Hur man dekorerar kuddar

Kuddar och kasta kuddar är ett roligt, enkelt sätt att spruce upp ditt vardagsrum, men de kan vara lite intetsägande på egen hand. Inget behov av att oroa dig - det finns massor av lätt, billiga sätt att du kan lägga till en personlig touch till dina kuddar, med hjälp av en massa olika hantverksartiklar. Ta en titt på den här listan och se om något av dessa alternativ slår din fantasi!

Steg

Metod 1 av 9:
Stämpel på polka dots.
  1. Bild med titeln Dekorera kuddar Steg 1
1. Lägg till roliga mönster till en vanlig kudde med akrylfärg. Ta en ren melamin svamp och skära den i liten, 1 i (2.5 cm) cirklar. Häll en liten mängd färg på en palett eller bricka och dopp i svampen. Stämpla den våta svampen längs framsidan av kudden för att skapa söta polka prickar! Vänta flera timmar för att färgen ska torka innan du visar den nya och förbättrade kudden på din säng, soffa eller en annan möbel.
  • Detta fungerar särskilt bra om din kudde kommer med ett örngott. På det här sättet kan du måla prickarna på det platta kuddehöljet, och låt sedan kuddefallet torka på egen hand.
  • Till exempel kan du jazz upp en vanlig vit kudde med guldpolka prickar.
Metod 2 av 9:
Måla på några ränder.
1. Färg på perfekta linjer med hjälp av målarens tejp. Applicera långa remsor av målarens tejp på ytan av din kudde eller kuddecase, vilket lämnar en tunn,2 i 1.3 cm) gap mellan remsorna. Doppa en skumborste i någon akrylfärg och fyll i luckorna mellan dessa färgremsor. Vänta ett par timmar för att färgen ska torka, och sedan ta bort målarens tejp för ett roligt mönster!
  • Till exempel kan du placera parallella rader av målarens tejp för att skapa raka, likformiga linjer eller överlappa dina avsnitt av tejp för en mer abstrakt design.
  • Dubbelklicka på färgflaskan för mer specifika torkningsinstruktioner.
Metod 3 av 9:
Anpassa din kudde med en målad design.
1. Doppa in i olika tygfärger för att göra en cool design. Krama en druvstorlek mängd olika tygfärgfärger på en pappersplatta. Kappa en skumborste med färgen och måla din design av val på kudden. Kontrollera färgflaskorna för specifika torkningsinstruktioner när du är klar med att måla.
  • Du kan måla löv på din kudde för ett naturligt utseende, eller skapa en abstrakt design med slumpmässiga färgfärger.
Metod 4 av 9:
Använd ett värmeöverföringsmönster.
  1. Bild med titeln Dekorera kuddar Steg 4
1. Järn specialdesign till en tom kudde för att personifiera den. Handla online eller i en hantverksbutik för järn-på-mönster som du kan värma på tyg, som en kudde. Placera designen nedåt på din kudde och placera ett Teflon-överföringsblad på toppen - det här är bara ett tjockt papper som skyddar både din kudde och designen från järnets värme. Tryck ner på järnet i flera sekunder åt gången, går över hela designen när du går. Lyft upp överföringsbladet och dra bort den rensa baksidan från designen när du är klar.
  • Det kan vara svårt att stryka över toppen av en kudde-bara gör det bästa du kan!
  • Följ anvisningarna som följer med din järn-på-design för mer specifik vägledning, som strykningstemperatur. Vissa mönster föredrar att ditt järn är inställt på "ull" temperaturinställningen.
Metod 5 av 9:
Sy på knappar.
1. Stygn färgstarka knappar till din kudde för en rolig accent. Mät din kudde och markera mittpunkten på båda sidor av kudden, så du vet var dina knappar ska gå. Dra sedan en lång, 12 till 24 i (30 till 61 cm) sektion av tråd genom nålen. Dra tråden genom båda märkena på kudden och lämnar 2 jämn sektioner av tråd på båda sidor av kudden. Slinga tråden genom botten av knappen, styra sedan nålen tillbaka genom kudden till motsatt sida. Vid den här tiden, skjut en annan knapp genom nålen, så det finns knappar på båda sidor av din kudde. Knut båda ändarna av trådarna 2-3 gånger, dra dem väldigt tätt när du går.
  • Detta kommer att "dra" båda knapparna mot varandra, vilket skapar en ganska cool effekt.
  • Dekorativa knappar med en krok eller slinga längs baksidan fungerar bäst för detta.
Metod 6 av 9:
Sätta tofsar på ett kuddehölje.
1. Garn Tassels är ett snabbt och enkelt sätt att krydda dina kuddar. Loop lite garn 20-30 gånger runt en rektangulär bit kartong-Detta skapar "bulk" av din tofs. Skära av en mindre, 8 till 10 i (20 till 25 cm) sträng och knut den runt bulk av garnet-det här kommer att hjälpa till att hålla tofset tillsammans. Klipp genom garnmassan för att få din färdiga tofs. Dra 2 bitar av garn lös från toppen av tofsen och tråda den genom en garnnål. Styr den här nålen genom hörnet av kuddehöljet och knutar garnet på plats på insidan.
  • Botten av din tofs kan vara lite ojämn först. Helt enkelt trimma bort några ojämna delar av garn till jämn ut saker!
Metod 7 av 9:
Järn på en appliqué.
  1. Bild med titeln Dekorera kuddar Steg 7
1. Dekorera din kudde med en anpassad applikationsdesign. Spåra din design av val på både appliquéväven samt ett smältplåt. Dra bort baksidan på smältbarheten och håll den till den "fel" sidan av applikationens tygdesign. Centrera appliquéväven och smältbar längs mitten av kuddehöljet, och sedan vänd det inuti. Tryck på ditt järn över den "fel" sidan av applikationstyget och smältbar i 10 sekunder och vrid sedan den högra sidan. För att avsluta sakerna, sya kanten på applikationsdesignen på plats på omslaget.
  • Bomullsinställningen på ditt järn fungerar bra för det här. Var inte rädd för att använda ånga!
  • Du kan prova någon form av design här, som ett djur, en persons huvud eller något annat motiv!
Metod 8 av 9:
Brodera Ditt kuddehölje.
  1. Bild med titeln Dekorera kuddar Steg 8
1. Anpassa dina kuddar med broderi. Ta en broderi hoop som är tillräckligt stor passform runt ditt kuddehölje. Skjut in den inre broderns hoop i örngott, så din design går bara igenom 1 lager av tyg. Stram upp hoop och skapa din design med broderi floss och en broderi!
  • Du kan brodera ett bra meddelande på kuddehöljet, eller skapa djur, blommor eller andra mönster.
  • Broderi är ett långsiktigt projekt. Om du letar efter en snabb designlösning, är det förmodligen inte alternativet för dig.
Metod 9 av 9:
Stygn på vissa paljetter.
1. Sequins tar dina kuddar till en helt ny nivå. Gänga en nål och styra tråden genom det första hålet på sequin. Dra sedan nålen genom tyget under sequin och backa upp genom det andra hålet. Styra nålen tillbaka i tyget, och genom samma hål, som håller sekvin på plats. Upprepa denna sömnad med andra paljetter för att göra en cool design!
  • Till exempel kan du sticka långa rader av paljetter över en grundkudde. Om du vill gå den extra milen, sy paljetter över hela ditt kuddehölje.
  • Sy-paljetter är mycket tidskrävande och tar lite tid att slutföra.

Tips

Slipsband runt din kudde för ett snabbt dekorationsalternativ.
  • Limspets till framsidan av din kudde för att lägga till en elegant touch.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande