Hur man utför ett val av officerare

Val är en viktig del av någon organisation, särskilt om du väljer nya officerare att leda din grupp. Om du är medlem i en stor klubb eller råd, kan det hända att det är lättare att rösta med omröstningar. Om du är en del av en liten organisation kan du spara tid genom att vara värd för en röströst, där alla säger sitt röstbeslut när de blir ombedd. Med ett ordentligt system på plats kan du välja nya officerare på ett rättvist och mer organiserat sätt!

Steg

Metod 1 av 2:
Håller ett omröstningsval
  1. Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 01
1. Ange ett datum för valet och en tidsfrist för nomineringar. När din organisation uppfyller, ange när valet kommer att vara, såväl som när förfallodagen för officerens nomineringar. Om du förbereder och distribuerar en typad ballett, ställ in nomineringsfristen för att vara 2-3 veckor innan det faktiska valet äger rum. Vid denna tidpunkt besluta om valet ska hända personligen eller om väljarna kommer att ges brevburar för att kasta sina röster.
  • Om du är en del av en formell organisation, som ett kommunfullmäktige, överväga att skapa en valberedning för valet. Medlemmar av denna kommitté kan arbeta för att hitta lämpliga officerskandidater.
  • Till exempel, om valet är 15 februari, klargör det att tidsfristen för nomineringar är den 31 januari.
  • Om du inte förbereder omröstningar i förväg, kan du stänga nomineringar samma dag som valet.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 02
    2. Nominera kandidater under ett formellt möte. Om du inte har bildat en valberedning, välj en neutral tredje part för att hantera och kompilera de olika nomineringarna för en tjänsteman. Under ditt gruppmöte, avsatt tid att acceptera muntliga nomineringar från någon medlem av din organisation.
  • När du nominerar någon personligen, försök säga något så här: "Jag heter Sarah Jackson. Jag skulle vilja nominera Clarissa Montgomery för president."
  • Om din organisation har en officiell nominerande omröstning, fyll i formuläret och maila den till rätt kommitté eller individ. Om flera personer stöder en enda kandidat, kan de underteckna ett framställan och skicka detta dokument till valberedningen, istället.
  • Dricks: Vid utformning av en nomineringsbur, ge plats för nominatens namn, e-post, telefon och hemadress, liksom den position de är nominerade till. För att göra din blankett, se särskilt officiell, överväga att inkludera din organisations logotyp i det övre vänstra hörnet.

  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 03
    3. Genomföra en omröstning för att se om organisationen stöder nominering. Vänta på ledaren för mötet att presentera nominering till resten av koncernen. När nominaten nämns, ange "AYE" eller "NAY" på den angivna tiden för att deklarera ditt stöd eller missnöje för kandidaten. Om majoritetsvalet passerar, kommer nominaten att ingå på omröstningen.
  • Till exempel kan ett möte gå så här: "Om du stöder nominering av Terry Williams för Vice President, säg" Aye.`"
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 04
    4. Ange alternativ på omröstningen för de tillgängliga kandidaterna. Skapa en officiell form som innehåller alla de samlade nomineringarna, liksom de positioner som varje individ körs för. Designa omröstningarna med tydliga kontrollmärken, eller något annat system där väljare kan fylla i sin omröstning. För att göra omröstningen mer konsekvent och enhetlig, skriv ut tydliga instruktioner på omröstningen som förklarar hur man kastar en omröstning korrekt.
  • Till exempel kan ett kryssrute eller "X" -symbol vara den angivna symbolen som används för att rösta.
  • Om du vill ge dina väljare mer frihet, lägg till en skriv-in-plats till omröstningen.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 05
    5. Distribuera omröstningar till alla deltagare i valet. Lämna ut de tryckta rösterna till alla i din organisation så valet kan springa mer effektivt. Om du inte har en formell omröstning skapad, lämna ut tomma papper av papper till väljarna.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 06
    6. Ge väljare en viss tid att slutföra och skicka in sina omröstningar. Berätta för medlemmarna när deras röster måste fyllas i. Om din organisation är mindre kan du ställa in en tidsgräns på 5 minuter innan du samlar omröstningarna. Om din grupp är stor och omfattande, upprätta ett postsystem för att människor ska lämna sina röster. Betonar att rösträtten är absolut, och att sena omröstningar inte accepteras eller räknas.
  • Om du tillåter medlemmar att maila i sina omröstningar, ange en exakt adress där de kan skicka sitt porto.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 07
    7. Sortera omröstningarna för att bli av med olagliga röster. Samla alla omröstningar i ett område, sedan sök i högen för något skämt, "Troll," eller på annat sätt olagliga omröstningar som gjutits. Specifikt, kasta ut några ointelliga omröstningar, röster för fiktiva tecken eller livliga föremål, eller 2 färdiga omröstningar kombineras tillsammans. Kontrollera dessutom att varje omröstning endast väljer 1 kandidat per position.
  • Det är okej om omröstningar inte fylls ut helt, bara räkna de röster som ingår.
  • Om en färdig omröstning skickas med en tom omröstning, kan endast den färdiga blanketten räknas.
  • Till exempel, en omröstning som innehåller "Mickey Mouse" som kandidat för president skulle anses vara en olaglig omröstning.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 08
    8. Räkna omröstningarna för att bestämma vinnaren av valet. Använd ett tomt papper eller dator för att tala och kombinera de totala rösterna. När du har gjort en första räkning, dubbelkolla din matte och tally rösterna igen. Om du vill vara extra säker, fråga en neutral tredje part för att räkna rösterna och bekräfta dina resultat.
  • Om du håller ett stort val kan det vara lättare att använda ett digitalt kalkylblad för att räkna rösterna.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 09
    9. Rapportera resultaten av valet till väljarna. Skicka in de uppgjorda rösterna Organisationens nuvarande president eller vem som leder mötet. Vänta på att den här personen ska dela de slutgiltiga resultaten vid mötet och förklara de nyvalda tjänstemännen i organisationen.
  • Om du behöver extra tid för att räkna rösterna, överväga värd ett separat möte för att avslöja valets resultat.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 10
    10. Berätta om rösterna om det finns ett slips för en viss position. Om valet inte ger en uppenbar vinnare, undersöka rösterna igen och berätta om dem noggrant för noggrannhet. Om en tydlig vinnare hittas efter omräkningen, meddela den nya tjänstemannen. Om ingen vinnare hittas, återställ valet genom att öppna golvet till nya nomineringar. Efter detta, håll ett uppföljningsval vid ett senare tillfälle.
  • Kontrollera organisationens regelbok för att se om det finns några rutiner eller policyer angående berättelser.
  • Metod 2 av 2:
    Utföra ett vokalval
    1. Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 11
    1. Be om nomineringar för en tjänsteman. Ange vilken position som är öppen för val eller omval, och bjuda in medlemmar i organisationen att komma fram med sina nomineringar för positionen. Om du har en valberedning på plats, be denna grupp att förklara sin nominerade för en viss tjänsteman. Försök att genomföra alla nomineringar under mötet så hela organisationen kan vara inblandad.
    • Till exempel kan en nominering gå så här:
      "Fred Summers, kan du dela med dig av ditt namn och officer?"
      "Jag heter Fred Summers, och jag nominerar Jason Morgan för kassör."
    • Det kan finnas flera nomineringar för varje position. För att hålla processen löper smidigt, säg något så här: "Jason Morgan har nominerats för att vara vår nya kassör. Skulle någon annan vilja lämna in en nominering?"
    • Använd denna tidsperiod för att samla nomineringar för alla tillgängliga tjänstemän.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 12
    2. Kontrollera om de nominerade accepterar nominering. Efter en muntlig nominering, tala med nominat för att se till att de är intresserade av att tjäna som officer. Om nominaten inte är intresserad kan du ignorera sin nominering helt och hållet.
  • Till exempel kan du fråga något så här: "Mr. Morgan, är du intresserad av att tjäna som kassör?"
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 13
    3. Stäng nomineringarna så att du kan starta valet. Ge alla medlemmar tillräckligt med tid att dela med sig av sina önskade kandidater för olika tjänstemän. När inga fler önskemål lämnas in, ange att nomineringsperioden är stängd så att röstprocessen kan börja.
  • Till exempel, säg något så här: "Nomineringsperioden är nu över, och vi fortsätter att rösta."
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 14
    4. Be om en majoritetskonsensus om endast 1 person nomineras. Om det bara finns 1 kandidat till en tjänsteman, bjuda in medlemmarna i organisationen att stödja eller avvika den nominerade. Ge väljare tid att rösta "Aye" och "Nay", bekräfta sedan valresultatet baserat på de verbala rösterna.
  • Du kan till exempel organisera omröstningen så här: "Denise Lewis är den enda nominerade för vicepresidentens ställning. Om du är positiv till att hon håller denna position, snälla, säg "AYE."Om du inte är för, säg" Nay.`"
  • I slutet av omröstningsperioden kan du säga: "Denise har fått de flesta av rösterna för Vice President. Kan jag få flera rörelser för att förklara henne som vår nya vice ordförande? Finns det någon mer diskussion om denna fråga? Är alla till förmån för detta beslut? Är någon motsatt?"
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 15
    5. Namn den första kandidaten på listan om det finns flera kandidater. Läs det förnamn som anges för en viss tjänsteman, som VD, vice ordförande, sekreterare eller kassör. Ange namnet tydligt, så det är ingen tvekan eller förvirring under omröstningen.
  • Till exempel, säg något som: "Den första nominerade för sekreterarens roll är Andrew Mitchell."
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 16
    6. Berätta väljare att stödja eller avvika nominering. Ge väljare minst 5 sekunder att muntligt stöd och rösta på den nominerade kandidaten genom att använda förutbestämda fraser som "Aye" eller "Nay."När alla har talat, erbjuda väljare en chans att vara oense med nomineringen.
  • Till exempel kan du strukturera omröstningen så här: "Alla till förmån för att välja Andrew Mitchell som sekreterare, snälla säga" Aye."Den som inte godkänner denna nominering, snälla, säg" nay.`"
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 17
    7. Tally de uttryckta resultaten på ett separat papper. Tilldela en specifik person som en clerk att skriva ner röstresultatet för varje nominat. Om valet äger rum med en större grupp, har den här personen notera om majoriteten av väljarna uttryckte "aye" eller "nay" under omröstningsperioden.
  • Du kan också använda termer som "Ja" eller "Nej" när du kör ett verbalt val, så länge som dessa alternativ tydligt ges till väljarna.
  • Dricks: I en större organisation kan det vara lättare att ha ett valval. Med denna metod kommer en utsedd kontorist eller sekreterare att fråga varje medlem av organisationen för deras omröstning, så resultaten kan tändas individuellt.

  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 18
    8. Upprepa röstprocessen med alla nominerade kandidater. Fortsätt läsa ner listan över nominerade, vilket ger väljare tillräckligt med tid att säga "Aye" eller "Nay" som svar. Fortsätt den här processen tills du har gått igenom alla nominerade. Eftersom omröstningen fortsätter, se till att en utsedd tredje part spelar in resultaten.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 19
    9. Bekräfta vinnaren baserat på de uttryckta rösterna. Granska resultaten av valet baserat på clerk eller sekreterarens anteckningar. Vid den här tiden, förklara den nyvalda officerens namn och roll och roll.
  • Till exempel kan du säga något som: "Vänligen välkomna Vera Smith, din nya kassör för det aktuella räkenskapsåret."
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 20
    10. Utför röstprocessen igen för att fylla de andra tjänstemannens positioner. Läs från listan över nominerade för en annan tjänsteman, sedan ge medlemmar tid att rösta muntligt till stöd för varje kandidat. När alla nomineringarna röstas om, förklara en vinnare baserad på valets verbala resultat. Du kan fortsätta denna process tills alla tjänstemän är fyllda.
  • Varningar

    Röstval är inte ett bra alternativ för stora organisationer, eftersom du inte kan rösta för alla kandidater på en gång.

    Saker du behöver

    • Omröstning
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande