Hur man torkar lakan utan rynkor

Ah, det är svårt att slå färska, varma lakan direkt ur torken. Vänta, vad är det här? Inte rynkor! Oroa dig inte. Torka dina lakan så att de inte rynk är faktiskt väldigt lätt att göra. Med rätt tillvägagångssätt har du skarpa, rynkfria lakan varje gång. För att förklara processen har vi svarat några av de vanligaste frågorna som folk har om hur de kan torka sina sängkläder utan rynkor.

Steg

Fråga 1 av 6:
Varför kommer mina lakan ut ur torken skrynklig?
  1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 1
1. Det är troligt eftersom lakorna vrids upp i torken. Det är ganska vanligt att folk drar sina lakan av sin säng, rulla upp dem och kasta dem i tvättmaskinen. Agitationsprocessen kan också få lakan att vrida och knyta upp. Om du flyttar dem till din torktumlare medan de ballas, kan dina lakan klämma upp ytterligare och bilda djupa veck och rynkor som kan vara knepiga att ta bort.
  • Ibland kan tvätta och torka dina ark med andra kläderobjekt också få dem att massa och vrida upp.
Fråga 2 av 6:
Hur håller du lakan från att bolla upp i torken?
  1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 2
1. Torka dina ark utan att överbelasta din maskin. Det kan vara frestande att försöka tvätta alla dina lakan på en gång för att få dem gjort, men det är en dålig idé. Överfyllning av din torktumlare kan orsaka att dina lakan torkar ojämnt, och kan leda till djupa veck och rynkor. Istället fyll i din maskin ungefär halvvägs till tre fjärdedelar fullt, så att dina lakan har utrymme att flytta runt, vilket kan hjälpa till att förhindra rynkor.
  • Försök att tvätta bara lakan. Lägga till strumpor, shorts, skjortor och andra typer av kläder kan orsaka att dina lakan gäng upp i tvättmaskinen och torktumlare.
  • 2. Unfurl dina lakan innan du torkar dem på en låg till medium värmeinställning. När du flyttar dina lakan från tvättmaskinen till torken, ta ett ögonblick för att försiktigt fluff dem. Ta bort några vridningar och öppna några bunkerade sektioner. Placera sedan dina ark i din torktumlare och låt dem torka på en låg till medelvärmeinställning. Det kommer försiktigt och jämnt att torka dem, vilket kan hjälpa till att förhindra rynkor.
  • Att ta dig tid att fluff ut dina lakan innan du torkar dem är förmodligen det bästa sättet att förhindra rynkor.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur kan jag förhindra rynkor i mina lakan efter att jag torkar dem?
    1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 4
    1. Ta bort lakan medan de fortfarande är varma och lägger dem platt på din säng. Lämna inte dina lakan för att kyla och bosätta sig i torken eller de kan bilda djupa veck. Istället dra ut dem så snart de är färdiga torkning och medan de fortfarande är trevliga och varma. Antingen omedelbart lägga dem på din säng eller lägga dem platta om du planerar att vika och lagra dem.
    • Du kan också ta lakan ur torken medan de fortfarande är lite fuktiga och lägger dem platt på din säng så de slutar torka utan rynkor som bildar.
    Fråga 4 av 6:
    Hur torkar jag lakan utan rynkor utan en torktumlare?
    1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 5
    1. Sträck dem ut och häng dem på en klädstreck tills de är torra. Ett torkställ är för litet för att torka dina ark jämnt och utan några rynkor, men en bra gammaldags klädstreck kommer att göra tricket! Fluff ut lakorna, sträck dem ut längs linjen och klipp dem i varje ände och i mitten så att de är fullt stödda. Vänta tills de är helt torra innan du tar ner dem. Då kan du lägga dem på din säng eller vika och lagra dem.
    • Dina lakan kan torka snabbare om du hänger upp på ett soligt och blåsigt läge.
    Fråga 5 av 6:
    Vilken typ av lakan rynk?
    1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 6
    1. Välj ark som är speciellt utformade för att vara rynkfria. Det finns en anledning Hotel Sheets ser alltid så skarpa och perfekt - de är gjorda med material som görs för att motstå rynkor. Om du letar efter lakan som inte kommer att rynka när du tvättar och torkar dem, gå med de som är märkta som rynkfri eller rynkbeständig. Kontrollera förpackningen eller produktbeskrivningen för att se om de är utformade för att vara rynkfria.
    • "Rynkfria" eller "rynkbeständiga" lakan kan ibland vara mindre bekväma än andra ark och kan behandlas med ett harts som ibland kan orsaka hudutslag.
    Fråga 6 av 6:
    Hur får du rynkor ut ur lakan?
    1. Bild med titeln Torka lakan utan rynkor Steg 7
    1. Spritz arken med vatten och dra dem tätt över sängen. Om dina lakan fortfarande är lite rynkat, eller om de redan är på din säng och du vill ta bort käkskrynkor, inget problem! Ta en sprayflaska full av rent vatten och spruta försiktigt ytan på arket. Då, medan de fortfarande är lite fuktiga, dra dem super tätt över din madrass. Spänningen på materialet kommer naturligtvis att släppa och bli av med några rynkor.
    • Du behöver inte mätta lakan. Bara en mild misting hjälper till att lossa fibrerna.
  • 2. Stryk den övre delen av lakan för att skapa ett pressat utseende. Samtidigt som du stryker dina ark kan försämras och bära ner materialet, om du vill att dina lakan ska ha det orörda, skarpa utseenden, järn bara topp 12 tum (30 cm) av arket. Skivan kommer att se pressat och vila kommer att döljas under dina omslag.
  • Tips

    Försök att tvätta dina lakan med ett tvättmedel som är speciellt formulerat för sängkläder och lakan. Det kan hjälpa till att förhindra rynkor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande