Hur man klär sig och klä sig lätt i kläder med ryggavdrag och knappar

Många kläder för kvinnor och tjejer i alla åldrar har dragkedjor, knappar eller andra stängningar i ryggen. Detta kan göra det svårt eller tidskrävande att inte eller ta bort plagget utan hjälp. Av denna anledning kan du vara benägen att bära sådana föremål mindre ofta, även sällan. Men om du känner några knep, löses problem. Kläder med bakre stängningar kan bli dina favorit, vackraste, mest bekväma kläder att bära, och du kan hitta dig själv nästan varje vecka.

Tillhandahålls nedan är tips, tricks och tekniker som kommer att få dig igång på vägen till att bli en bakre stängning Pro.

Steg

  1. Bild med titeln Klänning och klä lätt i kläder med rygg Zippers och knappar Steg 1
1. Fråga dig själv, "Behöver jag verkligen använda dragkedjan / knapparna"? Några bakre stängningar måste verkligen vara öppna för plagget som ska donneras eller tas bort. Andra är bara där för estetiska ändamål eller kan förbli stängda på vissa siffror. Eftersom det här kan vara fallet, testa plagget för att se om det enkelt kan glidas på.
  • Om det är en blus eller klänning, försök att dra den över huvudet.
  • De flesta turtlenecks, mock-turtlenecks, tröjor och t-shirts med dragkedjor i baksidan dragkedjan för att ge möjlighet att dra plagget över huvudet utan att skada din frisyr eller finns det för att göra plagget extra modigt. Ofta kan de förbli stängda under pullover om en så önskar.
  • Om det är en kjol eller slacks, och midjan är elastisk, kanske du bara kan dra den på, antingen över huvudet (för kjolar) eller genom att gå in i det.
  • Även om en dragkedja måste vara öppen, kanske det inte är öppet hela vägen. Till exempel, på vissa klänningar med fulla ryggavdrag, behöver dragkedjan bara vara öppna några inches för att tillåta huvudet och armarna igenom. På vissa toppar behöver dragkedjan bara vara öppen för att tillåta huvudet igenom. På vissa kläder med bakåtknappar måste endast toppknappen vara öppen. Detta kan variera beroende på figur.
  • Allt detta beror på figur och tyg. Om en midja är mindre än en byst och inte är stretchig, måste midjan vara öppen. För en som har en tung midja kan det eventuellt vara stängd. Sträckliga tyger är mer benägna att kunna förbli stängd än den icke-elastiska.
  • Bild med titeln Klänning och klä lätt i kläder med rygg Zippers och knappar Steg 2
    2. Vet vilka delar av ryggen du kan nå det lättare. Detta varierar med varje person. Nästan alla kan nå nacken och midjan utan problem. Detta gör det enkelt att zip en kjol, skort eller slacks, för att knäppa en enda knapp på baksidan av en blus, eller binda en enda slips på baksidan av en baddräkt.
  • För att veta vad du kan nå, lägg din dominerande hand över din axel och din svagare arm bakom din rygg. Försök att få dina två händer att nå. Om de kan, kan du nå varje del av din baksida en blixtlås skulle täcka utan problem alls.
  • Bild med titeln Klänning och klä av lätt i kläder med rygg Zippers och knappar Steg 3
    3. Var glad om plagget är kjol, bh eller bikini topp. Om så är fallet finns det några riktigt bra nyheter. Du behöver inte nå i ryggen alls. Detsamma gäller för några andra kläder, inklusive vissa klänningar och blusar.
  • För en kjol, lägg det helt enkelt på "bakåt" (stängningar framför), fäst och rotera 180 °. För att du har dragkedja helt centrerad i ryggen, kontrollera att sidosömmarna är på dina sidor.
  • För bras, fäst innan du sätter armarna i banden, rotera, lägg sedan dina armar i remmarna (de är vanligtvis stretchiga för att tillåta detta).
  • För bikini toppar, gör det här, då kan du enkelt knyta på baksidan av nacken (se steg 2), eller slips framför och sträcka sedan över huvudet.
  • För ett slarvigt plagg, som en klänning eller blus, kan du göra det om du kan ta bort armarna från ärmarna medan de är helt fastsatta. För att göra detta, sätt på plagget bakåt, zip eller knapp hela vägen, ta bort armarna från ärmarna, rotera 180 °, lägg sedan armarna tillbaka i ärmarna där de hör hemma.
  • För en strapless klänning, följ anvisningarna för en kjol.
  • Bild med titeln klänning och klä av sig lätt i kläder med ryggavdrag och knappar Steg 4
    4. Använd en spegel. Detta gör att du kan se vad du gör bättre. Spegeln kan du se exakt var du lägger händerna bakom ryggen och är användbar när du är nybörjare.
  • Bild med titeln klänning och klä lätt i kläder med ryggavdrag och knappar Steg 5
    5. Zip en klänning med en full dragkedja. Många klänningar har dragkedjor som måste bli zippade hela vägen ner till Don / Ta bort. Om en klänning är icke-elastisk och har en monterad midja och / eller byst, kommer det sannolikt att vara fallet. Om så är fallet beror din metod på typen av dragkedja. Undersök dragfliken i blixtlåset för att bestämma vad metoden kommer att vara.
  • Om dragfliken har ett hål i det är det väldigt lätt att blixtlås. Det finns två sätt att göra detta. Antingen kan du knyta en sträng genom den. Eller du kan använda ett krokliknande objekt som är fäst vid en pinne. Många vanliga föremål kan uppfylla detta ändamål, inklusive de som används för att hänga bilder eller ett pappersklipp böjd i rätt form. Fäst det på ett stickliknande föremål ca 12-18" och där har du det - ett blixtlåsverktyg. För att zip upp plagget kan du antingen placera den i dragkedjan innan du kommer in i plagget. Eller du kan förmodligen nå blixtlåset medan plagget är på dig (se steg 2). När det gäller klädsel, om dragkedjan drar upp till nacken, kan du enkelt nå den som i steg 2. Om det ligger vid en lägre punkt nära bröstnivå, kommer du förmodligen att ha mer problem med att göra det på det här sättet, men du kan noga nå det med din hand och zip ner det.
  • Ett alternativ för blixtlås med hål är att fästa en permanent dragremsa som blir en del av plagget. En 2-3" bit av läder, mocka eller ett matchande starkt tyg är bäst. För att göra detta, tråda remsan genom hålet i dragkedjan och binda det i mitten en eller två gånger. Stripen blir då bara en annan intressant del av klänningen. Vissa klänningar kommer faktiskt med en sådan remsa som ingår.
  • Om dragfliken inte har något hål, som i Osynlig dragkedja Det har varit vanligt i det 21: a århundradet, konstruera ett verktyg som beskrivits ovan, men istället för ett krokliknande objekt, använd ett metallklipp som den typ som finns i en kontorsförsörjning.
  • Många dragkedjor kommer ihop med Hook-and-eye-stängningar. Många kvinnor ignorerar att fäst dem, men om de är fastsatta är utseendet mer smickrande. Om krok-och-ögonlåset är på baksidan av nacken, bör det vara ganska lätt att fästa. Med en spegel som i steg 4 kan hjälpa till. Om det är mitt i bröstet, använd två metallklipp och pinneanordningar som beskrivs i ovanstående steg, klipp en på vardera sidan av tyget och tryck ihop tills du får dem länkade.
  • Bild med titeln klänning och klä lätt i kläder med ryggavdrag och knappar Steg 6
    6. Tackla knapparna i ryggen. Knappar på baksidan av en klänning eller blus kan verka mer utmanande än blixtlås. Men de är inte omöjliga, och de är mer genomförbara än du tror.
  • En enda knapp på nacknivå är väldigt lätt, och är faktiskt snabbare och lättare än att knäppa 6-7 knappar på framsidan av en klassisk knapp-nedskjorta. Bära tillräckligt med dessa toppar och du kommer snart att upptäcka det. Ditto för 2-3 knappar nära toppen.
  • Om toppen har knappar går halvvägs på baksidan från nacken, bestämma hur många av de knapparna som verkligen behöver vara öppna för att få plagget på och av. Om bara några av dem behöver vara öppna kan du bara kunna nå dem som i ovanstående steg. Om inte, kan du dra upp baksidan av plagget tills de nedre knapparna når nacknivå, sedan knappen / knäppa dem.
  • Om knappar kör hela längden på baksidan, kan det låta knepigt. Men det är inte hopplöst. Den goda nyheten är att du enkelt kan nå alla utom mellanknapparna. Mellanknapparna kan eller inte kan nås genom att dra upp som i ovanstående steg. Men de är förmodligen under axelnivå. Det betyder att du kan lägga på plagget på bakåt, knäppas dem framför, vrid plagget tills knapparna är i ryggen, placera dina armar i ärmarna och knäppa sedan resten. Prova detta några gånger och du kommer att bli en proffs.
  • Många kläder med knappar i ryggen är rymliga nog att du kan lägga dem på bakåt (som i steg 3), fäst knapparna, ta bort armarna från ärmarna, rotera 180 °, lägg sedan armarna tillbaka i ärmarna där de hör hemma.
  • Bild med titeln klänning och klä lätt i kläder med ryggavdrag och knappar Steg 7
    7. Binda ett plagg på baksidan med relativ lätthet. Vissa klänningar och toppar har en slips på baksidan av midjan som gör midjan monterad och måste därför vara öppen för Don / Ta bort plagget. Bikinis och till och med några endelade baddräkter slips på baksidan av nacken och ibland baksidan av bröstet. Om du kan knyta en sko, kan du knyta något i rygg också, och det borde vara den sista av dina bekymmer.
  • Steg 4 (med en spegel) kan vara bra råd här tills du får känslan av vad du gör.
  • Som nämnts ovan, för en bikini med dubbelt slips, kan slipsen på baksidan av bröstet vara knutet fram.
  • Untying borde vara lika lätt som att dra en sträng om du inte hamnar med en oavsiktlig knut. Till untie en knut, följ de råd i steg 6 för att ta bort armarna från ärmarna och rotera sedan. Detta kommer att ta knuten fram, så att du kan arbeta på det.
  • Tips

    På samma sätt, i motsats till vad man tror, ​​kan en blus av polyester eller ett liknande material med en enda knapp i ryggen vara lika bekväm som en t-shirt, om inte bättre. Koppla det med jeans, och du kan ha bekvämligheten eller att vara "klädd" när det behövs när du har komforten av en t-shirt medan du kopplar av.
  • Kläder med bakre stängningar anses allmänt dressier, Även när de marknadsförs för att vara sliten. Genom att ha ett plagg med en bakstängning, ökar du den mängd respekt du kommer att få från andra eftersom det är dressier.
  • Om vädret är coolt, troligtvis vill du ha på sig byxor. Men om du har en kjol eller klänning i kallare väder, par med leggings för värme. Leggings är mycket bekväma och kan också göra din outfit att se mer attraktivt om matchas korrekt.
  • När du har behärskar alla dessa färdigheter, kommer du att finna att zippa baksidan av en klänning eller knäppning av en enda knapp på baksidan eller en blus blir mycket lättare och snabbare än att knäppa 6-7 knappar på framsidan av en knapp-down-skjorta. Och vad du har på dig kommer att vara mycket bekvämare.
  • I motsats till vad man kanske tror är många back-zipping klänningar mycket bekväma (liksom många andra klänningar). Om tillbaka dragkedjan är inte ett problem till dig, kan en klänning som blir äldre tjäna andra ändamål för dig förutom att klä upp sig. Det kan användas som en husklänning, poolklänning eller nattklänning. Samtidigt är det förmodligen lämpligt för att köra ärenden om det behövs.
  • Kläder med bakre stängningar är inte endast dressy kläder som finns och är långt ifrån det. Den här artikeln ger bara tips för att bära dem.
  • Fullback-zipping klänningar är faktiskt det enklaste att komma in i någon plagg typ. När dragkedjan är helt öppen, håll bara klänningen framför dig med den öppna ryggen mot dig, steg inuti och zip. Detsamma kan inte sägas om en klänning som zips eller knappar framför eller är en pullover. Det här är bra för dem med goda armar och inte så bra ben.
  • Att bära ett plagg med en bakre stängning kan göra dig bekvämt klädd för när du behöver vara. Till exempel, om du tillbringar det mesta av dagen, gör mer avkopplande aktiviteter som inte har något särskilt klädbehov, så går det senare oplanerat och måste se mer presenteras, kommer du redan att klä upp och inte ändra.
  • Kläder med bakstilar av alla typer som beskrivs här är tillgängliga på marknaden för att passa alla budgetar. De kan hittas lika enkelt i avancerade återförsäljare och rabattbutiker. Oavsett de tillfällen är de allmänt utformade för att inkludera arbete, fester, datum, möten med vänner och formella händelser. De är också bra för college campus, ärenden och religiösa tjänster. Sundresses är bra för någon varm sommardag i stället för en tank och shorts, vilket ger fördelen av en bit.
  • Några ärmlösa sundresses utformade för varmt väder kan bäras som jumperklänningar i kallare väder över en topp av någon ärmlängd. Om du väljer att göra detta kan du behöva klänningen i en storlek som är större för att tillåta plats för topp underifrån. Inte alla sådana klänningar kommer att se bra ut så, men vissa kommer.
  • Vissa klänningar, istället för att ha tillbaka dragkedjor, har sidoklipp. Man kan bedrägligt tro att det här är lättare att zip, don och ta bort. Det är faktiskt svårare. Eftersom dragkedjan är av till ena sidan istället för att vara i mitten, kan den inte nås jämnt av någon arm. Dessa blixtlås är vanligtvis på vänster sida av plagget. Det är svårare att ta vänster arm nära den fulla längden och höger arm kan inte heller nå alla delar av längden. Zipper-dragfliken som dangling under axeln har ett udda utseende, och klänningen har inte fördelen eller att kunna gå in i.
  • Varningar

    Några jumpsuits och rompers zip eller mer sällan knapp i ryggen. (A "jumpsuit" är ett enstaka byxplagg och en "romer" är ett enstaka shorts plagg.) Dessa kan vara bland de mest bekväma kläderna att bära när de är på dig. Många är så bekväma, de kan användas för atletisk aktivitet. Men de behöver lossa och återfå varje gång du går på toaletten. Detsamma kan sägas för slacks eller shorts som zip i ryggen, men de är enklare. Om du väljer att bära ett sådant plagg, överväga lättheten för dig själv och hur ofta du behöver använda toaletten på dagen du bär den. Kom ihåg att du kommer att känna dig besvärlig att behöva fråga en främling för hjälp i allmänhet med din jumpsuit / romer.
  • På samma sätt gillar många kvinnor att klä sig upp när de träffas med vänner till, av alla saker, handla för kläder. Och det finns en bra chans några av de kläder du kommer att försöka få tillbaka stängningar. Den här artikeln kan vara precis vad du behöver göra redo. Oavsett vad du handlar om, vill du kunna ta bort det plagg du har på dig när du når passformen och klä dig igen när du är klar med att försöka på kläder.
  • Ditto för att kasta en klänning ovanpå en baddräkt på en stycke medan du reser till / från poolen eller stranden. Eftersom baddräkten måste avlägsnas för att använda toaletten, så måste klänningen.
  • Liksom med något plagg, läs vårdinstruktionerna innan du tvättar och torkar. Var noga med att följa exakt vad det säger. Anvisningarna är där av en anledning. Vissa kläder kan enkelt kastas i tvättmaskinen och torken så många gånger som du önskar. Andra kräver tvätt på en speciell cykel, kan inte torkas i torken, eller måste vara torr rengöras. Vissa kläder kan strykas - andra kan inte. Det sista du vill göra är att skada ditt dyrbara plagg du älskar så mycket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande