Hur man väljer färgstrumpor eller strumpbyxor

Att välja färg på strumpor, pantyhose eller tights är inte alltid okomplicerad eftersom det finns många färgval. Att veta vad som ska matcha med din hudton eller dina kläder kan hjälpa dig mycket att välja färgen. Det finns mer än bara neutrala färger, som hudtonad och svart, men det finns också roliga färger, och de har sina egna speciella "regler."

Steg

Metod 1 av 3:
Välja och bära neutrala färger
  1. Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 1
1. Välj hudtonade tights och strumpor med omsorg. Naken är ett bra alternativ, men du bör också vara uppmärksam på din personliga hudton. Bara för att paketet säger "hudton" eller "naturlig," betyder inte nödvändigtvis att det kommer att matcha din hudton. Till exempel, om du har väldigt blek hud, vill du inte ha något som är garvat eller mörkt - det kommer att se falskt mot din hudfärg. Istället kan du försöka elfenben eller något märkt "rättvis."
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 2
    2. Matcha dina tights eller strumpor till hemlinjen av din kjol eller klänning. Till exempel, om du har en svart klänning, välj sedan ett par svarta tights eller strumpor. Det finns ett undantag från denna regel, men - om din outfit är mörkare än de skor du har på dig, välj nakenfärgade tights eller strumpor istället.
  • Den nakna färgen ska matcha färgen på dina ben, vare sig den är rättvis, neutral, nubisk, etc.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 3
    3. Överväg att matcha dina tights eller strumpor till dina skor istället. Till exempel har du svarta skor, då kan du bära svarta tights eller strumpor. Du kan också bära tights eller strumpor som är lite ljusare än dina skor, men inom anledning. Du vill inte bära vita, ogenomskinliga strumpbyxor med svarta skor.
  • Om dina skor är mörkare än kjolen eller klänningen du har på dig, använd strumpor som matchar din hudfärg istället.
  • Om du har på sig öppna skor, gå ren och nakenfärgad. Det skulle vara bäst att hoppa över tights eller strumpor helt och hållet, dock.
  • Undvik att bära svarta tights med ljust färgade skor. Kontrasten är STARK och ofta cartoonish. Det kommer också att få dina ben att se kortare och chunkier än de faktiskt är.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 4
    4. Välj något Sheer som matchar din hudton om dina skor och kjol / klänning är båda ljusa färger. Kom ihåg, inte allt som är märkt "naken," "hudton," eller "vältränad" kommer att matcha dina ben. Några av dessa kan vara för mörka för dig, medan andra kan vara för ljusa. Om du har mycket rättvis hud kan du ens behöva gå med "off-white" eller "elfenben." Om du har mycket mörk hud, kanske du måste hålla fast vid "brun," "espresso," eller till och med speciell ordning dem online-ren svart kan vara för mörk för dig.
  • Materialet ska matcha din hudton. Om du går för mörk, kommer färgen att se falsk, istället för "kyssad" eller "solbränd."
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 5
    5. Undvik att bära vita tights, speciellt med svarta skor. Vit, särskilt ogenomskinlig vit, är ofta förknippad med barn och viktorianska och koloniala tider. Om det inte är det utseende du går, kanske du vill undvika att ha på sig vita, opaka strumpbyxor och svarta skor.
  • Det här utseendet är lämpligt för små barn.
  • Om du har mycket rättvis hud, mest "naken" Färgade tights och strumpor kan vara för mörka för dig. I det här fallet kan ren elfenben eller ren off-white vara lätt nog för dig.
  • Metod 2 av 3:
    Välja och bära roliga färger
    1. Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 6
    1. Välj mörkare, rikare färger om du vill göra benen att visas längre och smalare. Dessa inkluderar färger som Aubergine, Bourgogne, Navy och Hunter Green. Undvik ljusa färger, som lila, röd, blå och grön. För en ännu mer bantningseffekt, gå till ogenomskinliga tights eller strumpor.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 7
    2. Välj ljusa färger om du vill göra ett uttalande, men var uppmärksam på vilka skor du har på dig. Ljusa färger behöver inte nödvändigtvis vara varmrosa och neongrön. De kan vara röda, blåa och gröna.
  • Tänk på ogenomskinliga strumpbyxor och strumpor för detta - de kommer att fungera bättre med mörkfärgade skor än sheers. Detta kommer att hjälpa till att blanda dina ben i dina skor och få dem att visas längre.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 8
    3. Prova att koppla varma färger eller coola färger tillsammans. Till exempel, om du har en mörkblå klänning, kan du para den med skogsgröna tights eller plommonfärgade tights.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 9
    4. Matcha solida färgade tights till utskriften i din outfit. Om din outfit har ett färgstarkt tryck, kan du välja ett par tights som matchar den färgen. Till exempel, om du har en elfenbenskolja med en lila, grön och brunt mönster på det, kan du bära plommon, mörkgröna eller bruna tights. Färgerna matchar din outfit och tar det ihop, men de kommer att vara mörka nog så att de inte förringar din outfit.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 10
    5. Matcha dina färgade tights till din hemlinje med omsorg. I allmänhet vill du matcha dina tights till kanten av din kjol eller klänning, men du vill inte att de ska vara samma, exakt färg. Till exempel, om du bär en mörkblå klänning blå klänning med mörkblå tights, kommer hela din outfit att blanda för mycket och förlora all sin unikhet. Istället kan du prova en mörkblå klänning och grå eller bruna strumpbyxor.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 11
    6. Undvik att bära tights som är den exakta, samma färg som dina skor. När det gäller neutrala färger, vill du försöka matcha dina tights och strumpor till dina skor, men det här är inte fallet när det gäller roliga färger, som plommon, blå, grön och burgundy. Att matcha dina tights till dina skor i det här fallet kommer att ta med för mycket av samma färg, och få din outfit att se mindre unik ut. Istället kan du försöka lättare gröna tights och mörkare gröna skor.
  • Å andra sidan vill du undvika att skapa för mycket kontrast mellan dina tights och skor. Ljusblå tights och svarta skor kommer att få dina ben att se kort. Mörkblå tights och svarta skor kommer att få dina ben att se längre ut.
  • Metod 3 av 3:
    Efter General Fashion Advice
    1. Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 12
    1. Välj färger baserat på de dominerande färgerna i din garderob. Ta en titt på din garderob och se vad som är den dominerande färgen bland dina kjolar och klänningar. Nästa, köp några tights eller strumpor som matchar dessa färger. Detta kommer att göra att skapa kläder enklare i framtiden. Om du till exempel har grå eller brun kjolar och klänningar, välj strumpor eller strumpor i dessa färger.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 13
    2. Para rätt färg med de rätta tillfällen. Vissa färger går bara bättre med vissa tillfällen och platser än andra. Till exempel kan ljusröda tights inte se väldigt professionell ut i en kontorstyp, men de skulle arbeta bra för en fest eller konsert. Å andra sidan kan svart vara för svår för en avslappnad picknick i parken, men de skulle vara lämpliga för en stor kväll på opera.
  • Nakenfärgade tights och strumpor är lämpliga för alla tillfällen. Kom ihåg att välja en färg som matchar din hudton.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller tights Steg 14
    3. Använd färger som är lämpliga för säsongen. Det finns inga regler om vad du ska och inte ska bära, men mörka färger tenderar att se bättre ut när det är kallt, och lätta färger tenderar att se bättre ut när det är varmt. Du skulle förmodligen vilja undvika att ha mörka färger under den varma sommarmånaden - de är för varma och absorberar för mycket värme. Faktum är att du kanske vill hoppa över tights eller strumpor under de varmare månaderna helt och hållet!
  • Om du väljer eller behöver bära tights eller strumpor under de varmare månaderna, välj något som är lättare i färg, eller något som ligger nära din hudton.
  • Bild med titeln Välj färgstrumpor eller strumpbyxor Steg 15
    4. Var försiktig med mönster. Många roliga tights innehåller mönster. Detta är ett bra sätt att lägga till rörelse i din outfit och få det att se mer komplett ut. Du måste vara försiktig, men alltför många mönster kan göra din outfit att titta på cluttered. Bo på den säkra sidan och välj ett mönster som matchar din outfit. Ett annat alternativ skulle vara att para mönstrade tights med en solid färgad outfit. Till exempel skulle ett par lacey svarta tights se söta ut med en elfenben, passform och flare klänning och ett tunt, svart bälte.
  • Tips

    Använd aldrig strumpor med korta klänningar eller korta kjolar. Stick alltid med strumpbyxor. På det här sättet kommer du att undvika några pinsamma linjer när du sitter ner.
  • Gå opak när du har på sig färger. Rena fungerar för off-black, dock.
  • Om ditt favoritmärke inte bär de färger du vill ha, fråga säljaren för förslag på liknande märken som do Kom i de färger du vill ha.
  • Ta hänsyn till textur när du väljer pantyhose, strumpor eller strumpor. Tjockare texturer som vintervikt ullar eller tjocka bomullar kan lägga till vikt om de är fel färg för dig. Mönster kan också göra detsamma.
  • Stick armen i provet i butiken om dina ben är garvade, titta på toppen av din arm. Om dina ben är riktigt bleka, titta på undersidan av din arm, där huden är lättare.
  • Tyvärr, inte alla butiker bär tights och strumpor för varje hudton, särskilt mörka hudtoner. Om det företag du vill inte har de färger du vill ha i din butik, besök deras hemsida - de kan erbjuda fler färger på nätet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande