Hur man skapar ett kulhål i photoshop

Detta är en handledning som visar hur man gör ett grundläggande bullethål i Adobe Photoshop.Denna handledning skrevs med Adobe Photoshop Elements 5.0, så nästan vilken version av Photoshop kommer att fungera.Om du har en nyare version kan det finnas mer eleganta eller snabbare sätt att uppnå några av de effekter som visas här.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 1
1. I Adobe Photoshop öppnar du ett nytt dokument av dimensionerna 800x800 px, med en upplösning på 72 pixlar per tum.(Storleken spelar ingen roll, men om du gör något annorlunda måste du justera siffrorna som läggs här.)
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 2
    Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 2
    2. Tryck "D" För att återställa standardfärgen till svart och vitt. Skapa sedan ett nytt lager (Skift + Ctrl + N).Välj Filtrera-->Framställa-->Moln.Din bild ska se ut så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kula i Photoshop Steg 3
    Bild med titeln Skapa ett kula i Photoshop Steg 3
    3. Skapa ett nytt lager igen och dra en cirkel i mitten med det elliptiska markeringsverktyget (tryck på "M"), medan du håller ner "Flytta".Nu fjäder urvalet med 20 pixlar (Välj-->Fjäder..., 20) Fyll i det här valet med svart med hjälp av Paint Bucket-verktyget (tryck på "K")
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 4
    4. Med samma lager som valts, tryck på Ctrl + J För att duplicera lagret, eller högerklicka på skiktet i paletten Lager och välj "Duplikat lager"Tryck sedan på CTRL + I För att invertera skiktet och använd flyttverktyget ("V") för att förstora det något. Slutligen, gå över paletten Lager och flytta detta lager under den svarta versionen.Vid denna tidpunkt, se till att den vita cirkeln är centrerad.Det kommer att se ut så här: Din palettskikt ska se ut så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 5
    5. Välj nu molnlagret och använd det polygonala lassoverktyget för att rita en spikey, stjärnliknande form runt hålet.Det kan se ut så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 6
    6. Med det molnskikt som fortfarande valts, valt det valet (Välj-->omvänd eller Ctrl + Shift + I) Tryck på Backspace för att radera valet och avmarkera sedan med Ctrl + D att lämna något så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 7
    7. Tillämpa filtrera-->skiss-->Krommed 0 för detaljer och 2 för jämnhet.Vid denna tidpunkt kan du expandera hålet för att fylla metalldelen.Välj bara den svarta cirkeln (lager 2) och använd CTRL + E att sammanfoga de svarta och vita cirklarna tillsammans.Då kan du använda flyttverktyget ("V") för att ändra storleken.Ditt kula hål kommer tillsammans nu, och kommer att se ut så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 8
    8. Lägg nu en skugga.`Ctrl + klicka på lager 1, för att göra ett urval av det lagret.Gör ett nytt lager och fyll i valet med svart.Flytta skiktet under lager 1 och kompensera det lite, så att det är så här:
  • Bild med titeln Skapa ett kulhål i Photoshop Steg 9
    9. Det sista steget är att spela med inställningarna för Shadow Layer.Gå till filtrera-->fläck-->Gaussisk oskärpa och spela med inställningarna där.Ju högre antal, blurrigare, och den längre bort skuggan kommer att se.Samma fungerar med opacitet, men siffrorna går ner.I det här exemplet är ett värde av 6.7 pixlar användes för suddan, och opaciteten sattes till 23 procent.
  • Bild med titeln Skapa ett kula i Photoshop steg 10
    10. Nu är allt du behöver göra det i en bild som behöver ett kulhål eller två.Här är ett exempel:
  • Tips

    Rusa inte detta eftersom du inte får det bästa resultatet.För några av de mer fria stilstegen, som steg fem, kan du behöva prova ett par gånger.
  • Du kan göra många variationer på dessa.Spela runt med inställningarna för olika effekter.
  • Saker du behöver

    • Adobe Photoshop
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande