Hur man gör lätt nagelkonst med en tandpetare för nybörjare

Om du bara börjar med nagelkonst, kanske du vill lära dig unika tekniker som inte är för utmanande. Det finns flera enkla men eleganta mönster du kan göra med tandpetare. Medan det kan hjälpa till att hitta tandpetare som har en trubbig ände och en skarp ände, kan du göra mest grundläggande mönster med hjälp av en vanlig tandpetare. Prova en ny stil eller två och få förtroende för dina nya funna färdigheter!

Steg

Del 1 av 2:
Måla din nagelbas
1. Ta bort alla gamla nagellack. Doppa en bomullsboll i aceton nagellackborttagare och placera den direkt på några naglar som har gammal nagellack. Vänta några sekunder och gnid av den återstående polska.
  • Se till att du får all den gamla kappan innan du börjar använda en klar basrock eller basfärg. Gammal nagellack kan förhindra att dessa nya lager av bas eller färg är ordentligt klibbar på naglarna.
  • 2. Forma dina naglar. Ta dig tid att klippa och trimma dina naglar innan du börjar måla. Kom ihåg att fila naglarna så att de är helt släta. Undvik att lämna in dina naglar efter att du har målat dem eftersom det kan leda till att färgen ska skala.
  • Längre naglar blir lättare att arbeta med eftersom du får mer utrymme för mönster. Om naglarna är kortare väljer du enkla mönster som inte tar upp för mycket spikutrymme.
  • 3. Applicera en klar basrock. En basrock skyddar dina naglar från att bli färgade av mörka nagellack. Det kommer också även ut på åsarna i naglarna. Detta kommer att hjälpa nagellacken att gå på jämnare och jämnare.
  • Många baslacker är utformade för specifika nageltyper. Till exempel kan du välja en förstärkning av basrock eller en baslack för torra eller spröda naglar.
  • 4. Applicera en färgfärg. Bestäm vilken färg du vill måla över hela nageln. Begränsa dig inte till grundläggande nagelfärger som röd och pinks. För ett slående utseende kan du börja med en vit bas och lägga till en mängd olika färger. Eller du kan arbeta med en svart basrock och använd ljusfärgade prickar som verkligen sticker ut. Många stylister rekommenderar att man använder två färgskikt, väntar 2 minuter mellan applikationer.
  • Tänk på vilka färger du vill använda för din dotdesign. Se till att du väljer färger som kommer att dyka upp mot basfärgen din målade. Det kan till exempel vara svårt att se mörka röda prickar mot en burgundbas.
  • 5. Förbered ditt Dotting-verktyg. Du kan köpa ett dotting-verktyg på en skönhetsbutik. Leta efter ett kort tandpetare-liknande verktyg som har en skarp ände och en trubbig ände. Eller du kan använda en tandpetare. Bara skära av ena änden med ett sax så att änden blir trubbig. Var försiktig så att du inte skär dig själv.
  • Om du inte har ett tandpetare eller dottingverktyg kan du använda en bobby-stift. Böj bobby-pinnen öppen så att du enkelt kan använda ändarna som dottingverktyg.
  • Del 2 av 2:
    Göra design
    1. Prova en fransk manikyr med prickar. Måla dina naglar en nakenfärg och låt dem torka helt. Ta den trubbiga änden av din tandpetare och doppa den i vit nagellack. I stället för att måla tipsen på dina naglar vit, använd tandpetaren för att göra många vita prickar längs spikarna på dina naglar.
    • Du kan leka med prickens storlek, liksom manikyrens färger. Försök med en djärv färg för basen eller använd mörk polsk för dot tips.
  • 2. Applicera ett polka dotmönster. Om du vill träna prickar med din tandpetare, träna genom att täcka dina naglar med polka dots. Doppa den trubbiga änden av ditt dottingverktyg i nagellacken och omedelbart dotera det på din nagel. Torka inte på sidan av tandpetaren mot nagellackflaskan eller pricken kommer ut ojämnt. Försök att tillämpa Polka Dots jämnt runt dina naglar.
  • Om du har problem med detaljer kan du tillämpa prickarna slumpmässigt. Ha kul med olika färger och gör olika storlek prickar.
  • 3. Göra en enkel blomma. Doppa den trubbiga änden av ditt dottingverktyg i din designfärg. Skapa fyra eller fem punkter i en nära cirkel på din nagel. Torka inte sidorna av dottingverktyget eller du kommer att sluta med ojämna prickar. Om du vill, kan du placera en punkt i mitten (och använd en annan färg för extra stil).
  • Tänk på att färgen du väljer kommer att sluta vara din blommafärg.
  • 4. Skapa en detaljerad blomma. Använd den skarpa änden av din tandpetare och dra från mitten av en punkt mot mitten. Upprepa detta för varje punkt så att du hamnar med virvlade blomblad.
  • Du kan också ta den skarpa änden av ditt dottingverktyg och doppa det i en grön, brun eller svart. Rita en vinstock eller stam som kommer av varje blomma.
  • 5. Prova en virvlande design. När du har applicerat en basfärg och tillåter den att torka, applicera en annan färgfärg. Den här gången, använd en annan färg som kommer att kontrastera med basfärgen. Innan den nya kappan av färg torkar, ta den skarpa änden av din tandpetare och dra den genom färgen. Skapa virvlar och en design som visar färgfärgen under.
  • Till exempel, måla en bas av svart och applicera en silverbeläggning över det. Medan det mesta av nageln kommer att visas silver, kommer virvelarna du skapar svart.
  • 6. Applicera en topplack. Använd en klar topplack för att täta i din nagellack. Inte bara kommer en toppcoat förlänga livet för din design, det kommer också att hålla färgen från att chippa av. En toppcoat kommer också att hålla naglarna ser glänsande och glänsande.
  • Du kan hitta topprockar som är snabb torkning. Dessa kan hjälpa dina mönster snabbt så att de inte smeder.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande