Hur man rengör keramikplattor

Det finns ett antal sätt att få din keramiska kakel ren.Engagera sig i regelbundet underhåll för att förhindra smuts och grit från att samla på din keramiska kakel.Sopa (eller vakuum) och moppa din keramiska kakel minst en gång varje vecka.Om din kakel är färgad, bör du identifiera det specifika ämnet eller medlet av fläcken och välj sedan en lämplig botemedel.Om du står inför en särskilt hårdfärg på din keramiska plattor, överväga ångrengöring eller en murisyralösning.

Steg

Metod 1 av 3:
Underhålla din kakel
  1. Bild med titeln Clean Ceramic Tile Steg 1
1. Sopa din keramiska plattor regelbundet.Använd en kvast och dammsugare för att sopa ditt golv minst en gång varje vecka.Detta kommer att ta bort damm, smuts och andra smuts från kakan.Alternativt kan du vakuum dina keramiska plattor för att ta bort damm, smuts och smulor.
  • 2. Mopp golvet varje vecka.Efter att ha sova golvet, mopp det åtminstone en gång varje vecka.Det finns inget behov av att använda tvål (även om det inte skadas).Detta kommer att hålla din keramiska kakel ser glänsande och nya.
  • När du har moppat golvet, vrida moppen omedelbart och torka golvet med den för att förhindra att någon ny smuts bosätter sig i våta områden och för att skydda dig från att glida.
  • Om du använder tvål, använd ett icke-toxiskt skålmedel. Börja med ett par droppar detergent så det blir inte överkoncentrerat. För mycket tvättmedel kan lämna tvålrester eller film på dina plattor.
  • Fortsätt regelbundet underhåll på dina våningar utan att använda några starka kemikalier. Med tiden kan kemikalier försämra kvaliteten på dina plattor.
  • Bild med titeln Clean Ceramic Tile Steg 3
    3. Använd en dörrmatta.Om du försöker skydda keramiska kakel som ligger direkt inuti foajén, lägg en dörrmatta utanför dörren till din bostad.Placera dessutom en matta eller en annan matta direkt inuti huset.Uppmuntra familjemedlemmar och besökare att torka sina fötter på båda mattorna och ta bort sina skor när de går in i hemmet.
  • Användning av dörrmattor är särskilt viktigt under regniga och snöiga årstider.
  • 4. Rengör spill snabbt efter att de inträffat.Om ett spill inträffar på ditt keramiska kakelgolv, rengör det så snart som möjligt.Ju längre en fläck sitter på din keramiska kakel, desto svårare blir det att ta bort.Använd MOPS på stora spill och absorberande tyg på mindre spill.
  • 5. Rengör din grout.Grout är det sjunkna området som gränsar till varje keramisk kakel.Över tiden kan det bli missfärgat och brutto.För att hålla det rent, blanda natron och vatten i lika stora mängder.Täcka injektionen med pastan.Låt det sitta i flera timmar (eller till och med över natten).Skruva in grout kraftigt med en gammal tandborste eller en styvborstborste.Torka av pasta skum bort med en svamp som är blöt i varmt vatten.
  • Om du har en stor mängd grout att skrubba, köp en groutborste från avsnittet Rengöringstillbehör i din lokala butik.
  • För en extra boost av rengöringseffekt, fyll en sprayflaska med ättika och spraya pastaen efter att du tillämpar den.
  • Frekvensen med vilken du rengör din grout är upp till dig.Rengör din grout så ofta som du vill, eller när den börjar visa missfärgning.Golv som används mer, kräver mer frekvent rengöring.Om du har barn, husdjur och / eller gå om ditt hem med skor på, måste du rengöra din grout oftare.
  • Bild med titeln Clean Ceramic Tile Steg 6
    6. Använd det minsta slipmedlet som möjligt att rengöra.När du rengör keramiska plattor, börja alltid med bara vatten.Testa någon kommersiell rengöringslösning på en liten och out-of-sight-del av din keramiska kakel innan du applicerar den på ett större eller mer synligt område på din kakel.Detta hjälper dig att se till att lösningen inte missfärgas eller på annat sätt skadar din kakel.Undvik att använda abrasiva rengöringsmedel eller krämer innehållande gritty ingredienser som silikat.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Använd blekmedel, väteperoxid eller gnidningsalkohol på blodfläckar.Blodfläckar kan avlägsnas genom att doppa en diskduk eller svamp i en lösning med förhållande 1:49 blekmedel till vatten.Till exempel, concoct en blandning av 2 teskedar (9.9 ml) blekmedel och /2 US Quart (0.47 l) vatten.Alternativt dämpar du en diskduk eller svamp med väteperoxid.Dab fläcken lätt tills den är borta.
    • Att använda gnidningsalkohol kommer också att desinficera dina fläckar.
  • 2. Eliminera organisk tillväxt med hjälp av blekmedel.För att befria din keramiska kakel av mögel eller mögel, blanda en lösning av förhållandet 1:49 blekmedel till vatten.Använd till exempel 2 teskedar (9.9 ml) blekmedel och /2 US Quart (0.47 l)) av vatten.
  • 3. Ta bort kaffe, te eller juice fläckar med kemiska rengöringsmedel.Tvätta keramikplattan med diskmedel och varmt vatten.Ta bort den överflödiga missfärgningen med antingen en lösning av 2 teskedar (9.9 ml) Bleach och 1 US Quart (0.95 liter vatten eller med väteperoxid.
  • 4. Använd is på gummi, tjära eller vaxfläckar.Placera några isbitar i en återförslutbar plastpåse.Placera påsen över den klibbiga fläcken som Marring din keramiska kakel.Efter fem till tio minuter, kontrollera konsistensen av fläcken.Det borde frysas.Skrapa bort så mycket som möjligt och torka av resten med färgförtunnare.
  • 5. Använd Club Soda på fettfläckar.Om du försöker ta bort en fläck av olja eller fett, våt en skålen med klubb soda.Gnugga fläcken med en mild cirkulär rörelse.
  • Om du inte har Club Soda, kan du helt enkelt använda en nonabrasiv golvrengörare.
  • 6. Använd blek på bläck.Bläck eller färgfläckar kräver behandling med blekmedel.Suga en ren diskduk med blekmedel.Lägg tyget över fläcken.Kontrollera det var 60: e sekund eller så tills fläcken försvinner.
  • Lämna inte den blekna duken på den keramiska plattan för länge.Alkali i blekningen kan orsaka att vita vattenlösliga salter samlas på kakel.
  • 7. Bli av med nagellackfläckar med nagellackborttagare.Små fläckar av nagellack kan avlägsnas med applikatorn fäst vid locket på din flaska nagellackborttagare.Om fläcken vägrar att komma ur keramikplattan, blanda en lösning med proportioner 1:99 blekmedel till vatten.Dab en diskduk i blandningen.Använd diskduken för att rengöra nagellacken.Alternativt, doppa en diskduk i väteperoxid och skrubba nagellacken bort.
  • Om du använder blekmedel, en blandning av 2 teskedar (9.9 ml) blekmedel och 1 US QUART (0.95 liter) vatten är typiskt lämpligt.
  • 8. Använd färgborttagare mot färgfläckar.Innan du försöker lyfta en färgfläck från din keramiska kakel, mopp eller torka ner i kakan och låt den torka.Applicera den kommersiella färgborttagaren enligt tillverkarens anvisningar.Typiskt betyder detta att applicera en färgfärg med en pensel precis som du skulle när du målar.Efter ca 30 minuter ska färgen vara redo att torka bort med en fuktig pappershandduk.
  • Öppna fönstren i det område du arbetar med för att minska inandningen av de giftiga rökens färgavtagare avger.
  • 9. Ta bort jod med ammoniak.Blanda några matskedar ammoniak med lika stor mängd vatten.Dämpa en diskduk med lösningen.Skrubba jodfärg från din keramiska kakel genom att trycka på den och skrubba i en fram och tillbaka metod.
  • Metod 3 av 3:
    Använda tunga fläckavlägsnande metoder
    1. Mop golvet med ättika.Blanda /2 Cup (120 ml) vitdestillerad ättika eller en specialiserad rengöringsvinäger med 1 gallon (3.8 l) varmt vatten.Fyll din mopp hink med den här lösningen och mopp golvet med den.
    • Om du inte har ättika kan du ersätta gnidningsalkohol.
  • 2. Skura fläcken.Om Mopping inte har rengjort din keramiska kakel tillräckligt, blanda varmt vatten med lika stor mängd skurpulver.Skorpulver är ett rengöringsmedel som är utformat för att hjälpa dig att rengöra hårda ytor som keramikplattor.Smörj blandningen på fläcken med en diskduk.Låt blandningen sitta på fläcken i fem till 10 minuter.Ta bort disken och använd en mjuk borste för att skrubba kakan.Slutligen skölj området med en fuktig diskduk.
  • Upprepa processen om fläcken kvarstår efter en scouring session.
  • Bild med titeln Clean Ceramic Tile Steg 18
    3. Använd ångrengöring.Om den keramiska plattan du vill städa är på ditt golv, kan du använda en ångrengörare för att ta bort allvarliga fläckar.En ångrengörare fungerar som en dammsugare gör.Fyll bara vattentanken och sätt på maskinen.Rulla ångrengöraren över den del av keramiska plattan du vill rengöra.
  • Du kan hyra ångrengörare från många hårdvaru- eller hemreparationsbutiker.
  • 4. Använd utspädd myrsyra.Muriatinsyra är en frätande mineralsyra.Blanda murisyran i en lösning med en del syra och fem delar vatten.Du kan till exempel blanda 1 matsked (15 ml) syra med 5 matskedar (74 ml) vatten.Applicera lösningen på den keramiska plattan du vill rengöra.Skrubba området kraftigt med en mjuk borstborste eller gammal tandborste.Våt en pappershandduk och använd den för att torka området efter skrubbning.
  • Torka området med en torr pappershandduk eller diskduk.
  • Vid användning av murisyra, bära en ansiktsmask och tjock gummihandskar.Var försiktig så att du inte får det på din hud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om din keramiska kakel har förlorat sin ursprungliga glans, kan du överväga målning dem samma nyans att ta tillbaka det ursprungliga utseendet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande