Hur man rengör sterlingsilver med bakpulver och aluminium

Sterling silver kan rengöras med bakpulver och aluminium. Blandning av natron, kokande vatten, och ättika i ett aluminiumfodrat bricka hjälper till att ta bort tarning från silver. Blöt ditt silver i kokande vatten i ca 30 sekunder innan du polerar det för att ta bort några fläckar.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa aluminiumbadet
  1. Bild med titeln Clean Sterling Silver med Bakpulver och Aluminium Steg 1
1. Linje en bakpanna med aluminiumfolie. Välj en bakpanna stor nog för att hålla alla silverbitar du städar. Använd aluminiumfolie för att radera hela pannan. Se till att täcka hela interiören.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver med Bakpulver och Aluminium Steg 2
    2. Koka en kopp vatten. Mät ut en kopp vatten. Placera den i en kruka över hög värme. Håll upp värmevattnet tills det kommer till koka.
  • Medan vattnet kokar, kan du blanda i dina andra ingredienser till din panna.
  • 3. Blanda natron och ättika i din aluminiumfodrad. Lägg till en matsked bakpulver och en tesked salt till din panna. Sedan häll långsamt i en halv kopp vit vinäger.
  • Vinäger kommer att få bakpuljen att fizz något. Du vill inte att bakpulveret är för mycket, varför det är viktigt att häll vinäger långsamt för att bara orsaka en liten reaktion.
  • 4. Lägg till kokvattnet i din panna. Efter att ättikaren läggs till, lägg till kokvattnet. Du behöver inte blanda ingredienserna när de har lagts till. Helt enkelt dumpa ditt vatten i pannan.
  • Metod 2 av 3:
    Blötlägger ditt silver
    1. Lägg till silveret till din panna. Se till att ingen av silverbitarna rör. Ställ in dem i pannan. Se till att varje bit gör kontakt med folien.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver med Bakpulver och Aluminium Steg 6
    2. Suga silver i ca 30 sekunder. Sätta en timer. Låt bitarna sitta i ca 30 sekunder innan de tar bort dem.
  • Efter bitarna är gjort blötläggning, använd tang för att ta bort dem. Du bör ställa in dem på en absorberande yta, till exempel en pappershandduk.
  • 3. Skölj och buff silverbitarna. Torka bitarna med hjälp av en trasa eller pappershanddukar. Efter att de är torra, ta en mjuk trasa. Försiktigt buff de bitar med denna tyg. Håll buffing tills du har tagit bort smuts, skräp eller smart och bitarna är glänsande.
  • 4. Upprepa processen om det behövs. Mycket smutsigt eller tarnished sterling silver kan inte vara helt ren efter den första tvätten. Om ditt silver fortfarande är tråkigt och smutsigt, upprepa processen en gång till.
    Expertips
    Marcus Shields

    Marcus Shields

    Husrengöring Professionalmarcus är ägare till Maid Easy, ett lokalt bostadsrengöringsföretag i Phoenix, Arizona. Hans rengöringsrötter går tillbaka till sin mormor som städade hem för dalboende på 60-talet till 70-talet. Efter att ha arbetat i Tech i över ett decennium kom han tillbaka till städindustrin och öppnade maid lätt att passera sin familjs beprövade och sanna metoder till hembostäder över Phoenix tunnelbanan.
    Marcus Shields
    Marcus Shields
    Husstädning Professionell

    Använd bakpulver för små fläckar eller om du är i en nypa för tiden. Bakpulver är en snabb och enkel metod för att rengöra silver, men det kanske inte får dina varor så rena som en kommersiell produkt skulle.

  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Clean Sterling Silver med bakpulver och aluminium Steg 9
    1. Använd inte den här metoden på andra typer av silver. Sterling silver kommer inte att skadas av aluminium och bakpulver. Andra typer av silver kan vara skadade med denna metod, dock. Använd endast den för sterling silverbitar.
    • Om du inte är säker på om dina smycken är sterling silver, err på sidan av försiktighet och avstå från att tvätta den med aluminium och bakpulver.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver med Bakpulver och Aluminium Steg 10
    2. Använd tang för att röra varmt silver. Du borde aldrig ta bort sterlingsilver med dina nakna händer. Det blir varmt efter att ha blivit utsatt för kokande vatten. Använd ett par tang för att ta bort silver.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver med Bakpulver och Aluminium Steg 11
    3. Lämna mycket tarnished silver i vattnet längre. Medan 30 sekunder är vanligtvis allt som krävs, kan bitarna fortfarande se tarnished och smutsiga efter 30 sekunder. I det här fallet, låt bitarna sitta lite längre, kontrollera dem regelbundet tills mycket av smutsen, skräp och tarnish kommer av.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande