Hur man ansöker om ett umrah-visum

Umrah, som Hajj, är en religiös pilgrimsfärd gjord av muslimer till staden Mekka i Saudiarabien. Om du inte är bosatt i Saudiarabien måste du ansöka om ett UMRAH-visum: Detta juridiska resedokument låter dig besöka landet för det specifika syftet att göra Umrah Pilgrimage. Umrah-visumet är gratis, även om det inte ger bäraren att bosätta eller arbeta i Saudiarabien. Oavsett var du börjar pilgrimsfärden, måste du göra ansökan genom en licensierad UMRAH-resebyrå. Du måste också skicka ett antal resedokument med din ansökan, inklusive ett pass och passfoto och bevis på resdatum och flygbiljett.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder viseringsansökan och nödvändiga dokument
  1. Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 1
1. Fyll i Umrah visum ansökningsformulär. Du måste lämna in en fylld kopia av 3-sidiga visumansökan för att få viseringsdokumentet. Ansökan kommer att kräva att du ger personlig information och underteckna ett dokument som anger att du inte kommer att ta med alkohol eller narkotika i landet.
  • Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 2
    2. Få en vaccination mot meningokockmeningit. Du måste ha vaccinerats mot denna sjukdom för att komma in i Saudiarabien för Umrah. Annars kommer din visumansökan att nekas. Vaccinationen borde ha givits högst 3 år före dagen för tillträde till Saudiarabien. Se till att du får vaccinationen minst 10 dagar före din post till Saudiarabien, eller din ansökan kan också avvisas.
  • Om du redan har fått denna vaccination, kontakta din läkares kontor. Be dem att ge skriftligt bevis, undertecknat av en läkare, att du vaccineras mot hjärnhinneinflammation.
  • Om du reser med barn under 15 år måste du visa bevis på att de har vaccinerats mot polio såväl som meningit.
  • Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 3
    3. Få rättsligt bevis på att du reser med din man eller pappa. Om du är en ung kvinna som kommer in i Saudiarabien för Umrah, måste du resa med en manlig följeslagare: antingen din man (om du är gift) eller din far (om du är under 18 år). När du ansöker om Umrah-visumet måste du inkludera en kopia av ditt äktenskapslicens eller födelsebevis för att bevisa din rättsliga status.
  • Kvinnor över 45 år är undantagna från denna regel och kan göra Umrah pilgrimsfärden ensamkommande av sin man, så länge de reser med en organiserad grupp. Kvinnor över 45 kommer också att behöva visa ett brev av "ingen invändning" från sin man eller pappa, vilket tillåter dem att resa.
  • Om du är ogift och under 45, kanske du kan göra Umrah Pilgrimage om du reser med en bror.
  • Del 2 av 2:
    Erhålla resedokument
    1. Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 4
    1. Kontakta en licensierad Umrah resebyrå. När du och din familj besöker Mekka för Umrah, kräver den saudiska regeringen att du inte gör privata reseplaner för att komma in i landet, men säkra ditt visum via ett resebyrå. Licensierade Umrah resebyråer kommer att ha ett avtal med den saudiska regeringen att distribuera visum.
  • Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 5
    2. Få ett pass som kommer att vara giltigt i 6 månader förbi resdatumet. Om du reser internationellt måste du ha ett pass. Du kan behöva förnya ditt pass för att säkerställa att det kommer att vara giltigt 6 månader efter resdatumet.
  • Så, om du reser för Umrah i början av mars, måste ditt pass vara giltigt till början av september.
  • Bild med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 6
    3. Ta ett färgpassfoto som tydligt visar ditt ansikte. Som en del av din UMRAH-visumansökan måste du skicka ett fullstorleksfärgfoto med en vit bakgrund. För Umrah-visumansökan måste du vara direkt mot kameran. En bild som tagits från sidan, eller till och med från en liten vinkel, kan avvisas.
  • Om ditt befintliga passfoto passar dessa kriterier, kanske du inte behöver ta ett nytt foto. Kontakta organisationen genom vilken du fick ditt pass (e.g. postkontoret) och fråga hur du får en stor, tryckt kopia av fotot.
  • Bilden med titeln Ansök om ett UMRAH-visum Steg 7
    4. Skaffa bevis på icke-återbetalningsbara flygbiljetter. Innan du ansöker om ditt UMRAH-visum måste du köpa dina flygbiljetter. Biljetterna måste vara återbetalningsbara och inköpen bör bekräftas. Var noga med att avgångsdatumet från Saudiarabien är inom 2 veckor från dagen för ankomst.
  • Du måste visa din resplan när du skickar in Umrah-applikationen. Detta visar på den saudiska regeringen att du inte kommer att vara i landet längre än 2 veckor.
  • Tips

    Till skillnad från Hajj, den mer formella pilgrimsfärden som muslimskt hängiven gör till Mekka, är Umrah inte obligatorisk. Följaktligen, till skillnad från Hajj, kan Umrah Pilgrimage göras under vilken tid på året.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande