Hur man uppfödar kycklingar

Avelkyllor är ett bra sätt att skapa en hållbar flock, och bör läras av varje kycklingbonde och entusiast. Titta på processen är också ett fantastiskt inlärningsverktyg tack vare den korta tiden som äggen behöver inkubera. Följ den här guiden för att börja avela kycklingar själv.

Steg

Metod 1 av 4:
Förberedelser för att uppfödas
  1. Bild med titeln Skapa ett humörbräda Steg 12
1. Ta reda på om det är lagligt att hålla kycklingar i ditt område. Vissa platser har strikta lagar om att hålla kycklingar medan andra platser har styrt att hålla roosters och mängden kycklingar du har. För att undvika en bra är det bäst att kontrollera dina lokala lagar och regler i ditt område.
  • Bild med titeln Skydda kycklingkammar från vinterkallt steg 6
    2. Se till att du kan hyra de nya kycklingarna. Många människor tar inte hänsyn till att när du odlar kycklingar kommer du att sluta med betydligt fler kycklingar än du började med. Se till att din hönshus är redo för de nya tilläggen till din flock.
  • Håll extra coops och utrustning runt så du är beredd att skilja roosters eller bullies av flocken. Ibland har du bara inte tillräckligt med utrymme för att hålla alla kycklingar i ett coop eller du kan få några fler roosters än höns som är aggressiva mot varje över.
  • Bild med titeln Skapa bilder för WikiHow Articles Steg 2
    3. Bestäm om du vill ta chans på fler roosters. Avelkyllor kommer att resultera i cirka 50% manliga kycklingar. Manliga kycklingar bidrar inte till din äggproduktion, äter större mängder mat, och kommer att öka brusnivån på din flock. Var medveten om att avelkycklingar alltid kommer att resultera i att ta itu med roosters.
  • Bild med titeln Korrymt omsorg för dina kycklingar och äldre kycklingar Steg 5
    4. Få en hane. För att befrukta dina höns ägg behöver du en lugg i prime avel. Rooster behöver inte vara samma ras som dina höns för att kompisera. Du borde ha 1 hane för varje 10 höns.
  • Försök hitta en hane från ett bra avelsbestånd. Hans ögonfärg bör vara jämn, och hans fötter bör vara fria från deformiteter. Roosters kam bör se ut som en standardkam för sin ras.
  • Var beredd på buller. Roosters är höga djur, och många städer och förortsområden har lagar mot att äga roosters på grund av bullret. Se till att du lagligen äger en hane. Om du inte kan, måste du köpa befruktade ägg för att kläcka.
  • Vissa raser kan vara ganska aggressiva. Se till att du väljer en hane som är jämnt härdad, speciellt om du har barn.
  • Bild med titeln Använd en fertilitetskalender steg 3
    5. Börja avel på våren. Även om du kan odla kycklingar under det mesta av året, tenderar kycklingar i våren att vara starkare. Kycklingar födda på våren börjar producera ägg på hösten. Du behöver inte göra något speciellt för att odla dina kycklingar, bara introducera roa till din flock och låt naturen ta sin kurs.
  • Se till att både dina höns och din hane äter kvalitetsmat. Detta kommer att se till att deras reproduktionssystem är lika starka som möjligt.
  • Om du avelar andra generationen eller tredje generationens kycklingar, var mycket försiktig med inavelproblem. Försök att märka dina kycklingar så att du vet vilka som är relaterade till rooster. Du kan hålla rooster separat och tillåta bara i de höns som du vill odla. Du kan också överväga att få en ny hane varje år.
  • Bild med titeln Överleva avhandlingsprocessen Steg 2
    6. Bestäm mellan inkubera ägget själv, eller låta hönen höja sina kycklingar. Om du är beroende av dina höns för äggläggning, så att höns höja ägget kommer att leda till cirka 3 månader av förlorad äggproduktion (21 dagar att ställa in och kläcka sin koppling, och ytterligare 2 månader för att höja sina barn innan hon börjar lägga sig igen ). Du behöver också en "broody" höna, vilket innebär att hon är villig att sitta på ägget för hela inkubationsperioden.
  • De flesta kycklingar har haft bröddraget uppfödda för att hålla dem produktiva. Några av de brödigaste raserna är: Silkes, Serama, Brahma, Jersey Giant, New Hampshire Red, Sussex och andra.
  • Om du har ett stort antal ägg att inkubera, eller inkuberar att sälja, kan det vara värt att investera i en inkubator.
  • Metod 2 av 4:
    Välja äggen att inkubera
    1. Bild med titeln Se efter Baby Chicks Steg 14
    1. Samla dina ägg regelbundet. Även om du ska låta hönsna inkubera äggen, vill du samla dem och välja de bästa som ska inkubera. Samla ägg två till tre gånger om dagen för att se till att äggen inte blir smutsiga eller inte börja utvecklas.
    • Om det börjar bli varm ut, samla ägg ännu oftare än normalt, upp till fem gånger om dagen.
    • Använd en mjuk korg för att hålla ägget medan du samlar dem. Detta kommer att hjälpa dem att bli skadade. Ett litet halm i en handkorg gör en perfekt äggkorg.
    • Hantera ägget delikat för att hålla sig från att störa membranet och andra interna delar.
    • Rengör händerna innan du samlar ägg. Detta kommer att bidra till att förhindra att du passerar bakterier till ägget.
  • Bild med titeln Se efter Baby Chicks Steg 6
    2. Håll boet rent. Även om du alltid ska hålla Coop and Nest-lådorna rena, är det särskilt viktigt när det uppföds. Lera och droppings kan öka mängden skadliga bakterier som kan infektera ägget, vilket kommer att skada äggets chanser.
  • Se till att hönsna alltid har rent sängkläder.
  • Bild med titeln Tell Om Duck Eggs är döda eller levande steg 7
    3. Välj de ägg du vill inkubera. Att välja rätt ägg kommer avsevärt öka dina chanser att lyckas. Du kommer att vilja undvika ägg som är märkbart större eller mindre. Stora ägg har svårt att kläcka, och små ägg producerar ofta kycklingar som är för små för att leva.
  • Välj inte några ägg som har blivit knäckta. Undvik också ägg med tunna skal.
  • Välj inte ägg som är märkbart misshapen.
  • Håll bara de rena äggen. Tvätta eller torka smutsiga ägg tar bort skyddsbeläggning, vilket gör det mer sårbart mot bakterier.
  • Bild med titeln Hatch Turkey Eggs i en inkubator Steg 6
    4. Markera dina ägg. Om du kläcker mycket ägg, eller avelar olika typer av kycklingar, kan du hitta det användbart att markera ägget med datum eller raser för att hjälpa dig att hålla koll på dem alla. Du kan använda en penna, markeringspenna eller ett stämpel.
  • Bild med titeln Ras ancona kycklingar Steg 6
    5. Förvara ägget. Ägg kan lagras upp till 7 dagar efter att de har lagts och innan du börjar inkubera. Ägg bör lagras i minst 24 timmar innan du börjar inkubation, annars kan de inte kläcka också.
  • Försök att bibehålla en temperatur på 55 ° F (13 ° C) och hög luftfuktighet.
  • Förvara ägget med den spetsiga änden ner.
  • Bild med titeln Samla kycklingägg Steg 9
    6. Vänd ägget dagligen. Medan du lagrar ägget måste de vända en gång om dagen för att hålla membranet att hålla fast vid en sida. Du kan göra det genom att placera en bit av trä under ena änden av kartongen och sedan byta den till den andra änden nästa dag.
  • Metod 3 av 4:
    Låta hönan kläcka ägget
    1. Bild med titeln Skydda kycklingkammar från vinterkallt steg 5
    1. Hitta din Broody Hen. Du kan använda falska ägg för att testa för höns som kan vara mer brödiga än andra. Om din höna kommer att sitta på de falska äggen i 24 timmar, så kommer hon sannolikt att framgångsrikt inkubera ägg i 21 dagar.
  • Bild med titeln matar kycklingar under vintern steg 10
    2. Smyga ägget under högen. Detta blir enklaste på natten, medan högen sover. Beroende på rasen kan hon kunna inkubera upp till 12 ägg. Mindre raser får bara passa 6 eller så. Alla ägg måste kunna täckas när hon stämmer.
  • Bild med titeln Behandla Frostbite i kycklingar Steg 9
    3. Separera brödningsen och hennes ägg från de andra kycklingarna. Om du kan, separera den nya mamman och hennes ägg från resten av flocken för att förhindra att de blir smutsiga eller skadade. Om din höna är resistent mot att flytta, lämna dem där de är eller flytta hönan och hennes bo över natten.
  • Varning: Flytta en höna medan hon är inställning kan få henne att överge boet, så om det är dyra ägg, ha en säkerhetskopiering på plats.
  • Om du inte kan skilja dem, försök att hålla de andra kycklingarna från att störa den nya mamman så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Korrymt omsorg för dina kycklingar och äldre kycklingar Steg 9
    4. Håll mamman välmatad. Se till att moderen har gott om färskt vatten och mat. Du kan byta höna till kycklingstartmat så att kycklingarna har rätt mat direkt. Hönan kommer inte att äta så mycket som vanligt. Titta på henne och se till att hon äter och dricker. Du kan behöva ta bort henne från boet eller sätta henne en mat och vattenrätt precis bredvid hennes bo. Hens kommer ibland att vägra att lämna boet att äta eller dricka och svälta ihjäl.
  • 5. Låt hönan kläcka ägget. När ägget börjar kläcke, störa inte hönan. Hon kommer att hjälpa kycklingarna luckan. Ägg börjar kläcke runt den 21: e dagen, och processen kan ta upp till 24 timmar eller mer.De flesta ägget ska kläcka på samma gång. Efter att kläckning har börjat, ta bort eventuella ohackade ägg efter ungefär två dagar.
  • 6. Låt moderen lyfta kycklingarna. Om du valde att ha äggluckan naturligt, kommer moderen att ge all nödvändig värme och ta hand om kycklingarna, och du behöver inte sätta dem i en broder.
  • 7. Försök att hålla dem separata. För de första sex veckorna, försök att hålla kycklingarna och moderen skiljer sig från resten av din flock. Detta gör det möjligt för dem att få sina lager utan att plockas på av de andra kycklingarna.
  • Ge ett brödningsområde som hönan kan komma in och lämna men kycklingarna kan inte lämna. Detta kommer att hjälpa dem att hålla dem ur problem.
  • Bild med titeln Korrymt omsorg för dina kycklingar och äldre kycklingar Steg 8
    8. Ge gott om rent vatten och färsk mat. Kycklingar behöver specifika blandningar av mat för att växa upp frisk, så se till att det finns gott om tillgängligt. Olika flöden kommer att rekommendera byte av typer efter en viss tid (6 veckor, 3 månader, etc.).
  • 9. Introducera kycklingarna till flocken. Efter ca 6 veckor kommer kycklingarna att vara redo att introduceras till din flock. Introducera dem långsamt och se till att alla går vidare innan de flyttas i permanent. Moderna kommer att hjälpa till att hålla andra kycklingar i linje under övergångsprocessen.
  • Metod 4 av 4:
    Inkubera ägget själv
    1. Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg steg 1
    1. Få en inkubator. Du kan Bygg din egen inkubator, Eller du kan köpa en från ett gårdsföretag. Om du köper en, se till att den har lätt att styra temperatur och fuktighet, samt bra äggvängningsalternativ.
    • En av de största faktorerna när du väljer en inkubator är antalet ägg du tänker kläcka. Vanligtvis bara cirka 50-70% av de ägg som du inkuberar kommer att kläcka, och då kommer hälften av dem att bli till roosters.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att lucka ägg steg 4
    2. Ställ in din inkubator i ett temperaturstyrt rum. En stabil rumstemperatur tillåter inkubatorn att hålla en stabil inre temperatur mycket lättare. Undvik att placera inkubatorn bredvid en värmare, eller bredvid ett fönster eller dörr.
  • Du måste kontrollera din inkubator ofta, så se till att du enkelt kan komma åt det.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg Steg 11
    3. Markera dina ägg om du inte redan har det. Om du inte markerade dina ägg när du samlade dem, bör du markera dem innan du sätter dem i inkubatorn. Detta hjälper dig att veta om ägget har vridits eller inte.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg Steg 6
    4. Förvärm din inkubator. Låt inkubatorn springa i några timmar innan du placerar ägget i. Detta gör det möjligt för inkubatorn att nå den värme och fuktighet som den behöver. Om din inkubator har fläktar bör det upprätthålla en konstant temperatur på 100 ° F (38 ° C). Om det inte har fans, håll temperaturen vid 102 ° F (39 ° C).
  • Fuktighet under de första 18 dagarna borde vara cirka 40%.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg steg 12
    5. Placera dina ägg i inkubatorn. Ägg bör alltid ha den stora änden uppåt, eller ligga horisontellt med den stora änden lutad upp. Den lilla änden ska aldrig vända upp, eller ägget kommer inte att utvecklas ordentligt och chick kommer sannolikt att dö försök att kläcka.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att lucka ägg steg 15
    6. Vända ägget. Ägg måste vändas runt 5 gånger per dag. Vrid ägget försiktigt för att undvika att skada embryot. Vrid inte ägget i samma riktning varje gång. De blir inte vänt på de senaste 3 dagarna före kläckning.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg Steg 20
    7. Ljus dina ägg. Candling ägg gör att du kan berätta om embryon faktiskt växer inuti eller inte. Du behöver en ljus ficklampa och ett mörkt rum till ljuset ägget. Håll ägget med den stora sidan uppåt och skina ficklampan genom den. Du borde kunna se blodkärl som börjar utvecklas, liksom luftensäcken på toppen.
  • Du borde kunna börja se blodkärl efter några dagar av inkubation.
  • Du bör se ett utvecklat embryo efter ca 7 dagar.
  • Kasta bort några outvecklade ägg mellan dagarna 10 och 14.
  • Fuktigheten behöver ökas till 60-70% de senaste 3 dagarna för att förhindra att membran torkas ut.
  • Öppna inte inkubatorn under de senaste 3 dagarna.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att lucka ägg steg 25
    8. Tillåt ägget att kläcka. Kläckningsprocessen kan ta den bättre delen av en dag. Så snart du märker pipping, öka mängden syre som går in i inkubatorn genom att öppna ventiler. De nykläckta kycklingarna behöver inte äta eller dricka i 48-72 timmar, så låt inkubatorn fortsätta arbeta som senare kycklingar kläcker.
  • Undvik att hjälpa kycklingarna luckan. Kycklingar som inte kan kläcka på egen hand kommer sannolikt inte att överleva i vuxen ålder.
  • Bild med titeln Använd en inkubator för att kläcka ägg Steg 26
    9. Flytta kycklingarna till en broder. En kläckningsprocessen är klar och kycklingarna är torra, du kan överföra kycklingarna till en broder där de kommer att höjas. Du kan antingen bygga din egen broder eller köpa en från en gårdsbutik.
  • En 40-wattlampa i en sänglampa ger en bra värmekälla. Använd en röd glödlampa för att dölja skador så att de andra kycklingarna inte kommer att pester en skadad. Kycklingarna behöver en temperatur på 99 grader F den 1: a veckan, tappad med 5 ° varje vecka tills Brower Temp är lika med utanför temp eller kycklingar är helt fjädrade.
  • Håll lådan i ett område som är som utkastfritt som möjligt och använd tråd för att förhindra att katter får tillgång.
  • Bild med titeln Se efter Baby Chicks Steg 8
    10. Håll en ständig utbud av färskt vatten och mata. Dina kycklingar måste alltid ha en riklig utbud av mat och vatten. Chicks behöver ett specialiserat foder formulerat för kycklingar. När de mognar, kan de examinera till standard kycklingmatning.
  • Se till att vattenrätter är grunda, eftersom kycklingar lätt kan drunkna i sin egen vattenrätt. Lägg till marmor till vatten för att förhindra drunkning.
  • 11. Introducera kycklingarna till flocken. Efter ca 6 veckor kommer kycklingarna att vara redo att introduceras till din flock. Introducera dem långsamt och se till att alla går vidare innan de flyttas i permanent.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Prata med människor som har gjort det här - det är mer arbete än du kanske tror!
  • Kycklingar har en viss "pecking order" vilket betyder att det kommer att bli några stridigheter.
  • Håll reda på din kycklinguppfödningslinje för att förhindra genetiska problem.
  • Det finns många fördelar och nackdelar med en höna för att inkubera ägg istället för en inkubator. Hens kontrollfuktighet, vändning mm. Så det tar upp mindre av din tid, men det finns många andra faktorer som kan döda den växande kycklingen, som hönan som ger upp på hennes ägg. Det händer och om du bestämmer dig för att ingripa, gör det snabbt och inkubera eller hitta en foster sittande hön.
  • Tänk på vad som kommer att hända med kycklingarna när de växer upp! Håller du dem för att odla mer? Vet du någonstans du kan sälja dem? Känner du någon som tar dem? Som avel något djur, alltid se till att du har planerat för framtiden för avkomman.
  • Håll dina nya kycklingar i en kista eller i en robust kartong så att de inte kommer att falla genom Coop Floor-lamellerna och de andra kycklingarna kommer att vänja sig vid de nya ankomsterna.
  • Håll kontakten med inkubering av ägg till ett minimum.
  • Konsultera experter som pojymone.com vid blandning av oförenliga kycklingraser.
  • Om du har sällsynta ägg. kläcker dem själv istället för att använda en höna. Det kommer att bli en större sannolikhet för framgång.
  • Fråga dina grannar om de är okej med dig avel kycklingar. Kycklingar (särskilt roosters) kommer att göra massor av buller och det kan störa dina andra grannar.
  • Se till att din kycklinghår har säkra foten som tallskavlar (ingen cederträ). Använd inte tidningar eller valpkuddar eftersom det kommer att orsaka splayed ben.
  • Tvätta aldrig befruktade ägg med vatten. Färska ägg är belagda med ett material som heter "blomma" som naturligt och säkert vekar bort bakterier, kondens, svampar, etc. Tvätta dina ägg tvättar bort den här blomman och kan minska kycklingens chanser att ha en hälsosam kläckning.
  • Varningar

    Om äggen inte kläcker, var noga med att ordentligt kassera dem - ruttna ägg kan verkligen skapa en otäck stank!
  • Hantera en brödig höna med försiktighet - hon är ofta cranky och vill inte bli krossad med.
  • Staket av utomhus roamingområden med kycklingtråd för att hålla rovdjur borta. Du kan göra riktigt långa och stora körningar som gör det här. Och gör också hönor och kycklingar återvänder till roost med en stängdörr varje kväll före solnedgången.
  • Se till att du alltid rengör din inkubator noggrant efter och innan du kläcker en annan koppling av ägg för att undvika att passera på bakterier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande