Hur man väljer en luftkompressor

Att välja en luftkompressor kan lämna dig förlorad om du inte vet vad du ska leta efter. Det beror på att luftkompressorer strömmar ett brett utbud av verktyg över ett brett utbud av applikationer. För att få din lufttillförsel rätt, vill du öppna dig med rätt kunskap. Så här gör du bara det.

Steg

Del 1 av 2:
Att veta grunderna
  1. Bild med titeln Välj ett luftkompressor steg 1
1. Analysera kraven på den utrustning som du kommer att driva. Ska du använda kompressorn till kraftmaskiner eller för att driva pneumatiska verktyg eller helt enkelt blåsa upp ett däck? Du kommer förmodligen att ha en kompressor med en tank om du planerar att använda verktyg som kräver högt flöde. Du kanske vill ha en bärbar kompressor utan tank om du bara planerar att använda den för luftborstning eller fyllning av ett däck. Eftersom det inte finns någon tank för att lagra den tryckluften kommer tankfri typ att köras kontinuerligt, vilket vanligtvis inte är ett problem eftersom de vanligtvis är ganska små och därför gör minimalt brus.
  • I synnerhet, överväga tryck- och volymbehov för alla verktyg du kan använda. Självklart kräver tunga verktyg mycket mer tryck och i sin tur mer volym. Om du inte väljer en kompressor som är tillräckligt stor för din avsedda användning, kommer du att finna dig regelbundet väntar på att tanken fyller upp, vilket minskar din arbetseffektivitet.
  • Om den bärbara luftkompressorn är för airbrushing, till exempel 5 liter (1.3 US GAL) En liten tankkapacitet och cirka 30 psi med långvarigt lufttryck skulle vara tillräcklig.
  • Bild med titeln Välj ett luftkompressor Steg 2
    2. Förstå de typer av kompressor som är tillgängliga. I huvudsak finns det två olika typer av luftkompressorer: fram och återgående skruv. Den vanligaste typen som du sannolikt kommer att se till försäljning någonstans är den fram och återgående kolvtypen. Den har en cylinder med en kolv som rör sig upp och ner och en envägsventil ovanpå den rörliga kolven. Vissa luftkompressorer använder en dubbelt kolvinställning för högre flöde och / eller tryck. Den andra typen av luftkompressor är den roterande skruven. Dessa är konstruerade för kontinuerlig användning och används ofta med verktyg som körs i flera sekunder (eller minuter) i taget, t.ex. slagnycklar och jackhammare och i industriella applikationer.
  • Kolvkompressorer kommer i ensteg och två steg. Enstegs toppar ut vid ca 150 psi. Tvåstegs kompressorer använder två kolvar vanligtvis av olika storlekar för att leverera cirka 200 psi. Den större kolven komprimerar luften till ca 100 psi och den andra kolven komprimerar den luften till nära 200 psi. Var medveten om att en kompressor med en enda steg kan ha två kolvar men det anses fortfarande vara ett ensteg, eftersom den andra kolven kommer att vara samma storlek och bara maxes ut omkring 150 psi. Fördelen med denna design är att den komprimerar luften snabbare än en enda kolvkompressor. Bara för att en luftkompressor har dubbla kolvar betyder inte att det är en tvåstegs kompressor.
  • Enstegs kompressorer är tillräckliga för att driva de flesta pneumatiska verktygen, caulk pistoler, sprutpistoler, limpistoler och naturligtvis såväl som för uppblåsning av däck och flottor. Dubbel kolv, oavsett enkel eller tvåsteg, kompressorer används oftare när ägarna förväntar sig högre användning.
  • Del 2 av 2:
    Göra specifika bestämningar
    1. Bild med titeln Välj ett luftkompressor Steg 3
    1. Titta på hästkraften (HP) på luftkompressorn. Ett gemensamt sortiment för hästkrafter på en luftkompressor är mellan 1.5 och 6.5 hp. Luftkompressorer med större HP-kapacitet finns, men är vanligtvis reserverade för industriell användning och erbjuder mycket större psi. Det finns många bloggar och artiklar på nätet som indikerar hästkraftsbetyg har förändrats de senaste åren. Det är förmodligen bäst att titta på flödeshastigheterna istället för HP-betyg om du jämför dagens modeller för mycket äldre. Småskaliga användningsområden kräver inte så mycket hästkrafter som industriell användning.
    • Medan hästkrafter är en värdefull markör för att bestämma din luftkompressor, det borde inte vara den enda. Mer värdefullt kommer att vara en CFM-betyg, eller kubikfot per minut, om du kan hitta en. Läs mer nedan för en detaljerad diskussion om CFM.
  • Bild med titeln Välj ett luftkompressor steg 4
    2. Försök att titta på kubikfot per minut (CFM.) CFM är ett mått på volymetriskt flöde. Lätt nog, höger? Den svåra delen är att CFM ändras beroende på kompressorns PSI, vilket innebär att två verktyg med olika PSI inte nödvändigtvis har CFMS att du helt enkelt kan lägga till tillsammans, vilket är vad du vill kunna göra. Det är här saker blir knepiga. Låt oss försöka hålla det enkelt:
  • Leta efter eller fråga om standard CFM (SCFM) när du utvärderar kompressorer. Standard CFM mäts som 14.5 psia, vid 68 ° F (20 ° C), med 0% relativ fuktighet. (Om du väljer att inte använda SCFM, var noga med att använda CFM-nummer som är alla knäppta på samma PSI.)
  • När du har SCFM av alla dina AIR-verktyg som du använder samtidigt, lägg till sina scfms, lägg sedan till 30% till det som en säkerhetsbuffert. Detta bör ge dig den maximala obligatoriska CFM-användningen du måste fylla i jobbet. När du väljer en luftkompressor, vill du komma nära det här numret så att du inte slösar bort tid med en för liten enhet eller avfallspengar på en för stor.
  • Säg till exempel att du använder en fettpistol (~ 4 cfm @ 90 psi), inramning av naglar (~ 2 cfm @ 90 psi) och dubbla sander (~ 11 cfm @ 90 psi) vid ungefär samma tidpunkt. Lägg till alla CFMS för att få 17 CFM @ 90 PSI som din max krävs CFM.
  • Bild med titeln Välj ett luftkompressor steg 5
    3. Överväga utrymme och portabilitet.Till exempel, kommer du att kunna rulla kompressorn eller lyfta den av marken om du behöver?Luftkompressorer kan vara små, bärbara föremål eller större, mer kraftfulla armaturer.Portability är bekvämt, men om det kommer att stanna i ett hörn av garaget kan du istället använda en längre slang, och ha en högre kapacitetskompressor. I huvudsak måste denna kompressor leverera en spikpistol på taket, eller bara fylla däck i garaget?
  • Bild med titeln Välj ett luftkompressor Steg 6
    4. Tänk på din strömkälla. Kommer du att ha lyx av el hela tiden, eller kommer du att vara i miljöer utan el? Om du alltid kommer att vara bredvid ett uttag kan du välja ett drivsystem med en elmotor. De flesta elektriska luftkompressorer kommer att köras på 110V (US), men några större körs på 240V.Ta reda på innan du gör inköpet.
  • Alternativt måste du överväga mobila luftkompressoralternativ. Mobila luftkompressorer kan avgå bensin- eller dieselmotorer, integreras i ett fordonets befintliga motor, eller använd en hydraulisk port eller annan kraftuttag. Lyckligtvis finns det många moderna sätt att driva en luftkompressor.
  • Bild med titeln Välj ett luftkompressor Steg 7
    5. Om du använder en tankmonterad kompressor, bestämma hur stor din tank ska vara. Om du bara behöver din luftkompressor för korta utbrott av tid - som när du använder en spikpistol - kan du komma undan med en liten tank. Om du arbetar under längre perioder med din kompressor, vill du att tanken ska vara större. Tankstorlekar mäts vanligtvis i gallon.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Varför beräkna luftkompressorns leveranstryck?
      Jeff Wisdom
      Jeff Wisdom
      Samhällsansvar
      Om du kör en spikpistol eller, ännu viktigare, en bilfärgpistol, vill du kunna styra lufttrycket. På en spikpistol, för lite tryck och nageln brukar inte köra in. För mycket tryck, och det kommer att flyga klart genom det material du försöker spika.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 4helpful 30
    • Fråga
      Varför stängs min kompressor efter att ha startat ett tag?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Tanken är full. När kompressorn når sin PSI-förmåga i tanken stängs den av som det inte längre behövs
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 4helpful 25
    • Fråga
      Vilken storlek kompressor behöver jag för att blåsa ut vattenlinjer för att vintera mitt hus?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      10 gallon. Sedan blåsa ut zonen efter zon, två eller tre gånger under en kort tid (på grund av värmeuppbyggnad i torra rör). Använd ca 60 till 70psi-tryck bara för att vara säkert och undvika att skada sprinklersystemet.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 9
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Syfte för en något högre betyg än du behöver.
  • Oljesmörjda kompressorer tenderar att vara längre än oljefria och är mycket tystare!
  • Glöm inte slanglängden.Var kommer kompressorn att leva i förhållande till arbetsområdet?Om kompressorn är i garaget och arbetet händer i uppfarten, planera i enlighet därmed.
  • Träna dina krav och titta sedan på en kompressor som använder dem.
  • Pannkaka stil luftkompressorer har högtryck men låg volym.Om du inte behöver den nivån av bärbarhet kan en liten kapselstil ha en bättre volym.
  • Oljefria kompressorer kan låta bra i affären, men de kan låta dåligt i ditt garage.Oljefria kompressorer kan vara mycket bullriga, så var medveten innan du köper. Vissa individer föredrar att bära hörselskydd eller lämna garaget medan de kör för att fylla på tanken. Men de levererar renare än oljesmörjda. Det här är inte ett problem men om du använder rätt filter. Å andra sidan kräver pneumatiska verktyg faktiskt tillfälliga droppar olja.
  • Varningar

    Undvik att placera bärbara luftkompressorer där de kunde falla.
  • Flygverktyg kan vara farliga.Läs och förstå alla manualer och var säker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande