Hur man korsar floder säkert

Om du vandrar i det stora utomhus, kan du komma över en flod som du behöver korsa. Du kanske tror att det är enkelt och enkelt, men om du inte tar rätt försiktighetsåtgärder, kan det vara mycket farligt att korsa en flod. För att korsa en flod säkert måste du hitta det bästa stället att göra din korsning, förbereda dig och ditt redskap, och gå mot strömmen när du korsar i en diagonal vinkel mot den andra banken.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en plats att korsa
  1. Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 1
1. Välj en rak sektion av floden för att korsa. Korsning vid en böjning i en flod kan ta längre tid och göra det svårare att korsa. Om du bildar floden som att bilda bokstaven "s," då skulle den säkraste delen till korset vara mitt i bokstaven "s" mellan flodens böjning.
  • Om du råkar förlora din fot och falla i vattnet, skulle strömmen vara mer benägna att bära dig till stranden av utsidan av böjningen i floden.
  • Om du har en karta och känner till din plats, leta efter en rak del av floden för att korsa.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 2.jpeg
    2. Kontrollera strömmen innan du försöker korsa den. Kasta en pinne i floden för att se hur snabbt vattnet rör sig. Ju snabbare strömmen är, ju mer grunda vattnet måste vara för att du ska korsa det säkert.
  • Om du inte kan gå så fort som pinnen flyter nedströms, är strömmen för snabb för att korsa.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 3.jpeg
    3. Se till att vattnet inte är djupare än dina knän. Korsar vatten som är djupare än knäna är svårt och farligt eftersom du kan bli svepad nedströms i den aktuella. Den enda gången du ska korsa vatten djupare än knäna om det inte är lite för ingen ström.

    Dricks: Om du inte kan se botten av floden eftersom vattnet är lerigt eller silty, kasta en sten i den aktuella. Om du hör ett ihåligt ljud "Ker-ploop" ljud betyder det att vattnet är djupt.

  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 4.jpeg
    4. Se upp för skräp i vattnet. Om du ser många grenar och stockar som flyter nedströms i vattnet, kan det göra att det kan korsa floden mycket svårare och farligt. Skräp i vattnet kan resa dig eller orsaka en allvarlig olycka medan du korsar floden.
  • Om du kan se skräp flytande nedströms då betyder det att det förmodligen är ännu mer skräp i det vatten som du inte kan se.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 5.jpeg
    5. Se om det finns en paus i floden som hjälper dig att korsa. Kontrollera om det finns en ö eller en sandbar i mitten av floden som kan ge en viloplats för att hjälpa dig att korsa. En paus i floden kan göra strömmen på vardera sidan av det mer hanterbara att korsa.
  • Korsning vid en punkt i floden där många små kanaler kan hjälpa till att göra den aktuella hanterbara än att korsa en bred flodsträcka.
  • Ett stort träd eller ett log i mitten av floden kan också ge en plats för dig att vila när du korsar floden.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 6.jpeg
    6. Korsa glaciala floder på morgonen. Om du försöker korsa en ström eller flod som matas genom att smälta snö och is, måste du korsa vattnet tidigt på dagen, före eftermiddagsmältning. Vattnet kommer att vara grundare och strömmen blir långsammare på morgonen.
  • Metod 2 av 3:
    Göra förberedelser att korsa
    1. Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 7.jpeg
    1. Förändring till shorts och reserv sandaler eller skor. Byxor kan bli vattenloggade och göra det svårare att korsa utan att bli svepad i den aktuella. Du vill inte heller ha blötläggt stövlar efter att du korsat, så förändras till en extra uppsättning skor eller sandaler innan du korsar.
    • Du vill inte gå runt i våta kläder eftersom du kan få hypotermi. Byta till ett extra par kläder så att du kan byta tillbaka när du når den andra sidan av floden.
    • Reservskorna ska fortfarande passa snyggt så att de inte kommer av eller reser upp dig medan du korsar.

    Dricks: Korsa inte en flod barfota. Du har mindre dragkraft och grepp och du kommer att avslöja fötterna till skarpa föremål på flodbädden.

  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 8.jpeg
    2. Lossa din ryggsäck och redskap innan du korsar. Unbuckle ditt höftbälte och lossa banden som håller ditt redskap kopplat till dig. Om du faller måste du kunna ta bort ditt redskap innan det fylls med vatten och drar dig nedströms i den aktuella.
  • Inget redskap eller utrustning är värt att riskera ditt liv över.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 9.jpeg
    3. Använd en vandringspol eller en robust pinne för stabilitet. En trekkingpol eller en robust pinne ca 5-6 fot (1.5-1.8 m) Lång kan hjälpa till att öka din balans och ge en annan kontaktpunkt med flodbotten för att hjälpa dig att korsa floden lättare.
  • Metod 3 av 3:
    Rör sig över floden
    1. Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 10.jpeg
    1. Håll 2 kontaktpunkter med marken hela tiden när du korsar. För ökat stöd och stabilitet, när du korsar en flod, behåll alltid minst 2 kontaktpunkter med flodbädden med din stolpe eller en av dina fötter. Detta kommer att göra dig mindre benägna att resa eller bli fångad i den aktuella.
    • Bilda ett stativ med dina två fötter och din pol eller pinne.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 11.jpeg
    2. Flytta över floden i en liten vinkel mot flödet av vatten. Skjut fötterna långsamt framåt när du går i en diagonal riktning över floden. Gå mot flodens flöde och gå mot motsatt bank.
  • Om du är i en grupp människor, flytta i en diagonal linje över vattnet och gå mot den aktuella riktningen.
  • Använd din pol eller hålla fast vid probe framför dig för att kontrollera stora stockar eller andra skräp.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 12.jpeg
    3. Låsarmar och har den starkaste personen leder vägen. Personen i gruppens framsida kommer att bryta strömmen och göra korsningen enklare för resten av gruppen, så de måste vara den starkaste och mest kompetenta personen i gruppen.

    Dricks: Om du är i en grupp av tre personer, bilda ett stativ eller en triangel. Låsarmar och har varje person ansikte in i mitten av stativet.

  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 13.jpeg
    4. Håll ögonen fokuserade på stranden i stället för vattnet framför dig. Det bästa sättet att se till att du rör dig över floden i den riktning du vill ha är att hålla ögonen fast på en plats på motsatt strand. Titta inte ner på vattnet framför dig för länge eller du kan springa självklart.
  • Titta på rushing eller virvlande vatten kan också göra dig yr och desorienterad.
  • Du bör fortfarande hålla koll på skräp, grenar och loggar, men försök att använda din periferi vision så att du kan fokusera på den andra stranden.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 14.jpeg
    5. Håll dig lugn och inte panik om du faller. Panicking Om du reser eller faller kan få dig att hyperventilera eller göra irrationella beslut. Om du råkar falla medan du korsar floden, ta bort din ryggsäck eller redskap om det gör att det går tillbaka för svårt. Om strömmen börjar sopa nerför floden, vänd på ryggen och peka fötterna nedströms.
  • Vänta tills du når lugnt vatten eller strömmen saktar ner för att simma till stranden.
  • Bild med titeln Cross Rivers på ett säkert steg 15.jpeg
    6. Vänd om strömmen är för stark eller vattnet är för djupt. Om när som helst under din korsning känner du dig osäker på din fot, strömmen, eller djupet av vattnet, bör du vända och återvända till stranden. Du kan alltid försöka igen senare eller söka efter en bättre plats att korsa floden.
  • Tips

    Varningar

    Korsning av en flod kan vara extremt farlig. Undvik att korsa djupt vatten eller en snabbflyttande ström.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande