Hur man djupt rengör öronen

I de flesta fall är det bästa sättet för dig att hålla insidan av dina öron rena att lämna dem ensamma.En liten öronvax är faktiskt en bra sak! Men om du har överdriven vaxuppbyggnad, finns det några allmänt säkra metoder för rengöring, som att ta bort vax från utsidan av öronen och introducera en säker vätska i ditt öra, som du kan försöka hemma. Annars, sök hjälp av en läkare.

Steg

Metod 1 av 3:
Tar ett försiktigt tillvägagångssätt
  1. Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 1
1. Se till att du inte har någon infektion. Rengöring av öronen medan du har en infektion kan vara mycket smärtsam och är inte en bra idé. Tänk på en infektion om du har symtom som earraches, illaluktande urladdning eller ring i öronen. Om du misstänker att du har en infektion, besök med din läkare innan du försöker någon metod för att rengöra ditt öra själv.
  • Bild med titeln Bli av med ett öronvärk steg 13
    2. Lämna din öronkanal ensam.För de flesta människor är det verkligen allt du behöver göra.Häll inte eller håll ner något i ditt öra, och försök inte skrapa något ut.Det mänskliga örat är utformat för att vara självrengörande, och öronvax strömmar utåt för att underlätta denna process.Så i nästan alla fall finns det ingen anledning att gräva runt där inne.
  • Earwax smörjer, hydratiserar och erbjuder något skydd mot de känsliga komponenterna i öronkanalen.Det har också antibakteriella egenskaper, och bär naturligtvis otäcka saker ur din öronkanal.
  • Öronkanals hud och hår hjälper direkt vax ur örat.Dessutom hjälper tuggning och andra käftmotioner att driva vax utåt.
  • Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 24
    3. Sätt ner bomullspinne.Bomullspinne (e.g., Q-tips) är bra för rengöring av en miljon olika små saker - förutom dina öron.Med en bomullspinne (eller ett rullat servetthörn, etc.) för att rengöra dina öron kommer förmodligen bara att trycka öronvax nere längre mot ditt trumhinna.
  • Ännu värre, på grund av den tunna huden och känsliga komponenter i ditt öra, kan du enkelt orsaka punkteringar eller annan skada.
  • De flesta fall av påverkat öronvax orsakas av illamående rengöringsmetoder som trycker på vaxnätet mot trumhinnan.
  • Bild med titeln lugna ett öronvärk steg 4
    4. Rengör utsidan av ditt öra.Om du vill bli av med öronvax, vänta tills det kommer från din hörselkanal.Därefter torka det och resten av örat med en mjuk, fuktig trasa eller bomullsboll.Du kan även använda de bomullspinne - att du har slutat hålla fast i ditt öra - för att komma till alla nooks och crannies på den yttre delen av ditt öra.
  • I grund och botten, bara oroa dig för att rengöra delarna av ditt öra som du kan se i spegeln.
  • Bild med titeln lugna ett öronvärk steg 10
    5. Erkänna tecken på impraction.Cerumen (Earwax) Impaction nästan alltid händer på grund av mänskliga vanor, som regelbundet klibbar främmande föremål - inklusive bomullspinne, hörselhjälpmedel, öronproppar, öronproppar eller ett stetoskop - i öronen.Om du utvecklar en earwax-impaction, kommer du förmodligen att använda termer som "täppt", "full" eller "plugged" för att beskriva känslan i ditt öra.
  • Vaxuppbyggnad på trumhinnan kan också orsaka dämpad hörsel eller till och med progressiv hörselnedsättning.Andra vanliga symptom på improcering inkluderar earaches-ringning i öronen (tinnitus) - Öronkanal klåda - urladdning som kan lukta foul- och hosta stavar.
  • Bild med titeln förhindrar hörselnedsättning Steg 4
    6. Se din läkare för immateriell borttagning.I de flesta fall kommer din läkare att använda en kombination av bevattning och manuell extraktion för att avlägsna påverkat öronvax.Eventuell smärta ska vara minimal, och du kommer nog att känna skillnaden (och eventuellt märka förbättrad hörsel) nästan omedelbart.
  • Många av symptomen på cerumen Impaction kan också indikera öroninfektioner eller andra allvarliga förhållanden som din läkare kan diagnostisera och behandla.
  • Metod 2 av 3:
    Lossa vaxuppbyggnaden hemma
    1. Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 25
    1. Hoppa över Earwax-ljusen.Earwax ljus är lite mer än ihåliga pappersrör fodrade med vax.Förmodligen, när en ände är tänd och den andra är placerad i örat, kommer ljuset att dra ut öronvax via en vakuumeffekt.Om det här låter lite som är hämtat till dig, var säker på att vetenskapen håller med dig.
    • Det är uppenbart att det inte finns några tillförlitliga bevis för att dessa ljus fungerar åtminstone och gott om bevis för att de kan orsaka brännskador, bränder och punkterade trumhinnor.
  • Bild med titeln Ta bort en klistermärke från rostfritt stål Steg 3
    2. Välj en vätska som är säker att sätta i örat.Om du vill försöka lossa och tömma ut överskott av öronvax själv genom att introducera en vätska, välj ett säkert alternativ som saltvatten, babyolja eller (speciellt) mineralolja.Kommersiella earwax rengöringslösningar är också tillgängliga för köp.
  • Andra DIY-metoder som du kan hitta online kan bära onödiga risker.Hälla väteperoxid i ditt öra, till exempel, kan skada huden i ditt öra.
  • Be din läkare om att använda en utspädd väteperoxidlösning. Detta kan vara ett bra alternativ för att lossa och dränera överskott av öronvax om din läkare råder att det är säkert för dig att försöka.
  • Bild med titeln Brew Beer med all kornmetod Steg 5
    3. Varma vilken vätska som helst som ska användas i örat till kroppstemperatur först.Oavsett om du använder mineralolja eller ett annat alternativ, värm vätskan till kroppstemperatur innan du introducerar den i ditt öra.Vätskor som är för coola kan störa ditt inre öras verkningar, vilket potentiellt leder till förlust av balans, yrsel och illamående.Vätskor som är för heta kan orsaka irritation eller till och med brännskador.
  • Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 6
    4. Dribble en liten mängd lossningsvätska i örat för att mildra vaxet.Lägg till bara några droppar kroppstemperatur mineralolja (eller annan säker vätska) i öronkanalen, med antingen en medicin dropper eller en fuktad bomullsboll.
  • Ligga på din sida, med gunked-up öra vänd uppåt.
  • I stället för att försöka tvinga eller spola ut överskott av öronvax på eller nära ditt trumhinnan kan du kanske mjuka upp det och uppmuntra det att strömma ut.Processen ska vara smärtfri och kan till och med vara avkopplande.
  • Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 16
    5. Vänta, rulla över och upprepa i det andra örat om det behövs.Förbli i läge i tio till tjugo minuter, eller till och med lite längre om så önskas.Rulla sedan över en ren handduk och låt vätskan och det lossna vaxet dräneras.
  • Metod 3 av 3:
    Spola ut vaxuppbyggnad
    1. Bild med titeln känner igen fetalalkoholsyndrom Steg 6
    1. Använd riklig försiktighet.Om du har en envis plugg av öronvax som inte kan koaxas ut med mineralolja, kan du försöka spola ut det hemma.Det är ofta hur läkare gör jobbet, men de har specialiserade verktyg och träning.Squirt inte överdrivna mängder vätska i ditt öra, eller med övertryck, eller du kan skada ditt trumhinna.
  • Bild med titeln Bli av med öronvax Steg 18
    2. Rita rent vatten eller saltat vatten i en glödlampa.Detta är typen av gadget som används för att städa ut en babys näsa.Se till att vätskan är vid kroppstemperatur.
  • Krama glödlampan, placera spetsen ner i vätskan och lossa din klämma - vätskan kommer att dra upp i lampan.
  • Bild med titeln förhindra hörselnedsättning Steg 5
    3. Sippra vätskan i ditt öra.Placera glödlampan precis inuti din öronkanals kant men aldrig längre in i örat.Håll huvudet upprätt, men lite lutat till den sidan så att vätskan kan dränera ut.
  • Sluta omedelbart om du känner smärta.Se din läkare istället.
  • Du kanske vill försöka mjuka och lossa öronvaxet med mineralolja innan du försöker använda den här metoden.
  • Varningar

    Använd aldrig varm olja eller varmt vatten för att rengöra öronkanalen.
  • Gör ett möte med din läkare om du misstänker en öroninfektion.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande