Hur man hittar en gammal vän

Internet gör det möjligt att hitta en gammal vän mycket lättare än det brukade vara, om du vet vilka verktyg som ska användas. Någon med vanliga namn eller lite online-närvaro kan fortfarande vara svårt att hitta, men håll dig patient och lämna meddelanden på vänhäftande webbplatser, och han kan vara den som hittar dig. Regeringsrekord är en annan bra resurs, speciellt om din vän har en domstolsrekord eller donerade stora mängder till politiska kampanjer.

Steg

Metod 1 av 3:
Starta din sökning
  1. Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 1
1. Skriv ner så många detaljer som du kan komma ihåg. Om din sökning slutar dra på eller producera oklara resultat, kommer du att vara tacksam för så mycket detaljer som möjligt. Försök att komma ihåg din väns hårfärg, höjd, jungfru namn, familjemedlemmar, och namnen på alla städer han bodde på och platser han arbetade för.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 2
    2. Komma i kontakt med andra personer som kände den specifika personen du söker efter. Fråga dem frågor om när de senast sett dem, pratade med dem, eller någon personlig information som de senaste kända e-postadresserna eller telefonnummer.
  • Om du och din vän hade en stor fallande, kan några av dina kontakter inte samarbeta.
  • Det är värt att kamma din adressbok för att se om du har skrivit ner några anslutningar till dem som du har glömt.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 3
    3. Vet hur man söker online. Ett enkelt sökmotorförsök leder ofta inte någonstans, men det är värt ett försök. Oavsett om du använder Google eller en av de mer specialiserade tjänsterna som beskrivs senare, betalar det att veta hur man gör din sökning mer effektiv:
  • Söka efter smeknamn, även om din vän inte hade en när du kände henne. Till exempel en "Elizabeth" kan nu gå förbi "Beth," "Betty," eller "Liza."
  • Sök efter bara förnamnet, om din väns efternamn ändras med äktenskap eller skilsmässa.
  • På sökmotorer, bifoga din väns namn i citattecken, lägg sedan till mer information som skolan hon gick till, den stad hon bodde i, eller det företag hon arbetade för.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 4
    4. Sök efter din väns namn på Google Image Search. Om du ser ett ansikte som kan vara din vän, följ länken till webbplatsen som bilden visade sig på. Även om det inte leder till kontakt kan du hitta ett mer aktuellt fotografi av din vän, vilket kan hjälpa dig att identifiera honom i senare sökresultat.
  • Metod 2 av 3:
    Söker på sociala medier och personer sök webbplatser
    1. Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 5
    1. Använd Social Media Sites. Sök efter din väns fullständiga namn på Facebook, Twitter, LinkedIn och andra sociala webbplatser, liksom Google eller andra sökmotorer.
    • På Facebook skriver du in ett namn i den bästa sökfältet och trycker på Enter. På vänsterrutan väljer du Människor. En lista över filter ska visas högst upp på din sökning, där du kan ange möjliga platser, arbetsplatser eller skolor.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 6
    2. Använd dedikerade personer-sök webbplatser. Pipl är en av de mer imponerande gratis söktjänsterna där ute. Du kan också försöka Zabasearch, Eller köpa en sökning efter några dollar på Intellius, radaris, peekyou, Veromi.com eller spokeo.com. Du kan ofta ta de fria partiella resultaten från flera kommersiella sökplatser och lappa ihop telefonnummer och adresser, utan att faktiskt betala för data. Varje webbplats har olika uppgifter, men det mesta tenderar att vara ganska gammal. Spokeo tenderar att ha den färskaste data.
  • Se till att du bläddrar hela vägen genom PIPL-resultaten. En e-postadress kan begravas i ett gammalt blogginlägg, online-undersökning eller forumkommentar.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 7
    3. Registrera dig för vän-hittar webbplatser. Det här fungerar bäst om du misstänker att din vän kan leta efter dig, eftersom dessa webbplatser lämnar offentliga meddelanden för människor att hitta. Prova Förlorade vänner
  • Var väldigt försiktig med webbplatser som kräver ett kreditkort, eftersom de kan vara bedrägerier, eller sluta vara dyrare än du förväntade dig. Alla alternativen ovan är gratis.
  • Kontrollera din spam- eller skräppostmapp för bekräftelsemail när du registrerar dig.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 8
    4. Sök av Alma Mater, militärtjänst eller företag. Många alumni-platser kräver betalda medlemskap att använda, eller kommer att be din vän att betala för att kunna se ditt meddelande. Fortfarande kan vissa av dessa webbplatser vara användbara resurser, om du vet var din vän gick till skolan.
  • ZoomInfos sökning är en stor resurs för människor i företagsvärlden.
  • Batchmates är en gratis alumni reunion webbplats. Det är inriktat på Indien men inkluderar medlemmar över hela världen.
  • Om din vän serveras i den amerikanska militären, kolla Dess online kompisfinnare.
  • Metod 3 av 3:
    Kontrollera regeringens databaser
    1. Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 9
    1. Sök äktenskapsrekord. Sök online för "äktenskapsrekord" och namnet på det land som din vän senast bodde i, eller hennes stat om hon bodde i USA. Dessa poster är ofta bara tillgängliga personligen, men din statliga eller länswebbplats ska rikta dig till kontoret där du kan kontrollera dessa personligen.
    • Om du hittar en äktenskapsrekord, men ingen medföljande kontaktinformation, har du fortfarande namnet på en ny person att söka efter (make / maka), liksom en potentiell förändring av namnet att ta hänsyn till.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 10
    2. Kontrollera amerikanska politiska bidrag. I Förenta staterna, om din vän donerade mer än $ 200 till en politisk kampanj inom 10 dagar efter ett val, registreras hennes namn på federalvalskommitténs webbplats, ofta med en adress också.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 11
    3. Sök domstolsrekord. Igen, du måste söka efter "domstolsrekord" Tillsammans med namnet på landet eller ange din vän bodde i, eftersom det inte finns någon enda databas där du kan se ut dessa. I många fall måste du lämna in en förfrågan med en viss domstol för att få mer information, så den här metoden kan ta en hel del tid.
  • Låt dig inte luras av bluff webbplatser som tar ut pengar för att söka regeringsdatabaser.
  • Bild med titeln Hitta en gammal vän Steg 12
    4. Använd det brittiska valregistret. För att söka i den här databasen gratis, fråga ditt lokala valregistreringskontor, eller fråga din lokala bibliotekspersonal om tjänsten är tillgänglig.
  • Du kan också betala några pund till ett privat företag för att utföra den här sökningen efter dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din väns fullständiga namn inte ger några resultat, försök att söka efter bara förnamnet, plus mellannamnet om du vet det. Din väns namn kan ha förändrats efter äktenskap eller skilsmässa. Om din väns förnamn är vanligt, begränsa det genom att lägga till en plats eller alma mater.
  • Om du letar efter en vän i Storbritannien överväga att använda födelse, död och äktenskapsinformation för att hitta exakt information om din vän. Detta kommer att se till att du har upp till datum information om deras namn, särskilt. När du har den bästa informationen blir det lättare att hitta dem. Om du letar efter någon i Storbritannien överväga Hitta gamla vänner De har det bästa rykte och har presenterats på BBC1 och TLC.
  • Varningar

    Vissa vänner kanske vill gå vidare från det förflutna, eller har för mycket att påskynda en vänskap. Ta inte det här personligen. Om vänskapen är viktig för dig, överväga att nå ut igen efter några månader för att se om något har förändrats.
  • Betala bara för medlemskap på nätet som en sista utväg, och se till att webbplatsen är pålitlig. Klasskamrater.Com gör det särskilt svårt att avbryta ett medlemskap, och som många webbplatser, kommer det automatiskt att förnya ditt konto varje månad och ladda dig för det. Några av de bättre alumni-platserna inkluderar Klassreport (mestadels fri).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande