Hur man dekorerar strumpor

Strumpor är en bra semester tradition. Medan de vanligtvis hängs på en eldstadsmantel, kan de faktiskt hängas var som helst. Det finns utrymme (dörrknoppar, räcken, fönsterbrädor). Strumpor kan dekoreras med alla slags tekniker och material - den enda begränsningen är din fantasi. Strumpor kan också anpassas med en persons namn, initial eller till och med färgschema.

Steg

Metod 1 av 3:
Anpassa dina strumpor
  1. Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 1
1. Använd din dator för att skapa och skriva ut en bokstavsmall. Använd ordbehandlingsprogramvara på din dator för att skapa en mall för de bokstäver eller former du vill använda på din strumpor. Spela runt med olika typer av teckensnitt och teckensnittstorlekar tills du får din perfekta design. Skriv ut mallen på vanligt skrivarpapper och klippa sedan ut varje bokstav eller form för att göra ett mönster. Fäst mönstren till tyget du använder och skär ut tygstyckena.
  • Du kan behöva skriva ut mallen ett par gånger tills du får bokstäverna och formar den exakta storleken du behöver för din strumpor.
  • Fäst mönstren för bokstäverna och formerna till tyget med raka stift.
  • Använd vanliga sy sax för att klippa ut bokstäverna och formerna så att de har en rak kant. Eller använd Craft sax med olika skärmönster för att skapa kanter med olika former (som ett zig-zag-mönster).
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 2
    2. Använd tyglim för att lägga till bokstäver eller former till en strumpans manschett. Tyglim är en stor ersättning för sömnad - se till att du läser tillverkarens instruktioner innan du börjar. Använd limet för att fästa varje bokstav av namnet eller initialerna, en i taget, till slipans manschett. Låt limet torka enligt instruktionerna innan du gör något annat med stocking.
  • Se till att tyglimmen täcker varje bokstav och form till själva kanten.
  • Använd tyglim för att också lägga till andra former och mönster till huvuddelen av dina strumpor.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 3
    3. Sy bokstäverna på strumpan med en nål och tråd. Använd en nål och tråd för att sy varje tygbrev eller form på manschetten av dina strumpor. Om du vill lägga till en extra design i bokstäverna väljer du en trådfärg som sticker ut från tyget du använder. Använd till exempel ljusgrön tråd med svarta bokstäver. Alternativt, om du vill att tråden ska blandas i bokstäverna, välj en tråd som är samma färg som bokstäverna.
  • Alternativt kan du Använd en symaskin Att fästa tygbokstäverna och formerna till din strumpor. Det här alternativet kan fungera bäst om du syr hela strumpan också, så att du kan sy bokstäverna på manschetten innan du syr baksidan och främre bitarna av strumpan tillsammans.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 4
    4. Använd värmeöverföringspapper till järn på bokstäver och former. Skriv ut dina bokstäver och former direkt på värmeöverföringspapper med din dator och skrivare. Klipp varje bokstav och form ut, lämna en liten kant runt varje objekt. Placera bokstäverna och formerna på lageret, stryk sedan papperet för att överföra färgen till slätningen. Skala baksidan av papperet för att avsluta processen.
  • Värmeöverföringspapper kan köpas på en hantverk eller tygaffär. Var noga med att följa tillverkarens instruktioner.
  • Använd instruktionerna som följer med värmeöverföringspapperet för att bestämma exakt temperaturen som järnet ska ställas in på och hur lång tid att värma upp papperet innan du tar bort baksidan.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 5
    5
    Järn på bokstäver och former till dina strumpor för att göra saker super lätt. Iron-on bokstäver och former är tillgängliga från hantverk och tygaffärer. De kommer i en mängd olika storlekar, färger och mönster. Ordna iron-on-bokstäverna och formerna på strumpan, använd sedan ditt järn för att värma upp plåstret och smälta limet till strumpens tyg.
  • Följ anvisningarna som följer med iron-on-bokstäverna och formerna för de exakta inställningarna som ska användas på ditt järn.
  • Placera en ren bit av tyg mellan ditt järn och järn-på-patchen, för att skydda plåstret under processen.
  • Metod 2 av 3:
    Lägger till enkla utsmyckningar
    1. Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 6
    1. Fäst klockor på dina strumpor för att lägga till några jingle. Jingle Bells finns på Craft Stores och Dollar Stores. De kommer i ett brett utbud av färger och storlekar. Du kan också få dem i form av en verklig klocka, om du föredrar. Klockorna är alla med en liten metallslinga som kan användas för att fästa dem på dina strumpor med en tråd och nål.
    • Fäst klockorna var som helst på dina strumpor, inklusive till toppen av släpet eller längs kanten av manschetten.
    • Måla Jingle Bells med sprayfärg om du vill ha olika färger.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 7
    2. Lim pom-poms på dina strumpor för lite cuteness. Pom-Poms kommer i den enskilda sorten eller fäst vid en tyg trim. Individuella pom-poms finns i alla hantverks- eller dollarbutik, ibland i olika förpackningar så att du får flera storlekar och färger tillsammans. POM-POM-trim finns vid sömnad eller tygaffärer. Bifoga enskilda eller trimma pom-poms var som helst på dina strumpor med hjälp av en varm limpistol.
  • Du kan också Gör dina egna pom-poms Använda garn om du vill styra storleken, formen och färgen.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 8
    3. Använd tallkottar för att dekorera dina strumpor för att lägga till naturliga element. Tallkottar gör stora juldekorationer. Lämna dem som-är eller Spraya måla dem olika färger, inklusive guld och silver. Binda en bit garn, tråd eller band till ett medium till storstorleken, så att du kan hänga den från dina strumpor, eller använd en het limpistol för att fästa en liten eller liten tallkotte direkt till dina strumpor.
  • Om du har turen att bo där du kan hitta tallkottar på marken på hösten, samla de tallkottar du vill använda för julhantverk innan de är täckta i snö.
  • Du kan köpa tallkottar på hantverk eller dollar butiker, eller till och med trädgårdscentra om de är öppna i fallet / vintern där du bor.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 9
    4. Lägg till band till din strumpor för användbara och dekorativa ändamål. Sy eller lim ett band till toppen, baksidan av din strumpor och använd bandet för att hänga strumpan på en mantel eller räcke. Du kan också använda band som en dekorativ aspekt till din strumpor på olika sätt. Binda ett band i en båge och lim det till manschetten. Använd band för att hänga andra saker från din strumpor, till exempel träformer, julprydnader eller namnetiketter.
  • Om du förutser att strumporna kan sluta vara ganska tung, vill du sy bandet till strumpan för att ge den extra styrka.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 10
    5. Sätt färgglada tofsar på dina strumpor. Individuella tofsar kan köpas på ett hantverk eller tygaffär. Du kan också köpa Tassel Trim från en tygaffär, där flera tofsar hängs från ett material som du kan använda för att trimma ett objekt, som en manschett. Använd en het limpistol för att fästa tofs trim till dina strumpor, eller använd en nål och tråd för att sy enskilda tofsar till dina strumpor.
  • Du kan också använda tråd för att binda dina tofs direkt till ditt strumpor eller ett annat dekorativt objekt på din strumpor.
  • Använd till exempel tråd för att binda din tofs till ett band eller tallkon, använd sedan en het limpistol för att fästa bandet eller tallkonen till strumporna.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 11
    6. Sy eller limknappar eller paljetter till dina strumpor. Välj en mängd olika knappar och / eller paljetter för att fästa på dina strumpor. Du kan välja ett urval av knappar och / eller paljetter som matchar, eller du kan blanda och matcha knappar och paljetter av olika färger och storlekar för ett mer nyckfullt utseende. Du kan också laga knappar och paljetter för ett tredimensionellt utseende. Använd en het limpistol för att fästa knapparna eller paljetterna till dina strumpor.
  • Nya knappar och paljetter kan köpas en hantverk eller tygaffär.
  • Begagnade knappar kan köpas på vintage klädaffärer eller antikaffärer. Du kan till och med hitta begagnade knappar på ett garageförsäljning eller auktion.
  • Du kan också köpa en bit av sequined kläder från en vintage klädaffär och skär paljetterna för att använda för ditt hantverk.
  • Metod 3 av 3:
    Välja ett dekorationstema
    1. Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 12
    1. Välj ett färgbaserat lager tema. Om du är någon som föredrar alla sina juldekorationer att matcha, till exempel att använda silver och guld, fortsätt det temat till dina strumpor. Om du inte behöver dina strumpor för att matcha resten av dina juldekorationer, kan du välja ett färgtema som bara kan användas för dina strumpor. Dekorera varje strumpor med färgerna i ditt tema.
    • Färgteman är flexibla. Till exempel, om ditt färgtema är silver och guld, skulle vita också vara en matchande färg som fortfarande skulle följa det temat.
    • Använd de typiska röda strumporna med vit päls trim, oavsett ditt färgtema. Eller köpa eller göra strumpor som följer ditt färgtema.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 13
    2. Välj ett släkttema baserat på ett mönster eller en textur. Strumpor behöver inte bara vara gjorda av eller dekorerad med fasta färger och mönster. I stället för en solid färg eller mönster, välj ett tema baserat på ett specifikt mönster eller textur. Till exempel dekorera dina strumpor med ett argyle mönster eller med ränder. Ett annat exempel, dekorera dina strumpor med faux päls av olika färger för att få dina strumpor att se fluffiga.
  • Blanda och matcha färger men håll mönstret detsamma. Till exempel dekorera en strumpor med gröna polka prickar, en annan med gula polka prickar och en annan med blå polka dots.
  • Alternativt, dekorera varje strumpor med en kombination av gröna, gula och blåa polka prickar.
  • Bild med titeln Dekorera strumpor Steg 14
    3. Använd julformer som ditt strumpminne. Det finns så många julformer och föremål att välja mellan. Till exempel snöflingor, jingle bells, ren, snögubbar, julgran, bara för att nämna några. Välj ett tema för dina strumpor baserat på en viss julform som du älskar. Välj alla utsmyckningar för din strumpor baserat på den formen.
  • Tillåta varje familjemedlem att välja en form som de föredrar och dekorerar sin strumpor med sin personligen valda form.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande