10 + Snygga sätt att dekorera din hallvägg (med idéer för den lilla och smala hallen också)

Hallar gör inte ofta framsidan av designmagasiner, men det är viktiga "liminala utrymmen", där vi övergår från ett tillstånd till en annan. Hur vill du ha en gäst att känna när de går in i ditt hem? Hur vill du börja dagen gå från sovrummet till köket? Det finns inget rätt svar i design, så lek med dessa idéer tills du hittar något som sjunger till dig.

Steg

Metod 1 av 11:
Häng en spegel för ett ljust, rymligt utseende.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 1
1. Speglar är en bra lösning för dimma, trånga korridorer. Var inte rädd för att gå stor-det här är din chans att dekorera din vägg och göra korridoren känna sig tillgänglig på samma gång.
  • För att göra spegeln en kontaktpunkt, häng den på ögonnivå över från ingången. Tänk på ett ensemble med låga möbler under, väljer former och stilar som kontrasterar glädjande med spegelramen.
  • Maximera naturligt ljus genom att placera en stor spegel motsatt ett fönster eller på den angränsande väggen 90º från fönstret. Förbättra illusionen med en spegelram som efterliknar fönsterrutor.
  • Flera speglar kan vara glädjande eklektiska. Placera dem på samma vägg eller placera dem försiktigt för att undvika en oändlig reflektion.
Metod 2 av 11:
Installera flytande hyllor för mer inredningsutrymme.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 2
1. Skapa ditt eget utrymme för visning eller belysning. Häng flytande hyllor Om du vill visa minnessaker, böcker eller krukväxter. En hög hyllan är också ett bra ställe att hålla en lampa, om din korridor är svagt upplyst och för kort för takbelysning.
  • Även en smal hall kan använda en grunt hylla för att stoppa konstverk istället för att hänga dem. Detta gör det enkelt att byta ut konsten ofta, eller för att visa albumomslag och andra bitar kan du inte enkelt rama.
Metod 3 av 11:
Accessorize med praktiska föremål.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 3
1. Välj kohesiva bitar för din bänk, lagring eller kapphakar. Entry Hallways behöver lite utrymme för skor och plånböcker ändå, så gör designen avsiktlig. Ett gulligt ensemble av en skobricka under en bänk eller ett kappstång bredvid ett konsolbord håller allt snyggt.
  • För att göra detta mer av en kontaktpunkt, häng en målning eller en spegel över möblerna.
Metod 4 av 11:
Ordna ett bildgalleri på din vägg.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 4
1. Ett bildgalleri tar priset i kompaktitet och anpassningsbarhet. Du kan ordna en liten konstellation av konsten över från ingången, eller täcka hela korridoren med fotografier och utskrifter. Om du är skrämmad av designutmaningen, följ dessa tips:
  • Det enklaste, men också mest formella, valet är ett galler av liknande stycken av samma storlek.
  • För ett mer informellt men fortfarande balanserat arrangemang, bygga runt en horisontell linje. Mitt halva bitarna något ovanför linjen och hälften något under.
  • Uppfinna ditt eget arrangemang genom att lägga fram konsten på golvet. Börja med den största delen och blanda de andra bitarna runt den för att lyssna på färgerna och storlekarna över galleriet.
  • En mängd olika storlekar och bildramstilar hjälper till att skapa ett roligare, informellt galleri. Om du är orolig för ett rörigt utseende, behåll ett konsekvent avstånd mellan ramar-prova 2 tum (5.1 cm).
Metod 5 av 11:
Häng en trasa väggbeläggning.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 5
1. Spela med textur samt färg genom att hänga tyg. En tapestry, dekorativ tyg, eller till och med en vintage halsduk ger dig många texturalternativ att leka med. Häng det över en stång, spika hörnen direkt mot väggen, eller drapa den canopy-stil runt ett takhörn för att skapa ett mjukare utrymme. Montera den på en baseboard eller sträck den över en ram istället för att fylla rollen som en kontaktkonststycke.
Metod 6 av 11:
Skapa en vertikal växtmur.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 6
1. Odla örter, succulenter och andra små växter i vertikala plantor. Hängande små plantor Från dina väggar eller tak sätter någon hall ifrån varandra.
  • En saftig ram är en stor högupptagning, rymdbesparande val. Att göra en själv, växa succulent sticklingar i en planteringsram med maskinvaru över jorden. Om två eller tre månader kommer rötterna att förankra sig genom nätet, och du kan hänga ramen vertikalt som en "levnadsbild."
  • Om din korridor har lågt naturligt ljus, välj lågljusa husplantationer som philodendra, fredliljor eller kinesiska evergreens. Om du växer från frö, starta dem i ett ljusare rum först.
Metod 7 av 11:
Måla trim och dörrar en subtil färg.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 7
1. Låg kontrast med dina väggar förhindrar a "boxas in" känsla. En vit trim runt mörka väggar (eller vice versa) drar ögat på de smala gränserna i korridoren. Om inte din korridor har gott om ljus är det vanligtvis bäst att hålla din trim och dörrfärg som liknar dina väggar ".
Metod 8 av 11:
Gå monokrom för ett modernt utseende.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 8
1. Accentuera ett mest vitt utrymme med svarta element. Om ren, modern design är den stil som ringer till dig, måla det mesta av korridoren i vit eller beige. En sparsam användning av svart lägger sedan intresse för utrymmet utan att offra elegansen i kärnan i denna stil. Använd till exempel svart eller en mörk, jordig färg på dörrramar, trappräcke, bildramar eller möbler med rena linjer.
Metod 9 av 11:
Måla hallväggar för att känna sig stora och ljusa.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 9
1. Neutral eller coola färger är bäst för små hallar. Neutrala färger som grädde eller grå gör rummet känns ljusare. Coola färger som blå eller gröna gör väggar känner sig längre bort, även om mjukare exempel med varma undertoner hjälper dem att känna sig mysiga snarare än dyster. Varma, mättade gula och röda hoppar ut på betraktaren, som kan känna klaustrofobisk om inte din hall är ganska bred.
  • Vill inte ge upp din favorit varma färg? Välj en "neutral" version av det med ett blekt, lågintensitetsutseende.
Metod 10 av 11:
Skapa tvåfärgade väggar för variation.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 10
1. Dekorera de nedre väggarna med Wainscoting eller en annan färg. Detta är ett bra sätt att lägga till intresse för en hall med begränsat utrymme för inredning. Det finns otaliga stilalternativ, från präglad tapeter under en Dado-skena till de enkla vertikala plankorna av Beadboard. Du kan till och med bara måla den nedre delen av väggen en annan nyans, med en skarp delningslinje eller en mild Ombré blekna.
  • Det ser vanligtvis bäst ut på den nedre delen av muren, men det finns lite Wiggle Room. Justera det något så toppen är anpassad med andra designelement, eller prova en 2/3 höjd för ett djupare utseende.
Metod 11 av 11:
Gör ett uttalande med en accentvägg.
  1. Bild med titeln Dekorera en Hall Wall Steg 11
1. Kontrast utformningen av en vägg för att fokusera uppmärksamhet. En accentvägg kan helt enkelt vara en annan färg än de andra, eller du kan jazz upp i korridoren med geometriska mönster, blommig tapeter eller ett ett-of-a-snällt målat konstverk direkt på väggen. Stickning till bara en vägg möjliggör dessa djärva mönster som kan överväldiga ett litet utrymme om det används på alla sidor.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande