Hur man klär sig

Dressing att se bra ut eller ens bara se lämpliga för vissa situationer kan vara riktigt komplexa. Låt WikiHow vara din personliga shoppare, när vi går genom att välja kläder som får dig att se ut som en supermodell, oavsett din form. Nedan hittar du råd om att välja bra nedskärningar och färger för din kropp, liksom råd om att skapa en garderob som fungerar för alla årstider och skäl på en minimal budget. Kom bara igång med steg 1 nedan!

Steg

Del 1 av 3:
Välja kläder som ser bra ut
  1. Bild med titeln Dress Steg 1
1. Hitta bra toppar. De objekt som du bär på toppen av din kropp, oavsett om de är en tankstopp eller knapp-down-blus, alla överensstämmer med en viss uppsättning regler om vad som gör din kropp bäst. Som med alla kläderobjekt är den viktigaste regeln att bära något som passar!
  • Bära kläder för att smickra nacken. Om du har en kort nacke, vill du undvika turtleneckar, eller något som skär av nacken. Istället gå för låga kasta toppar eller toppar med objekt som drar ögonen ner (slips eller knapp-down tröja, för killar).
  • Bära kläder för att smickra dina axlar. Om du har smala axlar, kan du bära saker som gör att dina axlar ser bredare ut. Bra exempel inkluderar skjortor som puffar något på axeln eller inkluderar en liten mängd vaddering eller struktur till axeln. Undvik dessa samma saker om du vill spela ner dina axlar.
  • Använd ränder. Du kan också använda ränder till din fördel, för att få dig att se längre ut, tunnare, eller att dina axlar ser smalare eller bredare. Bredare ränder kommer att få dina axlar att se bredare ut, medan tunnare kommer att få dig att se smalare. På samma sätt får smala ränder att du ser längre och tunnare, medan bredare ränder eller horisontella ränder kommer att få dig att se bredare och kortare.
  • Bära kläder för att smickra din midja. Generellt vill du ha på sig kläder som är monterade på din naturliga midja. Täcker upp en mage med baggy kläder tenderar att få kvinnor att se gravida. Män kan komma undan med det lite mer. Använd kontrasterande bälten för att uppmärksamma en liten midja. Båda könen kommer också att vilja undvika stora utskrifter om de har extra utrymme i magen, eftersom det bara lägger till imaginär vikt.
  • Bära kläder för att smickra dina höfter. Män: Om du är ganska bootylicious, kommer du att hoppa över dubbla ventilerade kappor och kostymjackor. Om du vill göra smala höfter ser mer rund, gå till skärningar som strömmar ut på höften. De med för mycket höft bör istället bära mörkare färger på botten och ljusa färger med fetstilar på toppen.
  • Bild med titeln Klänning Steg 2
    2. Hitta bra bottnar. De objekt som du bär på botten av din kropp, oavsett om det är en kjol eller slacks, överensstämmer också med en viss uppsättning regler om vad som gör din kropp bäst. Som med alla kläderobjekt är den viktigaste regeln att bära något som passar!
  • Smickra din botten. Regel nummer ett är definitivt att bära byxor som passar, oavsett storlek. Om du vill att du ska se mer formigt och du är en person av en damliknande övertygelse, gå till fulla skjortor (antingen kort eller lång). Antingen kön kan gå jeans med mycket strukturerade och tjocka fickor, för att skapa illusionen av form. För dem med lite för mycket bum, gå till mörka byxor. Många av samma regler gäller för smickrande dina höfter.
  • Använd kläder som passar din höjd. Smala, tunna ränder kommer att få dig att se längre ut, så undvik dessa om du redan är höga över dina kamrater. Bredare ränder eller horisontella ränder kommer dock att få dig att se kortare och fetare. Spela med antingen stripe för att uppnå en titt som fungerar för dig.
  • Bildbetat klänning Steg 3
    3. Hitta en färgpalett. Färger kan göra en stor skillnad i hur vi ser ut. Att ha på sig en dålig färg kan få dig att titta ut och sjukt, eller uppmärksamma fläckar i din hud. Bra färger kan uppmärksamma dina bästa funktioner och få dig att se fräsch och vaken. Vilka färger är bra eller dåliga för dig, beror dock på många faktorer, men den allmänna tumregeln är den höga kontrasten är din vän.
  • Varma hudtoner (naturligtvis ser bättre ut i guld): Använd färger som röda, gula och olivgrönsaker.
  • Coola hudtoner (naturligtvis ser bättre ut i silver): bära färger som purpur, blues och teals.
  • Försök att markera dina bästa funktioner. Om du har ljus ögonfärg, som blå eller grön, överväga att bära färger som liknar för att rita den färgen.
  • Försök att sänka dåliga funktioner. Om din hud är naturligt ashy, undvik tvättade färger som pasteller. Om du har fläckar eller ett rött ansikte, undvik red och pinks, eftersom de kommer att göra problemet att se värre.
  • Del 2 av 3:
    Skapa en mångsidig garderob
    1. Bild med titeln Klänning Steg 4
    1. Välj klassiska stilar. Du vill i allmänhet göra din basklädsel med hjälp av kläder som inte går ut ur stilen. Detta kommer att hålla dig bra (du kommer inte vara generad 20 år från och med nu, när du ser tillbaka på bilder med dina barn). Det hjälper dig också att spara pengar och minska avfallet. Blanda i trendiga bitar och byt ut dem för de nyare fads som tiden går, men håll huvuddelen av din garderobsklassiker.
  • Bild med titeln Klänning Steg 5
    2. Välj din färgpalett. Med din färgpalett som valts med hjälp av rådet i föregående avsnitt, kommer du nu att tillämpa det som du skapar din garderob. Genom att hålla alla färgerna i din minimalistiska garderob i samma familj (varm eller cool) kan du se till att varje bit matchar med nästan alla andra delar, och de kan fritt byta runt för att skapa massor av olika outfits.
  • Bild med titeln Klänning Steg 6
    3. Få några toppar. Några vanliga toppar kan blandas och matchas för att arbeta under någon säsong, i alla regioner. Du kan också mixa och matcha för mer eller mindre formella tillfällen. Det betyder att bara några stycken kommer att få dig igenom nästan en given dag!
  • Få några grundläggande tees och tankar. Få Tee Shirts och Tank Tops (eller andra varma väderskjortor) som ser bra ut på dig. Du vill ha några i neutrala färger och några i mer intressanta färger.
  • Få några fina toppar. Du vill då få några snyggare skjortor. Det här är de typer av skjortor som du kan bära till en trevlig bar eller till en cocktailfest. Välj dessa i sensuella eller mörka färger.
  • Få några grundläggande knapp-nedgångar. Du vill ha flera par av grundläggande knapp ner skjortor. Beroende på vädret i ditt område kan dessa vara långa eller korta ärm, eller en blandning av de två. Har mest i vitt, men några kan färgas eller svart.
  • Få lite tröjor. Nu vill du ha några tröjor. Hur tung plikt är det och hur många du får beror på vädret i ditt område. Har minst en cardigan (knapp ner tröja) och en full tröja. Mer än en av var och en är en bra idé, så att du kan ha en av var och en i en neutral färg och en av var och en i en ljusare färg.
  • Bild med titeln klänning Steg 7
    4. Få lite bottnar. Precis som topparna, kan några vanliga bottnar blandas och matchas för att arbeta nästan var som helst.
  • Få några par jeans. Få flera par jeans som passar bra. Minst 3 är ett bra nummer, mer om du bär jeans varje dag. Försök att fel på sidan av mörkare blå jeans med liknande mörka sömmar. Detta är mindre benäget att gå ur stil och de gör bara om alla ser tunnare ut. Minst en av dessa par kan behöva vara kort om ditt väder blir varmt nog att någonsin behöva shorts.
  • Få ett par slacks. Nu vill du ha ett par eller två slacks. Den bästa insatsen är ett par svarta (tunt pinstriped, om du vill se längre och tunnare) slacks och ett par grå eller bruna slacks (beroende på ditt valda färgschema).
  • Få ett par khakis. Du vill också ha ett par khakis. Dessa är användbara för bröllop och vår- eller sommarevenemang (som påsksamlingar). De är också bra för intervjuer. Khakis är lätta att klä upp eller ner, så att ha ett par kommer att göra ditt liv enklare.
  • Bild med titeln Klänning Steg 8
    5. Få några klänningar. Om du är en kille, får du bara en kostym som passar dig bra. Flickor kommer dock förmodligen att ha ett par klänningar för vissa tillfällen.
  • Få en formell klänning. En formell klänning, vanligtvis en fin cocktailklänning i svart, kommer att vara användbar för halvformella händelser. Med rätt smycken och rätt klänning kan det till och med kunna passera för mer formella situationer, beroende på uppgifterna.
  • Få en dagklänning. Nu få en klänning som är mer avslappnad men fortfarande vacker. Den här kommer att användas för både fina sommardagar men också för evenemang som bröllop och trädgårdsfester.
  • Få en kort klänning. Om du vill, kan du få en kort klänning. Detta kan bäras över jeans eller leggings för ett gulligt utseende att gå till köpcentret, eller det kan bäras på det är egna att klubba.
  • Bild med titeln Klänning Steg 9
    6. Få lite tillbehör. Tillbehör är ett bra område för att låta din egen personlighet skina igenom. Du kan få solglasögon, halsdukar, hattar, plånböcker, klockor och andra föremål som visar vem du är.
  • Glöm inte, damer, för att få några smycken. Att lägga till snygga smycken kan hjälpa till att göra en mer avslappnad outfit ser super klädd upp. Använd detta till din fördel!
  • Bild med titeln Klänning Steg 10
    7. Få några skor. Du vill ha några par skor för att du är redo för alla situationer du stöter på. Var försiktig med färgade skor: de kan vara din vän eller din fiende. Du måste bara få dem att matcha!
  • Få två par avslappnade skor. Få dessa i antingen brun eller svart / vit, beroende på den färgpalett du valde. Du kan också få dem i färger, men var medveten om att de nu kan matcha också.
  • Få två par formella skor. Få ett par i antingen brunt eller svart, beroende på den färgpalett du valde. Få ett andra par i en mer intressant färg eller bara få mer av den bruna / svarta.
  • Bild med titeln klänning Steg 11
    8. Mixa och matcha. Nu kan du blanda och matcha dessa bitar för att få massor av olika outfits för olika situationer. Naturligtvis måste du komplettera med kläder för träning eller lounging, men dessa bör täcka det mesta av din "Gå ut" situationer.
  • Till exempel, för en vår / halvformell outfit, kan kvinnor ha på sig dagen klänning, snygga skor, cardigan efter behov, och fina smycken. Män kan bära fina skor, khakis och en tee shirt eller tank med cardigan på toppen.
  • Ett annat exempel skulle vara en sommar / avslappnad outfit. Män kan bära jeans och en tankplatta eller tee med avslappnade skor. Kvinnor kan bära den korta klänningen med shorts under och avslappnade skor.
  • Kvinnor kan bära slacks, den fina toppen och kofta på toppen. Män kan bära en knapp-nedåt och slacks. Båda skulle bära form skor och tillbehör.
  • Del 3 av 3:
    Få extra råd
    1. Bild med titeln klänning steg 12
    1
    Få hjälp att klä upp semi-formell. Halvformell klädsel kan vara förvirrande, eftersom det i allmänhet betyder formellt. Tänker i grund och botten på full formell som bollklänningar och ditt trevligaste tux (med manschettknappar!). Semi-formell, då blir cocktailklänningar och kostymer med färgglada knappar (slips tillval).
  • Bild med titeln klänning Steg 13
    2
    Få hjälp att dressa affärer casual. Det är företag...Men det är avslappet? Verkar som om det skulle vara en stor motsägelse, rätt? Det är inte så komplicerat som det låter. Generellt tar du hälften av din outfit och gör det mer avslappet, samtidigt som man behåller affärskläder på den andra.
  • Till exempel, jeans, formella skor, en knapp ner tröja (ingen slips) och kostymjacka.
  • Ett annat exempel skulle ha formella byxor och skor men en mer festvänlig blus (så länge det inte avslöjar).
  • Bild med titeln klänning steg 14
    3
    Klä för en fest. Naturligtvis är dressing för en fest lite komplicerad. Det beror verkligen på vilken typ av fest det är! Veta förut om det är en kostym eller inte. Utöver det, alltid fel på sidan av för-formell. Dressing något trevligare än vad du förväntar dig att alla andra kommer att klä sig som. Om du är överklädd, säg bara att du så sällan får en ursäkt för att klä sig trevligt, du ville ta chansen.
  • Bild med titeln klänning steg 15
    4
    Lär dig hur du klär dig för ett bröllop. Du kan nog gissa att det skulle vara i dålig form att klä sig i alla svarta för ett bröllop, såvida du inte är en av killarna som sätter på en tux....Men bortom det är du clueless. Det bästa rådet är att klä semi-formell och i pastell, glada färger. Kvinna bör undvika att gå till ljus och bör aldrig bära mestadels vit, eftersom det ses som att försöka uppmärksamma sig från bruden.
  • Bild med titeln Klänning Steg 16
    5
    Få hjälp att dressa för en intervju. Dressing som ett proffs för en intervju är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att landa ett jobb. Men hur exakt klä dig? Gilla med en fest är det en bra idé att klä dig lite trevligare än vad som är nödvändigt. Klä dig inte som hur du förväntar dig att klä sig i den positionen, utan klär dig hur du förväntar dig att om du skulle få ditt nya chefs jobb.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Den rätta typen av butik har ett par egenskaper. Den har fashionabla kläder, i olika storlekar. Det är väl upplyst. Det är i ett prisklass som du har råd med, även om du kanske inte är glad över det.
  • Du måste också gå till butiker som har den typ av kläder du vill köpa. Om du inte är säker, kolla på de andra shopparna i affären. Gillar du hur de är klädda? Ser de ut som den typ av person du vill att folk ska känna igen dig som? Om inte, är du säker på att du är i rätt butik?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande