Hur man tillämpar en jagua tattoo

En jagua tatuering är en typ av naturlig temporär tatuering som är gjord av extraktet av frukten av Genipa Americana växt, som växer främst i Sydamerika. Medan det liknar henna, gör det en svartblå tatuering istället för den bruna-röda färgen på henna. Att tillämpa och ta hand om din Jagua-tatuering är lätt om du väntar tillräckligt länge för att den ska torka, ta bort gelet försiktigt och ta hand om att inte nedsänka det i vatten. Det kan vara upp till fyra veckor om det är omtankat korrekt!

Steg

Del 1 av 3:
Välja en design och förbereda din hud
  1. Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 1
1. Köp en Jagua Tattoo Gel Kit. Ett bra ställe att hitta ett kit är på Fresh Jaguas hemsida. Det kommer med en flaska och flera munstycken av varierande bredder. Följ anvisningarna i satsen för att förbereda din Jagua Gel.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 2
    2. Bestäm vart du vill att din tatuering ska gå. Bestämning av var du ska placera din tatuering kan vara den svåraste delen, men något hudområde utan överdrivet hår kommer att fungera bra. Om du inte har tidigare erfarenhet av semi-permanent tatueringar, kanske du vill välja en plats som är mindre synlig eller kan täckas med kläder, som din övre arm eller höft. Andra populära platser inkluderar händerna, fötterna, anklarna, handlederna, bröstet, kragebenet och låren.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 3
    3. Planera din design. Möjligheterna för mönster är oändliga, så välj något så enkelt eller invecklat som du vill. Alternativen inkluderar ord, mandala mönster, djur eller tribal-stil, eller ditt kit kan komma med ett ark av idéer!
  • Det kan hjälpa till att använda en annan tillfällig tatuering som en skiss för din design. För att applicera detta före JAGUA GEL, blöta din hud, tryck på den tillfälliga tatueringen nere i ca 10 sekunder och skölj det långsamt.
  • Öva din design på papper om du ska applicera tatuering frihand.
  • Bild med titeln Applicera en Jagua Tattoo Steg 4
    4. Rengör huden noggrant med tvål och vatten. Torka din hud med en handduk noggrant efter tvätt.
  • Du kanske också vill exfoliera området försiktigt med en tvättduk eller svamp för att ta bort döda hudceller. Detta kommer att hjälpa gelen att hålla fast vid din hud och göra designen längre.
  • Del 2 av 3:
    Applicera gelén
    1. Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 5
    1. Applicera gelén genom att försiktigt pressa flaskan när du går. Se till att du använder ett munstycke som är smal nog för den nivå av detaljer du går för. Applicera det liberalt tills hela designen är en upphöjd pool ovanpå huden.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 6
    2. Fixa misstag genom att snabbt ta bort gelén från huden med en bomullspinne. Jagua Gel är som en fläck, så det kommer att börja färga huden omedelbart när du rör den. Om du inte kan fixa misstaget utan att ändra resten av designen, gå bara med det!
  • Bild med titeln Applicera en Jagua Tattoo Steg 7
    3. Låt gelén torka i 30 minuter. Se till att du inte stöter på designen, eftersom fläcken kommer att ställa någonstans som den berör. Använd den här tiden för att slappna av, och försök att inte sträcka eller skjuta huden tillsammans.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 8
    4. Lämna gelén på din hud i 3-6 timmar. Detta är när majoriteten av pigmentet kommer att deponeras i huden. Undvik någon aktivitet som gör att du svettas, eftersom det kan orsaka att linjerna suddas.
  • Det rekommenderas inte att du går och lägger dig med gelén på din hud. Det kan vara kliande som det torkar, vilket kan göra dig att skrapa i din sömn, skada designen. Lakan och filtar kan också få gelén att avlägsna.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 9
    5. Skölj av gelén med varmt vatten. Det kommer inte att vara mycket av en gel längre - det blir svårt och flakigt. Du kan försiktigt dra av några stora bitar med fingrarna och sedan använda varmt vatten för att ta bort eventuella rester.
  • Det är väldigt viktigt att inte skrubba eller skrapa det område där tatueringen är. Detta kommer att få det att blekna snabbare, så använd bara fingrarna och varmt vatten för att ta bort gelén istället för en loofah, tvättduk eller borst.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för din design
    1. Bild med titeln Applicera en Jagua tatuering steg 10
    1. Vänta 24-48 timmar för att konstruera att utvecklas fullt ut. Även om du har väntat hela 6 timmar med gelén, kommer designen att bli svag först. Inte panik - det här är normalt. Skrubba inte eller bogsera i din hud under den här tiden.
  • Bild med titeln Applicera en Jagua Tattoo Steg 11
    2. Drick mycket vatten och applicera lotion till designen dagligen. Att vara hydratiserad kommer att sakta ner hudens naturliga omsättningprocess. Varje lotion eller kroppsmör kommer att fungera bra, men sheasmör är speciellt fuktgivande, så leta efter lotioner med den ingrediensen.
  • Applicera solskyddsmedel på designen om den kommer att bli utsatt för långvariga perioder av solljus.
  • Bild med titeln Applicera en Jagua tatuering steg 12
    3. Applicera petroleumgel eller olja över tatueringen när du duschar. Någon form av lätt olja, som massageolja eller olivolja, kommer att fungera bra. Detta skyddar designen från tvål, vatten och friktion från andra delar av kroppen.> Försök hålla designen ur vattnet när du duschar.
  • Använd gärna ett mer komplett täckning, till exempel ett stort bandage eller plastfolie, för att skydda den helt från vatten.
  • Bild med titeln Ansök en Jagua Tattoo Steg 13
    4. Undvik nedsänkning av tatueringen i någon vattenkropp. Detta inkluderar badet, en pool, havet eller en badtunna. Detta kommer att få de tatuerade hudcellerna att komma undan tidigare än vad de annars skulle.
  • Bild med titeln Applicera en Jagua tatuering steg 14
    5. Förvänta din tatuering att hålla från 1-4 veckor. Huden exfoliates själv naturligt inom en månad, så det är viktigt att inte påskynda den processen genom att gnugga eller skrubba designen.
  • Tips

    Varningar

    Om du är allergisk mot några bär eller frukt, använd inte Jagua Tattoo Gel. Om du är osäker på huruvida du är allergisk kan du göra ett patch-test på ett litet hudområde innan du tillämpar en hel tatuering. Följ samma steg, men bara tillämpa en mycket liten punkt av gelén. Om det inte finns några tecken på en allergisk reaktion, som rodnad, svullnad eller nässelfeber, kommer du förmodligen att vara bra att applicera gelén över ett större område.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande