Hur man skär järnvägsband

Railroad Slipsar är starka, robusta och hållbara. Du kan ha lite på din gård som du vill återställa, eller helt enkelt vill skära dem för att få dem ur vägen. Cutting Railroad Slipsar är inte en lätt uppgift, och du borde göra det med försiktighet. Vissa järnvägsband kan beläggas i en cancerframkallande kemikalie som kan skada dina lungor eller hud, eller ha stenar och grus i dem som kan skada dina verktyg. Om du använder rätt verktyg och säkerhetsåtgärder kan du dock skära dina järnvägsbindningar på ett aktuellt och riskfritt sätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av en motorsåg
  1. Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 1
1. Prop din järnväg binds på två bitar av skrot. Du vill lyfta din järnvägsslinga så att din motorsåg inte slår smuts eller gräs under det. Du kan använda två bitar av skrot med 3 meter (0.91 m) bortsett från varandra som ett stativ.
  • Se till att det område du arbetar med är fritt från skräp och att marken i allmänhet är. Detta gör ditt arbete mycket säkrare och också lättare.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 2
    2. Köp och bära rätt säkerhetsutrustning. Du bör bära skyddsglasögon, långa byxor, skjortor med långa ärmar och öronskydd. Att använda en motorsåg kan vara farlig, så det är viktigt att bära rätt säkerhetsutrustning. Du måste skydda dina ögon, öron och hud från någon skada, så täcker så mycket du kan är viktigt. Du kanske också vill ha en andningsmask sedan järnvägsband innehåller ofta kemikalier och damm.
  • Bär motorsågskålar rekommenderas För ytterligare skydd.
  • Du kan köpa säkerhetsutrustning på de flesta hårdvaruaffärer.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 3
    3. Skära om ¾ av vägen genom slipsen som håller din motorsåg stadig. Du kan stå i en squat position över järnvägsslipningen för att få hävstångseffekt och långsamt flytta motorsågen nedåt. Du vill sluta klippa innan du når botten av slipset så att ditt blad inte fastnar mellan de två halvorna. Detta kommer också att hindra dig från att skära genom slipset och in i marken, skada din motorsåg.
  • Railroad Slipsar är tuffa och svåra att skära, så de kan kräva att du ändrar ditt blad eller skär det under processen.
  • Skära slipset kan ta ett par minuter, så ta hand om att arbeta långsamt och försiktigt.
  • Du kan få en vän som hjälper dig genom att hålla järnvägsbandet stadigt när du skär, men det är inte nödvändigt. Om du har någon hjälpte dig, se till att de också har på sig säkerhetsutrustning och inte kommer i intervallet av kedjesågbladet.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 4
    4. Vänd slipset och avsluta klippet. När din järnvägs slips är skuren ¾ av vägen kan du vända den över och avsluta att klippa den sista ¼. Försök att se till att dina skärningar är perfekt, så att din motorsåg går smidigt. Var försiktig när du avslutar din klippning och arbetar långsamt så att du har kontroll över din motorsåg hela tiden du skär.
  • Metod 2 av 2:
    Skärning med en cirkelsåg
    1. Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 5
    1. Ställ din järnvägs slips på två bitar av skrot. Du måste lyfta din järnvägslipning när du använder en cirkelsåg för att skära. Du kan ställa in ditt skrotträ ca 3 meter (0.91 m) från varandra på marken för att lyfta upp det.
    • Se till att marken är så jämnt som möjligt när du använder en cirkelsåg. Detta gör att skärningen fortskrider snabbare, säkert och smidigt.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 6
    2. Sätt på dina säkerhetsglasögon, långa byxor och stängda toedskor. Cirkelsågar är farliga som alla elverktyg, så se till att du uppmärksammar uppgiften till hands och hur slipsen och sågen reagerar. Se till att du har på sig lämpliga säkerhetskläder - Säkerhetsglasögon, robusta skor och långa byxor. Du kanske också vill ha en andningsmask för att skydda dina lungor från det damm som din såg kommer att producera.
  • Det är bättre att bära mer säkerhetsutrustning än mindre säkerhetsutrustning. Bära lika mycket du är bekväm med.
  • Du kan köpa säkerhetsutrustning på de flesta hårdvaru- eller hemvaruhandlare.
  • 3. Ställ bladdjupet till sitt maximala. Detta uppnås genom att rotera sågskonet (bädd) så nära den cirkelsågens arbor (axel).
  • Först måste du lossa mekanismen som säkrar skon.
  • Om du inte vet hur du gör det, se bruksanvisningen för din specifika modell.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 7
    4. Gör ett snitt på den övre delen av järnvägsslipsen. Med din cirkelsåg, skär genom en del av slipsen som vetter uppåt. Du kan klippa över hela slipsen, gå så djupt i det som sågen tillåter dig att.
  • Det kan vara svårt att få din såg genom järnvägsbandet, så arbeta långsamt och försiktigt.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 8
    5. Vänd slipset och gör ett snitt på botten. När din järnvägslips är klippt på toppen kan du vända den över och göra en identisk skärning på botten som leder upp med den första. Du borde lägga din såg i slipsen så djupt som det kommer att gå, men det är okej om det inte helt når den första snittet.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 9
    6. Skär bandet två gånger på de oklippta sidorna. Du kan rotera din slips runt för att nå de oklippta delarna och göra nedskärningar över var och en av de sidor som du inte har klippt. Du kommer igen att försöka matcha dina nya nedskärningar med dina gamla nedskärningar. Ställ sågdjupet maximalt så att du såg så djupt in i järnvägsslipningen som möjligt. Det är bra om det inte helt når dina andra nedskärningar.
  • Det kan vara till hjälp att få någon att rotera järnvägsslipningen när du arbetar. På det sättet måste du pausa mindre och kan enkelt ställa upp dina skärningar.
  • Bild med titeln Cut Railroad Slips Steg 10
    7. Stampa på ditt snittområde för att bryta halvorna ifrån varandra. Om dina nedskärningar inte har lined upp perfekt och det fortfarande finns lite järnvägsslipning, kan du slå det med din fot för att bryta den ifrån varandra. Du bör bara göra det om det finns mindre än en tum av oklippt område i mitten, annars kan du skada dig själv. Om du inte vill använda din fot kan du använda ett tungt föremål som en sten för att bryta den ifrån varandra.
  • Se till att du har tunga skor eller arbetsstövlar under det här steget, eller du kan skada din fot.
  • Tips

    Många hårdvaruaffärer hyr ut verktyg som motorsågar och cirkelsågar under en period av timmar eller dagar.

    Varningar

    Järnvägsband är belagda i en kemisk kallad kreosot som skyddar träet. Om du kommer i kontakt med den här kemikalien, kan den irritera din hud, ögon och lungor. Använd alltid säkerhetsutrustning som säkerhetsglasögon, en ansiktsmask och långa ärmar och byxor när du skär järnvägsband.
  • Ibland kommer järnvägsband att ha stenar eller grus inbäddade i dem. Se upp för stora föremål som dessa under din skärprocess, eftersom de kan fångas i ditt verktyg och orsaka skador.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande