6 Smarta sätt att fylla en luftmadrass utan en pump

Du kom ihåg att ta med din luftmadrass till sömn- eller campingresa, men glömde luftpumpen...Så nu vad? Lycklig för dig, den här artikeln listar flera sätt att fylla en luftmadrass med vardagliga saker. Så läs vidare för att ta reda på hur en hårtork eller en papperskorgen kan vara din nyckel till en god natts sömn!

Steg

Metod 1 av 7:
Hårtork
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 1
1. Ställ in torken för att kyla luft för en praktisk DIY-luftpump. Lägg madrassen ut platt och tryck sedan på torkans ände över inloppsventilen på madrassen. Se till att torken är på den kalla luftinställningen och starta den. Några av luften kommer att fly sedan tork- och inloppsventilen är olika storlekar, men madrassen ska långsamt fylla upp.
  • Du kan få en bättre tätning mellan ventilen och torkaren om du har en dammsugare med en sprickfäste som passar över torkarens ände.
  • Använd inte en hårtork som saknar en cool luftinställning. Varmluft kan smälta eller deformera vinyl- och plastkomponenterna i madrassen.
Metod 2 av 7:
Dammsugare
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 2
1. Använd ett vakuum som kan blåsa ut luft som ett bra pumpalternativ. Några hemdammsugare, och många butiksvakuum, har omvända lägen som får dem att "blåsa" istället för att "suga."I det här fallet, sätt vakuumet till omvänd flöde, tryck på slangens ände över madrassens inloppsventil och sätt på vakuumet för att fylla madrassen. Sätt en av sprickfästena i slutet av slangen om det förbättrar anslutningen med inloppsventilen.
  • Du kan fortfarande kunna använda ditt vakuum även om det inte har ett omvänd flödesläge. Lossa slangen och påsen eller behållaren som håller smuts och skräp. Tryck på ena änden av slangen över eller in i öppningen som leder smuts och skräp i påsen eller kapseln. Tryck på den andra änden av slangen mot madrassens inloppsventil och sätt på vakuumet. Luft bör strömma från vakuumet, genom röret och in i madrassen.
Metod 3 av 7:
Lövblås
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 3
1. Prova detta bullriga men solida alternativ om du är utomhus hemma. Lämna blåsarens typiska bilagor på plats. Lägg madrassen platt på marken och tryck sedan på slutet av fläktens fäste över madrassens inloppsventil. Kopp din hand runt slutet av bilagan för att upprätthålla en bättre luftflödestätning, sätt sedan på fläkten och fyll upp madrassen.
  • Som med hårtork eller dammsugare kan jobbet gå fortare om du kan lägga på en bilaga som bättre matchar storleken på madrassens inloppsventil. Prova att poppa en dammsugare sprickfäste på slutet av bladblåsarens typiska bilaga.
  • Du kan använda en elektrisk bladblåsare inomhus, men kom ihåg att det blir riktigt högt. Använd aldrig en gasdriven bladblåsare inomhus.
Metod 4 av 7:
Cykelpump
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 4
1. Återuppta denna olika typ av pump med lite tejp. Eftersom din cykelpumpens munstycke är förmodligen en bra bit mindre än madrassens inloppsventil, använd tejp för att förbättra lufttätningen. Tryck på pumpens munstycke mot inloppsventilen och wrap duct-tejpen (eller ett liknande robust tejp) runt ventilen och munstycket. Tryck på spaken på cykelpumpen upp och ner för att lägga till luft till madrassen, precis som du gör när du fyller på en cykeldäck. Tänk på att detta kommer att ta mycket längre tid att fylla än ett cykeldäck, men!
  • Lägg madrassen ut platt på marken för de bästa resultaten.
  • Ja, tekniskt här är en pump...Men det är inte en luftmadrass pump!
Metod 5 av 7:
Luftkompressor
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 5
1. Köp en matchande luftmadrassventil för att förbättra det här alternativet. Det är inte mycket skillnad i att använda en luftkompressor mot en elektrisk luftpump för att blåsa upp saker som en madrass: Sätt in kompressorns utmatningsventil i madrassens inloppsventil, vänd strömbrytaren och kör kompressorn tills madrassen är full. Med det sagt, de typiska ventilalternativen som följer med en luftkompressor kanske inte passar madrassventilen, så du kan behöva kanal tejp ventilerna tillsammans för att få en bra tätning. Alternativt, handla online för en luftmadrassventilfäste för din kompressor.
Metod 6 av 7:
Soppåse
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 6
1. Fyll på väskan och kläm ut luften när du använder det överraskande alternativet. Öppna upp papperskorgen och sväng upp den, ner och runt tills den fyller med luft. Cinch öppningen med händerna för att hålla luften i. Montera påsens öppning över madrassens inloppsventil och cinch det tätt över ventilen med handen. Krama påsen för att trycka på luften i madrassen, eller lägg framsidan ner ovanpå påsen för att påskynda processen lite. Påfyll påsen och upprepa...och upprepa...och upprepa-det tar ett tag, men det fungerar!
  • För de bästa resultaten, använd den tjockaste papperskorgen du kan få, som en gräsmatta och lövpåse eller en entreprenörs väska. Tunnare påsar kommer att springa läcker snabbare och måste bytas ut.
Metod 7 av 7:
Via mun
  1. Bild med titeln Fyll en luftmadrass utan pumpsteg 7
1. Blåsa madrassen med dina lungor som en sista utväg. Tvätta eller sanera madrassens inloppsventil för att se till att det är rent. Ta ett djupt andetag, skapa en tätning över inloppsventilen med dina läppar och andas ut helt in i madrassen. Om din madrass har en envägsventil (som de flesta gör) kan du ta bort munnen från ventilen, ta ett annat djupt andetag och upprepa. Om det är en tvåvägsventil, kommer luften att läcka ut om du tar bort din mun. I det här fallet, håll din mun på ventilen, andas in genom näsan och andas ut genom munnen.
  • Denna metod tar en riktigt lång tid och kommer att lämna dig andfådd och slitna. Men titta på den ljusa sidan-du kommer att drifta precis för att sova när du plopar ner på din nyfyllda luftmadrass!

Tips

Använd sax för att klippa botten av en plastvattenflaska, skjut sedan den öppna botten av flaskan över luftutloppsänden av hårtork, dammsugare slang eller bladblåsare. Flaskans öppna skruvplatta bör passa snyggt över inloppsventilen hos de flesta märken av luftmadrass, vilket skapar en mycket förbättrad tätning och påskyndar fyllningsprocessen.
  • Om du har vana att glömma din madrasspump, överväga att köpa en självuppblåsande madrass med en inbyggd pump.
  • Om du är på en campingplats och glömde din madrasspump, fråga om att låna en pump från andra campare. De är vanligtvis glada att hjälpa!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande