Hur man klär sig för teatern

Är det din första gången till teatern? Teatern är en av de få återstående platserna där traditionella regler för det fentel samhället fortfarande gäller. Skådespelarna, satte designers, scenhands och direktör som sätter på en scenproduktion har arbetat otaliga timmar för att ge publiken en show med en polerad, professionell utseende-teatergo bör vara respektfullt nog för att återvända detta övervägande. Om det inte anges av teaterdirektörerna är det inte nödvändigt att dyka upp i full formell klädsel, men att veta några grundläggande riktlinjer för klänning kan starkt förbättra atmosfären på en natt ute på teatern.

Steg

Metod 1 av 3:
Dressing formellt
  1. Bild med titeln klänning för teatern Steg 1
1. Plocka ut smickrande formell klädsel. I vissa fall, som att öppna nätter och speciella "svart slips" Händelser som är värd av teatern, att delta i en scenproduktion kan kräva formell klänning. För dessa tillfällen bör du planera att sticka ihop några av de mer eleganta valen från din garderob. Vanligtvis kommer svart och vitt att vara de bästa kromatiska valen för sådana händelser.
  • Om en produktion annonseras som "svart slips" eller "vit slips," Eller om det är en iboende formell typ av händelse, som en öppning natt eller opera, betyder det att formella klädstandarder förväntas.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 2
    2. Använd kläder som är lämpliga för en speciell händelsesinställning. I moderna tider har reglerna för formell klänning förändrats något. En effektiv strategi är att klä på ett sätt som liknar det sätt du skulle för en natt ute på en exklusiv restaurang, eller kanske till och med en professionell miljö. Om du är en kvinna, det kan vara en midlängdskjol eller byxa, även om kvällskläder som en smakfull cocktailklänning kommer att skapa ett mer lockande utseende. Män bör välja en väl passande kostym i mörkret, neutral kvällshinar-shirtssleeves med slips och pressade slacks är också allmänt acceptabla.
  • För moderna formella teaterhändelser, samma klädsel du kan bära till ett bröllop, begravning eller välgörenhetsmiddag kommer i allmänhet att vara tillräcklig.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 3
    3. Accessorize för ditt ensemble. Slutför ditt formella utseende med halsband, armband, klockor och andra smycken. Bära stängda tårskor med lämpliga strumpor eller klädstrumpor, även på sommaren. Bär en matchande handväska eller handväska för små tillhörigheter (om du har en större väska som kan ta upp för mycket gången, lämna det hemma). Och naturligtvis, vara artig för aktörerna och andra lånare och hålla mobiltelefoner och andra enheter som läggs bort förrän efter showen.
  • Stora eller rikliga smycken kan se Gaudy och distrahera från en skarp outfit.
  • Kikare är tillåtna om teatern där produktionen är iscensatt är ganska stor, eller för dem som har problem med att se på avstånd. Eftersom de inte gör buller eller avger ljus, som telefoner och kamera, betraktas kikare som vanliga teatertillbehör.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 4
    4. Tvätta och stil ditt hår. Ditt hår är också en viktig del av ditt utseende. Scruffy hår som är trassigt och i behov av en tvätt kan förstöra ett annars dapper ensemble, så var noga med att tvätta det natten före eller på morgonen på showen. Bullar, lösa lockar eller rakt hår uppmuntras för kvinnor. Män borde hålla håret tämjat med pomade, slick eller delhår som odlas ut eller drar långt hår tillbaka snyggt.
  • Konsultera en stilguide för alternativ om hur man stilar håret av din konsistens och längd.
  • Så dumt som det låter, kan hattar och höga frisyr hindrar utsikten över folket som sitter runt dig. Som regel bör hattar inte bäras inomhus, och du bör tänka på de andra teaterns patrons när du leder dina lås.
  • Metod 2 av 3:
    Dressing casually
    1. Bild med titeln klänning för teatern Steg 5
    1. Gå med acceptabelt avslappnad garb. "Tillfällig" som ett klänningsläge har en annan mening än vad som vanligtvis antas, så dyk inte upp med bara något. Om en avslappnad klädstil passar bäst för en viss produktion, kommer du fortfarande att förväntas presentera ett bra utseende, eftersom även om det inte finns någon formell klädkod som åläggs, som en publikmedlem, är du en del av en noggrant organiserad händelse. Shorts, t-shirts, tanktorkar och sandaler kommer inte att flyga här: tänk "Middag på något exklusiv restaurang," inte "lat kväll efter arbete."
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 6
    2. Klä klart och bekvämt. Kom ihåg hur din mamma brukade klä dig för påsksöndagen eller att besöka dina släktingar? Ta ledtrådar från mammas avslappnade stil. Bra val för män är khakis, polos eller button-down skjortor och loafers eller båtskor. Kvinnor har förmodligen många alternativ: En enkel blus och kjol kommer att fungera bra, eller du kan bryta ut en sundress eller sticka tröja och tights beroende på vädret.
  • Oavsett vad du bär, se till att du är klädd för komfort. Du kommer att sitta ner i ett par timmar, så bosätta sig på kläder som inte chafe och är inte för snygg.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 7
    3. Dra nytta av säsongen. Det finns många underbara säsongsmässigt exklusiva parningar när det gäller att klä och accessorisera. Utnyttja dem. Vår och sommar är dags att arbeta med lättare färger och tyger som pasteller, medan fall och vinter gynnar tyngre material och ett invecklat skiktat utseende. Cardigans, corduroy, klänning stövlar och linne kan alla bli komponenter i en spruced-up säsongsbetonad stil.
  • Teatern kan bli lite varm eller kylig i vissa klimat. Ta ett varmt extra lager som du kan kasta om det behövs.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 8
    4. Öva god hygien. Bara för att händelsen inte är en formell betyder det inte att du inte ska gå till de nödvändiga längderna för att göra dig själv presentabel. Håll hår och kläder rena och arrangeras i lösa skjorta svansar och bär inte kjolar eller klänningar som faller över lårlinjen, eller toppar som exponerar för mycket klyvning. Du kommer att vara i en trångt teater precis bredvid andra publikmedlemmar, så fräscha upp din deodorant. Om parfym eller köln är önskvärd bör den appliceras lätt, så alltför starka dofter är överdrivna.
  • Borsta tänderna, trimning av naglarna, bära rena strumpor och tvätta ansiktet och händerna är också bra hygieniska vanor att vara i. Det skulle vara pinsamt att vara en olägenhet för andra teatergo på grund av det sätt du ser eller luktar.
  • Metod 3 av 3:
    Dressing för en viss produktion
    1. Bild med titeln klänning för teatern Steg 9
    1. Vet vad som förväntas. Inte alla teatrar kommer att kräva samma formalitet av klänning. Var uppmärksam på vilken typ av produktion du kommer att delta och bestämma det mest lämpliga sättet att klä sig. Det är till exempel osannolikt att en produktion som syftar till att barn kommer att kräva några speciella mode känslor, medan det kan komma att göra att du vill överväga trevligare garderobsval. I det här fallet handlar det om kontext. Särskilda svarta slipsevenemang och öppningsnätter kommer vanligtvis att kräva formell klädsel, medan du välskött att klä dig enkelt för den genomsnittliga Broadway eller Matinee Show, eller för mer konceptuella dramar som de som sätts på av Black Box Theaters.
    • Det kan vara en bra idé att köra en sökning eller ringa upp teaterförvaltarna innan en show för att ta reda på om det finns en förväntad klädkod.
    • Om du någonsin är osäker på vad du ska ha på en given händelse och inte har några riktlinjer att följa, är det vanligtvis bra att gå avslappet.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 10
    2. Köp och bära merchandise. Om du har sett showen innan, eller om en merchandise booth säljer souvenirer före showen, ta en t-shirt eller hatt för att visa ditt stöd. Många långsiktiga eller familjeorienterade visar uppskattar när fläktar dyker upp med den produktionens kläder. Dessa produkter är ofta unika och exklusiva för den levande prestanda, så du kommer aldrig ha en bättre chans att modellera dem.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 11
    3. Sätta på kostymer och ansiktsbeläggning. Detta är ett nej-nej för de flesta öppnande nätter och mer fokuserade produktioner, men för etablerade visar som Lejonkungen och Ond Det uppmuntras och kan vara mycket roligt, särskilt för yngre barn. Klä dig själv eller ditt barn upp som dina favoritkaraktärer och ha kul att fördjupa dig själv i evenemanget. Bara gå inte för överbord med kostymer och rekvisita - kom ihåg, en publikmedlems utseende kan vara distraherande.
  • Gör lite forskning för att ta reda på om en viss show rekommenderar användningen av kostymer och rekvisita innan du köper dina biljetter och bestämmer vad du ska bära. Även då, fortsätt att utarbeta kostymer rimliga och bli inte frestad att agera eller göra buller under showen.
  • Bild med titeln klänning för teatern Steg 12
    4. Bära vardagliga kläder. I sällsynta fall kan det vara okej att komma som du är. Off-Broadway visar och mindre produktioner brukar inte mandat en klädkod, så jeans och sneakers kommer inte att vara ett problem. Se till att du alltid vet om det förväntade klänningen är för en viss produktion eller plats och njuter av ett allt vanligt tillfälle att presentera dig själv på ett formellt samhällsevenemang.
  • Även om normala kläder är tillåtna är det aldrig en dålig idé att klä sig snyggt. Ditt utseende säger något om din karaktär, så se till att det har bra saker att säga.
  • Tips

    Beroende på tid på året och hur många som finns i närvaro kan det vara väldigt kallt i teatern eller väldigt varmt. Ta med en jacka som du enkelt kan ta på eller av.
  • Obsess inte för mycket om vad du ska bära. Gör bara ditt bästa för att se bra ut och njut av showen!
  • Om du aldrig har varit i en teatralisk produktion innan du kanske inte vet rätt etikett för att följa med dina kläder. Ta en titt på den här artikeln för mer information! https: // shv.maniqui-es.com / praxis-korrekt-etikett-för-a-broadway-show
  • Varningar

    I allmänhet ses öppen-toed skor, sandaler och flip-flops på för teaterhändelser, oavsett årstid.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande