Hur man skapar en logotyp i microsoft publisher

MS Publisher är en skrivbordsutgivning som ingår i vissa versioner av Microsoft Office Suite. Utgivare är utformad för att vara användarvänlig och möta behoven hos den genomsnittliga användaren med liten eller ingen designupplevelse. Den här artikeln innehåller steg-för-steg-instruktioner om hur du skapar en logotyp i Microsoft Publisher.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 1
1. Öppen utgivare. Klicka på alternativet Alla program från Windows Start-menyn och välj Microsoft Office. Välj Publisher från undermenyn. Applikationen öppnas på skrivbordet. Välj en pappersstorlek för arbetsområdet. Välj alternativet Blank sidstorlekar från menyn Publiceringstyper i kolumnen till vänster. Välj alternativet Brev (Porträtt) från de tillgängliga storlekarna. Arbetsområdet har varit beredd att designa en logotyp i Microsoft Publisher.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 2
    2. Välj en form för logotypen. Klicka på "Autoshapes" knappen som finns på verktygsfältet Objekt och notera de olika undermenyerna som visas i "Autoshapes" meny. Bläddra i undermenyerna för att hitta en form, linje, banner, cutout eller kontakt för att designa din logotyp. Klicka på något objekt för att infoga det i dokumentet.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 3
    3. Ändra storlek för att fylla i programfönstret. Öka formens storlek för att förbättra den slutliga produktens upplösningskvalitet. Klicka och dra på en kant eller hörn för att ändra storlek på formen. Formen ska springa till kanterna på applikationsfönstret.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 4
    4. Välj en färg för formen. Klicka på Fyll-färgknappen på verktygsfältet. Välj fler Fyllfärger för att välja en färg från standardfärgalternativen, eller klicka på fliken Anpassad på undermenyn för att skapa en anpassad fyllfärg.
  • Välj en färg som kommer att kontrastera bra med färgen på det använda teckensnittet. Eventuell skugga eller färg kan skapas i menyn Anpassade färger genom att justera reglaget i färgpaletten eller genom att justera RGB-värdena. Fyll-transparensen kan också justeras.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 5
    5. Välj en färg för Shape Outline. Klicka på linjeknappen på verktygsfältet. Välj alternativet Mer Outline Colors från undermenyn för att visa var och en av de tillgängliga raderna eller klicka på fliken Anpassad på undermenyn för att skapa en anpassad linjefärg.Eventuell skugga eller färg kan skapas i menyn Custom Colors genom att justera reglaget i färgpaletten.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 6
    6. Välj en radstil för formens skiss. Klicka på knappen Border / Line Style på verktygsfältet och välj stil och tjocklek på formens skiss från de tillgängliga alternativen. Välj mellan singel-, dubbel- eller trippelstilar, eller välj det fler linjerna som finns längst ner på rullgardinsmenyn. Formen kan justeras till vilken bredd som helst.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 7
    7. Lägg till logotypen. Högerklicka på formen och välj Lägg till text från rullgardinsmenyn. En markör kommer att visas i formen. Skriv logotypen.
  • Ändra teckensnittet för logotypen. Högerklicka på designen och välj alternativet Ändra text. Välj ett teckensnitt för texten från font dialogrutan. Välj ett teckensnitt som tydligt kan läsas. Helvetica, Bodini, Garamond och Futura är bland de vanligaste teckensnitt som används av professionella designers. Experimentera med olika teckensnitt för att hitta den som passar ditt projekt.
  • Justera textens storlek. Högerklicka på texten igen och välj Font från rullgardinsmenyn. Välj den "Autofit" Textalternativ från undermenyn och välj bästa passform. Texten kommer att justera för att bättre passa objektets storlek.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 8
    8. Spara logotypen som en bildfil. Högerklicka på objektet och välj alternativet Spara som bild från rullgardinsmenyn. Klicka på Spara som typpil och välj Bitmap-alternativet från rullgardinsmenyn. I rutan Spara som dialog, välj 300DPI-inställningen från alternativen Utskriftsupplösning. En bild av utgivarens logotypdesign har sparats på din dator.
  • Bild med titeln Skapa en logotyp i Microsoft Publisher Steg 9
    9. Färdiga.
  • Tips

    Nycklarna till effektiv logotyp är enkelhet och läsbarhet. I de flesta fall, undvik att använda mer än 1 eller 2 färger och välj ett teckensnitt som enkelt kan läsas från ett avstånd. Former, konturer och gradient effekter ska användas sparsamt, om alls. I de flesta fall bör skugga och 3-D texteffekter undvikas för att skapa en ren, estetiskt tilltalande och lätt igenkännlig design.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande