Hur man hittar silver half dollars

Beroende på när mynten myntades kan silver halv dollar vara en värdefull investering. Om du är en myntsamlare intresserad av att hitta rätt halvt dollar, kanske du inte vet var du ska titta och vilka mynt är värdefulla. Du kan hitta silver halv dollar på din lokala bank, i antikaffärer eller loppmarknader, eller via professionella mynthandlare. Erkänna markörerna av silver halv dollar och där du kommer att hitta dem hjälper dig att hitta fler sällsynta mynt när du expanderar din samling.

Steg

Metod 1 av 3:
Spotting Authentic Silver Half Dollars
  1. Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 1
1. Leta efter halv dollar minted under 1969 eller tidigare. Före 1965 innehöll halv dollar 90% silver. 1965, U.S. Mint Ta bort silver från alla dimes och kvartaler. De minskade också silverinnehållet i halv dollar från 90% till 40%, vilket är silverinnehållet för alla halvdollar som präglas för allmän cirkulation under åren 1965-1970. De flesta mynt myntade efter 1970 är inte gjorda av silver men är mest sannolika nickelklädda halvdollar.
  • Kennedy 1964 halva dollar är de sista 90% silvermynt som präglas av Federal Reserve for Regular Circulation.
  • När du har hittat en halv dollar, se till att dess datum matchar symbolen som präglas under den perioden. Till exempel är en Kennedy-halvdollar med ett datum före 1965 en potentiell förfalskning, men bara de mest sällsynta datumen är faktiskt förfalskade.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 2
    2. Använd en magnet. Silver uppvisar svaga magnetiska effekter. Om dina mynt håller fast vid en magnet, är de troligtvis inte silver. Din halvdollar är mer sannolikt nickelklädda om det är starkt magnetiskt.
  • Kom ihåg att vissa metaller (som aluminium eller titan) kan se ut som silver. När du är i tvivel, ta med ditt mynt till en återförsäljare som kan bestämma sin äkthet.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 3
    3. Prova isprovet. Silver har den högsta värmeledningsförmågan hos någon vanlig metall eller legering. Om du placerar en isbit direkt på silveret och det smälter omedelbart (som om det har placerats på ett varmt objekt), är ditt mynt mest sannolikt silver.
  • Undvik att utföra detta test utomhus. Ice-testet är mest exakta i ett rumstemperaturområde.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 4
    4. Gör ringtestet. Bläddra ditt mynt i luften och lyssna på det ljud det gör som det träffar marken. Autentiskt silver kommer att göra ett högt ringande ljud, som en klocka. Om det inte gör det här ljudet, är myntet sannolikt en förfalskning.
  • Var försiktig med att bara göra det här testet om du är säker på att myntet du släpper är inte en sällsynt datum / mintmarkeringskombination. Ringtestet kommer sannolikt att göra en dent på myntet om det faller från en hög plats, och till och med till synes mindre skada kan allvarligt skada ett sällsynt mynts värde.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 5
    5. Kontrollera om skador på myntet. Om området är skadat eller ser ut som det har manipulerats, kan en förfalskare ha förändrat datumet eller mintmarkeringen. Lita inte på ett mynt med massor av konstiga markeringar eller repor, speciellt om de är runt myntmärket eller datumet. Du kan hantera ett förfalskat mynt.
  • Metod 2 av 3:
    Köpa myntrullar
    1. Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 6
    1. Välj en stor företagsbank. För att hitta Silver Half Dollars, vill du hitta en bank med cirkulerade mynt snarare än nymyntmynt. De bästa bankerna för cirkulerade halvdollar är stora namnbanker med affärsmän beskyddare. Företagsbanker handlar om stora mängder cirkulerade mynt och kommer att ha mer till hands.
    • Banker som specialiserar sig på handelsföretag kommer ofta att sälja myntrullar till icke-kontoinnehavare. Mindre banker kan vara mer motvilliga.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 7
    2. Undvik rullar med mynt som returneras i bulk. Om din bank säger att en person återvände en stor summa av halvdollar, har de förmodligen sökts. Be om rullar som har kommit från en mängd olika källor. Dessa är mer benägna att ha äldre mynt.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 8
    3. Leta efter banker som har handvalsade halvdollar i motsats till maskinrullade mynt. Den senare är vanligtvis från Federal Reserve och nyligen myntade. Ny halvt dollar mynt är värdelösa för dig, eftersom någon halv dollar minted efter 1970 inte kommer att ha silver. Fråga din banktäljare om dessa mynt var nyminerade innan du byter pengar för dem.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 9
    4. Handel i kontanter för myntrullar vid banken. När du har kontaktat lokala banker, besök dem och handlar dina pengar för halv dollar rullar. Om det inte är din personliga bank, ta med papper kontanter för att handla för myntrullarna. Håll koll på rullarna så att du kan handla tillbaka dem efter att du har sökt dem.
  • Be bankändarna att ge dig de rullar som verkar ha satt där de längsta eller är längst ner i sina staplar. Du kommer att vara mer benägna att hitta äldre mynt.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 10
    5. Sök dina rullar för sällsynta halvdollar. Kom ihåg nyckelmarkörer av en sällsynt halv dollar för att hitta mynt minted när Federal Reserve använde silver. Var försiktig med att söka alla dina mynt noggrant och noggrant. Om du inte kan fokusera, överväga att söka rullarna vid en annan tidpunkt.
  • Sök inte på en gång på alla rullar. Ta raster mellanrullar för att undvika slarvigt saknas en silver halv dollar.
  • Lagra oöppnade mynt på ett visst ställe så att du kan returnera dem till banken senare. Att förlora spår av mynt kan lägga upp över tiden, och du vill inte göra mynt som samlar en överdriven hobby.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 11
    6. Utveckla ett bra förhållande med lokala banktjänare. Frekvent samma banker när du handlar dina pengar för myntrullar. Över tiden, lära känna tellerarna och låt dem veta vilka halvma dollar du söker efter. Fråga dem om de kommer att kontakta dig när nya halvdollarrullar anländer.
  • Metod 3 av 3:
    Söker efter cirkulerade mynt
    1. Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 12
    1. Kontrollera lokala butiker. Antikaffärer är ett utmärkt ställe att hitta vintage silvermynt. Fråga dina lokala butiksägare om de samlar in eller säljer "skräp silver," Den antika termen för gamla mynt i gott skick. Om så är fallet, inspektera deras myntsamling för silver halv dollar. Sparsamhetsaffärer kan också bära vintagemynt, beroende på deras policy.
    • Fråga vänner som arbetar i detaljhandeln för att lägga undan halva dollar för dig. Du kan komma in i sin butik och handla dina papperspengar för sina halvdollar, som du då kan inspektera.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 13
    2. Besök loppmarknaderna. Sök i dina lokala annonser för loppmarknadsförteckningar. När du anländer, flytta från bås till bås och leta efter leverantörer som säljer mynt. Om du hittar en silver halv dollar, fråga dina leverantörsfrågor om var de fick det och om de har ett äkthetsintyg för myntet.
  • Om du vill stiga upp tidigt på helgerna, kolla garage och fastighetsförsäljning. Någon i närheten kan sälja sina personliga myntsamlingar. Yard-försäljningen är inte en garanterad plats att hitta silvermynt, men du vet aldrig.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 14
    3. Köp halv dollar från mynthandlare. Leta efter välrenommerade mynthandlare i ditt område och fråga om de har silver halv dollar till salu. Återförsäljare arbetar ofta med en mängd olika mynt, och du kommer sannolikt att hitta minst en som säljer halv dollar.
  • Hitta en återförsäljare som är en auktoriserad köpare som arbetar med U.S. Mynta. Detta garanterar att din mynthandlare är professionell och säker. De flesta auktoriserade köpare har varit i verksamheten i över fem år och har en stark kundbas.
  • Bild med titeln Hitta Silver Half Dollars Steg 15
    4. Använda en metalldetektor. Köpa eller bygga En metalldetektor och sök i lokala områden. De bästa ställena att leta efter mynt är stadsområden, som stränder, skidorter eller campingplatser. Metalldetektering hjälper dig att hitta en mängd gamla mynt: du vet aldrig om du får tur och hitta en silver halv dollar.
  • Tunga trafikerade områden är bäst för att hitta mynt. Medan du kan metall upptäcka på landsbygden eller skogarna, är det osannolikt att du hittar det du letar efter.
  • För äldre mynt, besök gamla områden. En byggnad konstruerad under de senaste tio åren kanske inte har äldre mynt, men en byggnad femtio eller mer år kan ha vintagemynt.
  • Tips

    Titta på mindre städer i motsats till stora storstadsområden. Mindre städer är mindre benägna att ha blivit plockade över av myntsamlare.
  • Fråga äldre vänner eller släktingar till hjälp. Många människor har en myntburk där de lagrar lös förändring. Låt dem veta att du letar efter sällsynta halvma dollar och lovar att dela upp vinster med dem om de låter dig inspektera sina mynt.
  • Varningar

    På vissa områden är metalldetektering olagligt. Kontrollera dina stadslagar innan du upptäcker i stadsområden.
  • Var försiktig när du får stora mängder rullar av halvdollar som rullarna inte är korta. Det är inte oerhört att vara kort en halv dollar per rulle. Om du köper flera rullar, kan din förlust lägga upp över tiden.
  • Var uppmärksam på din säkerhet och säkerhet om du bär stora mängder kontanter eller mynt. Överväga att investera i ett säkert att avskräcka stöld.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande