen på golvet. Slå på bufferten och styra den över golvet. Skölj med en högtrycksslang. Låt golvet torka efteråt.
  • Det kan vara lättare om du bryter upp golvet i sektioner. Gör en del av golvet i taget.
  • Hyr en buffert med ett nylonskrubbhuvud. Dessa är bäst lämpade för betonggolv.
  • Metod 4 av 4:
    Mopping epoxi golvTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 13
    1. Svepa med en damm mopp varje vecka. Epoxi golv brukar inte kräva mycket tung rengöring. Du kan hålla golvet rent genom att använda en dammmopp en gång i veckan. Kör dammmoppen över hela golvet. Tvätta mopphuvudet i tvättmaskinen mellan användningsområden.
    • Om du inte har en dammmop, kan du också använda en kvast med mjuka borstar. Svepa upp skräp i en dammsugare och kasta bort.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 14
    2. Tvätta golvet. Varannan 3 till 4 månader, tvätta golvet med en skummop. Blanda A /2 kopp (120 ml) ammoniak med 1 gallon (3.8 liter varmt vatten. Doppa moppen i lösningen och flytta den över golvet. När du är klar kan du låta den lufttorka eller du kan torka upp den med en gammal handduk.
  • Använd inte tvålbaserade städare, som tvättmedel, eftersom dessa kan lämna rester bakom på ditt golv.
  • Stringiga mops kan lämna streck bakom på ditt golv.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 15
    3. Ta bort rester och fläckar med varmt vatten. Om det finns några rester kvar på epoxigolvet från vägbehandlingar eller salt, kan du heta varmt vatten på dem för att ta bort dem. Torka upp det efteråt med en handduk eller trasa. Du kan också bara slänga ner golvet och moppa upp det efteråt.
  • Bild med titeln Rengör ett garage golv steg 16
    4. Skrubba fläckar med en rengöringslösning. Häll varmt vatten på fläckar och skrubba försiktigt med en skrubbplatta eller svamp. Om du behöver, kan du använda en mild rengöringslösning som mjuk skrubba. Applicera på fläcken och skrubba platsen, skölj efteråt.
  • Använd inte slipande eller starka rengöringslösningar som komet på epoxi golv.
  • Tips

    Om du kämpar för att hålla din betonggolv ren, kanske du vill överväga att belägga golvet med epoxi. Detta kommer att göra golvet mer resistent mot fläckar, och det kommer att göra underhåll enklare.
  • Rengöring av ett garage kan ta hela dagen. Se till att du har tillräckligt med tid.
  • Varningar

    Använd inte syror, slipmedel eller detergent på epoxigolv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande