Hur man bryr sig om att flamma katy

Flammande Katy (Kalanchoe Blossfeldiana) är en mycket hård saftig växt som passar för inomhus och mild utomhusväxt. Medan det är lätt att ta hand om när det växer och kommer att blomma under en lång tid, är det bäst att kompostera växten efter blommande och ersätta den med en annan eftersom det aldrig är så bra igen efter det blommor och det är väldigt svårt att få det till blomma om igen.

Korrektion. Bilder som visas är av en afrikansk violett, inte en flammande katy. Den visade vården är för en afrikansk violett men inte en flammande Katy. Kasta inte din flammande katy eller afrikansk violett bort efter blommande. Afrikanska violetter är lättare att blomma då en flammande Katy men inte omöjligt. Övervattens inte antingen växt. Lägg inte din afrikanska violett i direkt varm sol som den kan bränna bladen. Det är bäst att binda vatten afrikanska violetter. Detta förhindrar vattenfläckar på löv och kronrot.

Både flammande Katy och afrikanska violetter kan vara benägna att skadedjur. Thrips, bladlus och mjölkbuggar. Att ta en bladskärning från en afrikansk violett kommer att ge dig många plantlets, inte bara en. Det är bäst att ta en lövskärning av din afrikanska violett går inte bra eller att växa och dela med andra. Inget behov av att kasta en sådan vacker växt. (Om du inte har dödat det).

Steg

  1. Bild med titeln Vård för flammande Katy Steg 1
1. Placera den i ett ljus, soligt läge. Det här är en växt Det är glad att sitta på vindrutan, förutsatt att det inte blir för varmt. Den föredragna temperaturen är genomsnittlig värme, även om den kallare rummet, den lyckligare växten kommer att vara.
  • Bild med titeln Vård för flammande Katy Steg 2
    2. Håll jorden halvfuktig mellan vatten och se till att jord är torr innan du vattnar igen. Det behöver inte mycket vatten. För mycket vatten kan medföra rotrot men för torr och bladen kommer att skryta och bli gul.
  • Bild med titeln Vård för flammande Katy Steg 3
    3. Mata det varannan vecka när det är blommande. Men om du inte kommer ihåg, kommer det fortfarande att trivas. En standardvätska gödselmedel är passande.
  • Bild med titeln Vård för flammande Katy Steg 4
    4. Om du vill klippa blommorna efter blommande, gör det så. Annars, oroa dig inte för det. Det är verkligen bara en estetikproblem.
  • Bild med titeln Vård för flammande Katy Steg 5
    5
    Ta stickling. Snarare än att försöka hålla växten blomstrande efter blommande, rekommenderas att du tar sticklingar från det och växer nya för nästa år. Och så vidare, så länge du vill. Sticklingar ska placeras i en jordbaserad kompost.
  • Tips

    Att leka med dagsljuset Denna växt mottar kan tvinga det att blomma året runt men bara genom att minska mängden ljus. Det är upp till dig och om du är angelägen om att spendera tiden som gör det här.
  • Denna växt är vanligtvis skadedjur. Om bladlöss stör det, använd tvålvatten för att ta bort dem.
  • Om du placerar växten ute, håll den i skuggan.
  • Varningar

    Och känna skillnaden mellan en afrikansk violett och en flammande Katy innan du ger råd.
  • Håll denna växt bort från utkast.
  • Saker du behöver

    • Flammande Katy Plant
    • Lämplig behållare
    • Vattenkanna

    En riktig afrikansk violett

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande