Hur man ansöker om visum för sri lanka

Om du vill resa till Sri Lanka som turist måste du få ett elektroniskt resebehörighet (ETA) före ankomst. En eta, eller "Besök visum," är giltig i 30 dagar men kan förnyas medan du är i landet om du planerar att stanna längre. Men om du reser till Sri Lanka för en längre vistelse eller planerar att arbeta (inklusive religiöst och frivilligt arbete) behöver du ett bostadsvisum innan du reser.

Steg

Metod 1 av 3:
Besöker Sri Lanka med en ETATrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 1
1. Gå till Sri Lanka ETA-webbplatsen för att ansöka. Att ansöka om din ETA Online, besök http: // eta.gov.lk / sluusa / och välj ditt språk från menyn. Klicka sedan på fliken för att ansöka om din ETA.
  • ETA-programmet kräver att du ger grundläggande information om dig själv, ditt medborgarskap, din bakgrund och dina skäl att resa till Sri Lanka.
  • Du kan välja antingen en turist ETA eller ett företag ETA. Välj ett företag ETA om du deltar i affärsmöten eller konventioner som representant för en vinstdrivande verksamhet utanför Sri Lanka.

Dricks: Om du inte känner dig bekväm på nätet, kan du skicka in en ansökan personligen på närmaste Sri Lanka utomeuropeiska uppdrag.

  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 2
    2. Betala dina ETA-avgifter. Om du skickade in din ansökan på nätet kan du också betala dina ETA-avgifter online med hjälp av visum, MasterCard eller American Express. Det belopp du betalar beror på landet ditt pass är från.
  • Från och med 2019 är avgifterna 20 USD för en 30-dagars turist ETA eller $ 30 för en 30-dagars företag ETA om du håller ett pass från en sydasiatisk förening för regionalt samarbete (SAARC) land. För andra länder är avgifterna 35 USD för en 30-dagars turist ETA eller $ 40 för en 30-dagars affärer ETA.
  • Om du håller ett pass från Thailand, Japan, Singapore, Kambodja, Israel, Island, Australien, Nya Zeeland, Kina, Ukraina, Storbritannien, Sydkorea, Malaysia, Indien, Filippinerna, USA, Kanada, Schweiz, Indonesien, Ryssland eller Ett land i Europeiska unionen, behöver du inte betala ETA-avgiften. Men du är fortfarande skyldig att få en ETA innan du besöker Sri Lanka.
  • Dricks: Dessa avgifter är bearbetningsavgifter. Du får inte återbetalning om din ETA inte är godkänd.

  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 3
    3. Vänta på ditt godkännande eller hänskjutande meddelande. Om du ansöker online får du ett mail som bekräftar mottagandet av din ansökan omedelbart efteråt. E-postmeddelandet kommer att berätta när du förväntar dig godkännande av din ansökan.
  • De flesta ETA-applikationer behandlas inom 1 till 2 arbetsdagar. Du får ett mail med antingen ett godkännande eller hänskjutande meddelande. Om du behöver kontrollera statusen för din ETA, kan du logga in på ETA-webbplatsen eller ringa 0094 71 99 67 888. Detta nummer är bemannat 24/7.
  • Om du får ett hänskjutande betyder det inte nödvändigtvis att din ansökan nekades. Men du måste skicka ytterligare dokument till närmaste Sri Lanka utomeuropeiska uppdrag och kan behöva intervjua med en Sri Lankas konsulär.
  • Metod 2 av 3:
    Utöka ett visumTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 4
    1. Få ditt foto taget. Du måste ta med ett nytt pass-storlek foto tillsammans för att följa med din ansökan om visumförlängning. Använd en auktoriserad fotostudio i Sri Lanka för att säkerställa att ditt foto kommer att accepteras av invandringstjänster.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 5
    2. Samla dokumentation för att bevisa ekonomiska resurser och returflyg. För att få ditt besök Visa utökat måste du ha dokumentation för att bevisa att du kan täcka dina utgifter i Sri Lanka och att du har bokat ett flyg tillbaka till ditt ursprungsland eller till ett annat land. Dessutom kan du också behöva dokumentation som skulle motivera anledningen till att du har begärt en förlängning.
  • Om du försöker utöka ett företagsvisum måste du också ha ett brev från din lokala affärspartner som begär förlängning av ditt visum.
  • Dricks: Förlängningar ges vanligtvis i 3 månaders block. Ett turistvisum kan förlängas i upp till 6 månader, medan ett affärsvisum kan förlängas i upp till 12 månader.

  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 6
    3. Fyll i ansökningsformuläret. Visumförlängningsansökan är en pappersformulär som du antingen kan hämta på Immigration Services Center i Colombo eller ladda ner på internet. På formuläret, ge information om dig själv, ditt medborgarskap, din bakgrund och anledningarna till att du vill förlänga din vistelse i Sri Lanka.
  • Om du behöver ladda ner formuläret, gå till http: // invandring.gov.lk / web / index.php?Alternativ = com_content & view = Artikel & id = 127 & itemid = 105 & lang = en och välj "Besök visumförlängning."
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 7
    4. Skicka in din ansökan tillsammans med avgifter vid Immigration Services Center. Immigration Services Center ligger på NO. 330, Galle Road, Colombo 03 Sri Lanka. Om du inte kan göra det där personligen kan du ordna att få din ansökan skickad med en kurir.
  • Avgifter bestäms individuellt. Om du planerar att skicka in din ansökan via kurir, ring + 94-727-591-591 för att ta reda på hur mycket dina avgifter kommer att vara. Du måste inkludera betalning av dina avgifter i sin helhet med din ansökan eller det kommer inte att behandlas.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 8
    5. Vänta på anmälan att din förlängning har godkänts. Du får en e-postmeddelande om din förlängning har godkänts. Det nya fotot och ytterligare validitet kommer att läggas till i ditt ursprungliga ETA.
  • Du kan behöva gå till Immigration Services Center med ditt pass för att se till att din ETA har behandlats korrekt.
  • Om din förlängning inte är godkänd, förväntas du lämna Sri Lanka innan din ursprungliga ETA löper ut.
  • Metod 3 av 3:
    Ansökan om bostadsvisumTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 9
    1. Skicka in en ansökan om en postvisum. Om du planerar att ansöka om en bostadsvisum måste du göra det i Sri Lanka. Du kan inte komma in i landet med hjälp av en ETA, som du skulle om du var en turist som planerar ett kort besök, eftersom turist etas inte kan omvandlas till bostadsvisum. Därför behöver du en separat postvisum för att komma in i landet.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 10
    2. Samla dokument för att stödja din ansökan om bostadsvisum. När du ansöker om bostadsvisum måste du skicka in dokument som visar orsaken till din vistelse i Sri Lanka, liksom bevis för att du kommer att kunna stödja dig själv medan du bor i Sri Lanka och har tillräcklig sjukförsäkring.
  • Till exempel, om du kommer till Sri Lanka för att arbeta på ett regeringsprojekt, skulle du behöva certifikat och avtal från regeringen, liksom ett förfrågningsbrev från företaget som uppfyller projektet och en rekommendationsbrev från det ministerium som godkände projekt.
  • Om du kommer till Sri Lanka för att arbeta för en ideell eller välgörenhet, skulle du behöva ett brev från den ideella eller välgörenhet som du arbetar för att förklara varför du behövs i Sri Lanka under en längre tid. Du skulle också behöva kunna bevisa att dina aktiviteter i Sri Lanka inte skulle vara störande för Sri Lankans.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 11
    3. Fyll i din Residence Visa-applikation i Sri Lanka. Residence Visa-applikationer finns tillgängliga på huvudkontoret för Indepartment of Immigration i Colombo. Denna blankett kräver att du ger information om dig själv, din bakgrund, din utbildning och anställning, och dina skäl till en längre vistelse i Sri Lanka.
  • Du kan också hämta formuläret på http: // invandring.gov.lk / web / index.php?Alternativ = com_content & view = Artikel & id = 127 & itemid = 105 & lang = en Om du vill fylla det före tid.
  • Tillsammans med din ansökan, skicka ett pass-storlek foto och kopior av dokument du har samlat för att stödja din ansökan.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 12
    4. Betala avgifterna för ditt bostadsvisum. När du skickar in din Residence Visa-applikation måste du betala en bearbetningsavgift, vilket varierar beroende på din anledning att vistas i Sri Lanka och vilket land utfärdat ditt pass. Institutionen för invandring kommer att låta dig veta vad du är skyldig när du skickar in din ansökan. Men om du vill veta i förväg kan du beräkna dem online.
  • Kontrollera visumavgiftskortet på http: // invandring.gov.lk / web / index.php?Alternativ = com_content & view = Artikel & id = 159 & itemid = 203 & lang = en. Hitta avgiften för den kategori som motsvarar orsaken till din vistelse i Sri Lanka, rulla sedan ner för att hitta den avgift som gäller för ditt ursprungsland. Totalt de två siffrorna för att bestämma din visumavgift.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 13
    5. Vänta på anmälan om att ditt visum har godkänts. När du skickar in din ansökan, kommer invandringspersonalen att meddela dig när du kan förvänta dig att höra tillbaka från dem. Vanligtvis kommer de att ringa eller skicka dig ett mail när du behövs tillbaka på kontoret.
  • Om din ansökan är nekad är du välkommen att ansöka igen. Dina bearbetningsavgifter kommer inte att återbetalas.
  • Om din ansökan är godkänd kommer du att utfärdas ett bostadsvisum som är bra för ett år. Läs denna visum mycket noga, som dina aktiviteter eller det geografiska området där du kan resa kan vara begränsad.
  • Bild med titeln Ansök om visum för Sri Lanka Steg 14
    6. Förnya ditt bostadsvisum varje år efter behov. De flesta bostadsvisum är giltiga i 1 år. Om det anses nödvändigt, kan du ha ett bostadsvisum som är giltigt i 2 år. Residence Visas kan förnyas, men förutsatt att du kan visa behovet av att du ska stanna kvar i Sri Lanka.
  • Om du till exempel arbetade med ett projekt som inte slutfördes, kunde ett brev från den person eller regeringens avdelning som ansvarar för projektet bevisa att din närvaro behövs och ditt visum bör förnyas.
  • Dricks: Ansök om förnyelse 3 eller 4 månader före det datum då visumet löper ut. Om din visum inte förnyas, förväntas du lämna Sri Lanka inom 2 månader efter utgångsdatumet på ditt visum.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande