Hur man ändrar din stil

Om du har haft samma stil i mer än fyra eller fem år är det dags att skaka upp saker. Att ändra din stil kan vara ett viktigt för att hålla dig i linje med var du är i ditt liv och för att förhindra att du ser äldre eller (unflatteringly) yngre än din sanna ålder. Lyckligtvis är renovering av din stil inte lika skrämmande som du kanske tror. Faktum är att det är steg för steg, hitta ditt nya utseende glädjande, och kanske till och med lite roligt.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om en ny stil
  1. Bild med titeln Ändra din stil steg 1
1. Inventory Din nuvarande stilbehov. Innan gör en stiländring, Du bör först överväga vad som fungerar och inte fungerar för dig om din nuvarande stil.
  • I synnerhet, överväga varför du har den aktuella stilen som du har. Till exempel är din stil främst jeans och t-shirts eftersom du inte gillar att behöva spendera mycket tid på att tänka på outfits att sätta ihop? Om så är fallet måste den nya stilen du väljer att vara enkel och lätt att arbeta för dig.
  • Att försöka införa en ny stil på dig själv som inte går bra med dig, dina vanor, och din attityd kommer oftast att misslyckas, så tänk noga på vad du behöver och vill ha ut ur en stil innan du förbinder dig.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 2
    2. Välj ditt stilmål. När du väl känner till dina stilbehov, börja tänka på den typ av stil som båda kommer att möta dessa behov och representerar den nya typen av utseende du vill anta.
  • För att ge ditt nya stil mål en tydlig riktning, vara så specifik och beskrivande som möjligt när du kan tänka på den estetiska du vill ha. Några exempel kan inkludera "avslappnad hipster", "starkt färgad retro", "modern punk", etc.
  • Att välja en modemuse kan vara ett användbart verktyg för att forma din nya stil, så leta efter personer (kända eller på annat sätt) vars stil inspirerar dig och förkroppsligar hur du vill att ditt nya utseende är. Skriv ner hur de stilar vissa bitar som du gillar. Till exempel parpar hon en skridskjol med den läderjackan? Detta kan hjälpa till när du väljer dina kläder.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 3
    3. Tänk på praktiska överväganden. Förutom att tänka på hur du vill titta, tänk på hur du behöver titta. Några frågor att fråga dig själv:
  • Vad är ditt arbete eller skolmiljö? Finns det några speciella praktiska begränsningar på vad du kan tillåtna bära?
  • Vad är din sociala miljö? Hur kommer din stil bäst komplettera din livsstil?
  • Var bor du? Vill du passa in eller stå ifrån din omgivning, och i vilken grad? Dominerar en form av väder, och kommer din stil att kunna användas i det vädret?
  • Vad är din budget? Se till att ditt nya stilmål är realistiskt, annars kan du hitta dig frustrerad och oförmögen att uppnå det du hade i åtanke.
  • Hur mycket tid vill du spendera redo? Om du är en låg underhållsperson av natur, kan du välja en utarbetad stil kanske inte passar bra med den typ av rutin du är bekväm med.
  • Var inte rädd för att ha en aspiralstil - med andra ord, var inte rädd för att börja klä på den person du vill vara - men också vara realistisk och välj en stil som är kompatibel med din personlighet.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 4
    4. Rensa din garderob och smink (om tillämpligt). När du har fått ditt nya stil mål upp, måste du då rensa den gamla.
  • Gå igenom varje klädesplagg och donera de bitar som inte passar den nya modellen du har valt, som inte längre passar, eller det är helt enkelt unflattering. Du kanske vill rekrytera en betrodd vän som hjälper dig att göra domsamtal.
  • Om du bär smink, går på samma sätt genom dina tillbehör och eliminerar något som är daterat eller inte förbättrar den stil du går för.
  • Del 2 av 3:
    Bygga din nya garderob
    1. Bild med titeln Ändra din stil steg 5
    1. Börja med grunderna för att bygga din nya garderob. Grunden för någon stil är mångsidiga grunderna, och även om de typer av grunderna som passar din stil varierar beroende på det utseende du syftar till, är det allmänt nödvändiga grunderna:
    • Skjortor i solida färger. Beroende på din stil kan dina grundläggande skjortor vara t-shirts, knapp-ups, polos eller camisoles, etc., Men vad de än är, är dina grundläggande skjortor vara de viktigaste lagringsplattorna i din stil.
    • Svarta byxor. Dessa är viktiga för de flesta garderoben och är mångsidiga nog att du kan klä upp dem för formella tillfällen eller nere för mer avslappnade situationer. Leta efter ett snitt av byxa som är både modernt och smickrande till din specifika form.
    • Smickrande jeans. Mörkare tvätt jeans är ofta mest smickrande och mångsidiga, men det kommer igen att bero på din speciella stil. Oavsett jeans du väljer, var noga med att de passar och smickrar dig. Var inte rädd att spendera lite tid på att leta efter det perfekta paret.
    • Tröjor eller cardigans i solida färger. Gilla skjortor är tröjor en viktig lagringskomponent. Oavsett om du föredrar lyxtröjor eller retro cardigans, borde du ha åtminstone några olika till hands för att bygga outfits med.
    • En mångsidig kjol och klänning. Om kjolar och klänningar är en del av din stil, vill du vara säker på att du har minst en av var och en i en mångsidig färg och form, som en svart penna kjol eller en neutral wrap klänning.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 6
    2. Köp för både stil och passform. Kläder som passar bra och smalare din kropp är avgörande för framgångsrik stil.
  • För kvinnokläder, se till att byxor inte är för små för din midja eller för kort för din höjd och att de inte bunkar eller bulger någonstans. Var noga med att toppar passar så att axelsömmarna sitter på axlarna, det finns inte någon grepp mellan knappar, ärmarna kommer ner strax under din handled, och tyget gäng inte eller bulka runt dina höfter.
  • För herrkläder, var noga med att skjortorna passar rätt på axlarna, hylsan träffar strax under din handled utan att bunka, och att skjortan torso (särskilt om det är en knapp-uppskjorta) ligger i spola med midjan och inte knullar eller puff ut på sidorna. Byxor borde inte vara så lös att de vetter ut runt dina ben, men de borde inte vara så täta att de kramar benet - istället borde de vara tillräckligt löst för att ligga bekvämt bredvid benet utan besvärlig bunching eller puffing. Passa jackor ska kunna knäppa utan att sträcka och bör ligga i spolning med axeln så att det finns en smidig övergång från axel till arm utan rynkning eller bunkning.
  • När du handlar online, var noga med att du har dina senaste mätningar. För män behöver du din höjd, midja och inseam. Att ha din höftmätning kan också vara till hjälp för att hitta en exakt passform. För kvinnor. Du behöver din höjd, byst, naturlig midja (den smalaste delen av din torso), verklig midja (där dina byxor sitter), höfter och inseam. Kontrollera alltid dina mätningar mot återförsäljarens storlekskarta, lita inte bara på storlek ensam, vilket varierar mellan varumärken.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 7
    3. Fokusera på dina bästa färger. Bestäm vilka färger som mest smickrar din hudton och ögon och arbetar inom den paletten.
  • En ny stil som inte smickrar, kommer du inte att tjäna dig bättre än din gamla.
  • För att bestämma dina mest smickrande färger, ta en betrodd vän som handlar med dig och försök sedan på kläder i ett brett utbud av färger och ha den vänen hjälpa dig att döma som är mest smickrande för dig.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 8
    4. Hitta dina tillbehör. Tillbehör tillåter dig att se specifikt din, så att hitta rätt bitar för din stil hjälper dig att finjustera tonen och utseendet på din personliga stil.
  • Tillbehör gör att du kan lägga till nyans till dina kläder, så tänk på de subtila aspekterna du vill kommunicera med din stil när du köper dem. Till exempel kan tillbehör till exempel lägga till underskattad elegans, djärvt förtroende eller funky humor i din övergripande stil.
  • Den grundläggande tillbehörsgränsen omfattar bälten, smycken, hattar, halsdukar och glasögon. Var och en av dessa, antingen enstaka eller i kombination, kan ändra kontaktpunkten för en outfit, lägga till en pop av färg, eller ta en outfit från casual to office-lämplig till klädda, så shoppa strategiskt..
  • Bild med titeln Ändra din stil Steg 9
    5. Diversifiera. När du har samlat grunderna i ditt utseende, börja bygga ett balanserat urval du kan dra från att passa dina vanligaste behov, t.ex. kontorslitage, avslappet slitage, datumslitage, klubbslitage, etc.
  • Undvik att köpa multiplar av samma. Köp inte tre svarta tröjor, till exempel eller fyra vita t-shirts. Även om de inte är identiska, vill du inte ha för många av samma typ av bit - det kommer att kväva din stil och ta upp onödigt garderobsutrymme.
  • Undvik att fixera på samma färg. Köp inte alla dina kläder i samma färg - det kommer snabbt att köra din stil till en monotonrut. Det är bra att arbeta inom en smickrande färgpalett, bara fixera inte på en enda färg.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din nya stil
    1. Bild med titeln Ändra din stil steg 10
    1. Håll dig fokuserad på din stilmodell. När du fortsätter att lägga bitar i din garderob, håll din modemodell fräsch i ditt sinne.
    • Om du behöver ett visuellt hjälpmedel, designa din egen personliga lookbook som innehåller bilder som belyser din stilmodell och kan hjälpa dig i dina val.
    • Gör en lista över vad du letar efter. Visas i en butik utan en klar uppfattning om vilka specifika saker du letar efter kan lämna dig riktlös och kan leda dig att göra inköp kommer du ångra eller att ge upp i frustration. Men med en tydlig känsla av vad du är efter kan du konsekvent lägga till saker i din garderob med förtroende och effektivitet.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 11
    2. Förhör varje tillägg försiktigt innan du gör det. Innan du väljer ett objekt, var noga med att den passar in i din stilmodell och att det blir en användbar del av en mångsidig garderob.
  • Undvik super trendiga saker, vilket sannolikt inte kommer att vara användbar för din garderob för mer än en säsong och därefter kommer det bara att datera ditt utseende. .
  • Ha en bra blandning av neutrala och uttalande färger. Att blanda neutrala bitar med en ljus pop färg är ett utmärkt sätt att göra ett elegant intryck.
  • Se till att varje ny bit du köper kan vara en del av åtminstone flera olika outfits.
  • Bild med titeln Ändra din stil steg 12
    3. Upprätthålla garderobens mångfald. För att få den mest milda ut ur din garderob, handla med mångsidighet, inte bara stil eller färg, i åtanke.
  • De nya bitarna du lägger till ska passa din stil, smickra din kropp och lägg till mångsidigheten till din garderob.
  • Om du tittar på en klädsel som redan liknar ett objekt du har i din garderob, köp inte det. Leta efter något komplementärt men också annorlunda än dina nuvarande bitar för att säkerställa att din garderob inte övergår till för mycket av detsamma.
  • När du köper toppar, fråga dig själv om en viss topp kan bäras på olika sätt som en del av olika outfits. Till exempel, när du väljer en topp, fråga frågor som, kan jag bära den i eller lös? Kan jag laga det? etc. När du väljer en kjol, fråga frågor som, kan jag bära den med olika skor (klackar, stövlar, lägenheter)? Kan jag bära den med både vardagliga och snyggare toppar? Kan jag laga en jacka med den? etc.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att det inte handlar om kvantitet, det handlar om mångsidighet. Köp inte bara en hög med nya kläder, köpa strategiska och mångsidiga bitar som kommer att ge en stor garderob.
  • Om du vill prova olika stilar innan du förbinder, överväga att låna några bitar från en modig vän först för att se om du känner dig bekväm med den stilen.
  • Om du inte vill spendera för mycket på kläder, överväga att gå till några sparsamhetsbutiker.
  • Det rekommenderas att du utvärderar din personliga stil minst vart femte år för att reflektera vem du är och var du är i ditt liv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande