Hur debiterar en trycktank

En trycktank håller tryckvatten som levereras av en pump som utarbetar väl vatten - eller mindre vanligt, det ökar trycket på stadsvatten. Om ditt hempump körs nästan ständigt för att bibehålla tillräckligt med vattentryck, kan tanken behöva vara "laddad" med mer luft. Lyckligtvis kan du slutföra den här uppgiften med lite mer än en tryckmätare och en luftkompressor eller till och med bara en cykelpump om du är i en nypa!

Steg

Del 1 av 3:
Kontrollera tanktrycket
  1. Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 1
1. Stäng av strömmen till pumpen som matar vatten i tanken. Vänd pumpens strömbrytare till OFF-läge. Om du vill vara extra, är strömmen av, koppla ur pumpen (om den är en plug-in-enhet) eller stäng av brytaren för kretsen som driver den (för en hårdkopplad enhet).
  • Om du inte stänger av pumpen fortsätter den att hålla vatten till tanken och du kommer inte att kunna noggrant kontrollera lufttrycket.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 2
    2. Töm vattnet från tanken genom att öppna en kran eller frigöringsventil. Om din tank har en slangbib som grenar av vattenutloppsledningen som lämnar tanken, anslut en trädgårdsslang till den. Kör den andra änden av slangen till ett avlopp eller ute och öppna slangbibventilen. Alternativt, sätt på en eller flera kranar var som helst i ditt hem - det här alternativet kan ta lite längre tid.
  • Lämna slangbib- eller kranventilen öppen, även efter att vattnet slutar strömma.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 3
    3. Skruva av locket som täcker Schrader-ventilen på tanken. Detta är samma typ av svart lock som täcker en gängad ventil som du ser på cykel- och bildäck. Det är vanligtvis på toppen av tanken, men kan vara på botten eller sidan i vissa fall. Vrid moturs för att ta bort locket.
  • Ställ locket åt sidan på en plats där du inte kommer att förlora det. Det hjälper till att skydda Schrader-ventilen från skador och luftläckage.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 4
    4. Tryck på en lufttrycksmätare på Schrader-ventilen för att få en läsning. Du kan använda vilken typ av tryckmätare som fungerar med en cykel- eller bildäck: en digitalmätare, en uppringningsmätare eller en grundmätare med en pop-out-stång. Tryck bara på mätarens koppling på SCHRADER-ventilen tills du hör en snabb luftutlösning och kontrollera sedan läsningen.
  • En digitalmätare visar en digital avläsning av lufttrycket, medan en uppringningsmätare använder en pil som pekar på lufttrycksnivån. En pop-out-mätare har tryckläsningar etsade i stången-ta läsningen från den plats där stången framträder från huset.
  • Det är lätt att bli förvirrad här, men du kan inte använda vattenpumpens inbyggda tryckmätare för att läsa trycket inuti trycktanken. Pumpens mätare berättar bara vilken trycknivå pumpen skapar, inte vilken trycknivå tanken bibehåller. Därför måste du kontrollera tanken själv med en tryckmätare.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 5
    5. Jämför trycknivåavläsningen till pumpens "cut-on" -inställning. När det dräneras av vatten, bör tankens trycknivå vara 2 pund per kvadrattum (psi) (0.14 bar) under pumpens "cut-on" -inställning - den trycknivå vid vilken pumpen tänds för att öka vattentrycket. I U.S. Åtminstone är pumpens snittinställning sannolikt 40 psi (2.8 bar), vilket innebär att tanken ska vara vid 38 psi (2.6 bar). Om det är under 38 psi (2.6 bar), tanken behöver laddas - om den är över 38 psi, är tanken sannolikt skadad eller felaktig på något sätt och bör kontrolleras av en expert.
  • De flesta hemvattenpumpar i U.S. är inställda på att slå på (cut-on) när vattentrycket sjunker under 40 psi (2.8 bar) och stäng av (cut-off) vid 60 psi (4.1 bar). Emellertid kan det skurna / avstängda intervallet vara så lågt som 20-40 psi (1.4-2.8 bar). Pumpens nuvarande inställningar ska visas tydligt på enheten - Kontrollera användarhandboken för vägledning om det behövs.
  • Pounds per kvadrattum (eller, mer exakt, pundkraft per kvadrattum) är tryckmätningen som används i U.S. Metriska systemet använder barer eller pascals (1 bar = 100 000 pascals).
  • Del 2 av 3:
    Lägga till luft och testning för läckage
    1. Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 6
    1. Skruva kopplingen av en luftkompressor på Schraderventilen. Vrid kopplingen medurs för hand tills den är ordentligt skruvad på tråden i Schrader-ventilen. Dra inte åt anslutningen med hjälp av en skiftnyckel eller annat verktyg - du kommer bara att bryta Schrader-ventilen.
    • Om du inte har en elektrisk luftkompressor kan någon typ av manuell cykelpump göra jobbet - bara långsammare och med mer ansträngning från din sida!
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 7
    2. Lägg till luft tills tanken är vid 2 psi (0.14 bar) under pumpens snittinställning. Slå på luftkompressorn och håll ett öga på sin digitala eller ringa tryckavläsning. När avläsningen visar trycket i tanken är 2 psi (0.14 bar) under pumpens snittinställning - till exempel 38 psi (2.6 bar) Om skärningen är 40 psi (2.8 bar) -turn av kompressorn.
  • Skruva av luftkompressorns koppling när du är färdig med att lägga till luften till tanken.
  • Till skillnad från luftkompressorer har de flesta manuella cykelpumpar inte inbyggda tryckmätare. Det betyder att du måste stanna så ofta, ta bort pumpkopplingen och använd din tryckmätare för att kontrollera tanktrycket. Fortsätt växla fram och tillbaka tills du når önskat tanktryck.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 8
    3. Kontrollera om luftläckor genom att sätta tvålvatten på ventilen. Lägg till en liten spruta med diskmedel till ett glas vatten och rör upp det. Dribbla eller sprida tvållösningen på den avtäckta Schrader-ventilen, se till att den är belagd från spetsen till stam. Om du ser aktiva bubblande-nya bubblor som bildar och poppar i en viss plats-ventilen kan ventilen ha en luftläckage och bör repareras av en professionell.
  • Kontrollera att du bubblar i cirka 2-3 minuter innan du torkar tvålvattnet av ventilen och tanken.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 9
    4. Sätt på mätaren för en sista kontroll, skruva sedan på ventilens lock. Kontrollera tanktrycket en gång till, bara om du missade en luftläckage med tvållösningen. Om tanken förlorar tryck kort efter att du har laddat den med luft, måste den kontrolleras av ett PRO. Om trycket håller stadigt, dra åt kåpan som skyddar Schrader-ventilen och fortsätt.
  • Del 3 av 3:
    Starta om systemet
    1. Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 10
    1. Stäng kran- eller vattenutlösningsventilen och sätt på pumpen på. Stäng ventilen eller kranen du öppnade för att tömma trycktanken och sedan återställa strömmen till vattenpumpen. Pumpen ska omedelbart sparka i aktion och tillsätt vatten (och tryck) till tanken.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 11
    2. Observera pumpens tryckmätare under en "cut-on" till "cut-off" -cykel. När pumpen stängs av efter att ha fyllt tanken till det inställda avstängt tryck-till exempel, 60 psi (4.1 bar) - vänta på att trycket naturligt reduceras till skärtrycket, såsom 40 psi (2.8 bar). Väntetiden varierar beroende på många faktorer, men är vanligtvis inte mer än 2-3 minuter. Medan pumpen är igång, titta på dess tryckmätare noga - skärningen och avstängning bör ske vid rätt trycknivåer, såsom 40 och 60 psi (2.8 och 4.1 bar)
  • Till skillnad från tidigare, när du använde en separat tryckmätare för att kontrollera trycket i tanken, nu vill du titta på pumpens inbyggda tryckmätare för att observera trycknivån pumpen skapar.
  • De flesta vattenpumpar kompletterar en cut-on to cur-off-cykel på 30 sekunder eller mindre. Om pumpen tar betydligt längre än det här eller låter som det är ansträngande att göra sitt jobb, ta en professionell ta en titt på det.
  • Bild med titeln Ladda en trycktank Steg 12
    3. Byt tanken om det är "kortcykel" eller visar andra tecken på skador. Om pumpen startar (skärs på) mindre än 30 sekunder efter det att den senaste avstängningen inte använder något vatten, kallas det kort cykling och indikerar vanligtvis att tanken är skadad och inte håller trycket ordentligt. Medan en professionell kanske kan reparera din tank i vissa fall är det vanligtvis bäst att få dem att ersätta tanken med en ny.
  • Om du har en "blåsan" eller "membran" stiltank, som skiljer luften och vattnet i tanken, kan gummimaterialet inuti vara skadade. Om du har en äldre tankstil utan separation mellan vattnet och luften kan sedimentstoppning eller strukturell skada vara att skylla på. Tanken måste repareras eller ersättas i alla dessa fall.
  • Saker du behöver

    • Tryckmätare
    • Luftkompressor
    • Tvåligt vatten

    Tips

    Varningar

    Ladda inte trycktanken bortom den avsedda trycknivån-det vill säga 2 psi (0.14 bar) under pumpens snittinställning. Medan risken för en tryckexplosion är låg, kommer tanken att påverka vattenspumpens operation negativt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande