Hur man är bra på yu gi oh!

Fortsätter du att förlora på yu-gi-oh! och vill bli bättre? Den här artikeln hjälper dig.

Steg

  1. Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 1
1. Lär dig hur du spelar Yu-Gi-Oh. Bekanta dig med reglerna, liksom olika kortinteraktioner och mekanik. Yu-gi-oh! Det är ett komplicerat spel, så det rekommenderas att du håller regelboken och Wiki Handy när du spelar, får råd från en mer erfaren spelare och / eller använder en helautomatisk online-simulator som YgoPro eller Devpro medan du lär dig.
  • Har också en god förståelse för den mer komplexa mekaniken som kedja, riktning, saknar timing och olika konjunktioner.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 4
    2. Bygg ett bra däck. Fokusera på en central archetype eller tema i ditt däck, inte en slumpmässig samling av kort som inte fungerar tillsammans. En arketyp är en grupp kort som delar ett vanligt ord eller en fras i deras namn, vars effekter stöder andra kort av den arketypen. Se till att dina kort inte kolliderar med varandra, och ta ut kort som är värdelösa i de flesta situationer. Om du inte vet vad du ska bygga, kan du titta online för populära däck eller till och med kopiera någon annans däck för att hänga på att spela och däckbyggnad.
  • Ha en bra balans mellan monster, stavar och fällor. Ett bra förhållande är 15-20 monster, 10-15 stavar och 5-10 fällor, men du behöver inte följa detta exakt.
  • Använd effektmonster om inte ditt däck fokuserar på normala monster, eftersom effektmonster är i allmänhet mer användbara. Få de med goda effekter och statistik, och använd inte för många på hög nivå eller de som du inte kan kalla. Har stavar som förstör monster, hjälper dig att kalla eller söka saker, förstöra stavar och fällor och skydda dina monster. Använd fällor som förhindrar kallelse, förstör saker, negativa saker och förhindra attacker.
  • Håll ditt däck på 40 kort, eller så nära 40 som möjligt. Att hålla dig däck nära den nedre gränsen hjälper dig att rita de kort du behöver vinna. Om däck ut är ett allvarligt problem för ditt däck, kan du öka den till 41 eller 42.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 7
    3. Bygg ett extra däck. Det extra däcket innehåller Fusion, Synchro och XYZ monster som du kan kalla med hjälp av sin egen kallelse mekanik. Eftersom monster i extra däck är så tillgängliga och har användbara effekter, kan det vara ett bra sätt att rädda dig själv eller driva för en seger. Det finns en gräns på 15 kort i extra däck, så passar så många som möjligt.
  • XYZ monster är de mest uppslagta korten i extra däck. Eftersom de bara kräver två monster av samma nivå, kan nästan alla däck få dem ut. Om ditt däck har tre eller lättare kallade monster på samma nivå, bör du inkludera åtminstone några xyz monster i den rankningen.
  • Synchro monster kräver en tuner. Lägg till nivåerna på din tuner (erna) till dina vanligast kallade monster, och inkluderar några synkroniska monster av den nivån. Se till att du kan uppfylla några specifika uppkalkningsbehov för synkroniska monster, och att deras effekter kommer att hjälpa ditt däck.
  • Fusion monster är mer specialiserade. Använd bara dem om ditt däck är utformat kring fusion. Använd de med goda effekter och material som inte är alltför specifika.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 2
    4. Testa ditt däck. Hitta någon att duell mot för att se hur bra ditt däck körs. Om ett kort bara verkar vara clogging upp ditt däck, ta det ut. Om ditt däck har en skarp svaghet till något, strand upp det med Spell / Trap Cards. Om du inte vet vad du ska använda kan du kolla online för andra människors bygger för att få fler idéer eller posta i ett forum för kritik.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 5
    5. Förstå kortfördel. Fördelen beskrivs i form av plus och minuses. Om du till exempel har 4 kort i din hand och spela pott av girighet, kommer du att sluta med 5 kort i din hand. Därför är grytan av girighet en +1 till hand fördel. Spela inte kort som kommer att använda många av dina resurser för att uppnå mycket lite. Istället spela kort som ökar din fördel. Var också försiktig med kort som låter din motståndare rita eller tvinga dig att hoppa över teckning. Dessa kort kan vara bra om du trycker på en seger, men använd dem inte när det skulle hjälpa din motståndare mer än dig.
  • Stavar och fällor som gör att du kasserar kort är vanligtvis mycket kraftfulla, men kan vara dåligt i ett däck som inte kan bibehålla en stor hand. Å andra sidan, betala livet pekar eller ge dem till din motståndare verkar som en dålig affär, men att betala lite LP är bättre än att förlora, och några kraftfulla attacker kan enkelt ta tillbaka alla LP de har fått.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 10
    6. Känna till det aktuella metagamet. I någon given yu-gi-oh! format, det kommer att finnas ett par däck som står över de andra när det gäller konsistens eller makt. Lär känna dessa däck och deras playstyler, så du kommer att veta hur man spelar när du står inför en av dessa däck.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 6
    7. Förstå korteffekter. Se till att läsa alla kort i ditt däck och alla kort en motståndare spelar noga och har en bra kunskap om vad texten betyder. Läs den fulla effekten - skumma inte bara det. Vara bekant med termer som "Gräva", "lösgöra", "förstöra", etc. Om du använder ett kort som du inte helt förstår, kolla upp avgöranden på den.
  • Bild med titeln vara bra på Yu Gi Oh Steg 9
    8. Bygg ett sido däck. Ett sidokort är ytterligare 15 kort som du kan byta med kort i ditt däck mellan dueller i en match (en uppsättning av tre dueller). Den innehåller kort som är bra i vissa matchups, men är för situational att inkludera i ditt huvuddäck. Om du kommer att spela i turneringar hjälper ett sido däck oerhört. Om du inte är, kommer det inte vara nödvändigt. Inkludera i dina sidokort som stryker upp däckens svagheter och som hjälper till med de vanligaste däcken i det formatet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd ärmarna för att skydda dina kort.
  • Om du kommer att delta i turneringar, måste ditt däck följa banlistan. Också många spelare gillar inte att du använder förbjudna kort.
  • Planera ditt däck innan du spenderar pengar på det i verkligheten. Testa det i online-simulatorer.
  • Ta med häftklammer i ditt däck. Dessa är kort som är så bra att de kan ingå i nästan alla däck. Exempel är mystiska rymdtyphoon, upstart goblin, raigeki, månens bok, torrential hyllning, högtidlig varning, bottenlösa fällhål mm.
  • Håll koll på kort i kyrkogården. Du kan sakna en effekt som kan aktiveras därifrån.
  • Planera dina drag före tid. Läs alla kort noga för att se till att du inte gör ett misstag.
  • Ta några inställda kort som din motståndare har beaktat innan du gör någonting. Försök att hantera dem innan du gör några drag.
  • Glöm inte saker på fältet. Du kan glömma att betala kostnaden för något eller glömma en kontinuerlig stavning som ökar motståndarens monster "Atk ovanför din.
  • Ett bra sätt att börja spela yu-gi-oh! är att köpa en förbyggd struktur eller startdäck.
  • Overde inte och spela fler kort än du behöver. Du kan förlora dem alla till en väl tidsbestämd stavning eller fälla.
  • Spela inte alla dina kort på en gång-du kan förlora dem alla till massförstöringseffekter.
  • Du vill ha några fällkort som försvarar dina monster eller du kan förlora dem snabbt.
  • Varningar

    Stack inte. Detta är otrogen.
  • Var inte meningsfull. Det spelar ingen roll om du vinner eller förlorar, bara ha kul.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande